Мъже обуха токчета срещу насилието над жени (снимки)

Мъже дефилираха и се надбягваха в обувки с високи токчета на столичния булевард "Витоша" във второто ежегодно шествие против домашното насилие над жени.

Обратно в новината

Коментари - Мъже обуха токчета срещу насилието над жени (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да бе, то каквото и да кажеш за жените, ако не е похвала все е лошо, или е цинизъм. Край няма този феминизъм бе!!! А, пък било "Плурализъм". Сигурно админите тук са все женски. Хайде мечтайте си тогава, насилието срещу вас да намалее до следващия 8 ми март. И, на кокили да излязат педалите, все тая. От жени, мъже не става. Винаги е обратното, а обратните вече го показват .

Пълна пародия! Тези женствени мъже на токчета ще защитават жените? Американските организации като хелзински комитети не можаха ли да измислят нещо по-умно? То не бяха разхождания голи в метрото, гейски паради и какво ли не... Целта им е тотално морално разложение на нацията, размиване на естествените разлики между половете и превръщане на народа в една безлична, манипулируема маса, където хората вече започват да се съмняват в пола си - най-базовата идентичност. Трагедия!

"Влизането в обувките на друг" е идиом в английския език, означаващ да влезеш в положението на другия. Оттук идва и символизма на демонстрирането на мъже с женски обувки. На Запад използват събитието за събиране на срдства за помощ на организации помагащи на такива жени, но у нас, както повечето неща, и това събитие се е "олевило:)

или /за мен/ идиотско наивна - кой ще уплашат? Не могат ли българите да измислят нещо което да не е така еснафско.

"Мъже с токчета" е отклонение вляво, "убийства на честта" е отклонение вдясно. Западно европейците/еврейците да си прибират мъжете с токчета, турците да си прибират убийците на честта и да ни оставят да си живеем нормално - со кротце, со благо и сос малце кютек.

Искаш да кажеш - сос малко кю тен:)

Само преди ден или два беше поместена статия за насилието над жените и как всяка трета жена е жертва на насилие и ето-вече парад на токчета!!!!Кой ли е ръководител на парада?!?!

Мъжете може и да се надупят,но всичко ще си е по старому...Мъжете са си мъже/като изключим тези на токчета/,а жените ще си са жени,защото така е отредено!!!!За да разбереш хала на някой просто трябва да го изживееш,а за да го изживееш трябва да слезеш на неговото ниво т.е. примитивното...тези гейове доказват точно това!!!!Психика...А,ущо се отнася до насилието пак ще напиша,че това е точно сбъркана лабилна психика.Не е задължително да си психолог,за да го разбереш!

Дали ще си садиста или мазохиста-всичко е сбъркано и се развива като рака,когато намери почва!!!!Права си!!!

Всъщност кой кого финансира???Гейовете -пострадалите от домашно насилие жени,или тези жени спонсорират с нещастието си гейовете????

КПСС-БКП! СЛАВА НА ОКТОМВРИ!Гадният мръсен капиталистически Запад и мизерната Америка погубиха с империалистическата си идеология и борба България и преуспяващите, екологично чисти и развити СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ страни, ръководени от честни и неопетнени генерални партийни секретари!!!

Обикновено такива НПО акции предварително се подготвят. След изявата по улиците, новините и посланието в тях, които имат манипулативен характер, се пуска в медиите. В същото време дежурните форумисти започват да обработват мисленето на хората в правилна посока с предварително подготвени идеи и постинги. Работи се на принципа теза-конратеза. Което означава, че някой от тях се представят в конкретният пример за мъже със недодялани разбирания, груб език и неуважение по отношение на жените, което трябва да покаже колко са недодялани и изостанали в разбиранията си българите. Разбира се освен просташкият език и отношение, нямат сериозни аргументи в своя подкрепа умишлено. В същото време колегите им започват да ги оборват културно и "аргументирано". Целта на тази схема е да се внуши на читателите колко грешно мислят първите форумисти и колко правилно манипулаторите. Тази тактика се използва масово в медиите за прокарване на новите идеи в изгода на манипулаторите и така се формират обществени нагласи. В телевизионните медии в България например, като правило се дават само едностранчиви мнения по дадена тема, без да се дава медийно време и възможност за защита на котратеза. Или се подбира слабите мнения умишлено и те се пускат в ефир. И по-наивните зрители и читатели започват да защитават позицията на манипулаторите. За тях изглежда така, че сами са стигнали до "правилните изводи", водени от съзнанието за модерно мислене и справедливо отношение. Извода е ,че съзнателният човек не трябва да е толерантен към измамата и негативните процеси в обществото.

Голяма веселба било да протестираш срещу насилието над жени! То един смях, едни подмятания, едни смешки и усмивки... И какво правят обратните там, те също ли минават за жени??? Поредната бг простотия!

Ти си бг глупак, а това е поредната соросоидна гадория, организирана от АБХК.

Не виждам как един умен мъж с мъжко поведение ще започне да се прави на маймуна по улиците в знак на протест срещу женското насилие. Той знае как се защитава една жена. Не му трябват демонстрации. Тези протестиращите искат явно държавата да им свърши работата, защото изглежда не се справят със задачата. Жената за един мъж е персонална отговорност.

Умният и силен мъж никога няма да издевателства над жената!!!Умният мъж винаги ще усети провокацията и дали нещо се прави според или с/у неговите разбирания или е промивка и кой печели от това!!!!Както виждам сега се обсъжда простолюдието,начина им на живот и манталитет и то просто няма как да е по-различно от това,защото са произлезли т.е.производни на това...А,кой вдъщност е виновен????Тема,която може дълго да коментираме!!!Влиянието на запада и Америка,чиито идеали на затъпяване следваме....КОЙ!!!!

Виц: "Две жени си говорят: - Ей, всички мъже са големи женкари... - Защо пък всички? Има-няма половината. - Е, че то другите мъже ли са...

Вчера мъжа ми се върна от този гей-парад. Нарекох го "мухлю" и "педал" и той посегна да ме удари. Добре, че бях подготвена и му друснах един тиган у тиквата, да си знае господарката. Обадих се после на 112, да се оплача от домашен тормоз. Додоха ченгетата и му друснаха един акт, да знае друг път да търпи! Ей, няма вече истински мъже, само обратни останаха!

Жени обуха боксерки срещу дискриминацията на мъжете и у дома, и на работното място.

ШОУ С ТРАВЕСТИТИ ХА ХА ХА

Не могат ли да го изразят по друг начин? Какви са тези с токчета и розов транспарант. Все едно е гей шествие.

Рибата се умирисва от главата,приятел!!!!

Голяма глупост! Страничен човек остава с впечатление, че само жените и то постоянно са насилвани! Но не се обръща внимание на тормоза от страна на жените, те винаги са жертви и никога не са виновни! А постоянното женско мърморене, предмет на много вицове, не се ли определя като психически тормоз! И това е най-малкото! Работил съм в женски колективи, отвратително е, дори самите жени си го признаваха!

Сладури, жалко само че няма снимка в гръб

Flioink

Поредната безсмислена демострация по западен феминистики тертип.. И какво като си ги сложите тия токчета, какво показва това? Защо винаги посланието ,е че жените винаги са жертви в ръцете на мъжете, нима обратното не се случва? Защо няма демонстрации срещу насилието против децата или мъжете?

Насилието върху деца от страна на жени, също е провокирано от мъжете! Жените, когато са недоволни от живота си, от мъжа си или негови роднини, които по принуда понася, си го изкарват на децата! Така че, спокойствието в къщи е функция на мъжа, а другото е следствие на неговото действие и бездействие, за което в крайна сметка и той, и всички плащат...Но има едно правило - не могат да те унизят и тормозят, ако ти самият не го разрешиш, така че всяка жертва, е длъжна сама да си намери пътя на избавлението! Ако я мързи или страда от някакви задръжки, то си е за нея...

Да, мъжете са виновни за всичко! Ние, жените имаме право винаги, дори когато някоя кифла удря или обижда мъжа си, ние отвръщаме - "Че какъв мъж е тоя", а ако и той започва да отвръща със същото го обявяваме за насилник! - Позната ежедневна картинка от 99% от българските семейства, нали?

ЧУК

Честитя осмият марта на моята ненаситница с пожелание все така да ми бута и никога да не ми се налага да я насилвам!

И май още не си изтрезнял! Какво честитиш - вече е друг ден, не си ли забелязал?

Аз мисля, че хората се отклоняват от темата с разни глупави коментари за различията и борбата м/у половете. Целта на инициативата е да покаже подкрепата на мъжката част от обществото ни към жените, претърпяли някаква форма на насилие, което е достойно за уважение. Изборът на токчета е просто символ, тъй като е продукт, предназначен предимно за жени. Все още жените са най-голямата група, страдаща от домашно и сексуално насилие, макар че трябва да се отчете, че мъжете не са защтитени от прояви на насилие спрямо тях, просто защото са мъже, и процентът на такива случаи се увеличава.

Споделяйте еврогейския челен опит! Скоро ще ви оправят на площадите! А аз си предпочитам кубинките!

Целият този цирк с гей пропагандата и агресивната еманципация се прави с идеята така да се възпита подрастващите чрез професионална и последователна пропаганда и манипулация, да изградят такива представи в двата пола, да ги програмират още от училищна възраст, че брака да стане принципно невъзможен. Или двама души от различен пол да развиват бързо непоносимост един към друг при съвместен живот, поради възпитаният индивидуализъм , егоизъм и консуматорско мислене. Тоест индивидите от обществото да бъдат превърнати в лесно управляеми роби. За които няма нищо свято, освен желанието за печелене на пари и консумирането на блага. Семейството е градивна клетка на обществото. Няма ли го, обществото деградира. Няма ли я нормалната семейна среда, няма пълноценни индивиди в обществото. И всичко естествено се прави под предлог човешка свобода и всякакви "хуманни" съображения. А на практика е скрита форма на геноцид. Лесно манипулируемите хора попивайки пропагандата си въобразяват, че са съвременни хора с модерно мислене. А на практика стават жертва на нея. И често не успяват да изградят пълноценни и хармонични отношения с партньор от другият пол. В самите градове тези негативни процеси протичат най-бързо, защото човек е откъснат от естествената си среда и губи част от духовната си сила и борбеност. Което го прави по-зависим и податлив на манипулиране.

И не е необходимо да си Шерлок, за да установиш всичко това. Нужно е просто да не си медийно зомби. За съжаление жената, още времето на Ева е податлива на манипулации, отровните плодове от които берем всички, особено в днешно време. Време на тотален разпад на обществото, културата, хуманизма. Жената изпълни съкровеното си желание, да предвожда. За нея няма значение, че предвожда човечеството към ада.

Много си озлобен. Дай малко мисъл в главата, като пишеш! По-леко с обобщенията, моля!

Много правдив коментар! Съгласен съм на 100%! Мога да Ви допълня, че манипулацията не е само от медиите, тя е и от филните и др.!

Честит празник како:))Източи бати тази вечер.....и умната,по скорпионския начин:))))

Вече е късно, чадо, промоцията за 8 март свърши, така че, догодина до амина и до админа дето те трие!;)

Скъпи Дами, честит 8-и Март!!! Бъдете винаги умни и красиви, такива каквито Ви обичаме! P.S. не трябваше да Ви развалят хубавия Празник с тези 3 недомислици ("дербито" Левски/ЦСКА, онези с токчетата, както и тъпите коментари по-долу), пародия. БЪДЕТЕ ТАКИВА, КАКВИТО СТЕ, ОБИЧАМЕ ВИ!!!

От прочетените коментари до тук ми стана ясно колко много самотни българки има...Всички мъже се правят на мъжкари...а никой не е при жена си!Никой не написа нещо за жените!

И все повече самотни жени ще има. Защото мозък им е направен на айрян от миксера на т.нар. "медии" и вече не знаят на кой свят живеят. Мъжът понася самотата по-лесно. Той по-може да живее и сам в пустошта и на север, и на юг. Но жените, особено в страшните времена на разпад на цивилизацията, които се задават, благодарение и на самите тях...

Напротив,приятел,не ми втълпявай,че сте незаменими....има самоибачка,както и за вас надуваеми кукли....само,че това ли е истината и къде се загубихме във всиччките тези промивки,че не се сещам....

Коментарът касаеше Първата дама, че ходи с маратонки, Юлето си е МЪЖКО момиче, доказа го, какво ли е обула половинката и?

Мисля, че е ясно ;-)

нахлузил е един презерватив и е при жена ти :)

ПРОСТАК И НЕВЕЖА!!!

А ИСТИНСКИТЕ МЪЖЕ, НЕ ТЕЗИ КОИТО ДНЕС СА БИЛИ НА ТОКЧЕТА, КОГАТО ТЕ РЕКЕТИРА И ИЗНУДВА ЕДНА ЖЕНА, КАКВО ТРЯБВА ДА ПРАВИ???? ДА СИ ПОДЛОЖИ И ДРУГАТА БУЗА???

Психопатите все повече и повече се увеличават!Не е лошо поне за ден мъжете да се накажат и ходят на токчета,за да разберат на нас какво ни е,въпреки,че в забързаното ежедневие ние,жените все по рядко се качваме на кокили,защото предпочитаме по-удобната обувка и...Джони уокър...Хубаво е,че от някъде поне се стараят да ни разберат и поне правят нещо,за да разберат мъките на които се подлагаме,за да им угодим на изискванията и естетическите възприятия....но,ако и един ден се напъват и постараят да изживяет и родилна болка/само се постараят/сигурно ще нарастне броя на продажбите на презервативи драстично!!!!Общо взето смехория,защото нито ние можем да ги разберем,нито те нас!а,що се отнася до домашното насилие според мен е манталитет , възпитание и култура...Бай,бабо,да не те стига мечка,но да ме тормозят вкъщи просто трябва да съм умряла,но мазохисти дал Господ!!!!Колкото и да ги съжалява човек,те просто така са устроени!!!!!

браво за коментара,само с мазохизма не съм съгласен...не отричам че има и такива "бий ме,обичам те",но при повечето има страх

Тая родилна болка,пример за нещо ли е!!!А ти откъде знаеш,как би я понесъл мъжът,тая прословута родилна болка!!!

В този форум не са само мъже. Родилната болка (аз съм я преживяла 3 пъти) прави една жена по-силна и по-отговорна към семейството. Нито искам мъжът ми да преживява това, нито пък искам (недай си боже) да го вуидя да носи токчета. Има причина мъжът и жената да мислят различно и искренно Ви пожелавам да разберете защо е така.

Уважение и поздрави.

Жена, която си е избрала за ник Хуго Чавес, е естествено да е куха лейка.

здрава тояга и без прикажки.това искат жените,тормоз и безмилостно.

Това мисли ли го и за майка ти?

сигурно го мисли и за дъщеря си...

не,само за твоята

евала мъШкари! всички видяхте мъЖете с токчета,обезводнихте се да ги плюете и да се хвалите колко сте примерни...а никой то вас мъШкари не прочете, че с това се събират средства в помощ на кризисните центрове за жертвите.

Евала шундьо. Днес дефилират по токчета пък утре може да почнат да лапат пи6ки в подкрепа на някаква кауза..бравос

Браво, позна! Догодина ще правят фелацио в знак на солидарност. С токчета, по прашки.

кои жени ?! тия дето пушат до бебета си..или тия дето си оставят децата и си вдигат краката зад блока? жените трябва да раждат и да копаят!

Да е хаирлия! Тази година на токчета, а на година - на кокили! И ако мое с по-малко дирници - цензори!

Съдебната система не работи; мъжете обуват токчета - идиотщина. БХК да сложи на НДК една видеостена и всеки ден да изписва там имената на мъжете, от чиито жени са постъпили оплаквания. (Това може да се съгласува с МВР и Министерството на правосъдието).

Аман от соросоидн изцепки - токчета, без гащи в трамвая и сякви друг дивотии, поне да не ги дават по тъпата телевизия, досада, отврат - нали ви казах че бг са мизерници

ГАДНО ! ОТВРАТ ! Педалски изпълнения ! ЕВРопЕЙСКИЯ съюз е закрилник и пропагандатор на всякакви извратености. Българи, осъзнайте се докато е време ! Жените не харесват педали на токчета, освен ако не са лесбийки.

какво харесват жените?

здрава релефна тояга

На кита окото.

Половината от маршируващите с розови токчета са чужденци от Брюксел и САЩ. Българинът защитава жените, когато е мъж, а не когато се превръща в жена, каквато политика ни налага Запада.

Българинът защитава само себе си, жената за него е слугиня и е последното, за което би си развалил кефа.

Предполагам, че въпреки българския не сте българин/българка след като говорите като страничен наблюдател. От 5500 - 5600г. съществуване огромна част сме ги изкарали във войни и голяма част от тях - в защита точно на жените и децата си. Защото най-лесната е да се метнеш на коня и да забегнеш - да си спасиш кожичката. Ама ако го правехме щяхме да сме изчезнали за нула време. Това, че в определени семейства има неправилни отношения не значи, че всички са такива. Това, че има периоди, в които има обтегнати отношения не значи, че през цялото време са такива, защото ако са - то не могат да живеят заедно и следва раздяла, развод. Правите заключения за цялото основани на изключенията. Насилието не е разрешението, то е симптома. Но въпроса е да откриеш реалния корен на неразбирателството в дадения случай, вместо да смяташ, че след като един/една е лош/лоша, то и останалите са непременно.

Поздравления! С едно изречение го каза и то точно. А аз им едвам се вместих в 2000те символа ограничение за да има шанс даже и падналите от Марс да разберат. :) Хаха. Още веднъж браво.

Сито, ти не си ли българин? Ако описваш себе си - ок, но недей да обобщаваш и да мислиш, че всички са като теб. Явно си израснал в нездравословна среда и възгледът за мъжествеността е доста изопачен от травмираното ти детство. Бил съм в много западни държави, в някои от тях жените бият шамари на мъжете, които посмяват да им отворят врата и позволят на дамите да минат първи.

Точно така!

Скъпи Дами, честит 8-и Март!!! Бъдете винаги умни и красиви, такива каквито Ви обичаме! P.S. не трябваше да Ви развалят хубавия Празник с тези 2 недомислици ("дербито" Левски/ЦСКА и онези с токчетата), пародия. ОБИЧАМЕ ВИ!!!

Моята съм я пренасял на раменете си през река и бременна през една голяма локва преградила улицата ,но никога не бих обул обувките и дори за сеир -изобщо няма да ми станат.Има и по -мъжествени начини да покажеш ,че си обичаш женичката и я пазиш.Простотиите идват от тези мъже дето не могат да се оправят с жените или си мислят ,че всички са длъжни да им пускат.Има разбира се и глупави жени дето сами си просят боя скачайки и обиждайки мъжете ,че и посягащи да удрят .Щом опре разбира се до бой само някой бутниколиба ще се остави да го маризи жена му.Има разбира се диванета дето като се напият вършат всякакви простотии и си го изкарват на жените и на такива трябва да им се натягат периодично обръчите защото са проблем за много хора.

6+++

Сценаристите на такива мероприятия са пълни идиоти.

А, сценаристите са тарикати от БХК и разни НПО-та. Но не е идиот онзи който яде баницата, а онзи който му я дава. На нашите толерасти и гомно да им дадеш, кажи им, че е за свободата и демокрацията, и толерантността, ще го джвакат гордо като каубой дъвка.

Токчетата видяхме, ама поне половината от шестващите са били с прашки и лубрикант в джобовете ;-)

Може и да са вандали, но поне на стадиона нямаше нито един с токчета, нямаше да му се размине.

- Тате, какъв празник е 8-ми март? - Ами същият като Хелоуин е, сине - пияни вмещици бродят по улиците...

Добре де поправям се. Аз този парад го приемам така, пази жената и нейният най добър приятел, гея.

Или пази се от гея, най-добрия приятел на жената.

Типично мнение на български комплексар, каквито са повечето мъже в България. Тяхното его е толкова крехко, толкова са неуверени в себе си, че могат да се докажат само като се представят за "мъжаги" и "бабаити", а тези, които са се осмелили да сложат токчета за да предизвикат по този начин вниманието към насилието над жени, заклеймяват като гейове - защото за ограничения балканец "гей" е обиден епитет, мани мани, не дай си Боже някой да си помисли, че може да си такъв, срам, срам, какво ще кажат съседите и родата...

Ами аз съм балканец и по точно-българин(има разлика от другите балканци).Ти ,,американката" не можеш да ме промениш.Сменяй си адреса,като не ме понасяш,а и най-вероятно,мъж сред толкова ,,комплексари",не можеш си намери и рискуваш да си останеш дърта мома,...силве.

В България все още мъжете са мъже, а жените са жени и има семейни традиции. Някои могат много да се дразнят от това, но не ми пука, както и не ми пука в какви райони (в Европа и в България) е направена анкетата

кви са семейните традиции на българина? бой,ене и сръбска музика?

Българите винаги са били най-демократичната нация, както в семейството така и към света. Имало е и жени войни - тези, които са нямали деца, за които е трябвало да се грижат, са защитавали родината си заедно (не наравно -жената няма силата на мъжа) с мъжете

Да, дори и тези дето са имали деца са можели да се защитават. Всички са получавали военно обучение наравно с момчетата до 18 годишна възраст. Освен всеизвестния случай при хан Крум има поне още един случай в който това се проявява - при един опит за преврат в Хунория точно жените и децата с лъкове в ръце са спрели превратаджиите, защото мъжете сме били на поход. Както вече казах - уважение и поздрави :)

Мъжлета защитават жени като въртят задник на токчета!)) Ау!