От Русия: България погребва своята туристическа репутация

България бавно, но уверено продължава да погребва своята туристическа репутация, пише "Российская газета" във връзка с междуфирмената криза, която блокира стотици руски туристи в български курорти.

Обратно в новината

Коментари - От Русия: България погребва своята туристическа репутация | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересно дали финландската преса осъжда така категорично възникналия проблем и дали внушава на сънародниците си колко ЛОША е дестинацията България??

и ти имаш избор - да се повозиш в български влак, няма значение койр тъкмо един имбецил по-малко

На руснаците дестинацията България (морска и планинска) е МЕХЛЕМ - не се налага да използват чужд за тях език, безумно евтино им е и са със самочувствието на генерал-губернатори (завоеватели още от преди два века). Руските медии като ги насъскват срущу нас, да ги уведомят за други "изгодни" дестинации - в Европа (Гърция, Франция, Испания, Румъния и др.) и по света - Бахамите, Цейлон, Южна Африка, Австралия и други супердестинации!!

айдееее, и 0007 се появи тука, дето ни убеждаваше в един друг форум колко мразим американците :)))) Абе хора, спрете се да пишете по поръчка... Не заблуждавайте хората, които искат да си изкажат мнението, не манипулирайте!!!

Нико има хляб в тебе, тоя ред на мисли трябва да се развие. Намери къде ще си най-от полза и продължи да мислиш в тая насока.

трябва да повишат значително цената на българските визи за руснаци. А на журналистите от "Русская газета" да ударят черен печат!

Тъкмо ще отидат в Турция, нали Чочко!

В Турция не е по-добре - има непрекъснато злополуки със смъртни случаи. Даже има официални призиви да не ходят в Турция, а да идват в България. Проблем са визите. А случаят ще се забрави - руснаците обичат България!

Нико,ти какво работиш?

Това е лицето на мутренското ни управление. Неговата генетика е оплодена от улицата и подземния свят, който се префасонира с пудра и грим, кой в холдингови конгломерати, кой в партии, кой си остана още в подземния свят, необезпокояван от подкупната правоохранителна система. Боко, вината за провала на туризма в България днес лежи на твоята съвест. Ако искаше да се сдобиеш наистина с нов образ, трябваше да измениш на своето подобие от подземния свят. Още първият ден на тая гавра с чужди туристи трябваше да изпратиш специалните части и наврат целия холдинг ТИМ, тяхния Еър, Алма комунягите и другите боклуци в кауша!!! Чао, български туризъм! То бяха бетони, то бяха кражби - спрете бе, никой ние спира. Е сега да ви дойдат туристите, не зависи от вас, колкото и да ви се казва - спрете бе!!! Картуни!!!

ДО РУСИЯ-АЛМА ТУР: ВИЕ ИСКАТЕ ДА НИ ПОГРЕБЕТЕ И ДА СИ ГУШНЕТЕ НАШИТЕ ПАРИ...!!!

Пътувал съм много в миналото през СССР на длъж и шир. Обслужването на Аерофлот бе отвратително. Това обаче не е довело при мен до омраза и обобщения, водещи до изводи, че западняците се обслужват по добре от българите. Нека пазим взаимните чувства между двата народа.

Законите на бизнеса,в това число и туристическия,са сурови.Клиентът винаги е прав.Руснаците са прави.Не може да се гъбаркате с туристите и да искате втори шанс.Загубени сте,мутри такива!Бизнесмен не се става само с партийно родословие и заграбени пари.Трябва и доверие.

С РУССИЯ НАПРЕД А БЕЗ НЕЯ СМЕ ЗАГУБЕНИ ТЪПАНАРИ КИРЛИВИ.

Нали искахме пазарна икономика . Е сега тя е налице . Кога предлагате да се намесва държавата ? Само когато има криза като тази естествено . Иначе същите горепишещи ще кажат , защо се меси пак този Бойко . Това са частни дружества те могат да си се кредитират, съдят , прихващат и каквото си поискат разрешено от закона. Всичко останало е ... социализъм бе умни глави . Все пак ние мислим , че няма достатъчен данъчен контрол , никой не ни казва какво става с ДДсето , нали всеки месец се подават декларации и т.н. След невнасяне на ДДС се дерегистрират и т.н.

Целият този проблем показва безхаберието и безсилието на държавната администрация към важен сектор на икономиката ни ! ! ! Не може да няма правна или практическа възмижност държавата да се намеси светкавично, а после да търси кой виновен и кой не ! ! ! Един зам. министър ( пухльо) многократно се опита да обясни ( в сутришния блок нa btv) как отново не НИЕ на чуждите туроператорски фирми трябва да решават нашите проблеми..... Каква инфантилна администрация имаме..... не знам само защо плащаме данъци за тях ! ! ! Боже,..... опази ни от уродливи самозванци, които се интересуват само от своите облаги ! ! ! !

Очакваш Тралалайчо да свърши нещо? Да защити интереса на държавата? Тралалайчо да понесе отговорност и да подаде оставка? Къде отиваш ти?

Уважаеми руски другари,на чий гроб плачете? Или това е поредната Ви акция срещу правителството на България?...

Не говори така за Него, той е жив и здрав. Ще те надушат и ще те приберат.

ЗАГАДКА ОСТАВА ЗА МЕН, ЗАЩО НЕ ИЗЛЕЗЕ НИКОЙ ОТ ФИРМА АЛМА ТУР. МИНАЛАТА ГОДИНА ПЪТУВАХМЕ ДО ЕГИПЕТ. НА ЛЕТИЩЕТО В КАЙРО БЛИЗО 2 ЧАСА БЯХМЕ БЛОКИРАНИ ЗАРАДИ ТУРИСТИ НА АЛМА ТУР. НАКРАЯ ДОЙДЕ ТЕХЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И НИ ПУСНАХА. А СЕГА МЪЛЧАТ. ДАЛИ НЕ СА ИЗНЕСЛИ ПАРИТЕ НАНЯКЪДЕ И НЯКОЙ ГИ ПРИКРИВА

Това още веднъж показва, че народните пари попаднаха в хора с не високи интелектуални възможности, освен да построят хотелчето .......и всичко свършва с това.........ВИЖТЕ ги ,въведоха данък """бараки""" но забравиха за данък ""ЛУКС"""........разрушиха бараките на Ропотамо но забравиха ЗАМЪЦИТЕ.......забравиха и за малките заплати,децата и малките пенсий........а можеха поне да премахнат плоския данък и да въведат деференцираната ставка............нямат пари за бедните но пък имат шест милиарда за ЕВРОПА плюс и изобщо що ли се ядосвам....... хората разбиха атомо но българската простотия е непобедима..........като американския спин- неизлечим ама съветския непобедим.....

Много навреме им дойде на руснаците случилото се, чак мисля, че може и те да са подсказали сценария. Руското правителство е започнало кампания срещу всички евтини туристически дестинации (телевизионните канали бълват предавания срещу туристическите услуги в Турция, Египет, Испания и т.н.) Целта е да пренасочат средния клас туристи към собствените си курорти. Още повече, че след олимпиадата в Сочи, ще е на лице построена леглова база. Лично аз, няма да страдам за бабите и бавачките с по пет деца, които превръщат ресторантите към хотелите в "сталовая". Мен те ме изгониха и от Елените и от Златни пясъци.

ХАОС , ХАОС и пак ХАОС и така вечи 21 г.........боже спаси ни от тези пишмон богаташи, политици и всякаква вредна твар.................и ако е възможно върни ни бай Тошо...............не съм знаел, че при тебе беше лошо АМА ИМАЛО И МНОГО ПО ЛОШО...............извини ме бай Тошо , че съм те плюл и псувал.....???!!

О я стига драми! Ко са ми се разциврили тез руснаци, нямало да идват на море повече. Че ако щът ве, да вървят другаде. Те от съжаление ли идват при нас? Не! Идват защото им е тънкана, сиреч евтинийка. В цял свят непрекъснато има отказани полети по една или друга причина и има хора спящи по летищата. Аз съм бил в такава ситуация и не съм дигал пара до небесата да звъня по посолства и т.н. Гледам една рускиня я интервюират и се оплаква как нямало храна за децата й, пък била свършила парите и как се борила за кроасан от помощите които носили. Алоооууу де си тръгнала в чужда държава без пари ма? Кой ти е виновен че си одухала и последната стотинка преди да тръгнеш?? Очевидно е че има виновници за ситуацията и не искам да си мислите че ги оправдавам. Даже напротив, трябва да се стигне до съд и причинителя да си плати за лошото реноме, което направи на държавата, но че и в момента проблема се преувеличава и се напомпва излишно от руските медии също е безспорно!

Татова кадесарска рентиерска кафяво-синя България отново си показа рогата към Русия. Има типове в тази наша страна, които имат съчми у главите си. Патологизма на образата към държавата, която навря Хитлер на кучето в гъза, им е замъглил остатъка от разум, ако въобще един крайно десен има мозък. Такава гнусна провокация- да вземеш на руснаците парите за билетите за самолет и да се скриеш, да оставиш деца без храна и вода с дни, и то в България, е просташко, мръсно деяние, което само един завършен мошенник и фашизоид може да сътвори.Търпението ни е на изчерпване, и ако криминалната групировка ГЕРБ продължи с провокациите си, трябва да се събудим от тежкия си сън и да си върнем държавата на реда и законите. Законите на социалната, демократична, европейска страна.

Е те тука си голяма грешка - собственикът на виновника за случката Алма Тур е мноооого приближен до червената мърша Б/К/СП.

Аз пък мисля,че българският туризъм вече е погребан!Без селско стопанство,осигуряващо качествена храна,без нормални условия за почивка на морето,без необходимите организация,транспорт и международни отношения ,това което предлагаме е жалко подобие на туризъм,по-точно това е нещо като алкохолно разпускащо чалга-мероприятие!

Аз пък мисля,че българският туризъм вече е погребан!Без селско стопанство,осигуряващо качествена храна,без нормални условия за почивка на морето,без необходимите организация,транспорт и международни отношения ,това което предлагаме е жалко подобие на туризъм,по-точно това е нещо като алкохолно разпускащо чалга-мероприятие!

Това е тъпия Булгаристан - държавата на изродите. Него дори червената армия няма да може да го вкара в правия път.

То Хитлер щом не можа...значи не ставаме за нищо...боклук народ...

има едно нещо в статията, с което не съм съгласна - онази част, където се споменава, че спред организаторите ''братушките'' можели да почакат. не, уважаеми руски граждани и гости - нашата българска простотия е абсолютно демократична. по същия начин бихме се отнесли и с английската кралица да речем.

Това трябва да покаже, откъде идват статиите. Те са платени, за да ни правят черен пиар и руските туристи да ходят ... другаде. Там където само това лято измряха десетки от фалшив алкохол, където полицията ги би неколкократно. Затова е вмъкнат и точно този пасаж там, да засегне руснаците по най-болезненото - че ги мислят за втора ръка, и да предизвика реакция. Толкова по-лошо за нашата държава, че с подобмни евтини номерца и некадърните си управници си отряза перото с най-голям дял в бюджета.

Руснаците са с широка душа, не злопаметни, при това са и много народ. Ще имаме и занапред руски туристи. Но малка Финландия, с по-платежоспособните си туристи - едва ли ще ги видим вече тук...

Тея двете фирми след тоя огромен проблем ,който създадоха би трябвало да се занимават с бизнес в някое друго измерение-никога в България...Нямам думи...малоумници...

Всъщност руснаците пропускат публикациите в Германия, където също доста се коментираха развалените храни, незаконните басейни и плуващите в морето лайна. Миналата година с едмица стояха без ток на морето. Министърчето Трайчо и другото министърче, с колбасите и млекото, нанесоха непоправими щети на репутацията и на Запад, и на Изток. Едва ли има по-голям бантустан от булгаристан

Присмял се хърбел на щърбел

Турците са виновни ... Не мислите ли:)

Такова "активно мероприятие" срещу правителството на България е направо шедьовър. Сигурно ще влезе в учебниците. Срещу няколко стотин хиляди - до милион евро - дадени за акцията , нанасяш щети за стотици милиони. Същевременно, когато правителството предприеме единствено правилния ход, настройваш населението срещу него, възползувайки се от конюктурата в страната. Доста работа ще има за ДАНС.

Този инцидент показва какво е положението в нашата държава - тотална деградация на държавата, обществото корупция. Какво се учудвате - нищо ново у нас. Трябва всички чужди туристи да престанат да идват по нашето черноморие, да фалират хотелите и да почнат да ги събарят. Такова скапано балканско отношение хората не обичат, презастроено крайбрежие, мърсотия, липса на инфраструктура, абе въобще тиня. Ще става все по-зле.

Вън руснаците от България!

Вън янките и техните подлоги от България .България е суверенна държава и няма място за такива като мазният Уорлик и националните предатели , продали се за шепа долари на янките . Историята и времето ще ви съдят и рано или късно ще има възмездие за всички вас ..

ако визираш руски туристи - то май се справихте се доста добре. А покрай тях и финландци и германци и англичане. Абе всички вън и туй то

визирам тези които "драскат" в интернет. Няма руснаци,финландци и други, има ГОСТИ (на които трябжа С УСМИЖКА) да им вземеш ПАРИТЕ.Като не можеш......

Българската държава няма нищо общо със сгафилия туроператор. Интересно защо това се случва точно с руски туристи, а не с германци или англичани. Задай си въпроса защо?

толкова простотия само в интернет-анонимно!Прости им Господи толкова им стига ума!

Каквито и да са причините за това БЕЗОБРАЗИЕ, истината е една: България си направи ужасна антиреклама и то не само на туризма, и то не само в Русия!!! Няма значение дали това е акт срещу Русия или разправия между фирми! Държавата България в случая ОТСЪСТВА!!! Или не е в час, че ЛЪЖИТЕ И ИЗМАМИТЕ в отношенията между държави и народи в днешния свят солено се заплащат!!!При това не само в пари, а в съвсем други измерения и ценности!!! Затова не случайно сме най-бедната държава в Европа и на последно място по всички положителни показатели!!! До там сме я докарали, че чакаме за всичко Брюксел да каже какво да правим!!! И въпреки, че не е негова работа, Брюксел ще каже, че случващото се с руските туристи в България е СРАМ И ПОЗОР И ЗА БЪЛГАРИЯ И ЗА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ!!!

Аз уважавам Русия и народа й/ не съвременната им държава/, но ми е противно когато залитаме в другата крайност, за всичко У НАС да виним американците..."продали се на тъпите хамериканци...", не може да се продадеш, те просто не дават пари, за какво да ги дават, все едно нашите политици изпълняват "съюзните" ни задължения, че и отгоре...

Хайде да не ни вещаят толкова апокалиптични картини тези поръчкови руски медии. Къде другаде ще намерят толкова евтина почивка пияните им колхозници, освен в България. Още повече, че преди няколко месеца беше тотално оплюта и Турция заради някакво отравяне на няколко млади руски алкохолички. Египет също не става заради революциите и нападенията на акулите. Крим не става заради споровете с Украйна. Ами почивайте си тогава в родните колхози, бе! Аз смятам, че е съвсем нормално България да се чувства по-ангажирана с проблемите на британски или германски туристи, все пак всички ние сме част от една държава - ЕС.

Много точно казано. Тези си мислят, че са в Задунайската губерния и за тях трябва специално отношение.

Нали знаеш поговрката от бившия СССР - "Куреца не птица, Болгария не заграница". Те това е - руснаците продължават да си мислят, че ние нещо сме им длъжни.

Уникално прост коментар - на пиян колхозник.

финландски туристи пострадали наравно с пияни колхозници. А сега ако имаш малко мозък в глава погледни колко туристи от финландия посетиха България и колко от Русия. Само слаб и комплексиран индивид може да разсъждава така , както Мистер X Y . Умен човек намира начин да прибере парите и да си осигури процъфтяваща икономика. Ама тази тема не е за вас

1. В българския език Финландия (както и всички останали държави) се пишат с главна буква, а не само твоята Русия! 2. Всеки един финландец за мен е по-важен от всичките руснаци, взети заедно. Поради простата причина, че с финландците сме съграждани на ЕС, докато руснаците са само едни чужденци. 3. Както вече казах, парите на руските колхозници няма да ни избягат - просто защото България за тях е земен рай.

ЧУДЯ СЕ НА НЯКОИ ОТ ТУК КОМЕНТИРАЩИТЕ , КАКВО ПЛЮЯТ ПО РУСИЯ И РУСНАЦИТЕ , ИЛИ ЯВНО СА НАЕТИ И ПЛАТЕНИ АМЕРИКАНОФИЛСКИ МИЖИТУРКИ . ВИЕ ,ПОПЛЮВКОВЦИ НИЕДНИ , НАЯСНО ЛИ СТЕ , ЧЕ ТОВА Е БИЗНЕС , ТОВА Е ТУРИЗЪМ , ОТ КОЙТО СТРАШНО МНОГО СМЕ ЗАВИСИМИ И ОТ ТОВА ЗАВИСЯТ ИЗЦЯЛО ПРИХОДИТЕ НИ В ИНАЧЕ МИЗЕРНАТА НИ ИКОНОМИКА . ВИЕ НАЯСНО ЛИ СТЕ , ЧЕ ТОЧНО РУСНАЦИТЕ СА НАЙ- ПЛАТЕЖОСПОСОБНИТЕ ТУРИСТИ ПО НАШЕТО ЧЕРНОМОРИЕ И БЛАГОДАРЕНИЕ НАЙ- ВЕЧЕ НА ТЯХ ТУРИЗМЪТ НИ ВСЕ ОЩЕ СЪЩЕСТВУВА . КОЛКОТО И ДА СИ ПЛЮЕТЕ ,ТОВА СА ФАКТИ . А ВИЕ СТЕ ЕДНИ ЖАЛКИ , ДРЕБНИ ДУШИЦИ , ЕДНИ АНТИБЪЛГАРИИ ПРОДАЛИ СЕ НА ТЪПИТЕ ХАМЕРИКАНЦИ ЗА ШЕПА ДОЛАРИ . И КОЛКОТО И ДА СИ ПЛЮЕТЕ,,ТРАДИЦИОННО БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД СИ Е РУСОФИЛСКИ НАСТРОЕН , А ВИЕ , ПРОДАЛИТЕ СЕ ЗА ШЕПА ДОЛАРИ ПРОАМЕРИКАНСКИ МИЖИТУРКИ СТЕ ЕДНО НИЩОЖНО МАЛЦИНСТВО , ЕДНО НИЩО , ОТ КОЕТО НИЩО НЕ ЗАВИСИ .

Чета ... чета ... и ви се чудя на коментарите . Я се сетете , ако това се бе случило в Русия , И наша тур операторска фирма имаше такива дългове ... тогава Руснаците щяха ли да извозят туристите ???? 100 % НЕ ! Тук въпроса е кой кого ще прекара ! А Руснаците си мислят че боб хвърляме за тях ! Богати руснаци в БГ не идват ! Колхозници и обикновени работници . Верно и те са туристи , ама такъв ВОЙ .... ЗАЩО Русия не прати самолети да си прибере гражданите ? АМИ ЗАЩОТО ЗНАЯТ ЧЕ ЩЕ кЛеКНеМ :)

До "OPsa" . През м.юли бях 10 дни на "Парадайс биич" -Св.Влас - 4 звезден комплекс. Почиващите бяха от България, Полша и Русия. Да, действително това не са богати руснаци ,но...ако руските колхозници и работници могат да си позволят такава почивка...би било много добре за този народ - не е така. Впрочем, изненадващо за мен беше, че поляците не само се напиваха яко/ това ми е познато при тях/, но се държаха направо нагло, за разлика от руснаците...В България не идват въобще истински, големи богаташи, независимо от къде..., но нашите печелят добре и от тези - например, обслужването в хотела беше добро, плажът - чист, "анимациите", доста скромни и водени от непрофесионалисти, а храната - направо лоша, за напитките - да не говорим, не за това, че са само български, но - най-лошото, с изключение на бирата - беше нормална. А Св. Влас е направо унищожен, нищо от предишната красота не е съхранено...е, кой друг ще идва на нашите курорти?

Ами тя България не е цъфнала и завързала от бедни туристи катго тях. Да взимахме по 350 лв детски, а не по 35 да ги мислим. Иначе така и така сме си зле.

Да не забравяме ,че България Еър е компания на Химимпорт,която пък е компания на създадената с руски пари и за руски цели ТИМ.

Да не забравяме също, че преди 20 години капиталистическото крило на БКП в лицето на Луканов, даде правомощия на мутрите да бранят Черноморието от руснаците. Сега братушките чисто и просто си го купиха за без пари ( ТИМ, МИМ и други )....В крайна сметка те сами ще си печелят от сънародниците.

Супер, занемях от простотия.

не е простотия. просто това дете няма клавиатура с изписани букви на кирилица и не може да улучи под латинските букви. ако наистина си рускиня трябва да си чела че в русия има няй-голяма неграмотност в света. имате земи които от десетилетия не са имали връзка с москва да не говорим за чужбина. за това не се подигравай с неграмотността и простотията. тя е много позната в русия. тук проблема не е българия - русия а конкретно хората попаднали в лошата ситуация. и понякога под думите българи, руснаци, американци забравяме че обикновения човек няма националност. а за нациите - хайде да помислим аналитично - българия еър е собственост на ТИМ (по-конкретно на химимпорт ама Тим е собственик на химимпорт), а ТИМ е с руски капитали. може би съм много прост ама това не означава ли че и българия еър е руска компания?

Ти заеби тая работа. Прост е и неграмотен е тоя тип. Те това е.

Няма съмнение, че ако бяха британци или немци, щяха да са на почивка с техен туроператор. няма съмнение, че щяха сами да си платят пътя назад; няма съмнение, че техните вестници нямаше да се занимават с един частен проблем. няма съмнение, че Бг правителството прати ДЪРЖАВНИЯ самолет, на наши разноски, да върне туристите в Русия, точно защото за руснаци, а не британци или немци. Няма съмнение, че русия вместо да се грижи за хората си, само плюе по вестниците и обижда България както винаги!

Българи, много сте прости става въпрос за икономика. Не случайно сте най-бедни в Европа. Най-прости в света и такива, ще си останете. Поздрави от Чърчил!!!

Хубава страна ,ама не е случила на народ...ама никак!!

Не те знам, френд, какъв си по националност, но едно ще ти кажа - наследниците на Чърчил го "ядат" "мюсюлманския". А ти БГ не я мисли, българите ще си ходим в чужбина, турците в Турция, а тук циганите ще си "оправят" държавата....

Главата на едната фирма - украинци. На другата парите - руски. После българите били виновни :)

"Кризата" е оперативна разработка на МОСАД срещу България. Също както "отровното българско уиски" в Турция.

Ето така поредното алчно софийско леке лепна петно на името на цялата държава...

О,ХОРА,ПЪРВО ПАРИТЕ,ПОСЛЕ ЧЕСТТА!...да ви е познато това?

Според статистика на Асоциацията на туроператорите в Русия и Федералната агенция по туризъм България заема седмо място сред най-предпочитаните дестинации от руските туристи, пише tourism-review.com. Страната ни дели седмата позиция с Тунис. Най-предпочитаното място за ваканция сред руснаците си остава Турция, следвана от Египет. Испания и Гърция заемат третото и четвъртото място в класацията. Неочаквано Тайланд се нарежда на четвърто място - руските туристи в азиатската страна са се увеличили със 70%. На осмо място в класацията са поставени Черна Гора и Хърватия, Доминиканската република е девета, а Чехия е на десето място.

"От Русия: България погребва своята туристическа репутация"- То да беше само това! Ние въобще се самопогребахме!

руски туристи не и трябват. Така ще има по-вече места и в хотели и на плажа за нас, а и за други по-качествени туристи. Трябва да гледаме положителното от цялата ситуация. А тези "специалисти" по икономика на туризма, които са се загрижили за приходите от руските туристи да кажат колко точно от тези пари влязоха в джоба им. Ще ви кажа - николко. Освен това трябва да се повишат цените на българските визи за руснаците. Правилният извод на руската преса трябва да е: България не желае руски туристи. А не да плашат гаргите.

ти абсолютно не си в час,навсякъде руските туристи са добре дошли,само ти се правиш на тарикат ,което значи ,че не разбираш нищо от туризъм.

не разбирам от туризъм. Само искам да ми широко на плажа и на 20 м от мен да няма никой...още по-вече руска реч и палави дечица да хвърлят пясък. Ти си сервирай на руснаците и чакай бакшиш...., ако си млада разбира се и още ставаш за сервитьорка

Ти не учи руснаците да мислят. Първо сам се научи. икономиката не зависи от идиотски идеи, от типа - този да изгоним, този да пуснем. Ако някой можеше да командва икономиката, социализма щеше да преуспее. А за глупостите, че трябвало да пазим чернморието само за българи ще ти кажа, че българите все по-масово ходят в гърция, хърватско, Черна Гора, скоро ще започнат и в Албания. На нашето лайноморие ходят предимно нямащи вкус да търсят по-доброто българи. Всички по-оправни отдавна са направили друг избор за лятната си почивка. Жалко за райския ни климат и природа. Тук, без грижи от държавата виреят все повече глупаци и паразити. климата го позволява.

много ти е нисък критерия.....Черна гора, Албания...дрън, дрън. Мечтата на селяка ...или Охридското езеро. Април и Май бях във Флорида и Бахамите. Нито ги уча руснаците да мислят нито ти говоря за икономика....просто нямаш основата за да разбереш. Иди сега им се извини на руснаците