Турция: Над 50 хиляди сгради са разрушени или тежко повредени след земетресенията

Най-много те са в Газиантеп, Хатай и Кахраманмараш. Проблем са и болестите, които са новата заплаха в засегнатите райони

Обратно в новината

Коментари - Турция: Над 50 хиляди сгради са разрушени или тежко повредени след земетресенията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Къде и защо Ердоган Скри Армията и не помогна на народа си !?

При 50 000 сгради загиналите ще са няколко стотин хиляди. :( Ужас...каква трагедия ..

Ясно е че ти от отговора не се интересуваш истински, защото би знаел какво става в сирия и че нещата в турция с многократно по-зле. Сирия се оправя много по добре с вътрешни ресурси има и подкрепа от оон там лагерите да вече изградени имат инфраструктура за зло стечение на обстоятелствата от преди това. Питаш защото целиш много тъпо нещо.. Сам осъзнаваш че малко хора ще ти се хванат на провокациите които са плитки и плиткоумни.

чекайте и у над! ини тее строят 7 етажен блок ссъ 12 жилязу ня 7 етажа! тави трее поне 28 , е да е истинска рифеловано!! щото 28 мм рифеловано се леже с 30 мм диск до дъно!! и песаса от езерота и циментй за порлижка!!

по полека с политинфото от юръпската кочина моля

с каквото можем на комшиите....

Виновен е едноличният режим на Ердоган! Май повече от 20 години вече! Това значи, че във всеки район има сума ти местни ердоганчета, които са от партията му и колят и бесят повече от 20 години! Строят в сеизмична зона високи сгради без да спазват никакви правила и с некачествени материали! Цяла Турция е застроена така! Всичко е фалшиво и блясъка е измамен!

Кочина ама всички чакат на юръпската помощ...

Ако бяха украинци щяха да ги настанят в 4 звездни хотели из Европата, но понеже са турци и съюзници в НАТО, няма ниюо да видят....

виждал съм панела да пада от кран височина поне 4 етажа ами тя става на две три парчета,а тези згради са станали на пясък това ли е новото строителство ,тук също гледам над прозорците няма трегери над вратите също лепят итонг с пяна за тавана и слагат джама/касата с прозорците/много зрава тая пяна вече гони 2000 еврака квадрат

се грижи русия... за тях също направихме каквото можем...

Стой си там в кочината и не мисли много

Епа какво толко, не се къпал пет дни. То в България не се къпем по три месеца па нищо ни нема.

Завода да желязо вече го няма... Квото вече пратят индийците, с него ще строим...

Не може 385 Хил сгради да са разрушени, а да има 41 Хил загинали.

Град Ерзин намиращ се в района на земетресението няма нито една срутена сграда и нито един загинал! Единствената причина е че градът упорито е отказвал да одобри строителство което не отговаря на забележете! - собствените им ТУРСКИ норми за безопасност! Иначе нека Ердоган се оправдава че това било бедствието на века. Ако просто бяха спазвали собствените си закони...и не ми се мисли какво би станало и тук като знаем каква ужасна корупция е строителството в България....

В Турция има хиляди хотели и сега не е сезон. Защо не ги настанят там? Защо пак Европа? Тя да не е отговорна за целия свят? Защо не задаваш въпроси за настаняването към арабите от залива, Съудитете?

да се готвия българия където западните агенти и зомбита унищожиха стотици хиляди апартаманенти и построиха хиляди нови схради със съмнително качество!

почти всикитев тези 50 хиляди сгради са построени от западници възпитаници, зпадни агенти и западни зомбита. дали ще го установят или ще го пропуснат?

интересно, цените на надвежимите имоти в България пада ри ирли се качват

Казал гласа от Чукотка

Сега таме дръпне строителния бизнес и недвижимото брокерстео...

Загиналите за съжаление може да се окажат двойно или дори повече. При подобни трусове често отнема седмици докато добием ясна представа, но тук още когато спасиха 7,800 човека в първия ден беше ясно, че трагедията е огромна...

Загиналите сигурно са поне 60-70,000 само в Турция, и 10-15,000 в Сирия. Просто ще отнеме време да се разчистят всички руини. Само в провинция Кахраманмараш губернаторът очаква 10 до 15 хиляди загинали - при потвърдени до 9-ти февруари 5,323 жертви.

Комшиите имаха и все още имат огромен проблем с качеството на строителството. След Измит 1999 взеха сериозни мерки, но това е непосилна задача. Как се подменя сграден фонд на 80 милионна страна? Ами почти невъзможно е. Ситуацията у нас винаги е била и в момента е, многократно по-добра. Ако някои си мисли за старо и ново строителство - няма акъл в главата - има качествено и некачествено. В момента у нас са в сила Евронормите за всички категории сгради и армировката, която се влага е в пъти повече от примерно 1947г. Така, че - ангажирайте специалисти, не правете незаконни начинания, не компрометирайте съществуващите конструктивни елементи, поддържайте ги и не се притеснявайте изобщо.

Исус Христос да не е споменал някъде, да се помага само на християни!?!??!

Градовете не са построени от вчера. Как днешният Строителен Надзор/ Контрол и.т.н ще проконтролира некоректно проектирана/изпълнена сграда от 1984, например? Това не 1,2,3 кметски мандата. Би било хубаво всичко да се дължи на засилен контрол, но за съжаление Ерзин не е в посоката на разлома.

Ми мисленето е разрешено в демокрацията. В СССР беше забранено. А пък някакъв си да ми казва какво да правя и в СССР го нямаше. Само вождовете казваха какво да се прави, а не някакви си лъоловци...

Не Карл Маркс го казал.

Ти виж какви чудеса направиха в Дубай западните възпитаници и в частност италианските архитекти. Но иначе си Галс... спор няма.

Вдигат се според инфлацията,както всичко останало.

Ако не станало в София или някой от големите градове щеше да е още по зле.

Ами ще спрат да произвеждат Байрактари, самолети от 5 то поколени, танкове и крилати ракети и да обърнат внимание на обикновения турчин и семействата им. Ердоган се беше хвърлил света да покорява а хората са живеели в скрити бомби.

Язовец пак ли излезе от дупката? Новото строителство в България е като всяко ново нещо в тази държава, малко под нулата. Нищо не може да се сравни с времето на социализма, тогава имаше БДС и нямаше как да го прескочиш. Сега имаш ли пари, всичко е възможно. Всеки строи къдетоси поиска, дори в национални паркове. Аре кво съм тръгнал да ти отваря, язовските очи. Влизай пак в дупката европейска.

Ей, лигльо, хал хабер си нямаш от строителство и говориш за неща, които не разбираш. Гледай си твоята кочинка.

Блоковете паднаха като пясъчни кули , а дървената къща стои . Да си направят колиби , няма падане !

Нищо им няма! Обрязаните маймуни да обявят още една църква за джамия, и тогава, дано да има десет пъти повече!

И що тогава отиде по дяволите социализЪма?

Първо го окрадаха , после го изядаха , затова си отиде социализЪма .

Толкоз джеляз като гледам , сърцето ми прескача ни мога да спя ! Какви са тез хора бе батко ?

Имаш ли си и най - бегла представа колко пари, злато и скъпоценности има под тези развалини?