Турция: Над 50 хиляди сгради са разрушени или тежко повредени след земетресенията

Най-много те са в Газиантеп, Хатай и Кахраманмараш. Проблем са и болестите, които са новата заплаха в засегнатите райони

Обратно в новината

Коментари - Турция: Над 50 хиляди сгради са разрушени или тежко повредени след земетресенията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Толкоз джеляз като гледам , сърцето ми прескача ни мога да спя ! Какви са тез хора бе батко ?

Нищо им няма! Обрязаните маймуни да обявят още една църква за джамия, и тогава, дано да има десет пъти повече!

Блоковете паднаха като пясъчни кули , а дървената къща стои . Да си направят колиби , няма падане !

Ами ще спрат да произвеждат Байрактари, самолети от 5 то поколени, танкове и крилати ракети и да обърнат внимание на обикновения турчин и семействата им. Ердоган се беше хвърлил света да покорява а хората са живеели в скрити бомби.

Ако не станало в София или някой от големите градове щеше да е още по зле.

Комшиите имаха и все още имат огромен проблем с качеството на строителството. След Измит 1999 взеха сериозни мерки, но това е непосилна задача. Как се подменя сграден фонд на 80 милионна страна? Ами почти невъзможно е. Ситуацията у нас винаги е била и в момента е, многократно по-добра. Ако някои си мисли за старо и ново строителство - няма акъл в главата - има качествено и некачествено. В момента у нас са в сила Евронормите за всички категории сгради и армировката, която се влага е в пъти повече от примерно 1947г. Така, че - ангажирайте специалисти, не правете незаконни начинания, не компрометирайте съществуващите конструктивни елементи, поддържайте ги и не се притеснявайте изобщо.

Язовец пак ли излезе от дупката? Новото строителство в България е като всяко ново нещо в тази държава, малко под нулата. Нищо не може да се сравни с времето на социализма, тогава имаше БДС и нямаше как да го прескочиш. Сега имаш ли пари, всичко е възможно. Всеки строи къдетоси поиска, дори в национални паркове. Аре кво съм тръгнал да ти отваря, язовските очи. Влизай пак в дупката европейска.

Ей, лигльо, хал хабер си нямаш от строителство и говориш за неща, които не разбираш. Гледай си твоята кочинка.

И що тогава отиде по дяволите социализЪма?

Първо го окрадаха , после го изядаха , затова си отиде социализЪма .

Сега таме дръпне строителния бизнес и недвижимото брокерстео...

Имаш ли си и най - бегла представа колко пари, злато и скъпоценности има под тези развалини?

интересно, цените на надвежимите имоти в България пада ри ирли се качват

Вдигат се според инфлацията,както всичко останало.

почти всикитев тези 50 хиляди сгради са построени от западници възпитаници, зпадни агенти и западни зомбита. дали ще го установят или ще го пропуснат?

Казал гласа от Чукотка

Ти виж какви чудеса направиха в Дубай западните възпитаници и в частност италианските архитекти. Но иначе си Галс... спор няма.

да се готвия българия където западните агенти и зомбита унищожиха стотици хиляди апартаманенти и построиха хиляди нови схради със съмнително качество!

Град Ерзин намиращ се в района на земетресението няма нито една срутена сграда и нито един загинал! Единствената причина е че градът упорито е отказвал да одобри строителство което не отговаря на забележете! - собствените им ТУРСКИ норми за безопасност! Иначе нека Ердоган се оправдава че това било бедствието на века. Ако просто бяха спазвали собствените си закони...и не ми се мисли какво би станало и тук като знаем каква ужасна корупция е строителството в България....

Градовете не са построени от вчера. Как днешният Строителен Надзор/ Контрол и.т.н ще проконтролира некоректно проектирана/изпълнена сграда от 1984, например? Това не 1,2,3 кметски мандата. Би било хубаво всичко да се дължи на засилен контрол, но за съжаление Ерзин не е в посоката на разлома.

Не може 385 Хил сгради да са разрушени, а да има 41 Хил загинали.

Загиналите за съжаление може да се окажат двойно или дори повече. При подобни трусове често отнема седмици докато добием ясна представа, но тук още когато спасиха 7,800 човека в първия ден беше ясно, че трагедията е огромна...

Загиналите сигурно са поне 60-70,000 само в Турция, и 10-15,000 в Сирия. Просто ще отнеме време да се разчистят всички руини. Само в провинция Кахраманмараш губернаторът очаква 10 до 15 хиляди загинали - при потвърдени до 9-ти февруари 5,323 жертви.

Епа какво толко, не се къпал пет дни. То в България не се къпем по три месеца па нищо ни нема.

виждал съм панела да пада от кран височина поне 4 етажа ами тя става на две три парчета,а тези згради са станали на пясък това ли е новото строителство ,тук също гледам над прозорците няма трегери над вратите също лепят итонг с пяна за тавана и слагат джама/касата с прозорците/много зрава тая пяна вече гони 2000 еврака квадрат

Ако бяха украинци щяха да ги настанят в 4 звездни хотели из Европата, но понеже са турци и съюзници в НАТО, няма ниюо да видят....

Стой си там в кочината и не мисли много

Ми мисленето е разрешено в демокрацията. В СССР беше забранено. А пък някакъв си да ми казва какво да правя и в СССР го нямаше. Само вождовете казваха какво да се прави, а не някакви си лъоловци...

В Турция има хиляди хотели и сега не е сезон. Защо не ги настанят там? Защо пак Европа? Тя да не е отговорна за целия свят? Защо не задаваш въпроси за настаняването към арабите от залива, Съудитете?

Исус Христос да не е споменал някъде, да се помага само на християни!?!??!

Не Карл Маркс го казал.

Виновен е едноличният режим на Ердоган! Май повече от 20 години вече! Това значи, че във всеки район има сума ти местни ердоганчета, които са от партията му и колят и бесят повече от 20 години! Строят в сеизмична зона високи сгради без да спазват никакви правила и с некачествени материали! Цяла Турция е застроена така! Всичко е фалшиво и блясъка е измамен!

с каквото можем на комшиите....

чекайте и у над! ини тее строят 7 етажен блок ссъ 12 жилязу ня 7 етажа! тави трее поне 28 , е да е истинска рифеловано!! щото 28 мм рифеловано се леже с 30 мм диск до дъно!! и песаса от езерота и циментй за порлижка!!

Завода да желязо вече го няма... Квото вече пратят индийците, с него ще строим...

При 50 000 сгради загиналите ще са няколко стотин хиляди. :( Ужас...каква трагедия ..

Къде и защо Ердоган Скри Армията и не помогна на народа си !?