Турция изяви финансови претенции към ЕС за бежанците

Реджеп Тайип Ердоган обвини ЕС, че не изпълнява обещанията си за финансова помощ за сирийските бежанци и наред с това заяви, че Турция ще изпълни своите.

Обратно в новината

Коментари - Турция изяви финансови претенции към ЕС за бежанците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

пари нема, обещания колкото щеш

Нека не забравяме това , което Америка с Европа направиха в Близкия Изток - "Арабската пролет" , КОЯТО КАТО БУМЕРАНГ СЕ ВЪРНА В ЕВРОПА , НО КАТО ТЕЖКА И ЗЛА ЗИМА ?! Аз бих избрал между две злини в Турция - по-малката ! Режима на Ердоган бил тоталитарен ?! О'К ! Европа си има достатъчно други главоболия , за да се занимава днес с вътрешните неуредици на Турция...

Единствено бих се съгласил с Ердоган, като казва, че запада не е искрен! Все по малко хора започват да вярват на западната политика и това се дължи именно на Америка и Меркел и техните васали, които разбуниха арабския свят с войни и какво ли не!!!

"Мир вътре, мир отвън" е бил девизът на Мустафа Кемал Ататюрк! Ердо го заличи напълно, а сега в комбина с Барак Хюсеин и неговите европейски подлоги събират и организират ислямски фанатици от цяло Севрна Африка и половин Азия, все мъже в боеспособна възраст, които изпращат в Европа наричайки ги бежанци и които всъщност са необходимата им пехота за война срещу Русия. А че били скачали на европейските булки и поизбили някой и друг европеец, голяма работа! Важното е, че врагът и заплахата за Европа е Русия! А в последно време, с превратаджийския цирк подсигуриха и ядрените бомби от Инджирлик за по-доброто въоръжение на ИДИЛ, макар да има будали да вярват, че т.нар. "неуспял преврат" е бил организиран от хамериканците с цел да свалят Ердоган. а не да укрепят властта му, като му обезпечат основанията му да унищожи всичко светско и да доислямизира Турция. Традицията на САЩ да ползва като оръжие фанатизирани ислямски джихадисти нито е от вчера, нито ще бъде преустановена, а Ердо и Фрау Меркел са най-добрите помагачи за тая работа с т.нар. "бежанци". И не че фанатизираните украински и балтийски нацита не са подходящи срещу Русия, ама бройката им не достига.

ЕС е по обещанията. Изпълнението е друго нещо.

не знам защо си мисля, че всички филми за зомбита които се родиха в последно време имат нещо общо със хорди от мюсюлмани внезапно настъпващи от всички страни:)))

ЕС да не ви е благотворително дружество, ай сиктир.

R-доган. Но мисля, че и отчаяната и толерантна Европа разбра, че тези нямат място при тях, под каквато и да е форма. Този необмислен и провален преврат всъщност осветли кръвожадните и назадничеви намерения на гореспоменатия. Няма да се учудя, ако този прокарва мазни свински пържоли със студен "Ефес" в сараите си, докато говори с агент Павел ;-) Всички са лицемери.

ЕС пое ангажимент да плати на Турция тези пари. Не го спази. Какъв е Ердоган всички виждаме, но и тези от ЕС не падат по-долу... Политици, банкери и военни - трите злини от Кутията на Пандора.

Европейският народ не ще да чуе за никаква Турция . И това ще бъде спазено от управляващите.

Хем долни,хем нахални са измикярите на Ердоган и самият той.Помагаха на ИДИЛ,търгуваха с нея ,създадоха предпоставки заедно с т.н евроатлантици за бежанска вълна ,а днес изнудват ЕС за пари.

ква помощ бе комшу англичаните не щат да плащат и заради тая помощ избегаа ти помощ искаш разбираш ли

А ма ния останааме, и че требе да ги раниме, тия у България и ония у Турция.

Лецемерен ислямо-азиатски плъх с имамско образование.

Всяка политическа система е застрашена от появяване на някакъв месия с мустаци, който обещава всичко на всеки :((( Даже утвърдени демокрации като Великобритания и САЩ стават жертви на откровени лъжци :(((

Тоя мангасар много взе да си разиграва коня! Това показва колко много са слаби и некадърни европейските политици!А нашите са по-зле от аматьори!

нас ни от всякъде. Безпрепятствено си влизат в Бг-то всякъкви джангали. Тези дни над 15 000 са влезли. От Европа ни ги връщат и превоз им осигуряваме. И пари на Ердо даваме.

ам те през гръцата минават там е разграден двор

И през Гърция. Но и от Турция много влизат. През югоизточната ни граница много влизат и по Черно море с лодки. Преди няколко дни от турска страна са били ситуирани 42 000 бр. бежанци. Около 15 000 вече са влезли. Остават около 27 000. Турците ги броят. Нашите предпочитат да си затварят очите. И другото е, че Западна Европа масово ни ги връщат. Били наши.

престъпник.това е престъпление към турция и все пове4е намирисва на инсценирано.ще избие опонентите си другите ще ги осакати по затворите доживот.но това си е тяхна работа.дано не доиде емигрантска вълна към нас.

С един куршум няколко заека. 1. заек - вътрешната съпротива си замина 2. заек - направихме сечено на САЩ 3. заек - ударихме еврогейците дето канят всички да идват в ВАВИЛОНСКАТА КУЛА НАРЕЧЕНА ЕВРОПА!

1/10 тези пари -> за границата. и не само българи, а международен контингент от цяла Европа. 1/10 ги дайте на протестърите, те са меркантилни и веднага ще зарежат американската хранилка. 1/10 дайте на Меркел, да се задави и да млъкне с американските си изцепки останалите ги дайте поравно - за награда на заловен краен ислямист, и за възраждане на християнството, една от трите основни религии в света.

Всичко това е в резултат на безобразно грешната ,а може би тендециозна политика на Меркел и Оланд,разбира се и на нашите политици,които нито веднъж не казаха "НЕ" и не защитиха нашите национални интереси.Сега нека Меркел да се оправя.Тя да плаща,тя да прибира средновековните.За нас изхода е ПРЕМАХВАНЕ НА ДВОЙНОТО ГРАЖДАНСТВО и НИКАКВИ ИМАМИ ОТ ТУРЦИЯ ТУК.Изгонване Турция от нато.Държава в която се коли,има смъртно наказание не светска държава.Скоро ще стане така,че член на нато е ислямска армия като иранската.Това вече не е светска армия.

"Меркел и Оланд,разбира се и на НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ" "Сега нека Меркел да се оправя" а нашите като са виновни що да не се оправят? :)))

Защо мислите,че на премиера му течеше пот от главата и се изстреля на Резово. Каквото и да знае за опасност -знае,че Българите са настръхнали защото са си патили и това ни е в гените. Не трябва да питаме Германия или Франция за съвети които тепърва ще видят за какво става дума -питайте Орбан,питайте Ципрас,питайте още една дузина държави .Добре не давате пари ние тогава ще ви помогнем и с коли да ви ги прекараме на вас защото ние не ги щеме.

Пари нЕма - действайте.

ЕС-дайте му патите,пък за сметка на това Ердоан ще ги пусне всички...

КУм ЕС - финансови претенции, а към Бг - териториални, ... ако регистрират и ДОСТ - ще са съвсем скоро - нашите управници не ги интересува, че не искаме новини на турски, турски сериали по всички Бг ТВ, искат да уюаконят и мяйчиния си език като официален и още много превилегии за турците в Бг.

Защо тук не могат да се коригират грешките в текста, след като е изпратен?

Нека плащат Шел и другите петролни и оръжейни компании, които сринаха близкия изток заради печалбите си! Най-дълбоко трябва да се бръкнат САЩ!

Слагай доказателствата на масата и плащаме. Ама не думите на празноглавец, а точни и ясни доказателства. Русия трябва да плаща. Тя се намеси когато петрола стигна 20 долара за барел. Направи всичко възможно за да вдигне цената. Не беше ли така? И като я вдигна си би камшика. Нещо да кажеш за това?

я виж как от ШЕЛ бързо се пребобръща на ЛЕШ! Та хайде дане лъжем. Цените на петрола се качиха много преди изобщо Русия и Путин да вземат да си показват зъбите. Цените се вдигнаха преди малко преди началото на кризата 2008г. После Франция реши да гътне Либия, Египет, Тунис, Алжир ама там не успяха. САЩ взе да ръчка на всякъде и какво стана цените ехеее скочиха и ся какво искаш Русия да непродава на вдигнатите цени ли? ЛЕШШШШШШ хаха запданяците са едни голями паразити и всеки пък като кажат че някъде са ги гръмнали направо мед ми капи на сърцето!

E то това споразумение си е типичната политика - всеки гледа да прекара всеки.

Устата му много голяма, иначе тича от хотелите през нощта по джапанки като айдук....

ЕС е един жалък регионален съюз,който Ердоган изнудва както си иска.

ашколсун ефенди бей, аз бих препоръчал на запада да вдига глямата европейска стена и да излолира вашите варварски народи от нашата цивилизация.

Правилно, но преди това да им върнем природните ресурси, които им отнехме безплатно и заради които избихме милиони жени и деца, ние, Запада! ;)

НАЛИ СЕ СЕЩАШ НИЕ НЕ СМЕ ЗАПАДА! И МНОГО БЛАГОДАРИМ НА ТОЯ ЗАПАД ДЕТО С ТУРЦИЯ И ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ СА ПРАВИЛИ БИЗНЕС! Глей го колко е нахален да ни включва в паразитете от Запада!

Ако турция спазваше ангажиментите си към ЕС, защо ежедневно стотина или повече "бежанци" пресичат нелегално нашата граница?!

К'ви сирийски бежанци бе? Че както четем в последно време, те почти всички са от Северна Африка, Ирак, Пакистан и пр., както и талибани от Афганистан, т.е. не са никакви бежанци, а граждани на страни с хамериканска демокрация и европейски ценности. Сирийските бежанци Ердо ги гърми още докато пресичат сирийско-турската граница, за което съобщаваха неведнъж множество медии, като Ройтерс например: "Сирийски бежанци бити и разстреляни от турските граничари"("Syrian refugees beaten, shot by Turkish border guards", Tue May 10, 2016 10:20am, Reuters)

иска да изпревари руската чрез евросубсидии..

Сега е наш ред в отговор да искаме обещетение за одринска тракия. При положение , че сме между чука и наковалнята и не можем да удържим рекета на Турция, по добре да се всява дипломатически смут за осуетяването на плановете на комшиите. Ама това се прави умело и трябват играчи дето имат топки.

Да... точно ние сме в позиция да определяме условията като ни гласят от няколко страни. Нашите политици така и не решиха към кого да се наведат. (че без това, явно не става)

НЯКОИ ТЪПАНАРИ ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ, ЧЕ ТОЗИ ПРОБЛЕМ ВЕЧЕ Е И НАШ БЪЛГАРСКИ! НАШИТЕ БЕЖАНЦИ СА В ЕВРОПА, А ТУРСКИТЕ ЩЕ СА В БЪЛГАРИЯ!! КЪДЕ Е В ТАЗИ СИТУАЦИЯ БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА?! ТЯ ИЗЧИЗВА НЕЯ ПРОСТО Я НЯМА!

Като яростен анти-глобалист само мога да ви поздравя за написанато.

..Турция изяви финансови претенции към ЕС за бежанците.. --- и България изяви финансови претенции към ЕС за последните 27 години в размер на един трилион евра и издигане на разделителни стени по източните граници на германия, Австрия и Италия!

ЗНАМЕНА , ДЖАМИИ, БУРКИ ... ТОВА Е РЕЗУЛТАТА ОТ ЧЛЕНСТВОТО НИ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ. НИЕ СМЕ ПРЕДПАЗИТЕЛЯ КОЙТО ГОРИ КОГАТО ИМА НАПРЕЖЕНИЕ В ЦЕННОСТНАТА СИСТЕМА НА ЕВРОПА. ЗА ТАКИВА КАТО ПАСИ , ЦАРЯ И НЕГОВЕТЕ ПОДОБИЯ Е ГОРДОСТ ДА СИ ЖЕРТВА НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЦЕННОСТИ!

Бурките и джамиите са нищо. Путин си го онождат резаците.

ГЛЕДАЙ СВОЕТО ДУПЕ И ЖЕНА СИ. ТЯ МОЖЕ ДА ОСТАНЕ И ДОВОЛНА ОТ СМЯНАТА НА СИТУАЦИЯТА.

Моля те, всяка вечер проверявай под леглото да не се е скрил някой брадат!

.... но не свойта душа, братя, а душата на народа. ...

какъвто и да е Ердоган - прав е в случая. За съжаление. Европейците и американците подпалиха Изтока от алчност, а сега не ги интересуват последствията. Турция при всичките си глупости - наистина е първа страна и пое много бежанци.

Турция на Ердоган е съподпалвач на огъня на изток, а най-вече в Сирия и Ирак, с явното подпомагане на ислямска държава. Бежанците са и нейно дело. Стига с този шут Ердоган и неговото преструване на света вода ненапита.

Турция изпълнява обещанията си - през гръцката граница да не преминават ...бежанци ,но за българската граница не са обещавали - едното платно на "магистрлата" е отворено и работи с пълна сила ,а Ердоган се кефи на тарикатлъка си !

Започва голямото изнудване и заплахи! Тарикат отвсякъде.

ГОЛЯМ. НИЕ БЪЛГАРИТЕ КАТО ПО ПРАВИЛО СМЕ ВИНАГИ ОТ ЖЕНСКАТА СТРАНА ! КОНЕТЕ СЕ РИТАТ , АТОВЕТЕ СТРАДАТ.

Първо, научи поговорките, че ставаш смешен!Това, което си писал, се отнася за първо лице единствено число, ако изобщо ти говори нещо.

държи ги като коз и заплашва, че ако ги изпусне тея муджи ши нъ залеят и ши стане турско в ЕС. да кихат мангизите иначе бая джамии ще трябва да построят за тая паплач:)))

Ислямска държава е създадена от бивши офицери на Саддам, след като САЩ и Англия го обявиха за враг, излъгаха обществеността, че притежава огромни количества опасно въоръжение, измислиха лъжлив повод, окупираха Ирак и убиха Саддам. Но там се разрасна сунитското движение срещу шиитите в Ирак и Сирия и така се стигна до т.н. ИД. Въпреки че Турция няма отношение към ситуацията в Близкия изток тя продължава да издържа милиони бежанци и без обещаните помощи от ЕС, ако 3 милиона бежанци се отправят към Европа, преминавайки през малка България като цунами ще опустошат страната. Така че коментиращите тук трябва да са благодарни на югоизточната съседка , която възпира огромен бежански поток на запад.

Турция няма отношение към ситуацията в Близкия изток ????? ти сериозно ли мислиш така,ако е така мисълта ти тече по пожарникарски като на тиквата от банкя.

... няма що. Убедителни доводи, блестяща мисъл и правилна логика!

ЕВРОПА НЯМА ДА ДОПУСНЕ МИГРАНТИТЕ! ТЕЗИ ОТ СНИМКАТА СЪС ЗНАМЕНАТА ТРАЙНО ЩЕ ОСТАНАТ У НАС ПРИОБЩАВАЙКИ НИ КЪМ ДЪРЖАВАТА ЧИИТО ЗНАМЕНА СА РАЗВЕЛИ!

Помисли малко, ако Турция не снабдява "добрите" и лошите ислямисти дали, ще могат да воюват и един месец. Ще изгърмят патроните, ще изядат ориза и край.

За съжаление Ердоган е прав в случая! Но има ли кой да потърси отговорност за безотговорната политика на Меркел, Оланд, Барозу, Юнкер, Шулц и сие, от угоодничеството на нашите дупедавци, от която сега всички страдат?

или по-точно казано - европейският избирател. Говорим за страни с най-развита демокрация ...

СТРАДАТ САМО ТЕЗИ КОИТО ЩЕ ПРИОБЩАВАТ ИМИГРАНТИТЕ РАЗВЯВАЩИ ТУРСКИТЕ ЗНАМЕНА! НАЛИ СЕ СЕЩАШ, ЧЕ ПРИ ТОВА ПРИОБЩАВАНЕ , НЕ ТЕ , А НИЕ ЩЕ СЕ НАЛАГА ДА ВЪЗПРИЕМАМЕ ТЯХНАТА ЦЕННОСТНА СИСТЕМА! РАЗБИРА СЕ, ЧЕ ЩЕ БЪДЕМ ИЗКУПИТЕЛНА ЖЕРТВА НА БЕЗОДГОВОРНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ЕС - Меркел Оланд , и Барозу ТЕ ПОДПИСВАХА ДОГОВОРИТЕ С ЕРДОГАН , НИЕ ЩЕ ГИ ПЛАЩАМЕ!

ериздухан помага на ислямска държава защото купува евтин петрол от сирия и защото иска да заграби сирииски земи ако свали асад от власт,този ислямски гь отверен живее със съзнанието че е новият мохамед и не знае че го очаква да стърчи на кол издигнат от неговите съпартиици и му остават броени месеци живот.

Крайно време е ЕС да му тресне едни санкции на този психопат и да го пращат да се целува с руския психопат....Тръгнал турският му чобанин с кирливата си икономика( почти изцяло зависима от ЕС) да се пъчи

хахахааа санкциии.мишкоооо

далече от истината пич:))) Мноогоооо ... ЕС като му тресне санкции, ще му пръдне на к.ра, и той ще си го премести от единия в другия крачол. Я си представи ответната мярка, той да натресе на ЕС санкции ... кой би се отрекъл от 80 милионен пазар и от врата към още 800 милиона ...

Какъв пазар е Турция бе, интелигенцията?Тези 80 милиона са по-слаб пазар австрийските 8 милиона...То не става само с ядене на пици, трябва и четене...Щели да плашат ЕС с липса на пазар...Много кух народ има в тази България

Европа всъщност може да спечели, ако САЩ изберат палячото тръмп за президент !!! Крайно време Европа да има адекватна на икономическата си мощ отбранителна система, която да не зависи от САЩ, които също не са застраховани от идиоти във властта !!! Достатъчно сериозни диктатури граничат с Европа, за да не си даваме сметка за бъдещето !!! Русия отдавна е диктатура, Турция вече си е откровена диктатура , а диктатурите оцеляват само с международни конфликти !!!

ЕВРОПА ВИНАГИ ПЕЧЕЛИ , А БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ГУБИ. КВО ША КАИШ?

Ша кажа, че в България , за съжаление, има огромен брой хора, които не желаят да живеят в Европа , а някъде извън нея !!!

Е.С. не може и не е длъжен да риеме всичката мъка на ислямския свят. Просто трябва да се прекрати, този глупав филм. В Е.С. могат да се приемат хора с нашата култура знаещи нашият език а (според държавата) и спазващи нашите закони. Изпълняваш си задълженията, получаваш правата, не както е сега, черпиш блага и за отплата правиш глупости.

"Е.С. не може и не е длъжен да риеме всичката мъка на ислямския свят" ДА НО БЪЛГАРИЯ МОЖЕ! КВО ША КАИШ? ТИ ПРИГОТВИ ЛИ ВЪЗЕЛИНА ИЛИ ЧАКАШ МЕРКЕЛ ДА ТИ ГО ДАДЕ БЕЗПЛАТНО? ТАКЪВ ФИЛМ НЯМА. СТЯГАЙ СИ ДУПЕТО ДРУГАРЮ.

Цитата е на А. Алексиев прав е на 100% . И съвсем не е другар глуп.

.... защо ЕС обеща 6 млрд. евро на Ердоган ако държи бежанците в Турция? Тия нещастници искат в Европа, а не в Турция. Ердоган е далеч от европейските ценности, ама е прав - щом си обещал, дръж си на думата.

но и подписал договори с ЕРДОТАНА.

Абе толкова ли е трудно да направят една ограда с обратен наклон бетонна, един ред ров дълбок,един ред тел и един ред бетон, по телената ограда трябва да има много високо напрежение.

ДЕМОНА ЕРДОГАН СЪЗДАДЕ ИД, РАЗРУШИ СИРИЯ ЗА ДА ПОЛЗВА ПЕТРОЛА И, В СЛЕДСТВИЕ НА КОЕТО ТРЪГНА ПРЕСЕЛЕНИЕТО НА НАРОДИТЕ В ЕВРОПА! ВМЕСТО ЕВРОПА ДА ТЪРСИ СМЕТКА НА ТОЗИ УРОД И ДА ГО СЪДИ ЗА ВОЕННИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, ТОЙ НАЙ-ЦИНИЧНО ТЪРСИ КОМПЕНСАЦИИ, ЗА КАКВО- ЧЕ НЕ Е НАПРАВИЛ ПО-ГОЛЯМИ БЕДИ ЛИ, А КАКВА ПО-ГОЛЯМА МОЖЕ ДА СТАНЕ ОТ ТАЗИ? ЦЯЛ СВЯТ ЗНАЕ, ЧЕ ОРГАНИТЕ НА УБИТИТЕ СИРИЙЦИ СА В ТУРЦИЯ, НЯМА ЛИ КОЙ ДА МУ ТЪРСИ СМЕТКА НА ТОЗИ КАНИБАЛ? КАНИБАЛА СТАВА ОТ ЦИНИЧЕН, ПО-ЦИНИЧЕН, НАЙ-ЦИНИЧИН! ЗАЩО СВЕТА МУ ТЪРПИ СРЕДНОВЕКОВНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НА ТОЗИ ДЕМОН?

НАПОИТЕЛНО УТЕКЧИТЕЛНИ СЛОВА КОЙ КАКВО СЪЗДАЛ И КОЙ КАКЪВ Е НЕ РЕШАВАШ НИЩО. ВИЖ КАКВО ПРЕДСТОИ. ТЕЗИ СЪС ЗНАМЕНАТА КОИТО НИТО ПОВЕЧЕ НИТО ПО МАЛКО СА ТРИ МИЛИОНА НА ФОНА НА ПЕТ МИЛИОННА БЪЛГАРИЯ /ПОЛОВИНАТА ОТ КОЯТО СА МАНГАЛИ/ ЩЕ БЪДЕ ПРИТОПЕНА И ПРИОБЩЕНА КЪМ ЕРДОГАНОВАТА ИМПЕРИЯ. РАШАНИТЕ НЯМА ДА ИМАТ НИЩО ПРОТИВ ТОВА. НАЛИ СМЕ ИМ ВРАГОВЕ!

зад ердоган е цялата американска коалиция , която "се бори"срещу ид,а в началото искаше да махне само лошия(непослушен) асад !

Едно не ми е ясно - в Ирак няма ли правителство? А в Афганистан? Защо никой не води преговори с тях, а нещата опират само до Турция? Айде за сирийските бежанци нещата са по-различни, но и там могат да се поставят така, че да се заобиколи Турция. Трябва само европейските политици да действат отговорно, а не да защитават чужди интереси. Кой им определя периметъра на действие? Защо Меркел може да отиде в Монголия, а в Ирак не? Айде, ще кажете, че не е безопасно. Ами да приеме техни министри и да се обсъдят въпросите на бежанците? Или някой е казал на европейците - пипате само дотук?!

Защо ЕС да плаща сметка за далавера, от която печелят Турция и Русия? Чуждия масраф да си го плащат онези, които печелят от него! За Асад да плаща другаря Путин, моля!

ПИТАШ "Защо ЕС да плаща сметка за далавера, от която печелят Турция и Русия? " МНОГО СИ СБЪРКАН СМЕТКАТА ЩЕ Я ПЛАТИМ НИЕ БЪЛГАРИТЕ БЕ ГОВЕДО!

като каниш някой,ти плащаш,ЕС ги покани и сега ще си плаща,това е положението