”Урок” за политиците за ползите от Коридор № 8

Ученици от Струмица изпревариха политиците. Те ще изнасат в София „урок“ за ползите от паневропейски транспортен коридор № 8.

Обратно в новината

Коментари - ”Урок” за политиците за ползите от Коридор № 8 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

""Коридорът ще свърже България, Македония и Албания и е от първостепенна важност за икономиките и на трите страни"""Нещо много ми прилича на съюз между мизерници и бедняци

"По този път Свети Петър е пренесъл християнството в Европа." хахаха.. аман от нова митология. Св.Петър не е чувал даже за пристанище Бургас.

Бас държа, че Апостол Петър не е бил в нито един град от тези по коридор 8, може би с изключение на пристанището в Драч (Дирахий), част от Виа Игнация.

Дуръс е Драч на български. Редакторите, поне това може да видите и да оправите, толкова много ли искам?

и дурас и драч са варианти на римското име Дирахфий. Първото име на града е гръцко - Епидамнос, защото е основан като колония.

Като изключим фактора Македония , пътят Бургас / София / Дурас си е доста приличен , това в българската и албанската част . В Македония си е ужасТен ужасТ !!! Където има магистрала е с патерини през един ..Р място , тамън засилиш и трябва да спираш , където е не магистрала пътуването през деня е силно непрепоръчително . Не знаеш на кой завой ще те изненада я стадо крави разхождащи се по пътя , я нещо друго от сорта а самият път ... като у нас преди двайсет години . С тая разлика , че в Македония пътищата преди двайсет години бяха доста по-читави от сегашните ама немаше пирамиди и "история" в Скопие ....

Това е най -важният път за България ,който беше спиран и саботиран нарочно от Гърция ,Русия и Сърбия ,защо ли ...!?

докато стигнеш до Дурас ще останеш без коприна и .... има и добавка, ама е цензурирана

Те не знам дали знаят ама ти специално явно нищо не знаеш и / или живееш в миналият век .

кви са тия стари пътища за камили.... скоро отиваме всички на Марс

И сега си има път от Черно море до Адриатика-Бургас,Кърджали,Игнатия-магистралата и Саранда в Албания.Просто заобикаля Македония

Няма спор,чудесно е,НО...отново за Южна България.А Северна,какво ще я правим,ще я закриваме ли,нали АМ "Хемус" беше приоритет/за пореден път/?А ежедневните протести на хората от Северозапада,които нормално шосе нямат,а не магистрала?

Кой нормален човек ще мине през албания след като теотдавна самафия 1 на Европа?

Напротив. Много интересна и красива дестинация.

Какви глупости... написаното са общи приказки... Копи енд пейст... Всеки може да напише подобни безсмислици.... какъв коридор 8, какви пет лева..... населението по този коридор изчезва, икономическата активност е много слаба.....не е оправдано да се харчат пари за такива глупости...

Наистина ще бъде в невъобразимо бъдеще,локуми и обещания на власта за децата.То поне във въобразимо бъдеще да направят Русе - В.Търново и тунелчето! под Шипка,поне още 100км на хемус,ами Видинската епопея, от Сливница до калотина-там са им забранили тези които дават уж парите, ами някоя чужда инвестиция за 2-3 млрд.евро в производството няма ли да има- блаженни са вярващите, а който лъже на въже.Поне до средата на века няма да стане,Магистралата до Кулата пак заклецна май.

Като гледам, главната цел на управляващите е да докарат в България турците, гърците, албанците и македонците.

Баце го играе посредник международник, обслужващ чужди интереси, но не и българските. Явно пак са му нашокали репата в амбасадата.

Като гледам как е начертан пътя на коридор но.8 става ясно, че обслужва албанското развитие, но не и македоно-българското. С удобните две отклонения в Албания към две албански пристанища и връзка през Гърция с Виа Егнация. В самата Македония коридор но.8 минава изцяло през албански територии. За съжаление на децата от Струмица, който заедно с Щип е един от най-българските градове в Македония, икономическо развитие за тях не ес предвижда.

който не пътувал по тоя път не знае що за боклуци са албанците. Туземците от тихеокеанските острови са повече хора !

То като гледам картата, като махнеш нарисувани някакви ГРАНИЦИ, виждам България при Иван - Асен. И като знаем с чия помощ идва на власт, се върти в гроба. Тези които искат така нареченото "ТРИМОРИЕ" пак ни отдалечават от освободителката ни Русия. НО проблеми няма. Както винаги ще ни излезе много скъпо.

Коридор номер 8 ,пътят на Дрогата от Косово !

Това е коридора към ада.Риска е голям човек да остане жив и не окраден.

Правилно,това е истината! Да научим коварните обитатели на територийте на Ю Ес Ей, че България не е полицейски участък в САЩ.

Коридор 8. Пътя на дрогата.

Участъкът София - Врацапрез Искърско дефиле не ми се струва за удачен,ако се търси сравнително висока средна скорост за придвижване. За сега по магистралата до Ботевград и отклонението към Мездра -Враца е по- реално за тази идея

Свети Петър не е ходил в Бургас,че да е ползвал кор 8 до шиптърите

Страхотна идея е да се запознаем и сприятелим с косовари, бошняци, албанци и техните кланови обичаи да режат уши и глави. Както и с вярванията на някои радикални джихадисти.

Правителството на Гробарите е вредно за Българския Народ !

Правителствата ни предпочитат да подкрепят гръцкият износ и туристическата им индустрия и затова строят магистралата към ГЪРЦИЯ. За интересите на България и българската икономика не им пука изобщо - трябва им път към вилите им около Солун.

"Коридорът ще свърже България, Македония и Албания и е от първостепенна важност за икономиките и на трите страни" Анадъмо.

С други думи, пак Ю.България.Северна, кучета я яли.

jingiby

Татко, обеща да ми купи колело, ама друг път...