Коментари - По-високи заплати за турците на АМ Люлин | dnes.dir.bg
назад

По-високи заплати за турците на АМ Люлин

Социалният министър Тотю Младенов защити предложените мерки за ограничаване на чуждестранните работници извън страните от ЕС у нас.

Обратно в новината

Коментари - По-високи заплати за турците на АМ Люлин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

chudq se zashto TURSKA a ne BULGARSKA firma trqbva da stroi v BG az jiveq i rabotq v TURCİA i da vi kaja hora che ako v istanbul naprimer kmeta da izleze i da kaje che bulgarska firma shte stroi pashtita v grada oooooooooooooooooooo ne moga dori i da si go pomislq kakvo shte stane sas nego i ne samo sas nego a i sas partiqta ot koqto se prestavq tozi kmet....UJAS ama mojebi e taka zashtoto bulgarite gi marzi da rabotqt...ne znam DPS li ima prast ne sam siguren no e tolkova vazmojno che moga da kaja DPS poluchava pari ot tazi firma i si gi delqt sas ostanalite ortaci na bulgaria a NARODAT ima da kreshti che e bulgarin toi e BULGARİN !!!!! İ KAKVO!?

PISNA MI OT VAS! ZA6TO GOVORITE TAKA ?

А ето това никоя западноевропейска страна няма да го допусне- да взимат чужда работна ръка ,която да подбива месния трудов пазар и да измества местните.??? А от Турция- ? Към Турция трябва специална политика за инвестициите и работната ръка- това ненормална демократична страна и води политика към нас на териториално завлаядване чрез икономически инвестиции. Това наше правителство показа престъпния си характер, като допуска това, няма политика към Турция, оставя я безстопанствено да навлиза и ни завладява, нито има държавна политика за инвестициите и произхода на капитала.

Всички говорят, колко повече се плаща на чужденците, а никой не говори, че те работят 5-8 пъти повече от нашите работници. Не ходят до тоалетна /пушалня/ през половин час, не говорят по GSM-мите по време на работа, не идват на работа след 8'00 часа,не са на портала в 17'00 часа. Не мрънкат, когато има повече работа, която трябва да се свърши и много подобни.

що да е недопустимо бе , цървул??? фирмите да не са твои??? те са частни га ревахте за свещенат частна собственос устите ви бяха как гъзове големи, сега кво ми се правиш на социален...ще го духат бг работниците в чуждите фирми и това е...смехуран брадат баскетболен!

какви работници сте вие,бе търтеи,работодателит ви били виновни,а вие по цял ден по форумите висите,молете се да не ви плащат за свършена работа,че и за една вафла няма да изкарате,за 5 ст.работа не вършите,а претенциите ви до небето,крайно време е да се намалят безбожно високите заплати на фона на никаквата производителност,иде вижте как работят хората в другите страни и тогава приказвайте

Човече, твоят нестандартен ник предизвиква само кисели усмивки, но пък изнесеното мигом ги стопи! Ако тази ИНФОРМАЦИЯ е вярна, то утре тя трябва да бъде на ЧЕЛНО МЯСТО ВЪВ ВСИЧКИ МЕДИИ! А виновникът... /виж китайските методи!/ - примерно, висящ от 30-метров кран на стадион В.Левски.

Ne e li vreme g-n ministara ve4e da gi varne v Tyrciq, i da se osigyri mqsto na balgarkskite rabotnici....kakvi sa tezi 87 narysheniq , samo konstatirame a nikakvi sankcii,,,,,tova e Balgariq.

Защо се вдига тази пушилка? Интелектът на България отда-а-а-авна получава за една и съща работа неколкократно по-ниско заплащане от чужденците. Примерите са стотци, даже хиляди - консултанти, софтуеристи, мениджъри. Но какво са хилядите за световната революция и най-паче, за изборите в България? Нищо. Затова, никой нищо не казваше и властимащите не го забелязваха. Виж, с нискоквалифицираният и физическият труд в строителството въпросът е друг - за ДЕСЕТКИ и може би - даже СТОТИЦИ хиляди човекаГЛАСОПОДАВАТЕ И затова властта показва мускули, снима ги, коментира ги и ... дава теми на форумите. Ще доживеем ли всеки труд да бъде оценяван обективно у нас, а властниците да ни мислят за ГРАЖДАНИ, а не за електорални единици?

Не става въпрос за турски емигранти на случаен принцип. Турската държава подпомага турските фирми и изисква от тях да наемат предимно турски работници. Целта е да се заселват все повече турци в България, в тон с тяхната доктрина да си върнат владенията от 18 век. Друг е въпросът защо сме луди да им даваме зелника. С проекта Горна Арда предполагам също ще вкарат много турци.

a kakvo ste kajete za Dodus Insaat koyato stroi metroto - i tam e taka!

и аз искам инженерни заплати макар и да нямам образование и съм си общ работник.Настоявам също така да вземам колкото този министър.Това си е чиста дискриминация.Абе ей мистре тази фирма ходи навсякъде по света с инженерния си екип спри да хвърляш прах в очите ни.А това че БГ фирми като ГБС не дават парите на работещите си не го казвате нали щото ще построят безплатно някаква виличка за вас и ББ.Я се поразровете малко и в ГБС да видите какви пари получават инженерите мим които работят извън страната и дали изобщо ги получават.

защо това защо онова ? защото бг имаше смотани политици , и сме страхливи послушковци .

Има огромен натиск от страна на работници и служители върху работодатели за осигуряване върху ниска заплата.

я разкажи малко повече за случая,че ми стана интересно....

тра-ла-ла, сигурно си някой гаден работодател, който експлоатира служителите си, не ги осигурява на истинските им заплати и едвали ги пуска в платен отпуск за повече от 5дни. Ей такива работодатели нека да ги спукват от проверки и глоби и нека фалират. Крайно време е българските работодатели да се научат да спазват трудовото законодателство и не се отнасят с служителите си като с роби.

Абе от къде толкова много пари в НОИ. Да не би да са си намалили високите заплатки или да са намалили раздутия си щат? За тях не важат ли тези 14% съкращения, които министър Дянков обяви? Нали са финансова институция!

Ако сте коректни и честни към работниците си и не се опитвате да ги третирате като роби, няма да има ИТ. До тогава, глоби и проверки до дупка, докато не се научите на бизнес. Фалирвайте или бъдете модерни реботодатели. Ако сте се затвоили в 19 в и не спазвате законите, по-добре да ви няма и ставайте и вие работници. За псведошефове няма място в ЕС.

Прав е Младенов!!! Само така!!!

Продължавайте да рекетирате бизнеса чрез НАП и ИТ и безработните ще станат 1 млн....

Дянков, кой управлява България - българското правителство, или МВФ?! Дата: 08-09-2009 17:27 Читатели : 1673 Мисля си, че с тази финансова операция Вие се представяте като чиновник на Световната банка и МВФ, а не като български министър на финансите. ЩЕ БЪДЕ МНОГО ИНТЕРЕСНО КОГАТО СЛЕД НЯКОЛКО МЕСЕЦА ОБЯВИТЕ, ЧЕ ЗДРАВНАТА КАСА И НОИ СА ОСТАНАЛИ БЕЗ РЕЗЕРВИ. Тогава със сигурност ще Ви пратим да вземете парите на касата от тези на които сте ги дали. Г-Н ДЯНКОВ, По подобие на царските юпита и Вие се превърнахте в цар на мълчанието. Не би било лошо да обясните на българските журналисти И НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД как на 31.08.2009 закупихте от МВФ никому ненужните хартиики наречени специални права на тираж (СПЖ). При тази финансова операция приведохте по сметката на МВФ в Световната банка повече от един милиард долара. Тези един милиард долара бяха извадени от резервите на НОИ и Здравната каса. ПОДКРЕПАТА КОЯТО НАПРАВИХТЕ ЗА БАНКРУТИРАЛАТА АМЕРИКАНСКА ФИНАНСОВА СИСТЕМА Е ЗА СМЕТКА НА ОРЯЗВАНЕ НА СРЕДСТВАТА ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И ПЕНСИИ. Кой губи и кой печели от тази операция, Дянков? Обяснете на българския народ кое породи необходимостта да купувате такова огромно за страната ни количество от тези никому ненужни хартийки наречени СПТ. Единственото за което може да ги ползвате е да ги върнете обратно на емитента (МВф), който не само ще ви ги оформи като заем, но и ще ви наложи начина на тяхното ползване.... Като участник в Холанската група на тази банкрутирала взаимоспомагателна каса наречена МВФ, на България и се дава възможност да увеличи с левовата равностойност на заема паричната маса, която е в обръщение. По този начин МВФ регулира не само паричната маса , но и темпа на инфлация. Заема от МВФ ползва единствено и само Холандия и Израел, които като представители на Холандската група единствени получават обратно средствата във валута. ЦЯЛОТО ТОВА БЕЗУМИЕ, ДЯНКОВ, Е ЕДНА ПОРОЧНА ПРАКТИКА ЗАЛОЖЕНА В ЗАКОНА ЗА ВАЛУТНИЯ БОРД. Не е ли безумие това да притежаваш валута, да я дадеш на някой и този някой след време ако прецени да ти я преоформи като заем с абсолютно неизгодни за тебе условия. ДЯНКОВ, КАТО ОБИКНОВЕН ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ПИТАМ: КОЙ УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ИЛИ МВФ??? Мисля си, че с тази финансова операция Вие се представяте като чиновник на Световната банка и МВФ, а не като български министър на финансите. ЩЕ БЪДЕ МНОГО ИНТЕРЕСНО КОГАТО СЛЕД НЯКОЛКО МЕСЕЦА ОБЯВИТЕ, ЧЕ ЗДРАВНАТА КАСА И НОИ СА ОСТАНАЛИ БЕЗ РЕЗЕРВИ. Тогава със сигурност ще Ви пратим да вземете парите на касата от тези, на които сте ги дали. БЪЛГАРИЯ, ДЯНКОВ, НЕ МОЖЕ И НЕ БИВА ДА БЪДЕ ДОНОР НА БАНКРУТИРАЛИ ФИНАНСОВИ СИСТЕМИ! НЯМАТЕ ПРАВО ДА БАРАТЕ РЕЗЕРВИТЕ НА ЗДРАВНАТА КАСА И НОИ ! ТАКЪВ СЛУГИНАЖ ЗА САЩ, МВФ И СБ НИКОЕ ДО СЕГА ПРАВИТЕЛСТВО НЕ Е ПРАВИЛО. Коментар от money.bg

Те тия туркали от Мапа сигурно доган ни ги натресе. И сега си лапат парите и си поддържат турците. Крайно време е да се вземем в ръце, имаме си БГ фирми. Но ние си даваме и малкото, което имаме на турците. 100% доган е в играта.

Събудете се българи! Не допускайте чужда работна ръка да ви замества, чуждо производство и икономика да се настани на нашия пазар! Не бягайте навън! Ние сме БЪЛГАРИ и ТУК СИ ТЕЖИМ НА МЯСТОТО! Вярно е , че кадърните тежат на всякъде и се ценят повече навън , както е вярно ЧЕ СИЛНИТЕ И ГОРДИТЕ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ ОСТАВАТ ТУК НЕЗАВИСИМО ОТ ВСИЧКО И ТО С ГОРДО ВДИГНАТА ГЛАВА! ИМА МНОГО ТАКЪВА И АКО ДОСЕГА СА ПРАГЛЪЩАЛИ Е ВРЕМЕ ДА СЕ СЪБУДЯТ И ДА СЕ БОРЯТ ЗА ПРАВОТО СИ ДА РАБОТЯТ ТУК И ДА ОСТАНАТ КЪДЕТО СА СЕ РОДИЛИ И КЪДЕТО ИМ Е МЯСТОТО ВСЪЩНОСТ!

Тая турска фирма като е направила толкова много нарушения да я сменят! Сигурен съм че проекта е даден на въпросната фирма заради ДПС.

Защо само спекулирате с информацията не мога да разбера? ами какво ще кажете за районите, в които няма толкова турци - като те видят с турско име въобще не ти гледат автобиографията за постъпване на работа! Направо отпадаш от конкурса! Я стига си правете проветрение на устите!

Нормално беше кухата БГ икономика да прегрее. Няма вече балъци да купъват тухли и бетон на петорни цени от където спря и наливането на пари в икономиката за сметка на нарастването на брутния външен дълг. Нормално е хората да остават без работа, тъй като години наред заплатите растяха над прозиводителността на труда. Оставането без работа и загубата ипотеките също е нормален процес описан още преди години. В момента кризата се тушира от нарстването на междуфирмената задлъжнялост, която опря до там да не се плащат заплати на работници. Ето там ще е голямото бум - фирмите няма как да си получат дадените заеми, следователно хората няма как да си получат заплатите. Това са си хора обречени да останат без работа, а 10% за които се говори са силно оптимистични. Едни нормални за сегашната криза параметри са 15% безработиза, 30-40% намаляване на зплатите при около 40% лоши ипотеки.

Като гледам как работят в бюрата по труда, време е те да станат безработни.А статистиката си е пълна порнография.

Президентът Първанов трябва да престане да жонглира с фрази като модели на финансиране или проектни компании, защото житейският му опит и съветническият капацитет, който притежава, е толкова семпъл, че подобни изявления, сложени не на място и в неподходящо време, унижават институцията, наречена президент на България до нетърпими величини. Време е президентът Първанов най-накрая да си научи задълженията по Конституция и да започне да ги изпълнява.

Какво са ти виновни шефовете ??? БГ работниците по цял ден си бъркат в носа и нищо не правят - аз мойте бачкатори съм ги обучил - а гъкне някой - веднага изхвърча на улицата.Да видиш как ме гледат с влажни очи. При тази безработица къде ще ходят?

Тази турска фирма с толкова много нарушения още ли ще стои у нас да продължава да нарушава законодателството?! Няма ли да я дадат под съд за системните нарушения, вместо само да я глобяват с по 200-2000лв, което на тях не им прави никакво впечатление, защото след това си ги избиват от българските работници?! Да се разкара престъпната фирма и да се наеме българска строителна фирма - поне такива имаме в изобилие, сега поради кризата всеки ще се радва да намери някаква работа, и да се плаща на хората нещо по-достойно, отколкото това издевателско мизерно - в пъти по-ниско отколкото на турците - заплащане сега!

Снощи го съобщиха в прва текст по новините. Българската квалифицирана ръка е оставена на милостиня от подаянията в бюрото по труда, а се вкарват турци от Турция, че и им плащат нечувано високи заплати за същата работа. Какво е това?! Няма две страни по този въпрос, какво е това?!

Защо строи турска компания, няма ли български? Така ли ще е и за напред, половината работници да са чужденци, а ние робите! Докога!

Акцията е сторго еднопосочна и тясно свързана с тенденцията, напоследък да се вкарват с автобусите изключително турска работна ръка. В смесените райони (където се подвизават, така наречените турски фирми) това вече може да се определи, като дейсвтвие, трудно връщащо се към контрол. Там има цяла плеяда от небългарски фирми, които меко казано действат недемократично. Наемат поголовна само и единствено хора с мюсюлмански имена и се прави с такъв ищах и показност, че просто не съществуват две мнения за целта на тази ,чисто етническа, незаетост. Мисля, че точно там е проблема и тази новина не е случайна. Не говорим за някакви прости нарушения от рода на, на небългарите се плаща повече или на небългарите са им НИКАКВИ правата. Там нещата така са излезли от всякакви релси на допустимото, че се наблюдава внос от Турция на цяла турска армия от гасарбайтери, които буквално изблъскват българина от собствения му трудов пазар. Плащат им невероятно високи заплати, само и само да ги задържат като население в България. И нещо повече - заселват се трайно, да не казвам завинаги. Като някаква кошмарна инвазия, легнала в прикритето на програми по заетост. Но кой се възползва и с каква цел? Няка китайци, няма занзибарци, виетнамци или мароканци. Изключително турска работна ръка! От това по предубеден и неправилен за България подход, здраве му кажи. Не са малко хората от смесените райони, които вече открито питат: Какви са тесзи хора? Кой ги донесе? Защо са толкова много? Кой им купува жилищата? Идват да работят или на практика се заселват? Ето това е новината според мен. Работя в тази сфера. Имам ги тези наблюдения. За това счетнах да нужно да ти съобщя за ъгъла, под който трябва да погледнеш.

Махайте се от България и си намерете хубава работа по света с добро заплащане. Не се оставяйте да ви прават на маймуни.

eee pak se obarka 2000 lv davali nee tolkova e 2000 evro na turchite davat a nie sme robi za tqh do koga she e taka

БРАВО !!! Ставал съм свидетел как в Шумен уволняват българка и се назначават подмазваща се туркиня...Не мисля, че сме втора класа хора... Браво на ББ , нека работят българи, нека се върнат от чужбина

следете не само чуждите рабтодатели за неспазване но и българските- крайно време е да разберат че трябва да се отнасят с уважение към хората които им движат фирмите- проявяват тарикатлъци

наистина трябва да се защитят българските работници както в случая с тази турска фирма. за да иамме достойнство и да бъдем платени и ценени трябва да си го извоюваме не само с работа,а с мерки срещу нелоялните работодатели. имам близък в Германия,който беше съкратен поради възраст неподходяща за позицията на която беше и получи за това нещо обещетение в размер на 35 000 евро

Само не ми е много ясно какво общо имат работниците от третите страни с гореспоменатите турци? В смисъл работници от трети страни за мен са примерно десетки,стотици.... хиляди хора/според страната е и бройката/, които идват и подбиват пазара защото тънат от мизерия в техните страни. А тук в случая става въпрос за далавера и за по-високи заплати на малък брой хора, което няма нищо общо със сганта, която щеше да се изсипва ако имахме добър стандарт на живот. Трябва да се спре тая далавера, защото като се има предвид колко са заплатите в БГ се пукнах от смях като прочетох, че ще предприемат мерки против чужди работници :) Май много бързо взехме да се сравняваме с развитите страни, в които са пропищели от емигрантска паплач и се чудят как да се оттърват. С нашите заплати ние последни от всички ще имаме проблеми с емигранти. Общо взето кофти е, че така се е получило и дано Тотю Младенов да им коригира заплатите, ама да тръби, че Повечето работници от трети страни са непретенциозни към заплащането и към трудовите условия, и в същото време да визира БГ си е направо смях...

Да но изброените нарушения важат с пълна сила и за българските фирми.Без допускането на синдикати в частни фирми всичко са само празни думи.А тези 2% осигуровки как ще запазят 60 000 работни места при условие че представляват 12лв. при средната заплата за страната.Просто големите работодатели ще си спестят някой лев за екскурзия в чужбина или нова кола.

Къде дават 2000 лв да отида да работя?

Уволняват ни както си искат ... и никакви обещетения няма дори

МАНГО МНОГО ЖАЛКО,ЧЕ НЕ СИ ПРИ ГОСПОДАРИТЕ СИ В ИСТАМБУЛ ДА ТЕ ЗАЛЕЕ ВЪЛНАТА.МАМКА ТИ И ИЗМИКЯР ГНУСЕН.

абе какъв министър е тоя боклук кво си мисли тоя да не е социализъм че всеки ще получава една и съща заплата хахах,40 год ни използваха лентяите и бяха като търтеи ,всеки получава това колкото дава .

И АКО ТЕ ЕБАТ В ГЪЗА СИГУРНО СИ НА СЕДМОТО НЕБЕ! ТИ СИ ТОЛКОВА БИЗНЕСМЕН КОЛКОТО ИМА МАРСИАНЦИ.

разкажи повече за случая,че ми стана интересно....

От тази гледна точка не се бях замислял, а и нямам тези наблюдения, защото не живея в такъв район. Погледнато така наистина трябва да се вземат сериозни и незабавни мерки...

Честит 9-ти септември, другарю Борисов, с пожелание да се сбъднат всички твои комунистически идеи!