Експерт: Ердоган ще стане още по-силен

Неуспешният опит за преврат в Турция ще засили още повече позициите на Ердоган.

Обратно в новината

Коментари - Експерт: Ердоган ще стане още по-силен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много специалисти се навъдиха с сайтовете, кой от кой по-знаещ и сведущ:)))

МНОГО, МНОГО НЕСКОПОСАН И ПОДОЗРИТЕЛЕН ОПИТ ЗА ПРЕВРАТ - ОСТАВА СЪМНЕНИЕТО, ЧЕ ЕРДОГАН САМ СИ ГО Е ОРГАНИЗИРАЛ # ПРИЛИКАТА С ФАЛШИВИЯ ПУTЧ НА ГОРБАЧОВ И ЕЛЦИН ПРЕДИ 25 ГОДИНИ Е ОЧЕВАДНА . . .

Ами няма ли да му спретнат един Майдан бе? И да възстановят демокрацията? Всемогъщите "демократи" фащ? Които навсякъде "оправят" мазалото след диктаторите и диктатурите, а? Някой тролчо няма ли нещо да изкиха по въпроса? Или няма още опорни точки?

Изобщо не става по силен и не знае какъв автогол си вкара,но ум царува,ум патки пасе! Не може да си слуга на Бога и на мамона!

жалко, сега този "султан" ще си узакони диктатурата-тук не става дума за никаква демокрация. Излязоха простаците на улицата за да се разправят с интелигентните турци. Сега следва ислямизъм в най-тъпата му форма и от това ще страдат най-вече жените им... В международен план ще следва наглост и мобилизиране на турските общности да изнудват европата... и да сеят простотия и унищожаване на интелигенцията си.

Цирк с най-големия и кръвожаден звяр , който сега ще си разчисти сметките с опонентите си един път завинаги и при това под ръкоплясканията на европейските "демократи".197з-та год.при военния преврат в Чили Cалвадор Aлиенде загина в президентството си, а тоя изрод се беше покрил предварително ... Дори и тези,които не се занимават с политика видяха колко плитко е скроен метежа и в чий интерес работи... - "демокрация" по Tурски !!!

Промивки на мозъци в ДИРБГ: По-рано турската армия обяви... Турският народ имаше най-голяма роля за предотвратяването на преврата Хай сиктир!!!

как неъспешен?преврата ди е много успешен даже.подготван и изпълнен с благословията на ердоган.целта е да се създаде основание за бастисване на противниците му.

баси пурнографията гледайте записи тия освен аллах акбар друго не знаят. Как толко бързо се организираха на улицата излизат на тумби на тумби и крещат. Баси сценария?!

Да, ще става по-силен след като приложи стария познат начин за разчистване на всички неудобни за него хора! Кой ще му се върже на номера!

Този не еексперт, а глупак който си изкарва надницата. Няма такова нещо, като военен преврат за 12 часа . Шоуто на Ердоган, за да се избави от нормалните турци

Точно така! Не успя с избори да направи президентска/султанска/ държава, та си направи псевдо преврат!

Хаховци, само да ви напомня, Ердоган на последните избори взе 50% от ВСИЧКИ ГЛАСОВЕ!!! Размаза на терена на демокрацията всичките си опоненти... А вие пискайте... И не, не съм ни най-малко фен, но не ми пука за турските дела. Най-малко заради това, че никой няма и да ме послуша. Както всеки един от вас, професори... Правилно е да си налягаме парцалите и да поддържаме добри отношения с легитимната власт в турция, а кой ще е легитимен, го оппеделят турците. Сега това е Ердоган! Безпрекословно!!!

НЕРДЕ ЯМБОЛ, НЕРДЕ СТАМБОЛ! КАКВО ОБЩО ИМАТ ПОСЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ С ВЧЕРАШНИЯ РЕЙТИНГ НА ЕРДОГАН? КОЙ МУ ДАВА ПРАВО НА ЕДИН ДЕМОН ДА ОТНЕМА ЖИВОТА НА ХИЛЯДИ, А МОЖЕ И ДА СТАНАТ И ДЕСЕТКИ ХИЛЕДИ ЗА ДА СТАНЕ ТОЙ СУЛТАН, ТА МАКАР ЖЕРТВИТЕ ДА СА И НЕГОВИ САНАРОДНИЦИ - ТУРЦИ? ПО КАКВИ ЗАКОНИ ТОЙ УБИВА, УНИЩОЖАВА ЦВЕТА НА ТУРСКАТА НАЦИЯ? ЧОВЕК, КОИТО УБИВА БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА ЦВЕТА НА НАЦИЯТА Е ТЕРОРИСТ, ДЕМОН, ДЖИХАДИСТ! ТРЯБВА ЛИ НИЕ КАТО КОМШИИ, ЗА ДА СМЕ ДОБРЕ С ЕРДОГАН ДА МЪЛЧИМ? СТИГА БЕ, ТОВА НЕ Е ЛИ ЛУДОСТ!

Тия "демократични" избори знаем как се праят! И в Сирия и в Северна Корея има демократични избори!

Усещам, че "Терцата" е някой с максимум 8-ми клас, неграмотен и некадърен...завиждащ на тези, които успяват с акъл и образование...и единствено надяващ се, някой като през 1944г. да дойде и да даде властта на селяци като него. Тогава, той да подреди хубави тези успелите, интелигентните, които го не му дават възможност да "успява", въпреки некадърността му. Терца, учи, работи...и се занимавай с нещо смислено...а не с плюене по форумите и защита на профанизирани диктатори.

да ама не ....сметки без курди и светските турци в европа

НИКОЙ НЕ СЕ СЪМНЯВА, ЧЕ ЕРДОГАН НЯМА ДА СТАНЕ ПО-СИЛЕН, НАЛИ ЗА ТОВА БЕШЕ ТОЗИ ЦИРК-ПУЧ, КОИТО САМ СИ ГО НАПРАВИ! ЯЗЪК ЗА НЕВИННИТЕ ХОРА, КОИТО СИ ОТИДАХА И КОИТО ТОЙ ЩЕ ДОУБИЕ ЗА ДА СТАНЕ ПО-СИЛЕН! НЯМА ТРЕЗВОМИСЛЕЩ ЧОВЕК НА ЗЕМЯТА, КОИТО ДА НЕ РАЗБИРА, ЧЕ ТОВА НЕ Е ПУЧ, А ТОВА Е ДОБРЕ ОРГАНИЗИРАН УЖ "ПРЕВРАТ", ЗАЩОТО АКО ТАКЪВ ИМАШЕ В МОМЕНТА ЕРДОГАН НЯМАШЕ ДА Е МЕЖДУ ЖИВИТЕ, ЗАЩОТО ЦЕЛТА НА ПРЕВРАТА Е ТОЧНО ТОВА, А ТОВА КОЕТО СТАНА В ТУРЦИЯ НЕ Е НИТО ПУЧ, НИТО ПРЕВРАТ, А Е ПОРЕДНИЯ ЦИРК НА ЕРДОГАН!КЪДЕ СА СЕГА ЕС, НАТО, ООН, ЮНЕСКО И ВСИЧКИ ОРГАНИЗАЦИИ ПО ПРАВАТА НА ЧОВЕКА, ЗА ДА ПОТЪРСЯТ СМЕТКА НА ТОЗИ ДЕМОН ЗА ЖЕРТВИТЕ НА НЕГОВАТА ИЗМИШЛЬОТИНА ЗА ДА СИ ЗАЗДРАВИ ВЛАСТТА И ДА СТАНЕ СУЛТАН? ЗАЩО ВСИЧКИ ТЕЗИ ОРГАНИЗАЦИИ МЪЛЧАТ КАТО НАСРАНИ И СА СЕ СКРИЛИ В МИША ДУПКА? КЪДЕ СА РАЗУЗНАВАНИЯТА НА САЩ И ДР. УЖ СИЛНИ СТРАНИ, ЗАЩО ОФИЦИАЛНО НЕ КАЖАТ КАКВО Е СТАНАЛО, А ВСИЧКО СЕ КРИЕ И МЪЛЧИ! МАЛКО ЛИ СА ЖЕРТВИТЕ ИЛИ ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ ВЕЧЕ НЯМА СТОЙНОСТ?

Под личното ръководство на Ердоган преврата по модела на Третият райх не успя,но успя номера му.Сега ще се разправи жестоко със демократично мислещите воени,съдии,прокурори и граждани вкл. и партии.

от 25 октомври (сс) 1917 г. защо забравяш? И какви "демократични" промени настъпиха със всички дето имаха, знаеха и можеха? Вече цял век мозъчните увреждания вследствие оня преврат (за огромните други вреди да не говорим) не могат да се преодолеят!

Турция се меси в сирийските дела.Турците лъжат ,че по голямата част в Сирия са сунити и Турция можела да стане главен фактор.Всички оръжия на бунтовниците преминават през Турция.Салафити/уахабити/на практика са унищожили алавитските градове.Че Сирия е в руини е заслуга на турската политика.Ердоган е за свалянето на Асад,но 68% от турското население се противи за намеса в Сирия.Турция има полза от разрушена Сирия.Ще получи договори за възстановяване,като Ирак,американците бомбят Ирак,а големи строителни ф-ми получават заповеди.В Дамаск,лежат ключовете към Близкият Изток..Да бъдеш в Дамаск-влияние на палестинският въпрос,а следователно и над Израел,контрол над Ливан и Хизбула,влияние над Ирак и Иран в границите на Османската империя.Личната цел и амбиция на Ердоган да стане лидер на мюсулманският свят- икономическо ,политическо влияние.Но някои от населението трезво мислят,не искат намеса ни в Сирия ,ни в Ирак.А САЩ използва Турция и тайната империя на религиозният проповедник предимно против иранското влияние.Мечтите на Ердоган и мечтите на движението Гюлен в голяма степен се припокриват.Изглежда ,че кюрдският политик ,който казва ,че Турция е заставена да избира м/у холерата и чумата е прав.

Интересно,кой е сценариста.Допуска се вероятност, Ердоган да е поръчал сценария,но това е малко вероянтно според мен,а и така да е, ще се разкрие.По скоро приемам,че ЦРУ може да е "решило" така и обяснението е в несъгласието му със САЩ за кюрдите и ИД.Защо иначе ще клекне по този унизителен начин на Путин,последният пък веднага ще обяви курс на възстановяване на връзките...Така че аз виждам следната хронология : Първо сваляне на руския самолет,/не съгласувано/,да се хареса на САЩ.Това не помага да се промени становището на янките за Кюрдистан.Нещо по вече - има отдалечаване от Ердоган. Второ-Ердоган прави дълбок метан на Русия,признава,разкайва се и пр.защото яде икономическите сопи от Путин и губи старите си авери. Трето - ЦРУ , няма кой друг ,"дава" съгласие за пуча,който си тлее сред военните не от вчера. Трето-Путин вижда момента/разбирай с КГБ/ да изкяри от Турците,предупреждава ,Ердоган за готвения преврат и хоп в чувала всички.Как така за 24 часа се откриха 3000 съдии "участници" или съмишленици и прочие.Кървава игра за власт,влияние и интереси.Сега Ердоган е жертвата,героя, ощетения - както щете го разбирайте и мамицата им е разкатана на всички които са против него в Турция.Той ще е докато САЩ и Русия не се разберат за друг.

Последното изречение е право в десятката товарищ.

Метфи Люстан се е покрил като мишок и не коментира.Цялата агентура от Козяк, през руското до турската такава се е покрила и изчаква.

Това е началото на края на този османски фюрер... Жалко за фанатизираната тълпа негови симпатизанти. Турция се върна сто години назад и въобще много държави явно са нетърпеливи да я последват.

Брей, брей, брей, какъв експерт, каква прогноза... Ердоган щял да стане по-силен...??? Обзалагам се, че никой друг не се е сетил за тази дълбокомислена промисъл...

ти си трий там...от името на смешника радан! не се заплесвай в неща, които не са ти по силиците! и сливиците,

Терца, я кажи колко е надницата от руското посолство тази седмица??? Пи ли си анаболите тази седмица и плати ли си членския внос при Волен?

Я заминавай в анкара да подмиваш д-то на кумира ти ерджолан.

Ванга е предрекла последните думи на Сталин:"I'll be back!". Е, какво толкова страшно?

Ако някой си мисли дори и за секунда, че този Ердоган, след всичко което направи (и синът му) - вкл. търговията с Ислямска държава, опитите му за шантаж и измудване на ЕС и на Меркел и заплахите, които раздаваше наляво и надясно, може да продължи да се дърви и заплашва. особено САЩ, просто не е в час! Не знам кой смята, че Ердоган щял да стане по-силен след този цирк, защото той му развръзвал ръцете за репресии срещу истинските и въображаемите му врагове (един диктатор винаги страда от парноя), и какъв му е времевия хоризонт за подобни заключения, но този няма да свърши добре, ако не промени коренно политиката и поведението си, защото явно се е самозабравил (отново - като всеки самоповярвал си диктатор). А понеже е и ислямист, то всички сме наясно какви са шансовете този да се промени и очовечи!

ами ето, бейби, Аз не съм в час и казвам, че вие, с дойче веле първи ще сучете от бозката на доганя! :-)))

Аз казах хора, визирах в постинга си човек и човеци, а не лумпен и неграмотен идиот! "Барбар Петко с мъжете!"

Господи, опази ни от Путин, от Ердоган можем и сами

Късно е чадо мое!

турския флашмоб с два камиона войници на моста, после Саруман го показаха на телефончето и след това юруш публиката излезе на сцената, бива, после 3 часа война на тронове беше много увлекателно, и финала изненадващ - орките победиха : (((

Този преврат, или по-скоро опит за преврат, или още по-точно, този фарс, който Ердоган представи преди всичко на съгражданите си, на турците, а след това и за пред света в крайна сметка няма да го направи по-силен, мисля, защото истината ще се разбере от всички след не много дълго време!

Видяхте ли турците как се хвърлиха, излязоха да протестират, отидоха пред дулата на танковете и автоматите.А тук като има протести излизат 50 платени грантаджии (останалите граждани са прекалено добре социално осигурени за да се изнересуват от политика), протестират 6-7 месеца с хепънинги, ройали, голи цици и накрая идва някой сенатор да свали правителството.Смешна работа сме и затова мутрите ни крадат до дупка.

Ами, това означава, че на народа му харесва положението. Щом не е по площадите. Значи си заслужава робската съдба.

Исках да напиша роял но съм на фонетична и излезе ройал съжалявам за допуснатата грешка.

Бая построиха "мутрите", та затова не протестираме, а 11 пъти ги избираме да управляват... Есента пак ще ги изберем... А когато трябваше -юни 2013, излязохме и 100 хиляди... Ама ти май си бил в контрапротеста...

Някой да обясни как преврата в Турция започва без да се направи опит да се арестува Ердоган... В ЦЯЛАТА ЧОВЕШКА ИСТОРИЯ ПЪРВО ПАДА ГЛАВАТА НА КРАЛЯ... В Турция е обратното.... имам чувството, че Ердоган ръководи и метежниците и силите за сигурност...УЖ ДВЕ АРМИИ А ПЪК ЕДИН ГЕНЕРАЛ!

" Ян Хуц" . лажес се , хотелат в мармарис в които беше на почивка е нападнат ot 4 хеликоптера апачи , просто искаха да го убiят , двама от охраната му са убити .. само 5 мин. преди нападението е напуснал хотела .

Eто и наи-голямата новина !!! само минута назад слушам в по новините ... арестувани пилоти на ф16 са признали че те са свалили рускя су24 по порачка на гулен , което значи америка ... като целта им е била воина в турця и руся...

прочетох с внимание мнението ви и мога да кажа, че сте прав! ако бяхте един от дойче веле, щяхте да сеете разрухата на мозъчната си помия, но вие сте честен човек и имате моите уважения, приятелю!

Хаха...да бе..това ли ви е последната опорна точка??? :))) Лошите САЩ, отново са виновни са всичко. Ердо предупреждаваше Путин от месеци да не нарушават турското въздушно пространство...а джуджето, защото е много велик се правеше, че не чува. И изведнъж...САЩ, а може би директно и Сорос са се свързали с пилото на турския самолет, че да му кажат да свали руския...баси и каскетите сте, честно.

Ей, пресен родопски калмар, кои вие турците в Истамбул бе келеш.Този мангал Ердоган е пътник бе.Поставя условия и ултиматуми на САЩ.Краде пари от далаверата с ИДИЛ и мислиш ли, че онези от САЩ ще му простят.Този уж преврат е срочна депеша от Американистан да дава келипира иначе"кес кафасъ".Анадъм му бе гьотверен.

ЩЕ СИ ПОМИСЛЯ ДАЛИ ДА ВИ ПОВЯРВАМ! ЗАЩОТО СЕ ГОВОРЕШЕ ЧЕ ПИЛОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е БИЛ ПИЛОТКА.ОСВЕН ТОВА В ТУРСКАТА АРМИЯ НЕ ВЯРВАМ ДА НЯМА ЕДИНОНАЧАЛИЕ!

Интересна констатация, защо веднага след свалянето на руския самолет, г-н Ердоган не я направи, да каже, че е било заговор срещу него?

Задавам си въпроса, дали и Ердоган НЕ си "спретна" атентатче" като краварите с 2-те кули на 11 . 09?????? Нещо като по поръчка стана този "пуч"???!?

като взривените от ФСБ жилищни блокове в Москва, Волгодонск и Буйнакск? За да може никому неизвестния до тогава новороден премиер да стане и президент, както и да започне нова война в Чечения, трупаща кинти в личните банкови сметки на силовиците и ВПК? Това се случва 2 години преди Кулите, нещо като генерална репетиция... А от Кулите единственият печеливш се оказа Путин, който до тогава не беше припознаван от нормалния свят като демократичен лидер. След рухването на Кулите Западът го покани в международната антитерористична коалиция.

като човек които до преди 3 г. сам бил приварженик на фетуллах гулен мога да ви каja че последователите му са много по-опасни от тези джихадисти / терористи на даиш.

един от превратаджиите в последня момент ıотива до шефа на 1"ва сухопатна армя в истанбул и издава преврата , след което превратаджиите прибарзват и още не савсем подготвени започват преврата . веdнага генералат звани на ердоган които до тогава е в мармарис на почиşвка и кани ердоган в истанбул засщото в анкара нещата са зле .

Cега , ясно е че сте много зле в информаця за турця. едно трябва да имате в предвид , че превратат беше неуспешен защото ние-турците плеnихме превратаджиите . ако не бяхме излезли на улицта и не бяхме стояли против танковете , сега в турця да имаше краино-ислямистки министар / президент / султан като фетуллах гулен . затова недеите злобее че превратат е бил незполючлив.

Аз ви слагам плюс за смелостта да изкажете мнението си пред глутница от помияри!

Когато коментираме Ердоган, наш Бойко по-малко ербап ли е. Всичко в тази държава, гугутка дори да пръдне, ще стане ако благоволи ББ! И какво им се чудим, единия много Винету е чел, а другият навярно за Сюлейман Великолепни.

КОЛКОТО И ДА Е ГОЛЯМА ТЕРЦАТА ТЯ ВИНАГИ Е ПО МАЛКА И ОТ МАЛКОТО ПДЕСЕ.

JsT

Познатото зло е по-добро от непознатото. Това можеше да бъде обобщението на западните политици. На теория, една ново избрано, демократично, по-европейско настроено правителство и президент биха били в плюс за Европа и светска Турция, но от друга страна властта може да попадне в още по-крайни ислямисти от сегашния президент и съвсем да се прецака Европа и разбира се, нормално мислещите турски граждани.

Едоган ще залее страната с терор след което ще последва ТУРСКА ПРОЛЕТ, а след това и ГРАЖДАНСКА ВОЙНА!

Е икономическа разруха, паническо напускане на инвеститорите, изолация на Турция и гражданска война! Всичко това съчетано с милионите мигранти в турските лагери, ще предизвика поредния геноцит и мигрански вълни към Европа, ТОЗИ ПЪТ ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ! Крайно време е Европейският съюз завинаги да отреже стремежа на гаджалите за членство в ЕС, да се денонсира споразумението с Турция и нито едно евро за този престъпен режим! Средствата да се пренасочат за възстановяване на Сирия и за структариране на държавата Кюрдистан, като нов политически субект в Близкия изток!

Ако сега България не възстанови наборната военна служба, не удвои състава на БНА, възстановявайки бившата 3-та армия- прикриваща югоизточното направление, БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ ЩЕ ДОПУСНАТ НЕПРОСТИМА ГРЕШКА!

абе цигънска работа, нагласена един преврат не могат направят.

честито на печелившия(ите)... сега и бойко ще скалъпи една инсценировка ...да не остане по-назад !

Народът на Турция спаси своя президент и реда в страната. Останалото е хаос и безредие. В големи държави, като Турция, Русия и пр. е нужна твърда ръка и силни личности да управляват. При нас и магаре да ти посочат за президент ще го изберем.

магарето свърши много полезна работа на тези , които го назначиха !

Холивуд може само да завижда. В турската сапунка участваха повече 2 хеликптера, 3 танка и 200 съблечени войничета. Нема кой да ги турците в сапунките. Дори и действаш президент вкараха в кадъра. Машала братчеди. Само не знам колко скоростно инвеститорите ще се изнесат от страната, ама това е бял кахър.

Бе допусната фатална грешка от грантаджийските тролове.В минутите след новината за преврата те летяха на крилете на вдъхновението и постваха как най-сетне Турция се избавила от ужасен тиранин и диктатор като Ердоган.Да ама...превратът не успя а лично Обама декларира, че подкрепя легитимната власт.Грантаджиите допуснаха страхотен гаф, защото на всеки е ясно кой им плаща и откъде им казват кое е добре и кое не.Първо че си позволиха да изказват собствено мнение, а те нямат право на това по договор и второ позволиха си да си противоречат с официалната US позиция, което е достатъчно за уволнение.Да видим...

точно! +

За геновчетата ли става въпрос?

не бе, за мнозинството от 00001% диктаторчета на педераста костов! :-)))

Такива като теб, дори, когато бай Пешо от 5-я етаж набие жена си, пак САЩ, ЦРУ и Европа ще изкарат виновни.