Спирането износа на ток стабилизирало системата

Със спирането на износа на електричество, България спечели стабилността на собствената си система, заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

Обратно в новината

Коментари - Спирането износа на ток стабилизирало системата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така за 2,5 години не разбрахме колко струва Белене! За 2 седмици не се уточни , кой е собственикът на язовира! Е, някой нещо да може? Как спряхме работещи реактори без да правим паралелни мощности? Всички в затвора за 20 години - държавна измяна! Има закони ,но трябва морал! Защо не сме направили нещата да изнасяме повече, нали износът е правилното решение за развиваща се икономика? Тези ,който твърдяха , че има излишни мощности в Румъния, къде са?Кой печата пари лято и зима? Явно не ние? А дори като изнасяме, разни пиявици точат печалбата!

Руми

Мегават е единица за мощност! Не се изнася мощност, а се изнася енергия! А енергията се измерва с друга единица - мегаватчас!

Е, какво излиза сега, че енергетиката ни е на ръба! Т.е. ако излезе от строя поради ремонт, или авария някой от последните два работещи блока на АЕЦ Козлодуй и България от самолетен поглед ще заприлича на дискотека - пали, гаси! Какво още чака Правителството с АЕЦ Белене? За тази централа САЩ ни будалкат както до скоро с НАБУКО, където се набутахме залудо с над 200 млн.долара до сега, единствени от всички в Европа. Като не дават Русия да ни дава технология, да предложат тяхна с цена по-ниска от Руската, да платят неустойките следващи от отказа на договора с Русия и ОК. Какво е това осукване по килифарски, с което такива управници като Трайчо и Б.Бориов, така ще ни набутат, че скоро ще станем Сомалия в Европа.