Броят на арестуваните в Турция след пуча достигна 6000

Шест хиляди души са били задържани в Турция досега във връзка с провалилия се опит за преврат, като се очакват нови арести, съобщи правосъдният министър.

Обратно в новината

Коментари - Броят на арестуваните в Турция след пуча достигна 6000 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ако не си пенсионер - бягай. Но както виждам си против запада - там има ЦРУ и други протитии. Тръгвай за Русия немедленно.

в друг форум прочетох за приликата, верно очебиеща между Сталин и Ердоган. И двамата безконтролно убиват най-вече свои сътрудници. А народа преди викаше "За Сталину, за родину", а сега викат "Алахх акбар" - то е същото - Ердоган за тях е Аллах. Луд за връзване. Само дето не е още посочил с пръст България и ще се юрнат у нас. Та те убиват свои, а нас ни мислят за вековен враг и сме не на една ръка разстояние, а на една мрежа.

ПЕРИОДИЧНОТО ПРОЧИСТВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА Е КАТО ПЛЕВЕНЕТО В ГРАДИНАТА А ТУК НЕ Е ПЛЕВЕНО ОТ 72 ГОД.

6000 ли ? Ердоган има САМО един съюзник засега - ЦРУ !!! Моля, не забравяйте ТОВА !!!

И ако 6000 са задържани в Турция и ако навлезе част от този народ в България и завземе властта, ЩЕ СЕ СМЕНИ ЛИ ПРАВИТЕЛСТВОТО ? ИЛИ ще остане СЪЩОТО ? Моля, коментирайте ТОВА !!!

someone

помислете какво чака българия ако ердоган тръгне да завладява като османска империя - в родопите българите са малцинство, а турция наля много пари/инвестиции в заводи там умишлено - основния работодател в кърджали е турски завод.

Аз знам. Никакво мислене, Просто бягаме от България или ни чака сеч... Ако не ми вярвате, поне се замислете на какво беше способна ТЪЛПАТА в Турция... Благодаря !

Ще чакаме ген.Столетов на Шипка!

Вижте и помислете: Както НАТО не се намеси във вътрешната политика на Турция, така би следвали да се очаква и относно България ! Ако българските турци си искат туркоезична България и имат някакво оръжие, кой ще ги спре ?? Та на фона на 6000 арестувани в Турция досега, загубата на всичко БЪЛГАРСКО е направо УНИКАЛЕН ПРЕДАТЕЛСКИ акт от нашите управници, не виждащи нишо по-далеч от придобивките си... Не е излишно да се замислим, приготвим, и да сме готови за ИЗСЕЛВАНЕ.... Съжалявам, но натам вървят нещата... Попитайте Надежда Нейк...опс забравих името, бивша Михайлова !

Този вече си тръгна!Няма връщане.

Извинете, кой ? Ердоган ли ? Тепърва ще му ядем супата.... 5 до 7 години още...

Извинете ме, не ме изтривайте моля, по темата е, защото сме в зоната на съседите ни, а искам да напиша следното: КОЙ и КАК ПАЗИ България ??? Не на хартия, а наистина !!! Успех на всички !

someone

не предполагах, че турция ще тръгне по пътя на ислямска държава - какво ли още има да видим.

Мисля, че пътищата са 2... 1. От Минск е говорил пряко с Путин и са се разбрали за нещо... 2. Нищо не са се разбрали и ще има опит за засилване на Исляма като диктатура, но на световно равнище... ПОДЧЕРТАВАМ - опит :))) Как става световно господство с 20-30-40 милиона :)))) Е, това е вече интересното, ЕС дали ще даде рамо на Исляма ???

someone

може така да е.

Очакван брой на арестуваните - малко над 12 000... Та имам 2 въпроса за домашно: 1. Има ли прилика между Хитлер и Ердоган ? 2. България не е ли сама между всички ? И с тази голяма наша армия... Благодаря !

горко им на турците ,много ги мразим наистина, но има и свестни хора между тях, сега с тая хунта всичко ще стане ад.Ердоган ги върна в 13 век.

''много ги мразим наистина'' - кои те научи да ги мразиш -тошко ли?

Не знам дали този метеж е инсцениран от самия R-доган или си беше истинско изпълнение, но е изключително удобен повод за разчистване на пътя на господина към "султанския трон". Е, не чак султански, но установяване на някаква ислямска диктатура с него начело. Просто си развърза ръцете да избеси или набута в затворите всички, дето малко или много надигаха глава срещу надигащия се ислямизъм в Турция. Лошото е, че това става непосредсвено до нас и както вървят нещата, току виж тръгнали да възраждат османската империя и тогаз дупе да ни е яко. А НАТО ще ни защити толкова, колкото защити навремето Кипър, въпреки, че там имаше бази на Великобритания...

Ето го парашута :))

ги изби без да му правят преврат. Само че Турция не е Русия, А Ердоган не е Сталин. Догодина ще го намерят обесен някъде.

Като изроди, почти са равни.

Ако не беше той сега щяхме да викаме хайл - обаче никой не знае кое е по-добре?!Колкото до Ердо той си е идилче отвсякъде , не ги сравнявам само правя паралел.

Леле, кви ливади пишат в тоя сайт! Когато искат повече лири за един долар, това не е "повишение" на курса на лирата към него, а понижение, умници-дирници! И не се знае кога пак ще се върне на предишните нива, като гледаме какви размирици се развиват по улиците на все повече турски градове - тоест, не понижаване, а повишаване на напрежението, опасност от гражданска война - каквато практически върви в кюрдските райони вече от няколко години! Ердоган си намери - или създаде сам! - врагове, с които да воюва и да им отмъщава, подкрепян от тълпи по улиците, които се саморазправят с някакви хора, без да питат кой прав, кой крив - щом си военен, значи си виновен ... Полицията му е останала вярна, сега полицията е срещу армията, а висши военни ги арестуват направо на работните им места ... Това ако има нещо общо с някаква демокрация ... Кемал Ататюрк сигурно се е обърнал пет пъти в гроба си ... Изглежда, идва краят на светска и модерна Турция - сега тълпите начело с един популист-ислямист решават въпросите в страната ... Кошмар!

военни правят маневри арестуват съдий и прокурори странна работа? Сигур ще ги съдят ходжите по корана!

Къде са тези, които подкрепяха кандидатурата на Турция за ЕС. Турция никога не е била демократична държава, а в момента наблюдавамераждането на нов политически Франкенщайн от ислямофашстки тип

по Cталински медот, унищоване на ителигенцята.

Това бе преврат от Ердоган за Ердоган. Всеки военен знае как се изпълняват заповеди и как се мотивират двоумящите се. Жалко за жервите , и те са предвидени от Ердоган и Сие. Турция е в тотален разпад на морал,духовност и икономика. Това беше последен опит на Ердоган да измести омразара на народа си от себе си,

Това бе преврат от Ердоган за Ердоган. Всеки военен знае как се изпълняват заповеди и как се мотивират двумящите се. Жалко за жервите , и те са предвидени от Ердоган и Сие. Турция е в тотален разпад на морал,духовност и икономика. Това беше последен опит на Ердоган да измести омразара на народа си от себе си,

dobrin

маj му е добре дошул, че си покрива всичко що е било омразно на народа...

Мутрата и цялата мутроченгеджийска крастава измет яко ги тресе шубето да не ги последва същото и се трият коментари на поразия.

Да бъде проклета цяла турция и да им се връща всичко дето са убивали български жени с деца, да усетят всички загуби и болка от почернените български семейства.

И бащи, брат! Сечене на глава след глава под сикирата...

Хайде не преигравай. България се е съхранила под турско, 500 години. Под еврогейско иго, се вижда че и 50 няма да изкараме.

на 80 милиона население, нищо не е това! Бълхарника ЕРпедала да вземе да се гръмне! Импотентен боклук и дебил!

= апетита идва с яденето =

не е сигурно че всички турци и руснаци са такива простаци, че да търпят бездарни простаци! Виж за нас е по-вероятно!

Защо Ердоган е ЗЛО Не защото иска властта само за себе си, а защото подтиска, мачка и унищожава конкуренцията си. Не е страшно че Ердоган ще е на власт още 20 години. Ако ще и 30 да са. Страшно е че няма да има кой да го наследи, просто защото няма да има стойностни останали или възпитани хора. От тук следва съдбата на всички разтурени Диктаторски държави в Близкия Изток. Няма кой да ги наследи? Затова сега навсякъде там е диващина в най-първобитния си вид. Радикален Ислямизъм Ние Българите също не сме изключение. Не е страшно че ББ ще ни управлява още 20 години, страшно е че няма кой да го наследи. Всички Българи отдавна са се изнесли. Затова ББ винаги го преизбират навсякъде. И хората си казват нещата ще се оправят, но замисляйки се ББ е по-малкото зло, А той като си отиде след 20 години какво ще стане?

Е то така беше и след бай Тошо. Няма кой да го наследи.

нямало кой да наследи Боко и роско.Стига бе Уили тия краваи след 5 години никой няма да ги знае,като кюлев ,и илиев ,и крушата

Наш Кънчо от БХК, да се самосезира и да осъди Ердоган, за незачитане на правата на човека относно арестите на магистрати около 3000 човека. Страната на практика няма съдии, ако не броим Ердоган и имамите му.

та какво общо имат магистратите с преврата на военните не става ясно, но има чистка при тях

аз се чудя на това - излиза че от 6000 арестувани още първия ден половината са магистрати. Дали пък това не точка втора от цирковото изпълнение, защото точка три явно трябва да бъде "законното осъждане " на "виновните" , а за желателния изход от "справедливия съд" ще са нужни "подходящите съдии" - важно е ако се съмняваш в магистрати поне временно да ги извадиш от играта за да не ти пречат а после да се направиш на хуманист и да ги помилваш - че да им за обица на ухото "как, кога и кого да осъдят".

и защо е този минус? В информацията пише : 2700 са задържаните съдии , отделно още над 200 висши магистрати - общо 3000 от 6000 задържани , а това според аритметиката си е половината. Останалото е търсене на връзката между предстоящите съдебни процеси над военните, участвували в метежа, и броя на арестуваните магистрати, КОИТО НЕ СА ВОЕННИ.

Напоследък тече процес на говедизация-почти всяка държава се управлява от говедо. И всяко говедо е избрано по демократичен начин. Май проблемът е в нас, избирателите. Очевидно имаме нужда от говедари. Тогава какви сме ние?

още ли не си разбрал, че тотално се маниполира съзнанието на народа преди избори с разнообразни методи, средства и техники? И като се зададат избори така ни заливат с приказки, че народът се ошашавя. Нищо ново под слънцето - както Хитлер и Гьобелс са обработили съзнанието на германците преди един век .........

както навремето немците си запалиха райхстага, а американците си взривиха кулите, сега ердоган сам си организира преврат, а съвсем резонно след този фарс започва и ловът на вещици какво следва после обаче?

при Райхстага нямаше ли и едно наше момче там - Гошо Тарабата? А дали Ердоган сам си организира преврата или ''западните партньори'' му скроиха шапка предстои да видим. Ако Турция излезе от нато е ясна работата.

и аз така мисля, аналогията с Германия е едно към едно, и Европа и света пак така реагират - а дано се размине

хансовете немедленно да изритат 3 млн. турски простаци в Туркменистан, че да ги мисли сатрапчето им! Да ги видим кво ще са!

Де е Турция, де е Туркменистан. Прост си кат гъз.

Този си е обикновен комплексиран цървул, накичил си се с власт.Европейците,които го подкрепиха са си едни обикновени марионетки.Но, онзи забавя, но не забравя.Меркел и останалите гагаузи да си мислят какво ще говорят тогава.

Най-големият терорист на Европа е Ердоган! Той пуска всякаква паплач от Близкия изток за да тормози Европа и за да убиват мирни граждани. А ние, като последните профани му даваме милиарди, за да ни избави от тях!? Това нещо, наречено ЕС трябва да се закрие , а ние да затворим границата с Турция! От там нищо добро няма да дойде!

И за какво им е на Турция нато? Само да им правят преврати. По-добре в ШОС, там се гарантира териториалната цялост на страната. Имат си ядрено оръжие, Русия ще им построи и аец, а може и ние да им шитнеме някое реакторче..

Абе шос-мос, евразия-азиопа, ама диваците, дори и жълтите сЕ ги тегли към Цивилизования Свят. Ти явно не си напускал долно уйно и не можеш да сравниш, но поне с гугълъ се разходи из градовете, пак е информативно.

За Долно Уйно не знам, ама цялата европейска паплач, воглаве с Меркел, беше в Монголия по време на Ница и преврата, да се сближавала с Азия, а всъщност да просят пари. Европейската провинция става все по-незначителна, но все се намира по някой охлюв грандоман :)

простичко е : ако си голям и силен ще участвуваш наравно с всичките големи - това ти дава възможност, ако си хитър, да играеш ту с едните, ту с другите и да накланяш везните в посока съвпадаща с конкретния ти интерес.

На Ердоган съдбата е по-ясна от тази на Асад!

не дават да посочиш друг източник, сакън да не им откраднеш невероятната интелектуална собственост! Че новините им са крадени е друга тема!

Много важна ще е реакцията на Гърция и САЩ относно исканията за екстрадиция. Докато за САЩ съм почти сигурен, че ще се спази процедурата и ще се произнесе съда по искането за екстрадиция на духовния водач от Пенсилвания, то за Гърция не съм. Много е важно страната, създала днешната демокрация, да не отстъпи под натиск от нея. Ако се направи опит за влиявие върху гръцкия съд и особено пък ако той се поддаде, това ще е фатално! Да сме благодарни, че летците с хеликоптера кацнаха в Гърция, а не в България. При този ултиматум на Ердоган не вярвам, че щяхме да излезем с достойнство и да спазим правото!

Я пак, коя страна била създала днешната демокрация моля?

Гърция.

Не мога да се ашладисам.Ние с него ли сме или напротив?

Монетата има две страни. Някои са с него, други са против него.

измии се и ше те ашладисам здраво

трепи соросоидите

А какви са изводите от "неуспелия пуч"...??? Голяма армия , големи проблеми..Че когато има много генерали ... :) , особенно полковници, някои дори и с акъл в главата може да се замислят накъде ги води "Татето"... , и току виж , обърнали "щиковете" към виновния ...:))) Та може би и затова хитро и предвлидливо нашата Политическа Мафия , овреме разтури почти напълно Българската Армия , създаде си разни ДАНС-ове , Национални Служби за Сигурност , разни Джандармерии .... всички те с репресивни права и задължения към нацията - да я държат в страх и подчинение ... Докато свят светува , и докато в гетоБГ - не стане някаква революция(ама едва ли-Мафията на политиците ни предвидливо "изпъди" елита на нацията и продължава да го пъди...) ПРОМЯНА НЯМА ДА ИМА... Пък и гледайте какво прави другарчето на бойко борисов -ердоган , и смятайте какво може да сторят и в гетото...:))))) ако бях трол в БГ като повечето от вас тук - щях да си рева по цял ден , че съм се родил "българин" в България ... Е , ако сте роми - малко по-добре ще сте , понеже в близкото бъдеще ще сте поне мнозинство в Гетото !!!

изводът от пуча е : който "има топки" и правилно мислене винаги печели ! за правилното мислене на ердогана като че ли доста хора се съмняват и аз в това число !все ми струваше , че ердоган ще превърне турция в сирия 2, а това не е добре , никак добре за милата ни родина , която и без това е на изчезване ! отсега ви казвам : б.б ще си измие ръцете с ес , а ес ще ги измие с всичките ни управляващи мошеници !виновни , демократично виновни пак ще сме ние, будалите , които ги "избираме" и охранваме !!! в цялата ни история , никога не сме имали толкова продажни управляващи от преходните , ако можеха щяха и на марс щяха да ни продадат ..без да им мигне окото !!! пък , знае ли човек , може вече и там да са ни продали ?!

Колегата ДПС предположи, че турските служби са прихванали сигнали за преврата. И аз мисля, че Ердоган не е инсценирал преврата, а е влезнал в сценария на превратаджиите!

Оная водеща ако не му беше вдигнала телефона сега да е при Янукович в дачата на Путин...

Аз не вярвам, че някога ще узнаем истината. Всеки ще си остане със собствено усещане. Според мен Ердоган и цялото правителство бяха подготвени за преврата.

Този вампирясал серсем, да не вземе да хвърля белтъци към нас?Че от всякъде го изритаха и след алкохолен глад може да направи някоя бела.Деба и шашкънина, Цацаров да се произнесе за уволненията на магистратите.За генералите и полковниците- Ненчев!

След събитията и инсценираният от Ердоган преврат срещу него по този конспиративен начин, за да намери морално оправдание да се досаморазправи с несъгласните с него и свободолюбивите в Турция и да овладее окончателно и съдебната система (явно се е поучил от това, което направи и мафията в България, и ние сме дали нещо на света!!), все повече имат резон обвиненията, че Ердоган (заедно с определени влителни сили и кръгове в арабския свят, например в Саудитска Арабия и Катар....) подкрепят дискретно и насърчават изляма И В НАЙ-КРАНИТЕ МУ И ИВРАТЕНИ, РАДИКАЛНИ И ТЕРОРИСТИЧНИ ФОРМИ, каквато безспорно е т.н. Ислямска държава!!! Само искам да посоча и напомня едно важно нещо в случая, което като че ли всички забравяме! АКО ЕДИН КОНСПИРАТИВЕН АКТ (АТЕНТАТ, ОПИТ ЗА ПРЕВРАТ ИЛИ СИМУЛАЦИЯТА И ИМИТАЦИЯТА МУ) БЪДЕ РАЗКРИТ И РАЗБРАН СВОЕВРЕМЕННО ПУБЛИЧНО, КОЕТО ОЗНАЧАВА ОБЩЕСТВОТО ДА ЗНАЕ И ПОЗНАВА АВТОРИТЕ МУ И МОТИВИТЕ ИМ, НЕЗАВИСИМО, ЧЕ С ЕКРИЯТ, ТО КОЛКОТО И ДОБРЕ И ПРЕЦИЗНО ДА Е ИЗПЪЛНЕН, ПРОВАЛЪТ МУ В КРАЙНА СМЕТКА Е ДО ГОЛЯМА СТЕПЕН ПРЕДОПРЕДЕЛЕН!!! Забелязали ли сте, например, че при всички случаи КОГАТО ЕДИН ЗАКЛЕТ ПРЕСТЪПНИК И РЕЦИДИВИСТ, ОСОБЕНО МАФИОТ И БОС НАМАФИЯ БЪДЕ ОСВЕТЕН И ИЗКАРАН НА СВЕТЛО, ОБЯВЕН И ОПОВЕСТЕН, ДОРИ И ЗА ГЛОБА И НАРУШЕНИЕ НА ПЪТЯ, ЗАСТАНЕ В ПРОЖЕКТОРИТЕ НА ОБЩЕСТВЕНОТО ВНИМАНИЕ, той по принцип вече е тръгнал по пътя на пенсионирнето му, образно казано! Така например при стрелбата срещу Митьо Очите )колкото и България да е нетипична "държава" и да трябва да внимаваме с примерите с нея), независимо, че правителството, МВР и службите се опитаха да прехвърлят винат смао и единствено на едните престъпници и да оневинят (нямали никакви данни, било махленска свада за паркомясто и прочие глупсоти) другите и Митьо, САМИЯТ ФАКТ, ЧЕ ТОЙ ВЛЕЗЕ В ОБЩЕСТВЕНОТО ВНИМАНИЕ И ПОД ПРОЖЕКТОРИТЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ С НЕГОВАТА КАРИЕРА НА ЛИДЕР НА ОПГ ВЕЧЕ Е ПРИКЛЮЧЕНО, дори и да не го разбира и да не го иска! Така бе и при Ценко Чоков! И при Пеевски,...

Можеш да си спестиш ДЕЗинфото и да вземеш хапчета срещу словената диария, която те мъчи от известно време. Дразнещото е, че не се опитваш действително да представиш някое инфо, а произнасяш присъди като последна инстанция. При това си откровено тъп и агресивен, като например си проличава в репликата ти към коментара на Дон Амичи. Изводът е, че ако чисто теоретично имаш възможностите на Ердоган би задминал и Хитлер за нула време.

Тази вечер (неделя, 17.07.2016г.) по програма от 20.45 БНТ1 трябваше да излъчи игралният филм "Операция Валкирия" - великолепна екранизация за неуспешният опит за покушение срещу Хитлер на 20 юли 1944г.! Обаче познайте какво става - излъчват съвсем друг филм? Вероятно за да не се направи аналогия (недай си боже) с неуспешният опит за отстраняване от власт на Ердоган! Некои ще назоват това "дипломация". Но така ли е или е проява на робска психика и раболепство пред султана, щото той - Ердоган е много сръдлив! Да не вземе да ни се ядоса и да спретне едно превратче и у нас? Ех, ръководители на националната българска телевизия и вие, които вероятно сте им наредили - наистина ли сте български телевизионери?

за тех нема по-.страшно нещо от уволнението. знаят ги, че лежат задници и са готови да прават свирки на секи силен на деня. ше бълват и идилска пропаганда, свикнали са да се въртът като пумпали....

Не са телевизионери, на са и гейове, а продажни педера.ти, обикновени гейберасти.

Вместо операция ,,Валкирия", дават някакъв тъп адвокатски филм с Алек Болдуин!

Добре че най-после дойдоха опорните точки от Пенсилвания. В началото троловете съвсем се бяха ошашавили и сами си биеха контра. Някои от най-смелите обаче твърдяха, че преврата е дело на Русия, защото Путин не прощавал и бил като Хитлер. А сега Ердоган бил като Хитлер. Ама и вие тоя Хитлер го разнасяте като прани гащи :))))

опорните от пенсилваниа още не са дооошли! оттом и ред не мож да префракне. че го арестуват.

Когато един политик започне със зъби и нокти да се бори за властта вече е пътник. Започнат ли атаки срещу него трябва да подаде оставка веднага. Ако ли не следва пътя на Кадафи и Садам.

Султан Пердоган, никога няма да падне..Освен ако не го побутнат доста силно..Тия от ЦРУ, те са специалисти в цветните революции..Като Арабската пролет, майдана и т.н..Въпроса е, че Султан Пердоган вече арествува тия кадри от турската армия..които с минавали обучение в краварските висши военни училища като уест Пойнт..Той дори си позволи, на американската база в Инджирлик да спира тока!!!

Могат да го гръмнат. Вече трябва да се пази от атентат.

abasador

как си, уважаеми, нещо не можем да се разберем! Не се чешай там дето не те сърби, щото ще те заболи. Много хубав НИК имаш, от къде го взе? Лек ден.

abasador

радвам се, че мога да чета коментарите ти, супер са! Не се чешай там дето не те сърби, щото ще те заболи. Много хубав НИК имаш, сам ли си ги измисли? Лек ден.