Омбудсманът: Топлофикации са некоректни към клиентите си

Маниерът на топлофикациите да се завеждат съдебни дела за неплатени сметки не е най-добрият начин за работа с клиентите, смята Мая Манолова.

Обратно в новината

Коментари - Омбудсманът: Топлофикации са некоректни към клиентите си | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не само за делата , но и за т.н. абонатна и сградна инсталация ! Аз нямам парно от както съм си купил апартамента , но всеки месец в зимният отоплителен период ми се трупат по 70 лв за това че радиаторите преминават през нас ! Направете нещо по дяволите стига са ни ограбвали !!!!

Защо си говорим глупости ?! Топлофикация за да заведе дело трябва повече от 6 месеца да не си внесъл и 1ст.Без значение какво е сумата.Кой виновен на тези , че от години не са плащали и сега топлофикация им е виновна.

ама ти наистина говориш глупости, няма такова правило, дори и да внасяш, това не е достатъчно и не ти гарантира нищо. Откъде го измисли това?

на теб май са ти малко тия сметки, че така охотно да защитаваш една изнудваческа компания. Това което пишеш изобщо не е вярно, пълни глупости.

Какво ще отговори омбудсманът на тези хора срещу които топлофикация завежда дело за 500 лв неплатени сметки, срещу което начисляма 300 лева юридическо възнаграждение, няма не искам, иначе изпълнителен лист и още адвокатски хонорари. А тези които имат непогасени сметки в размер на 20 000 лева, срещу тях не се завежда дело. Топлофикация дава обяснение - защото юристите така са решили. Сега излиза че гонят тези на които им наближава 3-годишната давност, и събират освен лихви, освен съдебни такси и 300 лева, ей така, откъде накъде ти взимат 300 лева юв, излиза, че щатните им юристи взимат 50000 лв месечна заплата, но не е така защото това перо отива незнайно къде, каква услуга толкова луксозна съм получил срещу тия 300 лева, за една подадена молба в съда, да пусне заповед за изпълнение на парично задължение.

топлофикация само да беше с мед да я нахраниш.... ми общините, ами полицията. ами парламента....

В топлофикациите работят престъпници, които съставят счетоводни документи и за лица без въобще да са им клиенти с цел да ги съдят и чрез съдебна принуда да събират рекет. За тази цел има създадена цяла съдебна процедура за оклеветяване и набеждаване и тя се изпълнява от съдии престъпници криещи се зад имунитета си. Бандитска държава с бандитски институции!!!Замесени са всички власти в държавата ако въобще това е държава.

Тези бандити са рожба на партията на другарката омбудсман.

Искаш да кажеш, че всички партии и кадри са тяхна рожба.

Всички дами сме минали по пътя по който Мая върви. така, че успех.

Никой от властимащите няма да направи нищо да разбие безобразията на ТЕЦа.Всички те са на хранилка. Като махнаха Вальо какво се промени? Нищо.Сметките продължават да са пристъпно формирани и се увеличават главоломно. Какво направиха от СО ? Някакви приказки и практически -НИЩО. Но знайте,когато дълго време няма справедливост идва тълпата и освен справедливост ,иска и възмездие.Не дали, а кога! Бой се от търпеливия.

Четвърт век на констатации, популизъм, политическа реторика или празнодумство. Излиза, че казуса с Топлофикациите е някаква обществена тайна, която до този момент е била неизвестна на Манолова и нейните колеги от Парламента? Топлофикация, а и не само, превръща хората в длъжници. Това е една организация, която съвсем умишлено и преднамерено създава длъжници. Като много от тези длъжници реално не дължат нищо!

ДО ТАЗИ КОНСТАТАЦИЯ СМЕ СТИГНАЛБИ ОТДАВНА!!!ПРОМЕНИ ТРЯБВАТ НЕ ГОЛИ ДУМИ!!!

Тая какво се прави на интересна? Като омбуцман няма да може да направи абсолютно никакви законодателни промени, които да могат да помогнат на хората срещу монополистите. Тази позиция е само разлайване на кучетата.

27. Член 62 се изменя така: (3) Липсата на отговор от страна на потребителя относно доставката на стоки и услуги по ал. 1 не се смята за съгласие. ГРАЖДАНИ: ВИЕ ПОДПИСВАЛИ ЛИ СТЕ ЛИЧНО ДОГОВОР С ТОПЛОФИКАЦИЯ. ЕТО ЗАЩО ОМБУДСМАНА ДА ПОИСКА ВСИЧКИ ТОПЛОФИКАЦИИ И ДЪРЖАВАТА ДА СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ.ТЕ ГЛАСЯТ НАКРАТКО: 1/ ЗАПЛАЩА СЕ ЩЯЛАТА ЦЕНА НА ПРОДУКТА-НЯМАТ ПРАВО ДА ГО ДЕЛЯТ НА ТАКСИ "СГРАДНА МОЩНОСТ"И ДР. 2/ НЕОБХОДИМ Е ПОДПИСАН ЛИЧЕН ДОГОВОР С ДОСТАВЧИКА

някой вярва ли на тази жена ?

Чл. 62. (1) Забранява се доставката на стоки, както и на вода, газ, електрическа енергия, централно отопление, цифрово съдържание или предоставянето на услуги на потребител срещу заплащане без искане от негова страна. (2) При доставка на стоки, както и на вода, газ, електрическа енергия, централно отопление, цифрово съдържание или предоставяне на услуги, които не са поръчани от потребителя, той не е длъжен да възстанови стоката и не дължи заплащане на стоката или услугата на този, който я е изпратил или предоставил

МАЙЧЕ ти досега в Африка ли живееше Обществена тайна е е че ни крадят с благословията на държавата Ако направиш нещо шапка ти свалям Иначе за пореден път ще се докаже че тази институция е като ООН ето абсолютно излишна нещо като да се оплачеш на АРМЕНСКИЯ ПОП

КАКТО СЕ КАЗВА:ПО ДЕЛАТА ИМ ЩЕ ГИ ПОЗНАЕШ ГОСПОДИ!! ТА НОВИЯ ОБУДСМАН НЕ Е ЛОШО ДА СЕ ЗАПОЗНАЕ С ЗАКОН за изменение и допълнение на Закона за защита на потребителите (обн., ДВ, бр. 99 от 2005 г.; изм., бр. 30, 51, 53, 59, 105 и 108 от 2006 г., бр. 31, 41, 59 и 64 от 2007 г., бр. 36 и 102 от 2008 г., бр. 23, 42 и 82 от 2009 г., бр. 15, 18 и 97 от 2010 г., бр. 18 от 2011 г., бр. 38 и 56 от 2012 г. и бр. 15, 27 и 30 от 2013 г.) - 1. Член 4 И ДА ПОИСКА ПРИЛАГАНЕТО МУ-ТОЙ ЗАБРАНЯВА УПОТРЕБАТА НА ТАКСИ ОТ ТИП "СГРАДНА МОЩНОСТ" СТИСКА ЛИ И ???

Ние вече почти сме свикнали, уважаема госпожо-омбудсуоман. Кой където ни свърне, ни такова. Всъщност, с какво по-точно се занимавате? Това между другото. Изглежда, че има хиляди излишни длъжности из администрацията, но така или иначе продължаваме да ги храним.

Бойко да си носиш на рамо тая омбудсрамка защото вие помогнахте за нейното избиране .

Рекетът на Топлофикациите започна през 2002 с идването на Симеон Сакскобургготски. Тогава сложиха топломери, накараха хората да си ги платят и рекета- сметка мощност и сградна инсталация. Великото му дело беше продължено от съветския възпитаник Р.Овч.

таз пък кокошка, реши да си оправдава заплатата в сфера, от която най- не разбира, с най-популистките възможни лафове!

Простите и миризливи селяндури на които Топлофикация им пречи да си вземат селския омбудсман и да се връщат там откъдето са дошли - на село при обора и кравата. И да се топлят с изсушена кравешка тор ако искат. Миризливците овоняха София на обор, крава и простотия и тук никому не са нужни.

и аз така мисля, ефенди, а ако още им е студено, да си спретнат една оргийка

Протестърите не я биха, ама за топлофикациите, не знам :)) А сериозно, проблемът е такъв: преди бях на ТЕЦ и сега се преместих другаде и се освободих от крепостничеството към ТФ- София. Обаче имам голям проблем с топлата вода 0 едно бойлерче, докато измиеш чиниите, или пък се избръснеш и край. И скъпо, а пък ръцете ми измръзват от ледената вода. Отделно, който е свикнал на парно, не знае какво е да се движиш на прибежки из жилището си.

И аз се преместих като тебе, Отопляваме се с климатици, поддържаме денонощно 23 градуса навсякъде, имаме 2 бойлера и плащаме по-малко от това, което плащахме за парно и топла вода.

Топлофикация е престъпно и закрепостяващо дружество.Да се закрие.

Фалит, одит, съд !!!

Какво плюете по Мая бе соросоиди? От 7 години герберите управляват. Я вижте Теменужка каква тесла ви готви с тока и водата! Тия дето подариха ерепетата на чужди държави най-гласовити?

Омбудссрама ,Костинбродската кучка сестра галева, продължава с нейната комунистическа наглост. Оставка-марш.

12 май 2013 "Манолова призна, че БСП е подала сигнала за бюлетините Мая Манолова от БСП е подала сигнала за 350-те хиляди незаконно отпечатани бюлетини в склада на печатница в Костинброд. Това заяви самата тя пред bTV. "Откога на истината започнахме да викаме компромати?", каза тя. "Този сигнал се оказа истина, както беше истина и сигнала на Сергей Станишев за подслушването", заяви тя.

А ВИЕ дето по времето на Р.Овч написахте методиката за изчисляване и на сградната инсталация в сметката , за да не може никой до гроб да се откачи от топлофикациите ДА НЕ БИ ДА СТЕ СВЕТА ВОДА НЕОТПИТА БЕ ДА ВИ ЕВА МАЙКАТА КИСЕЛА? БСП и всички,които не барат тази наредба всички сте в единна престъпна общност! Начело с БСП! Р.ОВЧ, Р.ОВЧ, Р.ОВЧ,Р.ОВЧ! Р.ОВЧ, Р.ОВЧ, Р.ОВЧ,Р.ОВЧ! Р.ОВЧ, Р.ОВЧ, Р.ОВЧ,Р.ОВЧ! проклятието ви Р.ОВЧ, Р.ОВЧ, Р.ОВЧ,Р.ОВЧ! Р.ОВЧ, Р.ОВЧ, Р.ОВЧ,Р.ОВЧ! Р.ОВЧ, Р.ОВЧ, Р.ОВЧ,Р.ОВЧ! А помните ли го Р.ОВЧ, Р.ОВЧ, Р.ОВЧ,Р.ОВЧ! Р.ОВЧ, Р.ОВЧ, Р.ОВЧ,Р.ОВЧ! А Вальо Топлото и Р.Овч? Мамичката ви заедно с Костов и останалите мамичката ви!

А след като ЕК миналата година заяви,че такса сградна инсталация е НЕЗАКОННА,защо не е отменена ?

Sm3hurk0

А така.... кажи им го в очите..... ко ги псуваш ! да им ....

Бъдете Българи... Гласувайте... Купуването и продаването на гласове е престъпление ! Ха-ХА-ХА-ХА....

Откри топлата вода, кюстендилска овцо! Те са за затвора, тя стигнала до извода, че са некоректни. С гледане и глаш-мобове не става. Трябва сопа.

++++++++++++ за кюстендилска офсо! Р.ОВЧ, Р.ОВЧ, Р.ОВЧ,Р.ОВЧ! Р.ОВЧ, Р.ОВЧ, Р.ОВЧ,Р.ОВЧ!

samo na protest

Некоректни? Що за глупости! Топлофикациите са ПРЕСТЪПНИ търговски дружества, ръководени от архипрестъпници като Вальо Топлото. Те тероризират хората с помощта на съдебната мафия и на политиците, част от които е и другарката Манолома. Защо не се провери как тя е гласувала в парламента, когато е ставало дума за законодателството в полза на престъпните топлофикации, а не в полза на гражданите, на потребителите. Откъде на къде ТЕЦ ще счита някой за крепостник? Откъде накъде ще има такси мощност, сградна инсталация и тем подобни рекети? Тиова евсе едно да има такса за влизане в магазин, от който може и да не купиш нищо. Манолова, я не ни прави на боядисани врабчета, не имитирай дейност, подавай си оставката!

Просто грачиш, миналата година, през лятото пак, ГЕРБ, или сегашното управляващо мнозинство още повече закрепости към парното. Тук Мая-Пчеличката изобщо не само тя , ако така, кажем виновна. Недей забравя, законите се "сготвят" в Парламента и сега "Демократите на власт" може да променят нещата - но не желаят, т.че не се крий зад Мая, и да подаде оставка, ще променят ли наредбата, и тя ли им пречи.... И не се крий под чуждо име, умен соросоид...

Какво значи соросоид?Сорос е един от основните акционери в най големите руски компании.Те соросоиди ли са?(или са само глупави)

Направо вече не ми се говори за Топлото. Проблема е само един, с жена си можеш да се разделиш, с Топлото не може, с тая прословута идея, че щом блока бил топлофициран - плащаш като поп, няма отърване. То в тоя кюп кой ли не вкараха вътре, но все етажната собственост ги отнася. Абсолютно същия проблем и с водата в блоковете - общ водомер, а на собствениците служат само за определяне на ползваната част. (А защо в едно село, в началото няма един общ - селото дали ще е хоризонтално или вертикално си е "село"). Та в някои градове, водомери, топломери и други мери ги изнесаха в коридорите, извън апартамента. Санират - какъв е проблема, в рамките на санирането основните щтангове да се изнесат в коридорите и там да е всичко - и ако ми отърва ще се намерят пари да се включа в парното, ако не ще карам на ток, или на газ...Ато газифицираха само там дето блоковете не са топлофицирани. Трябва да се променят регламентиращите документи, и да се изнесе всичко извън апартаментите..... и да можем да се "развеждаме" с Топлото и всико ще се реши от само себе си.... асега си е жива далавера......направо да се чудиш, фирма (почти всички топлофикации) са с огромни дългове, търсят си парите с години .....никоя не е фалирала, а почти всички са частни.......защото те май произвеждат повече ток, отколкото топло.......та дано и Мая-пчеличката се сбори....

Лъже, Мами, Краде.

Топлофикациите могат да работят на други цени и на други принципи.За справка-топлофикациите на Перник и особено Русе.Там всички цени са на обем и има таван.Същото е и за топлата вода.Но.... те са елиминирали посредниците- топлинните счетоводители.Техните бюджети са огромни и всъщност това е надценката над цените на Топлофикация.Обърнете внимание на топлофикация Русе и ще се убедите!

ДО Д-ИСКАМ ДА ТЕ ПИТАМ:ТИ ДА НЕ СИ СИ НАМРАЗИЛ ОНАЗИ РАБОТА!!!

Тази в час ли е със ситуацията в България ??? Що за глупости !!! Топлофикациите не събират пари от дребни клиенти, тази дейност я продадоха на други "фирми" ! По този начин цената най-малко се удвои !!! За да се облажат някои лица, на тоя, и на оня "политик", скрит зад подставени свои хора ! Имам чувството, че и тя е в алъш-вериша!

Съвсем друга е темата за производството на топлината. И тук демагогията е пълна!!! Тази така наречена "топлина", е отпадъчен продукт, не случайно големите производители се наричат "ТЕЦ" !!! Продават електричество на преференциални цени, продават и "топлото" на "ТЕХЕМ" и тем подобни, и пак са на загуба! От кога един отпадъчен продукт е по-скъп от материалите за производството му !!! МИСЛЕТЕ, БЪЛГАРИ !!! НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ НА ДЕМАГОГИИТЕ на "нашите" политици, на всички наши политици !!!

На тези, нацъкали минусите - вижте си фактурите - никъде не пише "ТЕЦ" еди кой си, или ТОПЛОФИКАЦИЯ" еди коя си, говоря не само за София, изключенията са много малко, всички са посредници!!!

Чакам ТРИ реплики - кое не е вярно, КОЕ е ЛЪЖА ???

Мислех, че на тази тема не може да има "тролове" Лъжа и измама - те са на всякъде !!! Чакам реплики от трите минуса !!!

НЯМА да ви чакам, цъкайте си минусите! Явно само за това ви стигат мозъчетата !!!

Мая,ако се справиш с топлофикация София обещавам да те опраскам и то яко,че може и да повторим.

тая кифла трябваше ли да стане ОМБУДСМАН, за да проумее, че топлофикациите не са коректни. докато беше депутат с розови очила ли се движеше? поне малко да се засрами и да замълчи.

Америка, колелото и топлата вода са открити вече, омбудсман Костинбродска !

"Топлофикации са некоректни към клиентите си" - добро утро. А некоректноста им е залегнала в законите, няма как да бъдат коректни на базата на "дялово" разпределение, така никога и никой не може да докаже колко точно енергия е изразходвал и дали я е изразходвал. Основен проблем идващ от закона. Същият този закон, обаче изисква клиента да заплати точна сума за точно каквото е изразходвал... Типично за български закон, мислен от малоумници за малоумници...

тая пък, защо се обажда? да си седи там и да не се изказва много-много, особено ако не смята да прави нещо.

Повечето клиенти на топлофикациите смятат, че топлофикациите са некоректни към клиентите си и това е от повече от 20 години. Май трябва всички да станат омбудсмани.

не само топлофикациите и счетоводствата им, но най-лошото е, че има и тъпи законодатели...Не ползвам никаква услуга от тец вече втора година, обаче те ми начисляват прогнозни количества. Питам аз за чий са ми измервателните, че и дистанционно отчитащи уреди, дето ги сменят често често?! Освестете се и не карайте да пишем до ЕК, че в България не се спазва Директивата на ЕС от 2011 година!

Госпожо Манолова, и топлофикациите и електроразпределителните дружества и водата... Тези дружества надписват здраво сметките, служат си с завишени цени и измами. Може ли ток да струва 28лв. а сметката да е 52лв.? Почти половината от сумата е за подържане баланс и др. глупости, които няма как да се докаже, че са неверни. А специално за топлофикациите - те са доказателство, че в България има крепостничество, не ползваш но пак плащаш и то здраво, и отказване няма искаш не искаш,без значение, куче влачи диря не остава!

"Започва битка срещу..." Много омбудсмански израз.... Майче, Майчеее, Манолова... "Кот си беше, тва си си..."

В нашата татковина като се пръкне нов омбудсман веднага за топлофикациите се хваща. Любима тема, която дава възможност за много приказки и пълен камуфлаж че се работи нещо. Та и Майчето така...В хора. Ами останалите българи, дето не се топлят с топлофикациите, ами с услугите на Електроразпределителните крадци или с услугите на дървената мафия. Тях кога ще ги защити "обществения защитник". Или те са далече, по селата- безгласни букви, роби. Да мрат. Пфу, да ви ... и управията,и управниците, и омбудсманите,и правораздавателите - всички. Не се наядохте, не се награбихте, само столовете си сменяте.

И , като топлофикация е некоректна към клиентите си какво??????Аман от , такива като тая които правят само констатации без реално да вършат това за което са избрани .Тъпа ов*а.

Мая Манолова откри топлата вода. И какво е правила, докато беше депутат. И тя е гласувала законите, по които енергийната мафия ни краде.

Една лъжкиня уж ще се бори за народа...ха ха ха