Борисов призова да не се почива в чужбина

Премиерът прикани народа и политиците да прекарат отпуските си в България, а туристическият бранш да се постарае и да върне българите по родните курорти.

Обратно в новината

Коментари - Борисов призова да не се почива в чужбина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тая няма да стане Бойко.Както казват,късно е либе за китка.Не съм срещал досега човек,който да е разлюбил по основателни причини някой и да се е влюбил отново в същия.Някога Созопол,Райския залив,скалите ми бяха любимо място на мен,на семейството ми и на приятели от чужбина,сега всички го ненавиждаме.Откраднати са от народа най красивите места в България и превърнати в бетон.Бетон си имам и в града.Не мога да съчувствам на крадци,ако ще да фалират и да си разрушават бетона все ми е тая.Гърция може с хиляди и хиляди километри брегова ивица да не позволи строителство на брега,а ние имаме само няколко стотин километра брегова ивица и го окрадахме и съсипахме.Не мога да ви съчувствам господа,чукайте си го о главата,аз имам само едно лято и няма да го харизам на крадци.

ганиовци не изпускате нито един повод за да оплъувате турция,но всички умирате за турските курорти,защото вашите са кенефи в сравнение с турските....

аз пък си взимам едно апартаментче в Созопол и си ходя с колата на един пуст плаж където Ропотамо се влива в морето- невероятна красота-все едно си на друга планета- хич не ми трябват бетонните хотели с разни ол инклузиви- толкова гмеч и шум в тия хотели - все тая дали са в България или Гърция или Палма де Майорка- мразя колективните тирстически посещения

Пък, аз призовавам, който има възможност да отиде на малкото островче Амуляни в Гърция (източен ръкав на Халкидики) недалеч от бреговете на Света гора. Близо 250 метра покрита с едър бял пясък плажна ивица в малък залив. Четри пластмасови маси с по четири стола под големи избеляли от слънцето чадъри . Над черния тесен път таверната на Мария българка, омъжена там на острова - където под сянката на обширен навес ни примамва леденото пулмари. Обядваме с току що свалената от скарата прясно уловена риба и пържени картофки, топлия обяд поливаме със студено бяло вино. След обед на плажа е само нашата осемчленна компания , останалите две семейства са се прибрали при климатиците в хотела. Лежа в прохладната сянка на чадъра и лениво гледам морето и простора. Тишината и шума на вълните ме унасят неусетно в следобедна дрямка. Времето е спряло. Лек ден.

никога няма да се оправим е България - такава злоба от коментарите и завист ,че може видиш ли някой в България да спечели пари от туризъм - ами по тая логика и ние няма да ви пазаруваме от магазините ,няма да ви ядем в ресторантите ,да ви видим с кви пари ще ходите в Гърция - те нещата са вързани ,като не даваш пари в България ,няма да има откъде да се върнат при теб- ще трябва да идеш в Гърция да работиш тогава

Значи, много си зле... Да обобщим... Предлагаш всички българи да се изсипем сред фекалии, летящи пластмасови чинийки и пликчета, да дрищим и повръщаме по 10 дни от 9-дневната си отпуска, да ядем храна четвърто качество, осигурена от собственици тарикати иначе на гръмко зовящия се пакет "all inclusive", само и единствено с цел да въртим едни пари в страната. Абе, ненормалнико ли си, ненормалница ли си... дреме ми к'ъв си, целта на туризма е да ти докара пари отвън. Наричат се "свежи пари". И след като изгонихме не само чуждестранните туристи, но и българските, се сетили да призовават. На тази работа му се вика "Сетила се Мара да се побара". И не става въпрос за злоба и завист, а за реалност. Хората си казаха ясно НЯМА ДА ХОДИМ НА НАШЕТО МОРЕ!

А сега ми кажете на кой от нашите морски плажове мога да отида за 20 лв. пътни да платя 1 евро за плаж с шезлонг и чадър оборудван с масичка, пепелник и даже пластмасов стол и през час да минава чистачка, която да събира боклука. Без да ме задължават да купя нищо от заведението, а с 5 лв. направени сандвичи и вода да си изкарам деня. Справка- в Алекснадрополис може.

има ами ,навсякъде в Бурагс кафето е 60 стотинки ,тъпак

Когато си журналист имаш само 3 инстинкта - да лъжеш, да мамиш, да манипулираш. Още в заглавието и после на всяко изречение в статията. Както черно на бяло е записано - Борисов "призова да се почива в България". Заглавието обаче гласи - "призова да не се почива в чужбина". Оттам нататък - внушения и манипулации. Поръчка, трябва да се изпълнява.

Хаиде на туризъл извън БГ. Докато можеха да правят евала на нас дашните и ларж български туристи по наще тъпи курорти се надпреварваха как да на цакат и пъдят с тъпотиите си, а сега ББ ми пуска куци призиви. Еее няма как да се случи. Ходете си българи където ви е кеф но не и у нас освен ако не ви е кеф да спасявате тъпаците дето ви пренебрехваха заради някви куци чуждестранни туристи. Ха сега фалирайте и да ви е сладко.

е то винаги ще си има туристи- не бери грижа ,ако не са руснаците ще има румънци,французи,англичани,шведи,свят голям хора много

с тая злоба внимавай каквото пожелаваш като бумеранг се връща към теб ,да не фалираш ти

А призив за спасяване на малкия и средния бизнес, който ТИ съсипа, ще отправиш ли?

Сега очаквам да спуснат и графици за почивките, за да не се струпват всички по едно и също време и на едно и също място.

В България обслужването е на -10 по десетобалната система. Курортите по морето привличат само хипари, алкохолици, наркомани, отрепки, дилари на дрога и руски туристи на които им е все едно защото и при тях е същият хаос. Служителите в бранша се оправдават, че заплатите са им ниски и затова обслужването е на ниско ниво. Но не искат да си признаят, че дори да им вдигнат заплатите отношението им към клиента няма да се промени. Заплатите са ниски защото шефа знае за това а и трябва да си купи последният модел мерцедес а Борисов призовава българите да бъдат доброволно унижавани и обирани и така в омагьосан кръг по български като всичко друго в тази държава.

Който почива в чужбина, ще му бъде спретната: - данъчна проверка на всички фирми които има или за които е работил; - проверка на имотното състояние; - проверка за платени винетни такси; - проверка "Гражданска отговорност" - проверка за КАСКО - неплатени битови консумативи - ток, вода, телефон, интернет, телевизия; - лошо отношение към дом. животни; - кърмене в МОЛ-а

Така е брат. Те ще спретнат каквото искат а ние ще им ебе''м май...ките на тези дето така искат да ни приниждават. Лично мога да дам 101 идеи за това как да ги уредим с връзки тези дето ще изпълняват волята на онези дет се мислят за богоизбрани.

точно в 10-ката

Спокоен съм като почивам в чужбина .Няма мутрите или поне не пречат не ги виждам.Няма цигани.В турция бях на почивка кушадъсъ.Полицай на плажа.Камери.Оставях си телефон и джобни на плажа докато се къпя и си ги намирах.Бях свидетел на кражба на имущество оставено на плажа от турчин.Ей бога ми ако щете вярвайте полицая го намери и в съблекалнята такъв бой му хвърли че оня излизайки се държеше за хълбоците а полицая две минути след него излиза и си разтрива юмруците.Турчина се спаси без време и не съм го виждал повече.

Така е в нашата съседка Турция. Ние от 10 г. не стъпваме на нашето Черноморие, не защото не обичаме България, а защото ценим трудно изкараните пари и не сме толкова богати, че да ги хвърляме на вятъра! Разбира се, преди да отидем в чужбина проучваме сериозно хотелите и местата /които можем да си позволим финансово/ и тогава резервираме, защото и там има мирения и лошо качество на услугата, но всеки прави своя избор....

ако поне малко обичахте България нямаше с толкова злоба да плюете по България поне щяхте да замълчите,с тая злоба и завист на българите не виждам как изобщо ще има развитие- аз не сакам да съм добре,аз сакам Вуте да е зле....

Няма ли случайно някой от съветниците на "скъпия" ни премиер да му каже в цифри колко излиза една почивка за 7 дни в Албена и същата на остров Тасос ?

Късно е чадо вече. Отиде коня в "ряката"

Този явно се прави , че пада от Марс... та нали тъкмо той и президента- Плевнята оплюха Русия/ прибързани приказки, които може д ани струват скъпо, но нали са тикви как да го осмислят/, а сега се оказа, че у нас освен Руснаци май много малко други идват д апочиват по това изродено вече Черноморие.....

Бате!А къде да пазаруваме ?Само в моловете или може и на други места!

ти откъде имаш пари да пазаруваш?

Има комици с профилиране в разговорния жанр. Ако комика има талант, то всеки издаден звук буди смях. Казаното е смешно, защото на говорещия не му коства никакво усилие да говори смешни неща. Но най-смешното става, когато се опита да каже нещо сериозно.

... настояли за максимално бързо решаване по най-бързия и дипломатичен начин ... Не силата на словото, а словото на силата... Когато словото се опитва да действа, това е жалко. Но когато силата опитва да говори, това е направо комично.

нарекоха изказването на Боко тиквата: "Пренебрежително, вискомерно и неприемливо", като 100% собстевник и стопанин на плажната ивица изключителна държавна собственост, Министърпредседателя е отговорен за стопанисването й и ефективното й използване като национално богатство, т.е. Бойко Методиев Борисов.

Борисов, ти си тъп и съветите ти са тъпи. Аз , като доста по-умен от теб, не отивам на море за чадъри и алкохол... Аз казах,...Хау. Твой Винету...

Когато Борисов приканва към почивки в БГ, и насочва само към българи и хотелиери,нека първо си изпълни негова част!Къде е държавната политика за развитие на туризма и екология! Решаване на проблема с изтичането на фекални води в морето,водещо до зарази,мръсния пясък,проблема с бездомните кучета пикаещи по пясъка,кърлежи,комари,не се обезпаразитява,нерешения проблем с пречиствателните станции,наводненията които изсипаха допълнително мръсотия в реките и оттам в морето!Държавата не си върши работата при наличие на осем министри зачислени към евроинтеграция и фондове,да намерят пари за пречиствателни станции по Черноморието ,а не фекалните води да изтичат в морето и всички да се правят на разсеяни.Във Варна е нещо страшно,в Созопол са на септични ями,канализация тук-там,а и с тези наводнения,още по голяма мизерия!Ама чува ли някой!Ало-о-о,глухите!

Бях на Нова Година в Гърция Паралия-Катерини и повече няма да стъпя!Мизерни недостроени семейни хотелчета ,скапана храна ,обслужване като нашето,спа хотел с хлорна вода и т.н.За мен Турция засега е номер 1,така че майските празници съм на Бодрум

Там не е много на ниво от край време,но има много по добри местенца на островите,където ще останеш доволен!Гърците не правят фамозни хотели,не разчитат на външни инвеститори,а на малки семейни хотели в гръцки стил за поминък на местните!Разчитат на различието!Но там туризма е държавна политика,не е оставен на самотек,както и застрояването!А тук от грандоманщината и алчноста да съберат повече хора,без никакъв план за развитие,оставиха Черноморието да се ръководи от хаоса!Рушвети и презастрояване,грозни жилищни квартали уби красотата на морския пейзаж!И по точно,всеки разбрал че се печели хукна да строи хотели,да не остане назад,а сега един куп са при съдебните изпълнители!

Борисов призовава само българи ,не предатели. Македонците ни мразят с основние,комунистите,циганите. Всеки с потекло от Македония е потенциален предател-както на времето ние сме ги предали-няма оправия,въртележка

Е, па, Боцката толкоз ни плашеше, че ще стане и у нас като в Гърция, че взехме и отидохме да видим как е там, па нещо взе, че ни аресА и сега к'во - у гръцко с кеф си даваме парите, а за наште туристически чорбаджии се стискаме?

Браво Бойко Борисов, че призовахте българските граждани да летуват в България. Те най-добре си знаят и могат да си направят сметка къде да отидат. Това, че призовахте министри, депутати, дипломати е добре. Но МОЛЯ не в петзвездни хотели на наши и ваши - а при обикновените хора в семейните хотели

ами като сезона е 2 месеца ,хората как да си покрият разходите за тия имоти и заведения,които поддържат

Кой пък ти каза, че на някой му дреме кой и как ще си издържа имотите?!?!?! Бе, ей, я си опичайте акъла - никой не ви е длъжен! Инак, на това му викат бизнес план - първо смяташ, после строиш имот. Ако си забравил и ахнал накрая, неприятно изненадан, продаваш. А най-добре - събаряш. И докато не съборят поне половината си грозни кичове, иза*ани и изцвъкани къде ли не, никой нормален човек няма да си плаща за подобен кеф. Наглеци!

milenanerva@abv.bg

Да жал ми е за македония, но няма кой да обясни защо българската армия не влезе -Путин ли бе -нещастник .Българската войска е строена на границата,от конете излиза пара ,оръдията са насочени -НООО не дава команда Англия. Войводите се връщат като цигани ,а нашите войници гледат пожарища и кланета пред очите си

ами правим си сметката ,затова няма как да е безплатно,щото се плащат данъци,ремонти ,всичко е пари ,а сезона е само 2 месеца ,няма как да ви пуснем безплатно

Давам пример колко е евтино в България- на Дюни - всички екстри ол инклузив- 100 лева на вечер- 50 евро през юли ,август- в Гърция няма такава евтиния,колкото и да лъжете - вижте сайтовете с цените за юли и август ,стига пропаганда на платени от гърците туроператорски тролове

Били сме на бълграски он иклузив и повече няма да опитаме! Ракийка с неясен произход, винце от туба, разтворимо сокче - пийте си ги!

бил си в някой селски хотел ол инклузив,какво си мислиш ,че в Гърция не ви набутват боклуци ли ?Глупак

Менюто в Дюни е без аналог, за седмица ядох два пъти сьомга, имаше паламуд и зарган, птичето беше основно пуешко и патешко...наистина е луксозно там. Но беше. Докато преди няколко години разни шумни, безпардонни и прости новобогаташи не го налазиха. От тогава и аз, като типичен идиот, хукнах към чужбина.

В Гърция е скъпо не се лъжете какво пишат тука платените от гръцки туроператори тролове- евтино е само май и септември- влезте в който искате сайт и вижте цените за юли и август и ги сравнете с българските-а за гръцките ресторанти- за по-малко от 50 евро не може да се нахраниш= по нашето черноморие има ресторанти с 4 лева обедно меню- 1,2,и трето- това с 2 евро- никъде по света няма такава евтиния

Мда, ако в БГ една почивка ми излиза 2500, то в Гърция отива към 4000-4500, тоест - двойно. За сметка на това не ми свири чалга от всеки ъгъл, собственикът на хотела не ме гледа с мутренски поглед, в стил - "Кво ме гледаш, бе, касичке?", бетонът не е заместил природата, а персоналът на хотела или заведенията не се държи така все едно го карам на сила да работи. Колкото и да са ми неприятни гърците в много отношения, за сравнение българският туристически бранш е пълна пародия (за неразбралите - не сравнявам природата, а хората).

имал си бол пари- платил си , в крайна сметка не мислите ,че тия пари ако останат в България после пак ще се върнат при теб- хората ще си купуват от твоя магазин или фирмата ти там с каквото се занимава,а като се изнесат навън и твоя бизнес ще е в криза,понеже ще има по-малко хора с пари

Аз съм от тия "платените от гръцките оператори" продажници, но все пак да ви светна колко ми струва почивката в Гърция - дали ходя края на юни, август или началото на септември (през тези месеци съм ходил и то по няколко пъти), все толкоз ми излиза: семейство с две деца сме (на 6 и 11 г.). Първо тръгваме от днес за утре, т.е. без резервация (такава ни е работата - никога не знаем кога ще излезнем отпуск, с две думи при първата възможна пролука от поне 1 седмица). Мразим ол-инклузива и всички екстри към него - маймунски гривни, хотелски басейни, звездни хотели и звездни персони в тях. Обичаме природа, по-усамотени диви плажове, годни за гмуркане, режим на хранене - когато сме гладни, без претенции; с шезлонг или без - все ни е тая, имаме си хавлии и чадър. Харесваме си някое селце покрай морето на Ситония или на Тасос (и двете дестинации с 200 км. по-близо до София от Черноморието), минаваме по крайбрежната улица (все пак сме на море и искаме гледка), набелязваме си къща, която ни харесва и питаме дали има места. Ако има, влиза жената, гледа дали е хигиенично, има ли нещо като апартамент с две стаи - за нас и децата, има ли кухненски бокс с хладилник, има ли климатик и топла вода - почти навсякъде това го има като минимум. Ако на жената й хареса, отивам аз и се спазарявам за цената - повече от 55 евро на вечер не съм имал случай да платя, особено, ако оставаме за 10-12 дни веднага се съгласяват. Понякога се налага да обикаляме по-дълго, защото не намираме веднага това, което търсим, особено през август (но на улицата не сме оставали, нито сме спали в кофти условия). дни ходим и ядем по кръчмите - да, там си хвръкват едни 60-100 евро на ден. После ни омръзПървите ват и се почва - октоподи, сепии, риби и каквото там сме си набавили чрез нашето хоби (електрическа скара винаги си имаме с нас).

. После ни омръзват и се почва - октоподи, сепии, риби и каквото там сме си набавили чрез нашето хоби (електрическа скара винаги си имаме с нас). Отделно си вървят плодовете и зеленчуците от местното пазарче, сладоледите за децата, гиросите, картофките (все пак морските дарове писват, а и си ни помързява всеки ден да мием скарата:) ) За пиене аз си взимам от България каквото обичам (верно, голем софийски селянин съм и скръндза - не ми се дават двойно повече пари за тоз порок). Хляб, вода, Митос, плажни надувки и прочие дребни глупости - се купуват на място. Към 11.00 - 12.00 наобяд се излюпваме (няма бач и даскало, не се напъваме да хващаме "безвредното" слънце, денят до 20.00 вечерта е наш - тогава си тръгваме от плажа), на децата по един сандвич в домашни условия, или каквото там има за закуска, за нас по едно кафе и ако има гладни - отварят и търсят какво предлага хладилникът. После се качваме на возилото (на газ и бензин е, няма проблем да се зарежда) и хващаме пътя - често минаваме по 50-60 км в едната посока, за да изследваме поредния плаж (не ни кефи да се повтаряме). В хладилната чанта слагаме по някоя бисквита, сандвич, плод, бира, и каквото там има и сме ок. Към 8 вечерта прибираме хавлиите и обратно. Вечерята е ясна вече - навън или в къщата, после правим по един тегел по главната, изпълнена с хора улица, сядаме на някое капанче ей така за кеф, и когато се наситим на деня, се прибираме да спим. Няма режим, няма претенции, няма стискане - на кой каквото му е кеф. С 2000 бона в евро - пей сърце поне 10 дни, без лишения. Всъщност, понеже сме селяни, сме се лишили от най-важното - 4 или 5 звездния хотел с ол-инклузив, чалгата, 20 левовия шезлонг с чадър, претенциозното мрънкане в съседство на поредната модна икона-гадже на местния черноморски играч, както и от интелектуалните телефонни разговори с аверите на същия този играч. Тези липси някак ги преживяваме (тежко ни е, повярвайте:) ) Всичко друго ни е ок.

ей умен е този Борисов много , знае как да развърти българската икономика

Борисов да не се притеснява, че българите може да почиват в чужбина. По-голямата част от хората изобщо няма и да идат на почивка където и да е. Това е, за което Борисов трябва да се тревожи!

никак не е евтино. Защо се заблуждавате. Само нощувките са около 350-370 лв. Няма транспорт, няма закуска, няма застраховка, няма чадър и шезлонг.

Пълни глупости!

Абсолютни глупости! Първо фирмите, които ти предлагат почивка, обикновено ти предлагат и транспорт. Второ дори и с обществен транспорт ти е по-близо и по-евтино да отидеш до Халкидики, отколкото до Черноморието. Трето - на плажа чадърите и шезлонгите навсякъде са безплатни. Единственото условие е да консумераш нещо от заведението, което стопанисва тази част от плажа. Храната в магазините е на същите цени както в България. По ресторантите - също!

хайде хайде- по ресторантите също като в България друг път- в Гърция кафето е 2 евро ,а тука е 60 ститинки,в България има редсторанти с меню за 4 лева-първо,второ и трето- в Гърция за 2 евро нищо няма да ти дадат да хапнеш,айде стига сте лъгали хората

Къде ще почиват депутатите и защо много повече почивни дни от останалите хора?

Борисов, на платения плаж, ще ти повярвам.

ай стига лъгахте ,че в Гърция било по-евтино,евтино е сега ,ама я вижте кви са цените за юли и август ,пфу,аман от измислици

БОРИСОВ ПРИЗОВА ДА СЕ ПОЧИВА В КУРОРТНИТЕ КОМПЛЕКСИ НА ЦВЕТЕЛИНА И НА БОРИСОВ - ТАМ ЦЕНИТЕ СА БАРОВСКИ, НЕ СА ЗА ГОЛТАЦИ КАТО НАС....

Айде този кратун да не ми казва къде да си изхарча парите. Да апелира към туристическия бранш за си оправят ориенталщините. Пък ние сами ще дойдем после.

Лошото е, че нашият туристически "бизнес" (нарочно слагам кавичките) е "по-ориенталски" от този на ориенталците - турците.

Все пак това че нашето черноморие е пренаселено ,говори че има много желаещи да почиват тук. Не че оправдавам Тиквоча.

Последните две години бях алл инцлусиве в гърция-на плажа чадър и два шезлонга са три евро на ден!храна имаше в изобилие,но имах чувството че всичката е с един и същ вкус!дадоха ни стя над входа....цяла нощ идваха и заминаваха коли и автобуси!!!ами няма да отида повече в този хотел!а които ми разправя че е евтино не е ходил там или си е носил консерви!

да не говорим ,че тяхното море е с ужасно солена вода и не става за къпане- всичко те щипе по тялото - ако си с по-чувствителна кожа -не трябва да влизаш във водата

Тяхното море? Те колко морета имат, знаеш ли? Това че си хванал рейса и зи стигнал до Тасос или Халкидики, не означава, че си бил в Гърция. Бил си по съседски на благоевградски уикенд с кюфтета и кебапчета. Иди до Йонийските острови в някой по-хубав хотел и тогава сравнявай с нашето черноморие.

Премиера призовава само българите който имат съзнание. забравяте,че сред нас има много хора дълбоко убидени на България-македонци,фашисти,комунисти,цигани. Те са готови да плюят всичко българско ,заради минали грехове-готови са да забравят корените си от злоба и гняв

ти пък откъде искочи с тези "умни" заключения ?? на патриот в стил Атака ли ще ми се правиш - рубладбийска подлога.

Какво ли искаше да кажеш..?

Искам да призова всички българи ,които ходят с джиповете си в Гърция ,моля ви ,пазете България,както пазите Гърция,моля ви не паркирайте джиповете си в тревните площи - така не само разрушавате градинките- остават кални дупки и после кал по цялата улица,моля ви пазете новите тротоари ,те са платени с пари от данъците ни,като паркирате на тях чупите плочките и после пак с живеем в мръсотия и мизерия .За да не прилича България на гето всеки българин трябва да пази чистота по улиците и да спазва правилата !Замислете се защо в Гърция хората си пазят и градинките и новите тротоари !Защо не си паркират джиповете в тях ?Айде станете европейци,време е !

правилно разсъждаващ, но се обърни към власт имащите - ББ и да въведе ред в тази държава. затова сме го избрали, ама надали ??

Бойко не може да върви след всеки,човек трябва да има съзнание да пази ,това което държавата оправя с парите от данъците ни,а не да гледа да го потроши и да намаже навсякъде и после да дава за пример Гърция и другите държави- там хората си пазят градовете и улиците чисти,не си бутат джиповете в градинките- после защо нямало цветя ,защо нямало градинки,е как да има - като всичко се унищожава с тези коли,ужасно е - цяла София е едно гето ,и дори някой човек да се погрижи да засади стръкче цвят веднага някой идиот ще си натресе колата отгоре и край......

Ако впрегнем цялата си енергия, която пилеем, ще светне не само България, ами цялата Галактика озарена от светлина, та черна дупка няма да остане къде да се скрият агентите, които работят за това българите да бъдат евтин източник на работна ръка и боксова круша и пълян чуждите куче-касички

"Президентът на Украйна Петро Порошенко е подписал приетия от Върховната рада закон, който разрешава спирането на руски филми и сериали.." Ето нещо ново, което може да приложим и у нас...после защо нямало руски туристи...при все че президента каза, че Русия е заплаха и агресор, министерство на отбраната обявиха, че сме в хибридна война.

все ще оцелеем и без руските туристи-те са 2-3 години ,преди това пак ги нямаше,винаги ще има туристи в България ,още повече ,че сега ислямските държави стават опасна дестинация с атентатите

Определено някои ще оцелят, но я ги питай заетите с бизнес по морето?.. Но... Отколешна българска черта е да си режем сами клона на който седим. И Германия уж налага санкции на Русия, ама не си врътна кранчето на газопровода през Балтика. Нито беше много загрижена за съдбата на Украйна и Прибалтийските републики като го прокарваха. Гледа си интереса. А България гледа чуждия интерес.

Българите ,които ходите в Гърция и Турция там не паркирате по градинките ,нали?Не си хвърляте отпадъците по плажа и в парковете,не плюете семки на пясъка - пазите ,защото знаете ,че иначе ще ви изхвърлят и ще ви глобят- но в България ако дойдете - и бутилките ще си оставите по плажа,и празните шишенца от плажно масло,и ще плюете люспи от семки и кочани от царевици ще хвърляте и естествено после ще се възмущавате колко е мръсно!!!Самите ние си правим държавата кочина- разходете се межу блоковете- вижте как колите са паркирани в тревните площи и как навсякъде са разхвърляни боклуци- е ,как да е чисто и красиво като в Гърция ,като самите вие не пазите чистота ???Но като отидете в Гърция ставате изведнъж много културни- не смеете да хвърляте

Aaa най-накрая се появи мнение с 1000000+++++++ абс. вярно

Aaa големи родолюбци сте във форума. Гърция ,Германия все това можете да изплюете. Питам защо има немски туристи в момента . Някой плаща ли ви да пишете против България. Премиера е абс.прав да призовава за това. Как искате да има качество на услуги като парите изтичат в чужбина. Бойко не разказва смешни неща ,а вие да плискате ръчички . Много сте умни -ходете си в Гърция ,как искате да просперираме с такъв манталитет продажни същества

да чуждото е по-чисто и по-наредено,но хората са осъзнали,че за да е чисто и подредено трябва всеки да спазва порядки и да не си хвърля боклуците по плажа и по улиците ,да пази градинките - а не да си изпляка джипа вътре .Ето в София пред нас нови тротоари направиха всичко е с нови плочки- изпотрошени след 2 месеца от паркирани коли върху тях .Е как да ни е подредено и чисто ?Но същите тия хора в Гърция стават много възпитани- няма никога да спрат на тротоара,няма да си завлекат джипа в центъра на градинката ,нали ?Пфу ,яд ме е от българската простотия

и колко пъти майки на детската площадка плюят семки и после се възмущават ,че била мръсна?Тъпи овци- надали във Виена или в Гърция ще посмеят да плюят семки по детските площадки,но тука ,където децата им всеки ден играят - може - вместо самите майки да искат да е чисто,самите те хвърлят фасове и плюят слънчогледови семки по площадките,после мръсно било в България ,кочина било

явно не си капачка , а тъпачка. парите изтичали - а обслужването като е мутренско ?? ти ще микажеш кой е прадажник - плевня скапана.

Туризма е индустрия и конкуренция. Българите ходят в Гърция и Турция, защото там обслужването е на ниво, цените прилични. Няма ги и бандите луди идиоти идващи у нас заради пиянския туризъм. Тук всичко е сбъркано, като почнеш от собствениците на хотели 90% от които са мутри. Тук клиента се третира като крава даваща мляко, а не като платеца благодарение на който, тази индустрия съществува. Затова майната им на лозунгите на Бойко. А и не чувал същия да е почивал на нашето Черноморие.

Аз пък нейскам да си подава оставката, че да дойде Станишев и ММанолова отново ли? Докато не намерим по-добра алтернатива, докато ние самите не се променим и не започнем да мислим по-градивно, по-креативно и по-добронамерено това е положението.....

Моето момче. Виж сега , да ти обясня как точно стоят нещата, щото нещо ми се струва , че много заблуден. Първо. Не възнамерявам да търпя повече нито Боко , нито Местан , Кънев и другите политически проститутки на повикване. Хващам булдозера и ги изривам всичките на сметището. Второ. Няма да чакаме да ни се предложи алтернатива тия боклуци. Сами си я създаваме алтернативата. И стига са ни учили да избере по - малкото зло , че, иначе, щяло да бъде още по - лошо.

чудя се дали плевнелиев ще остане в българия или ще ходи в гръцко.

А, аз искам да си подадиш остовкота и да се самоизпротиш но доживотен мандат в централния софийски

По миналата година курорта във Варна го изкарахме в детската клиника. Не бяхме единствените на курорт в клиниката. Затова миналата година бяхме на море в чужбина, там канализацията не се излива в морето, хората ползват септични ями, храната беше много добра и цените на храната и другите консумативи бяха като в некурортен български град.

от 20 години почивам в чужбина по-добре 7дни като човек отколкото 10 като добиче ,като гледам снимката на статията ми прилича на Ахтопол преди 40 години без чадъри ,шезлонги и барчета за напитки и сладолед