130 000 бежанци, бягащи от джихад, влязоха в Турция за 3 дни

Над 130 000 сирийски кюрди, бягащи от настъплението на джихадистите от "Ислямска държава", са приети в Турция през последните 2-3 дни.

Обратно в новината

Коментари - 130 000 бежанци, бягащи от джихад, влязоха в Турция за 3 дни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе стената готова ли е?! Защото ако тези хора взлязат тука ще хвърчат глави....... Некадърността също си е форма на предателство.....

Колко ли от тези бежанци ще се прехвърлят в гостоприемна България?

...а от тук в гостоприемна Западна Европа. Всичките. България не е гостоприемна.

За съжаление след това Европа си ги връща в България - държавата, която им е дала статут на бежанец. Така, че не се радвайте.

Джихадите бягат от джихада?! Пуашим се!!!

Колелото на историята следва неумолимия си ход.....това, за което години наред предупреждаваха будни и мислещи хора-патриоти се случва в момента....България се превърна в буферна зона за бежанци и всякаква паплач от третия свят! Процесът е необратим и безвъзвратен...Бог да е на помощ на Родината ни!

дойде яйцето на дупето, смятам, че няма какво повече да се коментира. Нито за Украйна, нито за шарени, пъстри и зли духове. "Смятам, че има възможност да демонстрираме определено равнище на сътрудничество между САЩ и Русия, независимо от ситуацията в Украйна", каза Ърнест.

Кога ще кажат по телевизията че се е събрал съвета за национална сигурност и са взели мерки за защита на населението и границите ни от тези терористи ?Американците са на другия край на света,а при нас са вече до вратата

Teя пък ислямска държава си ги представям какви войни са.Тях сигурно и нашата армия ще ги опатка за едно денонощие.

Май е време България да започне възтановяване на армията....иначе господ да ни е на помощ....

даниелчо мамин , ти знаеш ли какво е армия и особено война ? ще се запишеш ли доброволно и няма ли майка ти да ти намери бележка че си негоден за военна служба ?

Абе за баняджия става. Нищи, че е дюстабан.

Нещата се навързват лесно когато чевек мисли. Нещо някъде се случва, някой прави нещо, друг отива някъде.... Местан от къде се върна скоро??? Китайците имат поговорка която гласи: Когато пеперуда размаха криле в единият край на света, в другият се заформя ураган. Ние не сме далече от Турция но западна Европа е! Тези 130 000 лесно ще станат 260 000 (това ще е ролята на България) и онея на запад скоро ще ги задуха друг вятър. Може това да е целта на САЩ, може това да е игра на някой друг на накрая пак нас ще сочат с пръст защото ези всичките ще минат през България...

Не ви ли омръзна все някой друг да ви е крив? Български кретени, знаете ли го тоя виц: една булка питала дядо поп каква фуста да си облече за първата нощ. А дядо поп и каза "каквато и да си облечеш чедо, като си пу*ка, все ще те натаковат"

внимавайте за кого ще гласувате ,че са подготвили бая секции в турция ,опичайте си акъла,че войната чука на вратата

Коментара на снимката не е верен! Това са турски кюрди искащи да отидат в Ирак да се сражават срещу ИС. Но тях турците не ги пускат да напуснат Турция. Но както преди малко по ЗДФ един немски политолог каза - Турция подкрепя ИС в начинаниети и да избие кюрдите! М дааа добрия ни партнёр в Натоооо

и кво ще правят САЩ?Ми, че те на тях разчитаха. Все пак 90% от Турция са сунити, а САЩ искаха да въоръжават кюрдите срещу ИДИЛ. Абе, сбъркана работа. Турция хем срещу кюрдите, хем ги приема, хем не, хем с Америка ще им помага срещу ИДИЛ, хем им пуснаха заложниците, хем се борят срещу тях, хем купуват нефт от тях.Абе с една дума- филията им намазана от двете страни.

Много трябва да се внимава и да не се допуска ползването на базите на НАТО в БГ, тъй като като малка страна при това без всякаква армия ще бъдем пометени Ислямска държава" призова последователите си по цял свят да нападат граждани на САЩ, Франция и други техни съюзници във военната операция срещу групировката. Освен това към бунтовниците на Синайския полуостров бе изпратен съвет да не спират с атаките си срещу египетските сили за сигурност и обезглавяването на заложници

цивилизация се подготвя за ритуално харакири. За чии интереси работят ръководителите и защото очевидно е че не работят за народа дето ги е избрал.Няма как такава неадекватност да е нормална....да повтаряш само като дебил мантрите:демокрация и права на човека.......съгласен съм но това да си е за европейците,дивака под права има съвсем други идеи,като една от тях е да резне шишарката на "неверника,а това сме всички ние-европейците.

Какво ще рече "нулева точка"? Обяснете ми, не разбирам.

Свободната Енергия - Надпреварата Към Нулевата Точка Документален Филм + Бг Sub

Аз се чудя защо се притеснявате джихадистите да превземат България?Първо Турция ни пази.Второ в България трудно може да намериш девица.И трето дюнерите ни пазят

и натото ни пази,че сме много убави

Що,в Турция девиците под път и над път ли са или само в детската градина:)

Когато си прочел само една кнога светът е много просто и ясно място. Имай предвид ,че евреите срещу китото толкова скачате са ви дали тази книга и винаги са една крачка напред защото са написали книгите на много за които светът е просто черно бяло място. извинбявай ,че се опитвам да ти кажа нещо дето не го пише в книгата която си задължен да знаеш (книгата с разрешените ти шаблони).

"Ако офанзивата на сунитските екстремисти продължи, броят на бежанците може да нарасне" Чакай бе, каква офанзива? Нали САЩ уж се борели с изчадието си? :)

Тези 130 000, ако бъдат въоръжени и насочени в правилната посока, джихадисти отдавна не биха съществували в страната им. Дизертират вместо да бранят страната си от обучените от американците, но вече неконтролируеми марионетки.

бареков затваряи границата с турците тия ше ни ги набутат яко.

май турция от много хитрост сама ще се прецака- ще откъснат кюрдистан а ние е крайно време да започнем часове по военно обучение и да се закупи оръжия за армията ,границите да се затворят

Трябва да бъдат изпратени в България и да бъдат заселени в празните български села и градове. Трябва да се спасим от демографската катастрофа някак.

А с какво да заселим празните глави в България?

Друг начин няма, иначе до 20 години няма да ни има. България трябва да приема всички емигранти и бежанци и да ги интегрира.

Ти си един най-долнопробен плагиат, щом чрез моите идеи за преодоляване на демографската криза, се опитваш да изкараш някакви си жълти стотинки с този си пост.

Предполагам, че това е повторение с ироничен отенък на великите мисли на мекерето соломон паси.

Другарката Сталинка е много права, българите сме си цигани и сирийските гени даже могат да ни направят по-бели хора. Пък и сме близки, ориенталски народи.

Скоро толкова нагла провокация не бях срещал. Пробвай нещо по-изтънчено. Ако можеш.

Заселването трябва да стане с българите от Бесарабия примерно ако толкова някой се е загрижил за умишлено изпразнените села. Имайки предвид ,че процесът тече от 1944 авторите са ясни. ....

Процесът тече от1989 година !Стига сте лъгали!Селата започнаха да обезлюдяват в края на 90-те!

Турците не са толкова глупави за да дават ненужни жертви.Те не се подадоха дори и на провокациите на Сирия когато свалиха техен изтребител.Но ако МИНДИЛ тръгнат срещу Турция....жална им майка

съвсем. Идил са сунити, както почти цяла Турция. Защо не искат да ги нападат си е техен проблем. Или казано по-просто "Врага на моя враг, е мой приятел"

Искам да видя как нападат Турция.... По време на Османската имерия са яли рязания ще го опитат пак.

българия спокоино може да приеме 2 миллиона бежанци

Вземи си в къщи,аз не ги искам.

Нали от Атака много защитават кюрдите.Ами толкова празни села има може атакистите да ги настанят ..ха..ха

Може,но първо селото опасано с три метрова бетонова ограда и отгоре проводници с 380 волта.Портал с надпис"Трудът те прави свободен" и някои други аксесоари:))

деер

Сори, АЗ КАРАМ РУСКИ ДИЗЕЛ! Който им плаща, обучава и въоръжава да му мисли!

Крайно време е да бъде създаден Кюрдистан и да се отцепи една добра порция от османска Турция!

САЩ не изключвала възможността да си сътрудничи с Русия в борбата с ИД!?!?!?Боже мили,спомня ли си някой онзи бесен шум и крясъци на "партньорските" медии срещу Русия и подкрепата и за режима на Асад.Значи всичко е било просто за да се изпъди единствената база на руския черноморски флот в Средиземноморието в Сирия!Затова е била подкрепата за "демократичните" бунтовници и опозиция и ето ти Ислямска държава.И сега не им е съвестно да промърморват за сътрудничество с бившия си враг...Русия и на мен не ми харесва,но от САЩ направо ми се гади!МОРАЛ,БОЖЕ,МОРАЛ!

Дано повече хора прочетат коментара ти !!!!

Хаха, добър ден!

Амиииии ... ъъъъ ...ДОБРУТРО ! Добрутро уважаеми демократи ! Ако някой още не е разбрал - след като САЩ удариха на камък с Руското пристанище в Сирия , за момент си помислиха , че могат да вземат същото такова в Крим ! Какво се случи после - това е известно на всички ... Странното обаче е , че братята Еврогейци не обелват нито дума за хилядите цивилни жертви и етническото прочистване в източна Украйна за което НЕ Е тайна че са платени 5 милиарда долара ! Аааааа , забравих бе - ПУТИН е виновен , мискинина му с мискинин !!!!

Не слагайте бежанците под общ знаменател! Едно е да приемеш Украйнци,Арменци,Гърци,Евреи...друго е Сирийци,Афганци,кюрди и т.н. Едни цигани след стотици поколения си говорят на техен език,обичай и обличане...няма оправия...САМО РЕЗЕРВАТ

Не слагаме всички под един знаменател ! И много хора още не проумяват, защо когато НАТО и сащ бомбандираха Сърбия ние затворихме границите си за бягащите хора, а сега сме ги отворили за Сомалия, Сирия, Афганистан ....

Това ми е единственият PR1

Не затворихме границата за бягащите хора, а за бягащите албанци, които искаха да ни натресат.

Ислямистите са опасна напаст, която се разширява и няма изгледи да се спре с тази разпиляна съпротива. Но едно не може да им се отрече - най-голямото зло на света са САЩ. В същото време ЕК се занимава с глупости, вместо да засили ОССЕ. Жалко, войната става все по неизбежна.

САЩ не знам дали са зло! Но,Американци са хиляди българи,Европейци емигрирали през годините.... Благодарение на това ЗЛО,днес имаме интернет и компютри :)

Много добре, не е на добре. Като са толкова мощни, защо не унищожат ИДИЛ - една пустиня с щъкащи насам-натам главорези? Нали виждат от космоса даже мравките? Да, могат, но първо ги създават после съзнателно не искат да ги затрият, явно са им нужни. Те това е злото, драги.

Масово клане за шибаните джихадисти ядрени бомби и прочее без милост ! :)

Чрез тази бежанска вълна Турция ако реши може да ни затрие без да даде един изстрел. Достатъчно е да ги насочи насам и никакви измислени граничари и евроогради няма да ги спрат. Ще ни залеят както през 14-15 век османците са превзели Балканите. Ставаме абсолютно зависими от решенията на Ердоган- никакво НАТО и никакъв ЕС няма да се застъпят за нас.

трябва да помогнем.утре не се знае,може да сме на тяхно място.

Предлагам да вдигнем по-висока ограда...и да ги приканим да тръгнат към Испания...

...добро Турция е добре за нас да бъде приета в ЕС,за да не сме ние външна граница,с изкл. на границата по морето.

То не става само с коментар, трябва и малко акъл. То и сега ни цвъкат бежанци, какво остава ако им отворим границата.

Турция не може да се приеме в ЕС,по много причини,една е геноцида срещу арменците,и много други...

турците ако ги приемат в европейския съюз ,европа ще бъде ислямизирана - християните ще станат малцинство ,,турците са 80 милиона и още няколко милиона мюсюлмани има в европа ....ако ги приемат край на християнския свят- станат ли мнозинство ,ще искат нови закони ,мюсюлмански

еъъъ амсалакк

Хак им е на турците! Не подкрепиха пешмергата срещу ИДИЛ, да не би после да скочат за независим Кюрдистан в югоизточна Турция и ей го резултата!

ултиматум на Милошевич че Белград ще бъде опустушен с бомбен килим ако не капитулира......и Милошевич капитулира и отиде на съд където предпочетоха да го отровят,а не да го съдят. Та защо същия тоя Запад не постеле джихадистите и пустинята с тоя бомбен килим....какво чакат,на Белград нямаше да се кумят много,а тук чакат тумура да се разраства

Турция е голяма, богата и има огромна армия. Но какво прави българското правителство? Как ще спре тази напаст? Българската полиция и да спре да се занимава с глупости, като невключени светлини и предпазни колани, пак няма да се справи с вълната. Армията има ли възможност да спре напаста? Т.н. президент кога ще свика съвет за национална сигурност?До 24часа трябва да има план за затваряне на границата срещу тази огромна опасност.

Турция е голяма,силна и въоръжена благодарение на САЩ и НАТО

НАТО не е въоръжил Турция. Държавите сами си произвеждат и купуват арсенал. И НАТО НЕ Е направило нищо за България! Освен да е разположил базите си у нас- и то безплатно !

К имах предвид Ирак

Подготвяте ни, че 30 000 от тях ще влязат в България ли?

Още по-малко американци:)) Започнах да пресмятам колко време съм бил на полигона в Ново Село....след петия месец ги обърках......войник от чужда армия не съм виждал....периода е 73-75-та.

Къде е сега Европа. Защо не са осигурени бежанските лагери? България трябва да приеме кюрдите.

ханъм, защо? Да не би България да граничи със Сирия. Не е ли най-добре, да се върнат земите на кюрдите и те да си имат собствена държава. Турция, която е изкуствена семитска държава, е заграбила земи и на много други народи. Докато тази напаст не се разруши няма да има мир в региона.

За кюрдска държава съм съгласен, ама ако я няма Турция, щяхме да граничим с арабите. По-добре Турция да си я има и да има силна армия, да плаши джихадистите.

Тва НАТО къде зяпа и се мори да прави учения в Украйна?Я да ви видя,като сте така наежени и съвременни колко струвате.И запомнете- ако не отидете и си поправите грешките с разни арабски пролети, не след дълго те ще ви дойдат на гости.И тогава пак ще пискате кво става с тоя световен тероризъм.Щото по филмите е лесно, ама в близият бой боли!

Ами тез 130 хиляди кюрди да ги заселят в Северозападна България, дет гарга не каца, та белким раздвижат икономиката на района ?

Харесва ми! Там ще се раздвижи икономиката

Я, ама вий си паснахте. Що ни съ земете? Па плеснете с ръце и съ прегърнете.

Ще я раздвижат, от левия крачол в десния.

Очевидное,че Турция предпочита да има ИД.Богатите арабски държави- също.Щатите си траят.В Европа и Косово установяват наличие на радикални мюслюмани. Нашите не са в състояние да погледнат две месеца напред и не съзнават,че нямаме никакви съпротивителни сили.Нещата не вървят на добре.

Разбира се, че предпочитат! Иначе как ще купуват евтин нефт?

Не е само заради нефта, а и заради исляма.

когато разделят украина тогава русия може да помогне (ако им се помолят) на американците да отбласнат и унищоят арабските мутри

Само ти ли не разбра, че тези арабски мутри са дело на Израел и САЩ. Целта на Израел и САЩ не е Ирак, а Сирия. От там трябва да мине газопровода от Израел за Европа. Да, от Израел. Газа около Кипър е проблемен, заради Турция.

Едно време от същия башибозук са пищяли нашите жени и са умирали нашите мъже. Стотици хиляди, плъпнали като хлебарки и европа почерняла... чак до стените на Австо-унгарската империя, където финално от изтощение, болести и разбира се благодарение на австрийските стратези били спряни. Сега пак се надига тази сган и трябва да се стъпче още в гнездото. Надявам се сме научили урокът от историята и този път ще бъдем единни. Защото вече няма империя която да я спре сама!

Спряли са ги австрийските стратези ама друг път.Спрял ги е Полският крал който събрал най-голямата конна армия от поляци,германци, френци и др 40 000 души и благодарение на Татарския пълководец от Турската армия успява да разбие обсадата на Виена.Първо татаринът пропуснал умишлено тежката конница на Краля през проходите2. Гърмял с топовете с кал и слама вместо с гюллета и не разбил крепостната стена.Това било отговор срещу подигравките на Великия везир с татарския Пълководец.За загубата великият везир е удушен с копринено въже в Белград от еничарите.