Топдипломатът на ЕС Жозеп Борел отрече расистки подтекст в изказването му за "джунглата"

"Някои разтълкуваха метафората ми като "колониален евроцентризъм. Съжалявам, ако някои се е почувствал обиден", написа испанецът

Обратно в новината

Коментари - Топдипломатът на ЕС Жозеп Борел отрече расистки подтекст в изказването му за "джунглата" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Човекът е казал каквото мисли.Айде сега .пак има ощипани.Живейте спокойно бе хора!

Колониален евроцентризъм. То това е определението. Вярно че кука но всъщност казва че всичко извън Шенген сме диваци и е прав- справка Боко и Киро .

Ха-ха! ЕвропаТА е най-гнусната цивилизация, съществувала някога! Стотина човекоядни войни, расизъм, империализъм, фашизъм, инквизиция и мизантропия!

На кой ще викаш човек бе, ама ха?

Изтрезнял е.

тоя гони Байдън по слабоумие

Скоро ще сте зимна градина - скована в студ и без улично осветление. Проблема на розовите облаци в ЕС е че нещо не може да съществува назаем без накрая да си платиш сметката - колкото повече отлагаш - толкова по-солена е.

Борел не спази едно от основните правила в дипломацията-на дипломата е даден език,за да крие мислите си, а не да ги изказва в прав текст.

прав е, но джунглата е вече тук! Европа се отърва от фесовете много трудно, Арабския халифат и османската кочина имам предвид, а умните германци започнаха с гастарбсйтерите от турция! от цял свят точно от там ли трябваше?!?! тъпо немско племе, та до днес, само маймуни идват и това е

Градина били другите били джунгла. Огромното ви его ще ви изяде главата дъртьо. Ще студувате и ще карате една зима на инат, а после? "Великите" ви индустрии и те отиват в небитието. В Библията пише Бог избра това, което е нищо, за да съсипе онова, което е нещо. Та никоя плът да не се похвали. Та така дъртьо, идва мача реванш за вас, търтеи и крадци.

Джендъри брат

Напълниха се с друговерци за да им работят черната работа, а сега олеле, кво стана, ще ни стъпчат градината. Това е За ПАДът, високомерие и расизъм. И грабителство векове наред, робовладелство, инквизиция и всякакво зло. В по-ново време - глобален разврат. Ама идва мача реванш за вас, дъртьо. Ще си платите с лихвите даже.

Този е срам за дипломацията...

Кофти… кофти политици имаме!!! Натъпкахме градината с животни за разплод но сега се сетихме че имало джунгла пък ние видиш ли цъфнали и вързали! Какви са тези идиоти бе, от къде ги намират!!!

Викаш, в Съветския съюз само имаше миролюбие, охолство, уважение към индивида, грижа за човешкия живот и личната собственост, спазване на елементарни права като правото на свободно изразяване, събиране и организиране в не-придворни профсъюзи...

Баш нацист си е тоя. Както и всички евро политици. Дядовците на Шолц на фон фер Лайен са били шефове в СС и близки приятели на Хитлер. Крушата не пада по-далеч от дървото.

Изказванията на тоя не са расистки,а просто тъпи и глупави.

Топ дипломат?????? Абе вие нормални ли сте. Това си най обикновено пиянде, което между две напивания е издрънкал глупости.

Те по тия ''демократични'' места всеки настанили го на някакво място го правят ''топ професионалист'' за него нищо, че ако не е настанен на това място за нищо реално не става...

Къде видяхте реална дипломация, като и тя каго него е срам за понятието.

просто е въпрос на време СССР да се окаже по човеколюбив от ЕССР;)

КОЙ ТЕ СЛУША И БЕЗ ТОВА, ПЪК ОЩЕ ПО-МАЛКО ДА ТЕ ПРИЕМА НАСЕРИОЗНО! ОТ ТАЗИ ДЕМЕНТНА ГЕРОНТОКРАЦИЯ ПРЕВЗЕЛА УПРАВЛЕНИЕТО НА СВЕТА, КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ?!

ДЕТО Е НАЧЕЛО НА ДАВОСКИЯ ФОРУМ-ШВААБ, БАЩА МУ СЪЩО!

НИТО АВЕРМЕТАТА МУ. ЩЕ СТУДУВАТ ГЛУПАЦИТЕ ДЕТО ГИ СЛУШАТ И ВЕРВАТ!