Министър очаква леко поскъпване на тока

След пълната либерализация, която ще бъде факт в началото на 2016 година, се очаква тенденция на леко повишаване на цената на електрическата енергия.

Обратно в новината

Коментари - Министър очаква леко поскъпване на тока | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Другарите управляващи освен да вдигат цените друго не знаят.Ясно е че ще трябва да връщаме външния дълг а ни очаква и още по-голям такъв.Леко ще се дигне цената на храните,пръжките с лук,ракията,цигарите,тока,винетките,данъците ,гражданската отговорност от което вдигане на мен ми спада всичко.Да сте чули нещо да се е намалило в Булгаристан освен жизненото равнище на материала.Крайно време е някои да се опълчи срещу гаврата с остатъците от населението живеещо по случайност в територията от Балканския полуостров

А моем ли да го натресем лекинко на дъщеричката й? Лекинко..... само главичката, ама он рамене нема!

А познайте, какво ще се случи с цените на тока през 2016г.?! ...Аз залагам на невъзможно поскъпване на ел. енергията и нови простотии. Самият факт, че реално се "либерализира" пазар, който се диктува от монополисти, следва да е достатъчно красноречив, какво ни чака... Ами, честито на печелившите - да го духат бедните!

Повишите ли се цената на тока, започваме протести и няма да спрем до падането на правителството!!!

Тази кака сутринта изговори толкова абсурдни твърдения, при това с такъв комсомолски ентусиазъм, че ми напомни едни времена, в които се говореше за нещото, което щяло да дойде и ще бъде така добре уредено, че трябва само да си обуем шпайковете за да не се пързаляме по меда и маслото, които ще потекат по улиците. "От всекиго според възможностите, на всекиго според потребностите" - ентусиазмът от тези слова струеше и от словата на Теменужка. Нищо конкретно, нищо ясно за предстоящата след дни либерализация, с изключение на едно - че нищо не е ясно. Тепърва щяло да се изяснява, регулира, регламентира... Тя горката даже самата дума "либерализация" не успяваше да произнесе правилно. Иначе: не е ясно как всеки ще избира свой доставчик на енергия, като жицата е една - щяло да с ереши, не е ясно как ще има още други доставчици освен трите досегашни (кой ли ще ги пусне, но щяло да се реши...), как ще се предпазим от картелно споразумение за цените - няма да има такова, обеща каката... И още, още, още... Поредното безумие на управленски недоносчета ни се пробутва с цел да ни прецакат още, защото това което е сега, не им стига... Не че предишните бяха цвете, ама такива оперетни управляващи нещо не ме убеждават... Не само в светлото бъдеще, а и в смисъла да ги търпя като управляващи!

...а кога ще поскъпне тежко електрическия ток?

Веднага казвам с колко "леко" ще поскъпне тока - 7-8% след като тока стане борсова стока.

Не си познал, драги! Минимум 30%, но най-вероятно - може да мине и 50%. При това - дълготрайно!!!

Защо бе, Теменужке? Нали конкуренцията щеше да ги свали и направи реални. А то, като при бензиностанциите - конкуренция голяма а цените не мърдат. За колкото са се разбрали Нашите момчета - за толкова. Май уредихме ощеНаши на хранилката???

Работата е там, че те сега са ПОД и при това - МНОГО ПОД реалните, така че ни чака поскъпване. Дълготрайно и с около 50%, а сигурно - и повече. ПРИГОТВЕТЕ СЕ И ЖИВЕЙТЕ С ТАЗИ МИСЪЛ!

Ами то от 01,11,2015 г тока пак леко поскъпна. Всеки месец ли това ни чака,некадърници ?

Каква либерализация, какво "чудо"? Цената щяла да се определя от търсенето и предлагането! Интересно, кой ще пожалае ток от ВЕИ, двете Марици и др.централки, произвеждащи ток с космически цени? Пък и ни натрисат нови посредници, които трябва не само да се издържат, ами и да имат печалба. Цените ще паднат, когато ни цъфнат налъмите. Да се молим да ставе чудо!

Вярно е, че си абдал!!! Мно-о-о-ого голЕм!!! вЕрвай ми!!!

Само леко ли?! Г-жо Петкова, нали знаете като българка у нас каквото поскъпне не поевтинява! Остава да се надяваме, да е само леко поскъпването!

чува ли се какво говори?!По думите й "доставчиците на ток ще се конкурират така, че да осигурят на потребителите най-добрите цени." Кога се е случвало това?! Ще се разберат по между си и ще ни го начукат както те си знаят!

Странна икономика е учила тази.

Май ще спим с ватенките тази зима.А тази дебелана ще разхожда дебелия си задник по прозрачна пижама.Въх.

Тая другарка става за писателка на фентази романчета ...

до кога?

Леко, леко, колко да е леко ? Докато стане 40 ст. Квт ? То си е направо 100% увеличение! Прост народ - слаба държава!

Октомври месец, цените на тока паднаха с близо 10%. 9.2015 дневна - 0,13421 нощна - 0,06077 10.2015 дневна - 0,12709 нощна - 0,05412 11.2015 дневна - 0,12724 нощна - 0,05427 и от тогава, започнаха леко да се вдигат. Всяка година е хубаво да има избори :-)

Как либерализиранено на пазара на ток и конкурецията ще намали цената на тока. Нали и пазара на горива е либерален, а всички бензиностанции продават на една цена и то завишена.

Избрахте тиквочи сега всички ще ги гушим чрез ЕРП тата.

ДА ВИ Е ЧЕСТИТ ГЕРБ!

Може и, министърка, но претпочита секиш хенд калинка. Борето Бичигънеца.

... пък вие ме цензурирайте колкото си искате ТАЯ ГЛЕДА КАТО ИЗДОЕНА ОФЦА ЗА ЮМРУК !!!

Леко, леко така, че да го почувстваме. Тези горе винаги мислят за нас - да ни го ... леко.

Абе нестанаха ли напоследък (след изборите де ;) малко повечко тези "леки" поскъпвания? Пак се задава зима, пак се задават "леки" поскъпвания ... Този "филм" не сме ли го гледали вече ;) После да няма пак - "те предишните са виновни" ;) Щото веднъж стомна за вода, дваж стомна за вода, на третият път ... ;)

Някой управляващ и роднините му са инвестирали в алтернативни източници на енергия със заеми и очакват народа да им плати по-високите сметки за ток. При спад на цената на горивата трябва и цената на тока да намалява. Некадърниците да си подадат оставка.

"Очаква се леко повишаване на цената, а след това ще падна до нивата преди либерализацията" "Няма основание ел.енергията да поскъпне с 30%, но никой не може да предвиди каква ще бъде точната цена." "Работи се повишаването на цената да се случи максимално плавно и постепенно" А, познайте кое от тези три изречения е вярно.

Второто със сигурност е вярно! Задай си въпроса - когато Глобул стана конкурент на Мтел - услугите им с 30% ли поскъпнаха?

НИТО ЕДИН МОБИЛЕН ОПЕРАТОР НИКОГА НЕ Е ПРОДАВАЛ ПОД СЕБЕСТОЙНОСТ, КАКТО СЕ ПРОДАВА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯТА ЗА БИТА У НАС!

Пак се опитват да бъдем по-католици от папата. Няма 100% ЗАДЪЛЖИТЕЛНО либерализиран електроенергиен пазар в нито една друга държава. ОСОБЕНО ЗА БИТОВИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ!!! Цялата работа е, че не искат "държавата" да вдигне цените на електроенергията - за да не са лоши управляващите. Това ще бъде направено "от пазара". Трикът е там, че регулираната цена за битови потребители у нас е по-ниска от разходите за производство, пренос и разпределение до домовете ни. "Пазарът" ще прати всичко по местата си - поскъпване за бита около 50%, но с не по-малко от 30% и при това - ТРАЙНО! И може би леко поевтиняване, също трайно - за фирмите, защото те сега плащат повече от разходите, които "предизвикват". Само не разбирам, какво ще правим със задължението на на държавата да стимулира екологичното енергопроизводство - от ВЕИ и по комбиниран начин? Вероятно - ще ни обучат с поредната наказателна процедура от Брюксел.

Как се стимулират ВЕИ - при положение че българите масово са срещу тях???

"... ВЕИ - при положение че българите масово са срещу тях", ЗАЩОТО НЕ ИСКАТ ВНУЦИТЕ ИМ ДА ИМАТ КАКВО ДА ДИШАТ! Това ли е краят на мисълта ти, умнико????

"Няма причина да се притесняваме за доставките на газ. Имаме дългосрочни договори за доставка и за транзит, каза министърът и допълни, че БЕХ и Министерство на енергетиката имат разработен превантивен план за действие, 441, 8 млн. куб. метра газ е количеството, което има в Чирен в момента. Нямаме основание да се притесняваме за сигурността на доставките, категорична е Теменужка Петкова. " И през 2009 година имхме договори и какво ни стопли това тогава. -А иначе подобни договори, един цар ги качваше на върха на копието.

Г-жо ти каква го играеш?Министър?Нали преди изборите друго говорихте?Най добре ще е в тази държава да няма кабинет,парламент,и съд.Всичко си тече по надолнище и спиране няма.Не сте ни нужни.От нищо не разбирате,не сте си заслужили с нищо големите си заплати.Само крадене,кредите,пак крадене....

Нали имаме огромен излишък на произведена електроенергия, едни хишяди мегавати. Как така ще поскъпва нещо, което не може да се продаде! Или това вече би трябвало да сме го забравили?

The boxer

За всичко е виновен Путин! Той ни набучи американските инвеститори, той ни спря АЕЦ-а..

и кадрите на правните факултети Е-АХА МАЙКАТА на българите, цели 25 години!!!

В България няма пазар. Има мафия, която определя цените на горива, електроенергия и т.н. Честита либерализация!

За електроенергията не си прав - може да минеш и на доставчик от чужбина....

Що ти направо от американското посолство ли взимаш ток

Дай пример за клиент в България, който е на друг доставчик, освен този за региона - ЧЕЗ, Енерго-ПРО, ЕВН. Искам пример как някой от Западна България е към Енерго-Про. Примерно.

Ще има доставчик от чужбина, когато някои хора допуснат да има, т.е. никога.

Е, защо в това правителство няма един, който да изглежда лицепирятно.... Сигурно ще да е от фотографите!

А кога Световната Банка ще посъветва да се увеличат ЗАПЛАТИТЕ ? Каква и е точно работата на СБ да съветва какви да са цените на ЕЛЕКТРИЧЕСТВОТО ?

Не си разбрал - СБ не определя цените а тя дава съвет за модела по който да се либерализира пазара.... разликата е съществена.... А заплатата ти за да се повиши е достатъчно да поговориш с твоя шеф от който зависи тая работа..... УСПЕХ!

А защо СБ не даде съвет на държавата да направи така, че работодателите да не реват на умряло когато се заговори за вдигане на МРЗ с 10-20лв, когато масово почват да реват, че ще фалират ? ю Айде без глупостите да се говори със шефа за вдигане на заплатите. Ако не си разбрал, в България една секретарка получава повече от учител с 1-2 десетилетия стаж.

И не съм написал, че СБ ОПРЕДЕЛЯ цените - написал съм, че дава акъл. Като критикуваш, поне си прави усилието да прочетеш това което се опитваш да обориш. Особено когато пишеш СЪЩОТО което и аз - "съветва"/"посъветва".

Даа, през Февруари , ще е весело. Само да ни пратят януарските сметки

Тъпа овца, стягайте с тиквата куфарите, че януари се качвате на влака

Ти защо чакаш Януари ами не вземеш превантивни мерки?