Япония разположи ракети ”Пейтриът” в центъра на Токио

Япония разположи ракети "Пейтриът" в центъра на Токио, за да отблъсне евентуална ракетна атака от Северна Корея, предаде Франс прес, като цитира японското министерство на отбраната. Пхенян пък предупреди чужденците в Южна Корея да вземат мерки за евакуация.

Обратно в новината

Коментари - Япония разположи ракети ”Пейтриът” в центъра на Токио | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Насраха се от страх!

Абе, толкоба ли не могат да разболеят този корейски лидер, както примерно напарвиха с Чавез?

нямам търпение да ги почна тия ...

Ако Северно Корейските ракети са от класа на руските " СКЪТ"- то за унищожаването на 1бр. "СКЪТ"са необходими 4 бр. американски " Пейтриърт"! Разполагайки с тази информация веднага се прави извода колко ракетни установки е разположил САЩ в Япония!??!

ще се търкалят севернокорейски кратуни и руски фуражки като гледам...

К акто е познал всичко до сега Нострадамус ,ще познае и това ,че Жълтите ще са новите господари на света

хи хи яко бъркам на сите отзад))))

Гледах по телевизията установките "Пейтриът" в Токио. Те са разположени на напълно оборудвани и защитени полщадки, които явно са подготвени много отдавна за такива случаи. Едно време, в казармата, като заемахме такива райони, това беше в рамките на повишаване на бойната готовност.

От където мине комунизма трева не никне !

Ама тиквите виреят добре!

ВР, ти не четеш ли последните две седмици какви новини идват от Северна Корея? Явно не, за да напишеш :"Нима малката и бедна Северна Корея заплашва САЩ и света."

Има хора от на запад които усилено си търсят врагове. Нима малката и бедна Северна Корея заплашва САЩ и света. Всичко идва от това, че Обама взе да реже военния бюджет, а това засяга бизнес интереси. Именно тези среди сега трябва да сплашат американския народ и да защетят интересите си. На тези хора много им липсва СССР.

Май има нещо,което не ни казват.И друг път САЩ са правили учения с властите от юга,но никога Пхенян не е реагирал така.На всички е ясно,че Пхенян няма никакъв шанс за успех при война,а и те самите го знаят.Политическата върхушка на Пхенян е надъхана,но в никакъв случай не са луди самоубийци.Явно има нещо друго,което не знаем,и което провокира такава остра тяхна реакция...

дали просто новия им лидер не си умира от страх да не би неговите хора да го свалят и убият, и всичко просто да е демонстрация на сила и самочувствие за пред тях.

Много точен коментар - тази демонстрация на мускули от Ким е за вътрешна употреба!

Всичкото е борба за ориза.

Япония и Германия не са "ядрени" държави, но се смята, че за два месеца биха могли да създадат работеща ядрена бомба, дори без извършване на опити! Просто технологично тези държави са много, ама много напред...

жълите - те исторически са бая напред))))

Японя сътрудничи на САЩ, е те нали не са в НАТО...?

те са заедно в друг, регионален военен блок. а и договорите от капитулацията са още в сила.

руснаците да внимават с приказките- Тцушима е в този район.

Едни и същи лафове за близкия край на американския империализъм ги слушах 50-те, 60-те, 70-те, 80-те години на 20-ти век. На практика се случи съвсем друго нещо - рухнаха плямпачите. Сега техните отрочета се упражняват на капитализъм. Няма отърване.

Па то до преди ВСВ война САЩ-ианския империализъм е нищо в сравнение с английския и френския. За т'ва ми е много любопитно, как в най-големия му възход 50-60 години на миналия век си очаквал да дойде края му.

Така ни убеждаваха комунистите. И не спряха да го правят до края на 80-те.

О неразумни български народе ,обърни внимание на следния факт Комунистическата власт унищожава своя собствен народ и е най-опасен за народа който поддържа подобна идеология. Северно корейците ги унищожават с глад , а южно корейците с атомни бомби кой го прави това американци марсианци или Комунистите.Имахме един Жельо Желев ,които написа една книга за еднаквостта между фашизъм и комунизъм ,но не можа да формулира най-основната разлика ,а тя е:Фашизма издига своя народ над всички и за сметка на всички-комунизма унищожава само собствения си народ на всяка цена без да подбира средствата.Призива на режима в Северна Корея е ,,Всички чужденци да напуснат Южна Корея искаме да избиваме само корейци ,но не и други.Копраде глупаци? Сега гласувайте за комунистите.

деер

А ние от радост и охолство се палим! ... Аз предлагам да се раздаде на хората оръжие и да се освободи от санкции стрелбата по хора. Да намалее населението с няколко милиарда и да проумее, че е време да спрем да си правим мръсни номера за сметката на обикновения човек. Този който остане жив, ще му се наложи да запретне ръкави и да научи или да сади домати,или да прави чаши, или да прави мерцедеси, или..... да лекува себе си! Надявам се , че тогава ще се проумее ,че с оръжие и наркотици не е варианта на човечеството за богатство!!!

Смърт за хамериканците! Да ги заличат от лицето на земята!

Ти си тотален кретен!

Може и да си прав! Ама кво добро правят тъпите янки? От 90-а насам няма конфликт, в който да не е замесено тяхното име, а уж били "миротворци"! Само провокират конфликти и войни, в борбата си за ресурси! С какво тяхното е по-различно от комунистическия режим в С. Корея? Само дето разликата е, че те се мешат в историята на цял свят(справка африканските революции, борбата с тероризма, ако щеш и комшиите ни преди 10-тина години). Смърт за всички опитващи се да подчинят целия свят и тва е! Докато има такива болни мозъци като тях тоя свят няма да върви към добро...

Това политическа фантастика ли е? Ха ха

направо военна фантастика, ама умрелите умират наистина.

Поредното доказателство, че комунистите са безмозъчни същества.

Преди всички бяхте комунисти,сдс,царисти и бояджий!На крив к. вълната му пречи

Зад гърба на Северна Корея не са кои да е, а Велика Русия и Комунистически Китай! Дните на чичо Сам изглеждат преброени! Капиталистическата криза по света е толкова дълбока, че не е далеч денят, когато американците ще се изтърбушат и да олекне на народите!

Капитализма от 100 години е в перманентна криза. То без криза няма развитие. Така че преброените дни ще станат години, годините - векове, вековете - хилядолетия и т.н.

Западът изглежда наистина е решил да ликвидира Китай. Да, Китай, защото Северна Корея е само един предлог. Защо Китай? Защото всички злини на света идват от него. Т.нар. криза също се дължи на него - защото комунистически Китай работи разумно и произвежда, а алчните американци произвеждат вече само в нужника. За българите въобще не си заслужава да се говори. Та, който произвежда, той прибира парите на планетата. И след като парите на американците намаляват, което се дефинира като криза, американците трябва да поправят нещата, за да се възстанови демокрацията по американски. Поради всичко това Америка струпва войски, което означава, че Северна Корея се готвела за война. Не бива обаче да забравят Русия с нейните Иван Грозни, Петър Велики, Александър Първи и най-вече Сталин.

Дълбоко заблузен си. Точно западните фирим правят заводите в Китай и ползваха евтината работна ръка. Миналата година критикуваха Епъл, че ползва Фокскон, където се паботело по 14-16 часа без почивки използвайки и детски труд. Ако някой се гътне 100 чакат за неговото място. Американците преди години се притесниха че Китай ще стане 2-3 млрд и пръпнат като скакалци по света и решиха да ги поцивилизоват и така естествено да намалят размножаването им.

Китай от много години води по-умерена политика спрямо Северна Корея. Идеологически вече са много различни. Китай няма да подкрепи удари на корейците, но ще се утвърди като водещ фактор при преговорите, а новичкият диктатор ще затопли отношенията с Големия брат и ще се "вслуша" докато се кротне. Пък ние ще си бистрим като в Ганковото кафене.

Америка малко след средата на предния век тръгна стемително надолу. И техните икономически анализатори предсказват че единствено война в близките 5 години би могла да ги извади от продължаващо затъване.

Севернокорейците са пръдльовци и комплексари-точно като македонците. Война не се води с прашки. Ако започнат такава, ще я загубят, това е ясно. Тревожното е какво правят там американците, след като южнокорейците очевидно могат да се справят и сами.

Разхождат си флотата каубойците.

Не могат южнокорейците да се справят без американците! Те вече не са азиатски тигър, капитализмът и при тях си показа кирливите ризи и богаташите днес треперят за нечестно натрупаните си богатства от народния гняв!

По твойта логика южнокорейците трябва на тълпи да емигрират към севера. Защо ли обаче не е така. Явно защото на юг е доста по добре отколкото на север.

за тези които казват,че в северна корея няма глад - имам доста познати от владивосток.там севернокореици ходят да работят.безплатно.искат само да им се дава нещо за ядене. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тоест, Русия каза на Япония:Няма да взимате мерки за защита! А на САЩ: Няма да помагате в отбраната на съюзниците си! Същото тя го иска и от европейците от години насам.

Русия просто казва на САЩ, че сферата им на влияние в региона е нежелателна и им намекват, че ако имат желание да я ударжът със сила то може да им се наложи да го правят срещу "А" играч. Та за това и САЩ, заявява ясно, че иска да се запази статуквото и иска от Китай да признае т'ва и желание. Обаче дали т'ва ще се случи предстоида видим.

Холивуд, пропагандната машина на САЩ, пусна Olympus has fallen - севернокорейци окупират Белия дом, отвличат президента, разстрелват невинни американци по улиците... абе... мръсни копеленца... Преди още да почне настоящата криза. Комай американците се опитват да драснат клечката. За втори път, след като потопиха южнокорейския кораб преди няколко време и го приписаха на Северна Корея. Също като провокациите и манипулациите за бомбите на Садам, Тонкинския залив, Пърл Харбър, Лузитания... Много богат опит имат.

Миналата седмица изпратиха Бионсе в Куба. Едва чакат Кастро да се спомине. На Лужники в Москва изсипаха всички известни американски метъл групи под команда. Фестивала "Ален мак" ряпа да яде.

Имам сериозни опасения, че сте абсолютно прав. Наскоро гледах филм за войната в Югославия и разпадането й с помощга на американците. Те откровено подкрепят и търгуват с радикалният ислям.

Единствената причина за разпада на югославия е великосръбския шовинизъм и глустта на милошевич. Не вменявай вината на някой друг.

+100%! Само дано не изгори света...

Това с Пърл Харбър направо изби рибата. Уникално направо и ти си уникален тъпак, направо кефиш.

Пърл Харбър е поводът американците да влязат във 2-тасв. война. Замисли се малко!

Мизантроп

1. Американците са знаели за предстоящото нападение над Пърл Харбър и не са направили нищо, с цел да спечелят собственото си обществено мнение за войната. Между другото, общественото мнение в САЩ винаги е било на позицията "Тъпите европейци сами да се оправят с тъпите си войни. Те не са наша работа.". И винаги на управляващите им се е налагало да го променят, преди да почнат някоя нежелана от хората, но желана от управляващите война. Как? С пропаганда, лъжи и манипулации. 2. Пърл Харбър не е първия конфликт между САЩ и Япония във ВСВ. Преди това американците потопяват японска подводница.

Доминото може да започне да пада от изток на запад като спре чак в Турция.

Дано все пак спре в Турция....

Мизантроп

Айше, а дано да си девствена!

Пейтриът не пропускат руския скрап..

Ти май не си запознат, че Пейтриът не може да сваля ракетите на 100% и това се знае от Ирак, системата се води неуспешна приятел. Чети повече!

е те японците понеже са тъпи затова разполагат неуспешна система в центъра на Токио..

А ти си най запознатият... с технологията от преди 20 г. Обаче ако има тъпак, който да си мисли че няма подобрения по системата за тези 20 г., то жестоко се лъже. Разбира се 100% може и да не прихващат особенно по-малки ракети, но голями ракети 100%

Най-голямото предимство на Капитала е, че ако Наш или Руски ДЖЕГИТ (Йор. Фадък.), те размаже с хамериканския си джип, ако се смили некой Капиталис, може да те прати в Израел, да те оправят, като ноф! Спас Летров- лево крило в обора на "Октай"-Враца.

Колкото оправиха пострадалата от джипа на Стависки!

ше има бомбени килими върху Пхенян като гледам..

как пищи, като зайче, "ударен" американски пилот, още преди пламъка да го лизне по дупето? Тогава се сеща, че е изгорил хиляди жени и деца.

Те за това спряха да качват пилоти по американските самолеДи.

ще ги засипят с крилати ракети женкарю, няма да рискуват живота на пилотите си,това време мина ...

Айде народе сега купувай американско и руско оръжие, че Северна Корея може и теб да нападне. И най-добре само да заплашва - ако ги изстрелят ще трябва да има война, която е ясно, че ще загубят и сбогом на увеличението на продажбите...А и не е ясно дали са ефективни тези противовъздушни системи срещу балистични ракети... Това е отговор на въпроса защо една малка държава не я натиснат Великите сили.

Азиатските тигри се надигнаха и американците си мислят, че ще ги смачкат лесно, както в Близкият изток/Сирия/. Обаче играят опасна игра. Зад Севепна корея стоят Китай и Русия. Ако имат глупостта да започнат тази война, Виетнам ще им се стори като детска приказка.

То и във Виетнам СССР и Китай стояха зад Виетнам. Само че от тогава нещата са много променени. Американците вече не са с наборна армия като тогава, а с професионална армия. Ак САЩ тръгнат Северна Корея ще се предаде много бързо. Те севернокорейците навярно и затова напират толкова.

Ричи, Ричиии... Не знам дали знаеш, че виетнамската война я почнаха французите, моето момче. Чети книжки.

Треперят от страх японските милитаристи! Още ги глождае гузната им съвест за безчинствата и безобразията, които са вършили през миналия век на корейския полуостров. Когато са третирали корейците като животни и са ги избивали като кучета.

всеки се натиска да им пусне, или да им сложи нещо ! Преди ин ге пуснаха в Хирошима и Нагазаки, сега ин го слагат в ЦЕНТЪРА на Токио....докога ли ще ни търпат ? баба Тодорка

Едно не мога да разбера, защо никой не посочи конкретна причина за агресията на Северна Корея. Представят ни ги като луди, фанатични но за всичко си има обяснение всеки го знае това, дали не си защитават интерес или просто защото постоянно им обезценяват парите и по този начин ги оставят да гладуват. Не може така хора не е правилно, постоянно ни говорят за демокрация за свобода, защо не ги оставят да си живеят живота без да ги притискат и всичко ще е наред, но не САЩ искат да господстват над всички, да колонизират всички (България в момента е колония на САЩ и сме ''много добре вървим напред'' а защо сме колония- Американска армия на наша територия по последни данни около 5000 души с оборудване танкове артирелия малко от вас са минавали покрай базата им в Ново Село, американски корпораций в енергетиката и природните ресурси, медийте ни, властни посланици месещи се в управлението на страната) не може така хора. Стискам палци на Корейците дано най-накрая еврейчетата САЩ си намерят майстора.

Имаш интернет - разрови се и потърси информация. Доколкото аз лично си спомням (и въобще не претендирам за пълнота) въпросът е за обединение на 2те части, естествено под мъдрото ръководство на Севера. Онези шизофреници от Управлението на Северна Кореа смятат Южна Кореа за окупирана от Щатите и лошия див Запад и я третират като използвана да ги притиска.

бедна ти е фантазията какав е живота там-конзлагер на светлинни години назад ,само глад мизеря ...хората-роби...иди виж поне бях 25 дена ...няма такава страна на планетата и тогава писчи.. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ами не разбираш защото си тъпичък. Глад ги гони и трябва да разсейват народа с враг. От друга страна Врагът праща помощи стотици хиляди тонове храна и трябва да бъде притискан да праща още. 5000 души Американска армия е малко, така на ден оставят в околните села и фирмите "едва" по 1 милион долара на ден, а за година някакви си кирливи 300 млн. долара. Ако бяха 100 000, годишно щяха да ни "заробват" икономиката с някакви си смешни 6 млрд долара или към 10 млрд лева. Джобни стотитнки. Марш от тук лоши хамериканци, не ви щем парите. За какво сте ни тук?

Тия пати ги нямате за нищо бе, ако те оставят по 1 млн. долара значи всеки войник харчи по 200 доларана на ден, но щом си мислиш че си прав. Та относно фирмите а имам пзонат собственик на стрителна техника, която е била наета за работа в съответната база и човечеца още има да взема парици така, че стига с тая любов към тия гадове, не си зпознат!

Като дават манифестациите забелязвате ли колко небостъргача има на заден план. Струва ми се, че доста яко ни втълпяват, че северна Корея е гола вода.

Имат високи сгради с прозорци-без пердета и се вижда да свети по една мижева 40 ватова крушка. Те и в Холандия нямат пердета,ама...

то и в столицата на Чечня има небостъргачи ама са празни и недостроени, като високата кула в центъра на пхенян.

защо не изпратят сергей като лидер на европейските ....социалисти да се разберат с корейските социалисти , като мъже?

Ти ми оправи деня!

Нали след втората световна война на Япония е забранено да се въоръжава? От къде са тези ракети, миноносци и не знам си какво?

забранени са им само големи кораби и подводници и ядрено оръжие. също и големи бойни самолети като б-52.

Правят си ги тайно в гаражите, а по-заможните си поръчват "Made in BG".

Ти какво искаш? Да си събуят гащите и да се надупят,ли?!

най-забавното е , че двете кореи по площ са съпоставими с България, но по население никак. явно там не познават контрацептивите- особено в южната, в северната гладът разрежда редиците, но пак са доста.

Хей, Фриц, Повтаряш като папагал американските измислици! Никакъв глад няма в Северна Корея! Има социалистическо общество-чиста проба с с много повече предимства от капиталистическото! Нямам време, Фриц, да ти ги изброявам!

Абе то ако било толкова хубаво, щяло да има много повече соц. страни по света, а не само няколко откъснати. Свободата, Санчо, е най-важното нещо на тоя свят! А не сигурната купичка храна и еднаквите военни дрехи!

тук и драскаш по форумите. Заминавай там да чакаш светлото комунистическо минало.

жалко, че нямаш време, щеше да ми е интересно да науча поне едно предимство на соц-а :)))))))

що се абиш да мислиш и пишеш.

Много те моля , намери малко време да ги изброиш:))Тази сутрин съм настроен носталгично и много ми се слушат комунистически глупости!

Войнов,папагала си ти.Иди В КНДР и се увери сам,как е.Само,че си вземи и храна за няколко дена.Виж водата им е планинска и е пивка!

...всичко се команди от Москау, Кремль и товариш Путин.

На този бузест кореец - идиот и върхушката му толкова трудно ли е да им се набият канчетата един път за винаги?

Те сами си го набиват.Сами си командват,сами си изпълняват,сами си се шашкат.Как не са изпукали от глад още.Много корави копелета!

И сам си отговарям с цитат от една друга статия: "Не мислете, че севернокорейците действат самостоятелно, предупреждава Фабер. Китай е в тайно споразумение със севернокорейците въпреки твърдия тон срещу Пхенян през уикенда, твърди той."

Според Фабер по принцип Северна Корея е държава, която трудно би произвела и велосипед. Те на практика нямат никакви индустрии. Как е възможно да имат ядрена технология? Как биха могли да снабдяват Иран с оръжия?, пита се той. За него отговорът е: Китай използва севернокорейците, за да вършат неговата мръсна работа.

Това е доказателство как един режим може да подлуди целия свят.

Израел и САЩ подлудяват целия свят вече повече от 6 десетилетия!

Ае стига глупости! Все някой друг ви е виновен са скапаното съществуване!!

МИ то и в края на един квартал на Варна има някакви СС ама не вдигаме вдигаме олелия Гооле фююю.

За неверующите и любители на минуси 43.262787 27.859298 при това нашите са постоянно разположени, а не временно.

Тези пейтриът едва ли дават голяма защита. Обикновенно американците прокарват забрана за оръжия срещу които не могат да се справят. Така бе и с два типа ракети които имахме в България. Една като нашите от малките била изтреляна срещу Израел и не са могли да я свалят с 49 изтреляни срещу нея ракети Пейтриат.

Не ставай смешен бе човек!През 91-ва Садам изстреля една камара ракети срещу Израел и всичките ги прихванаха Пейтриътите.Това е проверена и надеждна противоракетна система.

Нито една SS не беше прихванта от Patriot. Американците сами си го признаха. Всичко е било за салтанат. Самата скорост на Patriot не позволява да се прихванат SS особено в ц низходяща траектория. Но щом казваш че са ги прихванали всичките то така ще да е.

Тия хора акъл имат ли - да се готвят за война в това време - то може да се окаже и последната война на глупавото човешко племе !

Странно е, че "са получили разрешение", а не заповед...

Странно ти е защото не си наясно, че японците, след ВВС, са наказани да нямат армия. Те имат сили за самоотбрана, които доскоро нямаха право да участват в учения извън територията на страната си. Драконовските договори след окупацията им от САЩ са си в сила и затова японците не могат да взимат самостоятелно решения по такива въпроси. Това "позволевие" разбирай, че е дошло от американците.

ВВС? И не са "наказани", а заради ужаса след атомните бомби САМИ са решили армията им да е само с отбранителни функции!

Така е във всички армии. Целта може да се свали, само ако има потвърждение от командването. 1988-89 у нас беше същото - виждаш цел, прихващаш я, но докато от щаба не потвърдят, не стреляш, въпреки, че дивизиона носи бойно (разбирай, упълномощен да води военни действия) дежурство. Да се реши подобно действие от щаба може да отнеме дни. Имахме проблеми, тогава, с турските ВВС. Август 1989, след един 2-минутен престой на турски изтребител у нас (след 20-тата секунда можехме да го свалим поне 10 пъти) въведоха команди от една дума. Пр. изпълни "Буря" - да се свали целта незабавно. След това, когато застъпвахме дежурни имахме изрична команда какво да правим - пр. "По време на дежурството да се изпълнява "Буря", "Порой" или "Рила"". В случаят с японците се е случило точно това - командирът на дивизиона е упълномощен да изпълнява бойни действия по свое усмотрение, независимо от щаба им.

алчноста на едно племе ще погуби света *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Прав си - от хазарското племе по-алчно няма!

дошло е виждам време тези джапанки пак да ги залеем с мотокари,краставици,мляко и компютри ,напоследък дават фира горките.......

Спри да ръсиш глупости бе, паляк...

Ако японцит имаха савецки ракети, мжеше да се защитят ,но с тези от втората световна война, и то американски вищо не мгат да направят.

Разбираш ти от ракети, че и акъл ръсиш...

САвеЦки ракети. :) Ей разсмя ме сутринта. Научи правописа и опитай да разсъждаваш, вместо да плямпаш глупости.

с какво?

Щом знаеш да пишеш сАвеЦки, значи си или руснак, или си живял в Съюза, или имаш роднини от бившите съветски републики. Както и да е... сега плюеш по това, което някога е било част от теб и заслужава поне уважение. Нямаш нищо свято. Козел безроднъй, мать твою

Преувеличава се! Опасност от корейски ракети няма. Руснаците с толкова много опит в ракетостроенето с Булава се мъчиха толкова години. САЩ с Ф35 също. Корейската ракета и да излети, в най-добрия случай ще уцели Тихия океан. По-лошо ще е вместо да излети да гръмне на място.

Само дето високопоставени военни от САЩ, Япония и Ю. Корея казват, че нямат данни за характеристиките на най-новите им ракети. Ама щом ТТТ от дир.бг казва, че тия ракети ще уцелят Океана (сигурно защото Северна Корея като изпитва ракета има мишена на сушата), така да е.

Ами тъй де! Те и севернокорейците нямат такива данни.

"По-лошо ще е вместо да излети да гръмне на място". Та какво по-хубаво от това?! Севернокорейците се самоизяждат вече от глад, по-добре да загинат...

Ами радиоактивно заразяване, цунами? Ще пострадат и странични лица.