Пак поискаха поскъпване на тока

EVN предупреди за предстоящо увеличение на цените на електроенергията с 4%, което би било необходимо, за да се компенсират разходите за свързване към мрежата на новите мощности за ток от възобновяеми енергийни източници, съобщи Дарик.

Обратно в новината

Коментари - Пак поискаха поскъпване на тока | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

решение има-масови протести и единни да не плащаме тока 1 месец докато не си оправят бакиите с надписани сметки.ортака в къщата са 4 човека само бойлера,фурната, и хладилника му е на ток и плаща 100-120лв. ток а ние на таванския с неизолиран гредоред и си смуче топлото отопляваме се с климатик -висок енергиен клас като марка и не се спира цяла зима.бойлера на нощна,готвим на ток и имаме два хладилника-150-200лв.цените ги давам защото според температурите навън варират.но е имало случай когато ортака плаща колкото нас ток а дефакто постоянно ползва само бойлера.

Господа кръвопийци, по каква логика ще ми увеличавате сметките? Какво ме интересува мен, че растяла бройката на възобновяемите енергийни източници. Значи излиза, че тези, които са ме крали досега първо бетонираха курортите и като видяха, че няма далавера, започнаха да строят ветрени ЕЦ и фотоволтаици. Сега искат аз да платя капиталовложенията им и по-високата изкупна цена на тяхната еленергия, която те са си договорили тайно с НЕК. Ами не искам да участвам в тази престъпна схема с моите честно изработени пари - аз най-бедният в ЕС. Не стига, че плащам сметките, данъците и осигуровките на циганите (на времето Емел Етем открито и нагло ги призова да не си плащат сметките), а сега да пера и парите на безродната политическа олигархия. Ще продължавам да си горя фактурите, докато елразпределителните дружества не станат отново държавни, и парите ми спрат да изтичат навън. От къде-накъде избраните от нас политици ще прибират комисионните и ще ни продават интересите на външни фирми? На всичкото отгоре ЧЕЗ е чешка държавна фирма. Вдигайте се всички и да ги гоним кой от където е дошъл! Не се издържа вече!

Защо ли не ми е жал, когато някой краде от ЕВН?

Крайно време е България да прекрати договорните си отношения с тези дружества.Нямаме нужда от посредници,които да ни лапат парите.Вън и трите монопола! да си ходят по държавиците ,да си смучат техните.

Фирми от държави с основна маса от аборигени пак излезнаха хитреци и отново ще ни измамят възползвайки се от "ефекта на жабата".И е естествено да искат защото през тези години след като министърчето Николай Василев срещу няколко милиона комисионна продаде ЕРП-та на мафията. Но повече е естествено защото ние нито веднъж не искахме намаление. Ако се в

Кинти за избори: правиш си соларен парк (като на цветелинка), пускаш жица до ЕРП-то (то абонатите поемали разходите после), дърпаш и една жица от близката фабрика, и денонощно снабдяваш системата със слънчева енергия. От жицата тока е 20 ст, пък я продаваш за 70 ст. Соларните панели произвеждат и те малко ток, ама като си заделил от печалбата за правилната партийна касичка, никой няма да дойде да гледа колко слънце грее, колко панели има и колко голяма далавера въртиш!

kgb777kgb

И защо при поредното увеличение няма никой на улицата пред офисите на енергоразпределителните дружества ??????? Защото този народ е силен в кръчмата и на маса , сега го сменихме с интернет - жалка работа !!!!

Щото, както каза някои "!", се събирали във фейсбука :) Нека Фейсбук да им плаща увеличените цени одобрени от Незаконния ДКЕВР...

защо не се коментира факта, че ЧЕЗ имат 2.5 пъти по-голяма печалба спряма миналата година - как е възможно това, като реално броя на абонатите им не се увеличава, това не е ли за одит и проверка, защото показва, че или тока се продава на нереално високи цени спрямо производствената, т.е. имаме дпекула или ЧЕЗ надписват и определят нереални цени. във всеки случай, не може в условията на финансова криза, замръзени доходи и т.н. една компяния със същия брой абонати да прави 2.5 пъти по-голяма печалба спрямо миналата година и работата да е чиста.

Не не, ти не разбираш... потреблението се е вдигнало, а не броя на абонатите...

значи, хора със замразени доходи за последните няколко години, са си вдигнали толкова много пъти потреблението за последната година, че чистата печалба на ЧЕЗ да скочи 2.5 пъти - това е просто абсолютно несъстоятелно да се мисли дори.

Не потреблението, а цената. Но иначе харесах сърказъма ти :)

Не се коментира, защото го бяха сбутали някъде в бизнес новините, където никой не влиза и не може да се коментира. И си мина незабелязано. Дирници безпросветни, че и послушни, българския паспорт на царската Калинка и куп знайни и незнайни помияри ни ги бутате в главните новини! Най-секси еди какво си, най-хубаво дупе, най-големи бомби - всичкия ни кахър!

съгласен съм, че сме пълни кретени, щом още търпим. Тези от ЧЕЗ да не продават наркотици та да имат 241% чиста печалба? Защо ДКВЕР и МИЕТ не си подават оставките вкупом? А НИЕ КАКВО ЧАКАМЕ ОЩЕ?

Споко деца, токо до изборите няма да поскъпне! - преди избори сме и Б(ръм) Б(ръм) няма да си ритне сам столчето - създава се повод ТОЙ да се намеси и да разреши "проблема". Виж т. 1 - В тази държава през последните 3+ години НИЩО не е решено по начин, по който трябва да стане. Пуска се слух, следят се настроения и реакции, възниква друг слух и накрая ИДВА ТОЙ и казва: "Това не ме кефи!" На следващия ден се взема коренно противоположно решение ..., което се прегласува с обратен знак през следващата седмиц!

Горива,лекарства,мобилни разговори,ток,данъци не могат да се справят. Егати икономическата програма дето имат тия.И те като цяра лъжа след лъжа.

Електроразпределителните дружества нямат никаква представа какво се произвежда в България, затова производителите на ток често злоупотребяват като пускат ток от ниската тарифа, като ток от зелена енергия и ние гражданите плащаме за това безобразие.

https://link

Директна извадка от гръцкия вестник ''Симера'': ''Българите са най-бедният народ в Европа и това не е тайна дори за самите тях, но видели ли сте ги да протестират? Не, няма и да ги видите защото не могат да си го позволят. Целенасочената политика по-обедняване на българският народ се ръководи чрез различни уж европейски директиви. Забележете въпреки, че българите са признато най-бедни, голяма част от стоките и услугите са с по-високи цени от средноевропейските. За да оцеляват, те са принудени да работят непрекъснато при ужасни условия на труд, при масово погазване на всякакви трудови норми, без да смеят да се оплакват, без да смеят да си потърсят правата. Техните синдикални лидери, ако могат вобще да се нарекат така, ще видите сред редиците на управляващите, окичени с най-високите държавни отличия, но не и сред работниците, не и на площадите, не и в първите редици на протестите, защото протести няма.

И ние като гръцки граждани, свикнали да търсим и отстояваме правата си задаваме въпроса, как е възможно това? Как при този стандарт на живот, при тези условия на труд, при това нагло и безочливо отношение към тях, как те стоят тихо и безропотно? Отговора е един те са бедни, толкова бедни, че дори и един ден да не са на работа, а да излязат на протест, това ще бъде пагубно за тяхното оцеляване. Те няма да успеят да си платят сметките, или да си купят храна, или необходими лекарства, или дрешки за децата. Да, те са толкова бедни, че ходят болни на работа, че по скоро биха умрели на работното си място, отколкото да си вземат почивка нужна на всеки жив организъм. За тях няма почивка, заробени веднъж от банките, втори път от работодателите си и трети път от политиците си, те са изгубили всяка надежда и живеят ден за ден в постоянен страх и стрес да не изгубят работата си, надника си, да не се разболеят. Всяко едно по-сериозно заболяване ги обрича на почти сигурна смърт, защото са бедни. Техните предприятия произвеждат инвалиди, българите биват използвани, изстисквани и изхвърлени на улицата. Без защита , без надежда. Тяхната държава, тяхната индустрия бе разпродадена и разграбена на безценица. В България няма истински чуждестранни инвестиции.

Това което е продадено на чужденци на безценица или е унищожено, за да не се произвеждат конкурентни на вносните стоки или се използва за ограбване на българите и изнасяне на спечелените пари в чужбина. На българите им набиват в главите, че заплатите им трябва да са ниски, защото така били конкурентно способни и така забележете привличали чуждестранните инвеститори. Няма по-смехотворно твърдение от това. Как можеш да твърдиш, след като уж си член на Обединена Европа, че ще привличаш инвеститори с ниското ниво на заплащане? В кой век живеят българите? Не разбират ли, че днес истинските инвеститори търсят не проста маса работеща за без пари, а работници образовани, специалисти, притежаващи творческа мисъл и креативност, откриватели и способни да предугаждат бъдещето. Явно някой има интерес да ги кара да се конкурират по заплащане със страните от третия свят, а не по знания с развитите Европейски държави. В България правителството инвестира най-много в полицията, която е един процент от цялото население на страната. Но не мислете, че тази полиция се бори с престъпността, не, самата полиция е корумпирана, съдебната им власт също, за политиците им да не говорим.

Изключително вярно! И тъжно...

Тези кръвопийци и нагли кожодери не се наядоха. Нон стоп мислят повод да увеличат цената на електричеството. Кой ще направи ревизия в дружествата и ще обясни начина на формиране на цената на 1кв/ч електроенергия и сега като я вдигнат колко време ще им трябва да измислят нова причина, за да я увеличат. Още 1 въпрос докога ще ни мислят за овце и ще се подиграват с цял народ?

Трябва да сменя името на абоната на елдружеството. 10 години не мога да го сторя, защото съм 100 процента инвалид с придружител, а ми искат: 1. Молба за смяна на платеца на фактурите за ток. 2. Копие от договора за собственост на апартамента, нотариално заверен - данни, които не се разгласяват. 3. Подписи на роднините, че са съгласни да сменим името на починалия ми баща-платец, с моето. 4. Справка от МВР за адреса на живеене. 5. Копие от платените за 12 години фактури за ток. 6. Копие от смъртните актове на родителите ми. 7. Протокол за изправност на електромера., след тестване в лаборатория. Кажете ми в каква държава живея и защо ме третират като престъпник? Една проста смяна на името на този, които плаща тока, а процедура, която аз нямам намерение да изпълня.

Ако накой има проблем с разпределителното дружество , не се надявайте на ДКЕВР или нещо такова за арбитър ,камо ли защита. Пишете директно до централата им зад граница , там нямат за ситуацията в страната почти никаква информация !

Може ли накой от тази мафиотска фирма да ми даде обяснение : Защо всяка година през юли , им се увеличават таксите за пренос и достъп ( естественно удобряват от ДКЕВР ) при условие ,че ЕВН декларира за намаляване на загубите си за при пренос от 17 на 11%? На база какво основание става това?

Новото ПОСКЪПВАНЕ е поради факта ,че АЛБАНЦИТЕ си РЕШИХА ПРОБЛЕМА,и ОСТАВИХА на нас да ПЛАЩАМЕ на "ЧУЖДИЯ ПОРОБИТЕЛ"!БЪЛГАРИ,НИЕ ПО-ГЛУПАВИ ли Сме от АЛБАНЦИТЕ?!

аиде марш в австрия,там вървете и си ги повишавайте колкото искате,мръсници!

Нагли монополисти. Цената на газа падна трябва да пада и цената на тока. Национализирайте ги тези предприятия, явно не се управляват добре щом искат само повишение на цените на тока.

Следва да ги изхвърлим и да печелят в родината си /ако могат/!

Аз съм пенсионер, който не пожела да умре заради кефа на правителството и монополите. При пенсия 220 лева предлагам токът да стане 1000 лева. Така хора, които живеят извън България и не знаят къде се намира, ще имат заплати по 30 000 лева. Изумен съм от безочието и душевния фашизъм на тези типове. Докога ще си траем?!

А сега да видим има ли нещо общо между уверенията на "големите" български (предимно от ранга на Фидосова-Кюри) и руски "експерти" за "големите излишъци" на ел. енергия, цената на ел. енергията и строежа на нова А(Я)ЕЦ? Или лъжите на домораслите политикани от ГЕРБ отново лъснаха опровергани! Сега какво ще кажете гербави глупендери и подлоги: ДА строим или не нова А(Я)ЕЦ?

Защо бъркаш ЕРП-та с производителите на енергия?

Защото ел. енергията се произвежда от ел. производителите. Тези ЕРП-та или ЕРД-та са като кърлежи, които само смучат, без да има полза (само вреда) от тях! Има и други причини от техническо и технологично естество и ако ти не си наясно, не е мястото тук да се обясняваме. Само едно е ясно - който има енергийна мощ и енергийна независимост, той диктува условията и цените!

kgb777kgb

Няма ли в тая държава един нормален политик ??? Ако няма аз се кандидатирам за председател на комисията и само едно нещо ще внеса в народното събрание - МОРОТОРИУМ върху повишаването на цените на ток и вода за 4 години !!! На който от монополистите крадци не му харесва , да разваля концесията и да си ходи !!!

Че то свързването е еднократен акт, а увеличението остава постоянно :-)

БОЙ, РЕВОЛЮЦИЯ И ЗАТВОР , Е......Н!!!!!! ТОВА ЗАСЛУЖАВАТ ХУБАВЦИТЕ!

ЕЕЕЕЕЕ, СТИГА! НА КАКВО ОСНОВАНИЕ ? Семерджиев го няма - няма кой да Ви ходи по гайдата!!!!

Как ще се казва чиновника в ДКЕВР, няма никакво значение! ЕРП-та са "естествени монополисти" и са в позицията да си налагат условията! Съвсем друг е въпроса защо продажните и крадливи Бг политици са подписали такива абсолютно лишени от пазарна логика договори- както се казваше в една реклама: За пари ли, за многооо ли...

Вън от родината и да се търси отговорност на този дето ги доведе.

Какво стана с лебедовата песен на някои "специалисти"- за какво ни е Белене, като тока ни стига, че и остава!!! Но, така де, не който яде от баницата, а който му дава е за .........!!! Има много варианти на многоточието- по избор на четящият!!!

Референдум тия да се изгонят както в Албания.и от печалбите да се увеличат пенсиите у нас а не навън!

Те искат увеличение, ДКЕВР им го дава, а ние мазохистите си плащаме е си траем.

Да се анулират договорите с всички електроразпределителни дружества, само така печалбата ще остава в страната и пока ще спред да расте, защо трябва да обогатяваме чужденците, направиха страната ни разграден двор, не ни стигат нашите крадци , но и от чужбина си ги внасяме. Ние имаме най скъпия ток в ЕС къде по нагоре ?

Нека си ги плаща Цветелина Бориславова,нали тези мощности са си нейни.Не и искаме скапания ток,нека си го ползват тя и тиквата Борисов.Така поне ще имат ток в изобилие.Трябва им само един кабел до Банкя

Албанците изгониха ЧЕЗ, а ние нищо не можем да направим

Монополът иска качване на цената, а народът - сваляне на цената на тока. Да му мисли правителството. Не е минала година без да уважи монопола. Ако и тази година смята така, час по-скоро да подава оставка!

амо допреди няколко дни точно преди референдума тиквата и енергийният му министър смешника Добрев ни уверяваха,че тока ще поевтинее с два процента.Явно това се оказа поредната им лъжа и манипулация и е крайно време да ги изритаме по дебелите задници

Преди дни 2 от енерго-разпределителните дружества обявиха пред в.инвеститор че са увеличили печалбата си със 42% за 2012г.ИЛИ са СПЕЧЕЛИЛИ със 52 МИЛИОНА ПО-ВЕЧЕ спрямо 2011г. НО явно това е малко може и още. АЗ ПРЕДЛАГАМ ДА ГИ ИЗГОНИМ ВСИЧКИ,ДА СЕ ОБЯВИ НАРОДА И ДА ИЗЛЕЗЕ ПРОТИВ УПРАВАТА И ОЛИГАРСИЙТЕ.НЕ СЕ ТЪРПИ ВЕЧЕ.ТЕЗИ ХОРА СА НАГЛИ И НЯМАТ ОЧИ ВЕЧЕ

А сега де? от средата на септември 2012 г. ДКЕВР въведе "временна" такса достъп до разпределителната мрежа, която трябва да въде заплатена от всички присъединени или предстоящи да се присъединят ВЕИ. Къде отиват тези пари? Най вероятно в НЕК. Тогава НЕК да плаща за тяхното присъединяване. Значи веднъж плащат собствениците на ВЕИ и втори път потребителите. Просто нямам думи.

ТЕЗИ СРЕДСТВА ОТИВАТ В РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИТЕ ДРУЖЕСТВА КАТО ЧИСТА ПЕЧАЛБА. НО НЕИМ СТИГА

Добре не го знаех но това не променя нещата.Има и други въпроси. Тези дружества дължат на частни и юридически лица десетки милиони левове за присъединяване и трафопостове. А къде са инвестициите им за по над сто милиона поети при покупката на разпределителната мрежа за жълти стотинки?

...И тази такса е 39% !!!

ЕРП-та имат "гарантирана годишна печалба" от 12% ( първо беше 16 %) по ДОГОВОР! Продажните мекерета, подписали тези "договори" и другите продажни мекерета ( които продължават да търпят това) - срещу какви комисиони гарантирахте на чужди търговски дружества тези условия?! Това ли ви е "пазара" на ел.енергия, това ли ви е "конкурентната" среда?!

нАГЛЕЦИТЕ ОТ ЕВН ДА СИ СЪКРАТЯТ ПЕЧЕЛБИТЕ И ЗАПЛАТИТЕ С 25% НАЙ-МАЛКО И ТОГАВА ЩЕ ИМА ПАРИ ЗА ВСИЧКО!!!НАСЕЛЕНИЕТО НЕ Е БРАШНЯН ЧУВАЛ ЗА ИЗТРЪСКВАНЕ НА ЛАКОМИ И НАГЛИ ПРИШЪЛЦИ! АКО ВДИГНАТ ТОКА ТИЯ-ЩЕ ОСКОЧАТ И ОСТАНАЛИТЕ 2 КОЖОДЕРА-ТОГАВА ВСИЧКИ ДА НЕ ПЛАЩАМЕ ТОКА!!!!!!СТИГА СЕ НИ КРАЛИ!!!И ДА ИЗЛЕЗЕМИ НА УБИЦИТЕ, ПРЕД МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ И ПРЕЗИДЕНТСТВОТО!!!

Как да не платим, като на 5-ия ден ще ни го изключат? Не сме цигани да ползваме тока без пари.

Да бе на петия... кой ще те чака толкова много? На мен ми го спираха веднъж за един ден просрочие, после си плащаш такса включване и идват чак на по-следващия ден да те включат... Уникално е просто. Ама така е щото не живеем у факултето и не се казваме Хасан и Айше...

ЕВН, като бъдещ премиер ВИ предупреждавам че ще поисма ревизия на деността, приходите и печалбата ви от началото на съществуването на компанията. Има вероятност при наличие на нарушения на Българското законодателство да бъде отнет лиценза на дружеството и сметките запорирани до възмездяване на държават аза нанесените на гражданите щети.

Защо ние трябва да плащаме тези разходи за свързване /много удобно оправдание/?. Крадци. Колко още увеличения ще трябва да понесем? Сигурно безброй.

До кога ще ги търпим тези наглеци, бе хора? Те все си измислят нещо за което трябва ние да им платим.Като си присъединяват нови мощности да си плащат нас това най-малко ни засяга..Нали така?

Какво стана с морето от електроенергия, което имаше преди референдума?

забравих да добавя, че и ел.енергията е в тази сума, плащаш си по договор, твърдо по банков път всеки месец и си знаеш разхода, а не като тук, сякаш чакаш на рулетка какво ще ти се падне за плащане

тия кокошкари няма ли да ги изгонят

връщам се от Франция, тристаен апартамент- отопление, интернет, кабелна и вода - 120 евро, без ограничение в консумацията, фиксирана сума, да ви е честито като си гледате само сметките и нищо, плащате като попове, предлагам 40% увеличение, щото вече за неплатените сметки ще ти продават и жилището

много си права. вече пътуваме и знаем. защото ел енергията е един вид отпадъчен продукт. тя не може да се складира, да чака по-добра цена... трябва да се използва на момента. разходите са единствено инвестициите за строителство на вец, тец, яец, и изграждане на веи. също така разход е и ел преносната мрежа. за това там се изчислява по такава система. плащаш само разходите за съоръженията и за заплати на енергетици и персонал. за самия ток в белите страни не се плаща

Да ма,без ограничение на консумацията,ама на края на годината ще ти вземат бъбреците.На нас ни трябва някой като Evo Morales,а не като нашия толуп-оплаквачка

Стига сте подвеждали хората, с зелена и без зелена енеригия цената пак ще се вдига ,но сега това е идеалното оправдание, и хората се настроиват против този вид енергия...А след 5 години дали няма да е наи ефтината енергия, като нпрекъснато се увеличават петрол въглища газ....ако някои ден на тях им падне цената то тогава може тока да сатне по ефтин.Но е малко вероятно така, че всяка година ще има увеличение...въпроса е КОЛКО ЩЕ Е.

--------

Да се вдигаме и да ги почваме тези крадци проклети! Господ/Аллах да ги избие и тях и семействата им! И тези, които подкупиха и заради които сме в това колониално дередже!!! Стига монополен ТЕРОРИЗЪМ!!!! Крайно време е да се ЛИКВИДИРАТ ТЕЗИ ОРГАНИЗИРАНИ ПРЕСТЪПНИ ГРУПИ! Като почнем от ЧЕЗ, ЕВН, ЕнергоПро, Фронтекс, Топлофикация, Софийска вода, Агенции за събиране на вземания и подобни терористи, мобилни оператори изнасящи милиарди навън и разпределящи други милиарди към мафията в парламента.

О, да, вдигахме се вече- бяхме седем души в десет редици! такива "вдигачи" като вас са способни да откажат и такива като нас, където ни пука за това, което става в скапаната ни държава!

Къде сте били бре, хора? Защо не известихте народа? Скрито ли се събрахте? И не ми говорете на "вдигач", защото лично съм ходил на Симеон 330 да се разправям с ЧЕЗ мафията. Да питам и аз на свой ред тогава? Къде бяхте вие, та ме оставихте сам? Имам жалби в ЕК, при Европейския Омбудсман, (българския си трае), в Чешките тайни служби дори, в Европол, в Брюксел, Страсбург и Хага. Териристите от Фронтекс ми звънят по 2-3 пъти дневно, обаче и на тях им "вдигам", защото не съм длъжник и със стотинка! А записите от разговорите ги публикувам. Така че, кажете какво да правим със скапаната си Държава? МВР каза, че кражбите на ЧЕЗ не били тяхна работа, проблемът бил от частно-правен характер. КЗП и ДКЕВР (държавни) мълчат като пукели!!

Аз се вдигам всеки ден. Кажете къде ще се вдигнем утре или още тази вечер? Хайде? Не става с месечни акции, нужна е повече активност. И не само с викане и говорере, а с истински действия.

Хайде де, само аз ли съм албанец? Събудете се, Бугаре! Гръци, дайте да събудиме тиа бугари бе, ама как? Черешово топче ли? Литъл бой от Хирошима ли да ползваме? :-/ или турски сериал по ТВ7 да излъчим? :)

А аз се чудя защо потроших сумати пари да си сменя крушките в нас с енергоикономични, хладилника е клес А++, печката е с керамичен плот - а всеки месец плащам все повече и повече. Иде ми да извикам "Да живее петромакса"

Ще викаш, ще викаш,...ако преди това си викал ЗА мутренското управление и НЕ за строежа на нова А(Я)ЕЦ !

ЧЕЗ има мениджъри, които взимат по 30 000EU заплати, а не са стъпвали в България. Дори не знаят къде се намира. Същевременно бабите и дядовците са с по 90лв пенсия и се чудят от къде да вземат пари да има плащат тока на тия. И същевременно оня плъх станишев (че няма по-малко "с" от малкото) централа ще им строи