Трифонов: 10 улици в Северна Гърция и 8 в Атина се казват "Василий Втори българоубиец"

Има разлика между нас и гърците, които накараха Македония да се прекръсти на Северна, констатира лидерът на ИТН

Обратно в новината

Коментари - Трифонов: 10 улици в Северна Гърция и 8 в Атина се казват "Василий Втори българоубиец" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя глупак е толкова отчаян, че вече се чуди ква простотия да изръси само и само да му обърнат внимание... НЯМА ВИ ВЕЧЕ БЕ СЛАФЧОУУУ ! Свиква с тая мисъл.

Кой бръсне Славуца?

Престанете да се врете непрекъснато какво си правят отделните страни на тяхна територия и погледнете България...Както искат така ще си кръстят обкласти, улици, паркове.. Нима е много редно площад на Украйна да се именува и знамето на Украйна да се вее на Столична община за които неща си траете ама иначе по всякакви друго всички сте много знаещи.

Ми я пак че си одим у гръцко на море, щото нашето море е Трети Българоубиец. А ти Слави, по-добре си прави шоуто и зарежи българската политика, там не е за хора, които говорят каквото мислят.

Ама това че ''не съм робот'' значи ли че съм идиот по 8-10 пъти едно и също да натискам докато ви угодя????

ПИПО

То и в България има улици "Цар Калоян" нещо не му схващам логиката на Слави.

Македонизмът е гръцка идея, възникнала около учредяването на Екзархията ни, осъществена от сърбите и Великите сили. Не забравяйте това!

Ахааа, да стана патриот и като се сетя за пътните фирми, на които Слави неистово държеше да кешира неговия министър, ми минава. Патриотизмът е за плебеите, офшорките - за болярите.

Да, но липсва Ромеооктон... в наименованието на улиците ни...

дотук трима души не познават историята на страната си...

В страни от обичайните "мъдрости" на СТ: Струва ми се нереално в който и да е град да има улици с еднакви имена. Трябва да е кошмар за пощите, полицията, бърза помощ... А?

Както казваше Божидар Димитров едно време (Бог да го прости) - "Нека си се казват Василий Втори Българоубиец улиците там, че да се помни от всички, че не е бил Македоноубиец"

Писна им от психично деформирани и негативни образи, като този селяндур, който единственото, което може да сътвори вече е омраза и омраза. Само негативни неща от този. Едно позитивно нещо не каза, което да не е последвано негативизъм! Само националистически предания от преди 1000 годни. Тотален, изкуфял боклук!

Националистически, изкуфял, селски боклук!

война ли да им обявим

Добре е човек да знае миналото си, но основно, за да живее той и неговите деца по-добре в бъдещето! В БЪДЕЩЕТО, Слави, а не в миналото! Който няма визия за бъдещето, той се рови само в минали събития, за да осмисли съвременното си битие на непрокопсаник. И още нещо:Много български мъже съм сигурен, че с гордост носят това име - Хубавия Иван...... Не знаех, че едно време са чакали да станеш висок и хубав, за да ти дадат име.... Смешко.... Да бяха те кръстили и теб Калоян, като си пораснал... същият си - висок, едър мъж, хубав....

Западните историци ни проклинат за битката при Клокотница и ни имат за диваци.Това с Василий българоубиец е унизително , обидно и наскърбително за нас българите и трябва да искаме от ЕС тези улици и Булеварда в Солун да бъдат приеменовани.Това не е цивилизовано.За Славуца имам особенно мнение,различно от болшинството.

Някои одъртяват и поумняват

Дългата подлога пак ли си е платила да и публикувате глупостите? Подлогата да си декларира доходите първо, после да се прави на девствена.

ПИПО

Ами името си е така на гръцки повече от 1000 години "Βασίλειος B' Βουλγαροκτόνος".

Аз такава улица в Гърция не намерих! Славчо, като си толкова "информиран", дай направо координатите.

Това което казваш означава само едно - трябваше да събориш правителството много по-рано , още когато стана ясно, че имат план да клекнат за македония.

Вярно е което е написал Слави. Даже има още нещо, което е пропуснал да коментира. Като в Гърция има улици на Василий българоубиец, макетата защо не протестират? като Василий е избол очите на Самуиловите войници, за тези които макетата претендират че са Македонци а не Българи! Защо не се карат макетата с гърците, че улицата не се казват Василий македоноубиец? Защото гърците така индиректво казват, че Самуил е българин а не македонец! И още нещо, Слави цар Калоян не се е казвал Иван а Йоан. Името Иван е руски вариянт на бг Йоан. Както в Сърбия е Йован, Германия Йоахан и т.н. Името Иван започва да се появява по бг земи някъде 13век. Има го в турските архиви, защото тогава Бг вече е била поробена. Както и св. Йоан Рилски а не Иван Рилски. Доста историци вече го признават. Има и цяло предаване по тази тема в Бг.История по Бнт!

Западняците не знаят къде е България, ти бълнуваш за Клокотница. Виждат какви диваци идват от БГ и Румъния, затова са с лошо мнение. 90 процента от БГ-та в Европа са бачкатори, мурви и престъпници. Като сложим и "българите" от гетата... Става брутално. Повечето негри и араби са по-възпитани от болшинството българи в Европа.

Не само на Македония но и на Сащ и ЕС! Оплескахте сериозно нещата, заедно с глупака Петков

Василий втори българоубиецът е бил гей. Гърците намерили с кой да се гордеят.

Нещо не си търсил като хората. Аз знам за поне 2 в Атина

В България няма ли улици "Хан Крум", който пък е рязал гръцки глави?

Дай координати тогава. Предполагам знаеш какво е това?!

А ние ще преименуваме ли всички улици Хан крум и Симеон?

Даже гърците твърдят, че цар Калоян е убит от св. Георги пред вратите на Цариград, с което много се гордеят. На иконите на с. Георги е изобразен как е върху кон и пронизма с копие цар Калоян а в делечината се вижда крепостната стена на Цариград. При гърците нема лабаво, навсякъде и във всичко се самоизтъкват, не зависимо дали е така или не. Както и твърдят, че фирмата Булгари за бижута, основателя и бил грък, но през името му било булгари...ама не казват защо, а само щото е роден в днешна Гърция и значи е грък.

Само едно не разбрах.Как 8 улици в един град имат едно и също име?!

Копирай "Βουλγαροκτόνου" и го пусни на google maps. Не ми се прави на интересен в Гърция живия 25 години. По тази на центъра съм минавал много пъти.

Има ама не пише, че е гръкоубиец!

Солун. Не Константинопол.

Явно не се си излизал от село тогава

Нашият цар Симеон е изтрепал 70000 гърци до Ахелой. Е кво? Ще трябва и ние да сменим имената на всички улици и училища, които са кръстени на цар Симеон ли? Кво точно иска да каже тоя тъпак Славчо?

Ех, Слави просто момче си беше и такова си остана! Василий втори българоубиец е историческа личност, останал в нея с това прозвище, това което е извършил е в историята и не смятам, че трябва да я променяме за да е угодна на някой. Калоян, означава добър Иван- калос е добър, а не хубав, но ние българите сме склонни да променяме някои исторически факти, за да ни звучат по-хубаво. Скилоян-вероятно на хора като теб ти звучи много драматично, но такова прозвище във Византия не му е давано. Наричат го Καλογιάννης ο Ρωμαιοκτόνος-Калоян Ромеоубиец и ако ние искаме да си кръщаваме улиците така едва ли ще получим протестна нота. Насаждането на омраза, особено на такава безпочвена основа е престъпна. Той и копейкин, обяснява как не давали в Гърция децата да се кръщават с български имена, но забравя да спомене, че Гръцката Православна Църква, извършва кръщение само с християнски имена, т.е. и Афродита и Арис няма да те кръсти попа. Тя пропагандата винаги е разчитала на полезните идиоти, явно някой смята, че България е пълна с такива.

........Така де всички знаем как Иванчо само с две думи е доказал на другарката учителка по история, че цар Самуил е БЪЛГАРСКИ ЦАР.....казвайки Василий II БЪЛГАРОубиец!

Дългуна почна да се изявява като николета - мине се не мине време и се пръква от някъде. Скрий се някъде славчо - никой не го брига за тебе.

Слави как хубаво го беше замислил, а то народът какво му отрежда. Първо искаше да е "непримирима опозиция", ние па взехме та го избрахме на първо място, а той тихо и бързо се изниза. После искаше да е балансьор, а се оказа най-обикновен лапач, алчен за кинти. Сега иска да е як и непримирим националист, пък хората му се смеят и го припознават за шут. Ех, Слави, не случи и ти народ.

И какъв е проблема? Ние тук си имаме улици на името на Крум дето си е пил виното от черепа на Никифор. Всеки народ си има героите.

И не св.Георги, а св.Димитър

Абе момче, едвам взе диплома за струнка, сега на професор ми се правиш, имаше един дето се правеше на историк при теб, ама на него взе, че му падна носа, гледай на теб да не ти се развие гъзо, че си го дал под наем.. Дебил!

Той и Александър Македонски е бил доказан гей, ама е бил и велик пълководец. Само не мога да реабера, поради каква причина северномакедонското население е решили да се горее с него, като между него и посоченото население няма нищо общо.

Калоян е убит под Солун и светията е Димитър, който е закрилник на града. Сотириос Вулгарис (Σωτήριος Βούλγαρης) е роденпрез 1857г,няма нужда гърците да си измислят, човека е умрял в 1932г и той се самоопределял като грък, роден е в Епир, който тогава е в пределите на Турската империя, там е ипървият му магазин. Поредния полезен идиот, чува нещо, харесва му как звучи и започва да го разпространява, като истина от първа ръка.

Славчо отново се опитва да се сложи за предстоящите избори. Пропуска да спомене, че прякорът "Българоубиец" е даден на Василий около 150 години след смъртта му. Приживе никой не го е наричал така. Но по време на българските въстания срещу ромеите се завързва подобна пропагандна война. И повечето легенди по въпроса са измислени именно по това време. Да не говорим, че Харолд Хардрада, с когото норвежците особено много се гордеят, носи доста подобен прякор: "подпалвача на българи" (или нещо подобно в превод). Защото като наемник на ромеите смазва въстанието на Петър Делян и изгаря лично всички дворци и катедрали останали от самия Самуил. Та затова от столиците ни е останала само пепел.

Аман от тоя политически труп и шмекер!

Бегай се скрий, бе, цървул! По-голямо шубе и комплексар от тебе не се е раждал! Точно ти ли ще зацитаваш българските итереси, мишок? Блокирал си половината фейсбук, понеже не ти хареса народната любов, след като провали два парламента и изхарчи 70 млн народна пара, само за да ти финансира ДПС смрадливата телевизийка. Страхливец и национален предател! Заври се у Учин дол и не се показвай, капут нещастен!

Успяваш да се покажеш по-прост и от Дългия. Това си е постижение.