Семерджиев обеща токът да не поскъпва до 1 юли 2012 г.

Поскъпване на тока няма да има до 1 юли 2012 година. Не трябва да има шокови увеличения, заяви председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев.

Обратно в новината

Коментари - Семерджиев обеща токът да не поскъпва до 1 юли 2012 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Егати тъпите журналисти, егати тъпия Семерджиев! Единия дето говори глупости, другите дето го извеждат в заглавие! Аз също обещавам, да няма поскъпване на тока до 01.07.2012 г.!!! Просто защото цената не електроенергията се РЕГУЛИРА веднъж годишно по закон!По същата логика ви обещавам, цената на газа да се променя 4 пъти годишно! Честито! Ангел също може да го обещае, със сигурност!

Народът яко изтрещя от рекет и беднотия!Няма да се очудя,ако след апартамента на шефа на паяците и синята зона,пламне и тоя на семерджиев.Това ако се случи, скоро след това ще гори и парламента.

Искам да съм помощник на Семерджиев, че да си купя нещо на лизиг

А каква ще бъде причината тока след 1 юли 2012 г. да поскъпне?

Ааа, по такива теми АВРОРА, КГБ, РУСЕНЕЦА и КАЛИТКО, не пишат. Тука не им е интересно. По интересно е да се плюят всички за последните 20 г., а тука е малко неудобно. Може да са на сбирка на КОТАРАЦИТЕ, но май,май имат визитация. Оня лошия доктор е на смяна. СМЕШНИЦИ!!! По добре да не бяхме се раждали в тая държава. Като е криза и не могат да се вдигнат заплатите, защо не се сетят, че е криза и да не вдигат цените.

форумите се използват като отдушник. Всеки си излива гнева и му олеква, ама не! И въпреки всичко, което ни се случва, ние си траем. казват ни само толкова процента, след няколко месеца пак само...

Г-н Семерджиев, защо аз не мога да си позволя да си купя кола Лексус и огромна вила край Несебър? И защо така упорито искате да се вдига цената на топло и електроенергията по време на висока безработица и криза? Докога ще ни доите по най-безобразен и безпощаден начин?? Докога ще защитавате интересите на големите монополи? Ние няма да търпим това! Търпението ни се изчерпва....

Не ви ли омръзна да бъдете мазохисти,излизайте на улицата и спрете 21 годишната гавра

Нямам думи,щом може да не се вдига 1 година,значи може и сега да не се вдига! Мамицата ви и ГЕРБ и други боклуци.Ако не излезем веднага като гърците,заслужаваме си тази тирания!!

Подкрепям те. Крайно време е да заявим какво искаме, а не да се оставяме да се гаврят с нас. Иначе никой няма да ни бъде виновен!!!

как така ще обещава нещо, като не се знае какви условия могат да настъпят до цяла една година? Че той с това си обещание доказва напълно съмненията на всички нас, потребителите, че той може да ни вдига цените на ток, вода и парно само и само, за да угоди на монополистите. Както и това го прави и в момента: монополистите искат неоправдано високи цени, а той уж прави сметките и ги "реже", но винаги удовлетворява искането им. А каква комисия за регулиране е, като никога не се разглежда искане на ответната страна - потребителя? Това регулиране става само НАГОРЕ, независимо дали има спад в цените на горивата, на долара?

Няма да се увеличава тока цяла година? Верно? Аз мислех, че ще го вдигат през месец, както доходите ни. ;)

Да взема и 10 000 лева, ако трябва, но да си върши работата, за която е сложен там. А именно, да защитава нашите интереси и да бие монополистите по носа. В крайна сметка какво ме грее мене, че били глобили не знам кой си монополист с не знам колко си стотици хиляди или милиони, когато той си ги избива после от нас. Значи не стига, че един път ни работият по монополен път, а после и ни глобяват. Като не им отърва и не им излизат сметките, свят голям. Да си вземат чукалата и прав им път. Няма да храним чешките, австрийските и немските чиновници. Нашите ни стигат. Значи ония могат да вземат яки европейски заплати по 3-4000 евро, а ние с мизерните си доходи да им ги осигуряваме. А пък сега и да помагаме на гърците, дето живеят сто пъти по-добре от нас. Не те, ние имаме нужда от помощ. Помооощ!!!

Доообре, щом Смехурджиев е казал, тогава вервам...!

Мани, недей, ако заплатата му беше 300 лева, увеличението щеше да е поне 20%. По-трудно е (да се чете: по-скъпо е) да корумпираш човек с по-високи доходи!:)

Тия мутри, дето сега управляват страната да не са бедняци, бре! Парите не си знаят, но искат още и още. Я пробвай да мислиш, преди да пишеш!

Нарочно си е купил Лексус хибрид, защото най-вероятно за него токът е безплатен и може да го зарежда колкото си иска. Ако плащаше ток, едва ли щяха да му останат за Лексус пък още по малко да го зарежда с ток.

Да идво 09 септември и Народният съд да ги подхване тия мародери.

А на недоносените комуноиди ще кажа - говорете ПО СЪЩЕСТВО, не се опитвайте да правите вашата си, на КРАДЦИТЕ пропаганда, няма да мине! Сърбахме ви попарата достатъчно! Сега, ако искате пак да се доредите до копанката, трябва да се опитате да излъжете ОТНОВО народа, че НЯМА да КРАДЕТЕ, ако ви пуснем до БЮДЖЕТА! Дали сте се покаяли и може ли да ви се има доверие? Отговорете си сами на този риторичен въпрос. Народа с години ще ви го напомня, като на Костов...

Протестираме. Нашите хибридни джипове Лексус , са толкова добри, че могат да се превърнат в житейска цел на всеки. А са толкова евтини, че всеки може да си ги позволи, пък бил той и държавен служител със заплата между 1500 и 2000 евро.

Борисо-о-о-в, Борисов, недей голям нож на умрялото куче Станишев да вадиш! Той е безопасна игла... Семерджиев ще ти види сметката на тебе! А обеща, че цената на тока НЯМА да се вдига, ПОМНИШ ЛИ, Борисов???

Ако аз, Семерджиев, съм председател на тая долна креатура, където ти далаверствуваш, щях на всяко дружество, дори с 1 лв. дълг към български гражданин или фирма, дълг за инвестиции в инфраструктура на дружеството, да му сваля цената с 20(двадесет)%, до издължаване! И не могат да кажат "копче", Семерджиев! Защо не го правиш? Просто е, защото ти трябват ПАРИ, за Лексус, например!!!

Ще ти кажа, Семерджиев, защо си за УВОЛНЕНИЕ, а не за оставка! Даже, Семерджиев, си за предварително производство, даже за арест! Защото, Семерджиев, например ЧЕЗ, дължи на външни инвеститори над 300 млн. лв. за инвестиции в трафопостове и външни връзки! И тъй като в цената на ЕЛ-енергията има 20% за инвестиции, а ЧЕЗ явно изнудва да му правят инвестиции и НЕ ГИ ПЛАЩА, Семерджиев, РАЗСРОЧВА ГИ ЗА 10 год. и повече, спокойно може комисията да НАМАЛИ ЦЕНАТА(поради НЕИЗПЪЛНЕНИ-НЕИЗПЛАТЕНИ ИНВЕСТИЦИИ) с ПОНЕ 15%!!! С УВЕЛИЧЕНИЕТО средно с 3,5% ТИ, СЕМЕРДЖИЕВ ВСЪЩНОСТ УВЕЛИЧИ цената с НАЙ-МАЛКО 18%!!! А КАЖИ, НЕ СИ ЛИ ЗА СЪД??? ЗАЩО, СЕМЕРДЖИЕВ, МЪЛЧИТЕ ЗА ДЪЛЖИМИТЕ ОТ ЧЕЗ ПАРИ???

Има защо, но не мога да ти кажа. Приватизационните договори и подписаните условия по тях са - КЛАСИФИЦИРАНА ИНФОРМАЦИЯ. Протоколите от тайните съвещания на нашата комисия, на които се взима крайното решение за цената са също КЛАСИФИЦИРАНА ИНФОРМАЦИЯ.

Г-н Распутин, нашето управление завари много лошо наследство от управлението на тройната коалиция, но все пак ние направихме първия правилен ход към подобрение на нещата. Уволнихме Шушулов и назначихме Семерджиев. Няма как да поправим нещата веднага, защото строим и магистрали, но на втория мандат ще довършим окончателно започнатото.

Шушулов беше болен и все едно щеше да си иде - почина през февруари. Аре, кой си мислиш, че мамиш бе, пульо! Я виж цените на жизнено важните стоки колко пъти се вдигнаха, без да са увеличени, нито заплатите, нито пенсиите. От цялото ви идиотско управление полза имат единствено олигархията, котараците, ТИМ и мутрите. За бедния народ - безработица, данък колиби, увеличен здравен данък, увеличена пенсионна възраст, грабеж с всякакви такси, акцизи и геноцид. Започнато му се приискало да довършва... Само че няма да се оставим да ни довършите. Без вас може, без народа не може.

Грешка! Не ги строите вие магистралите, а фирмите и техните работници. Не ми казвай, че по цял ден кибичите на строежите и за това нямате време да видите, в какви просяци превърнахте българите с глупавата си политика. Абсолютно никакви ви няма. Малкото, което успя да се закрепи в тази корумпирана страна, вие го смачкахте с един замах за няколко месеца. Да са ви честити армията от безработни. Които неминуемо ще повлекат още такива. Не искам да го признавам, но онзи крадец Станишев се оказа прав - вие сте повели България към челен сблъсък и скоростта се увеличава. Ако бяхте наблегнали на социалната политика в тази криза, да запазите потребление и предлагане, нищо от това нямаше да се случи. Но, признай си, вие дори не знаете как се управлява една държава. Камоли развива...

Знае ли някой, в кои други европейски страни се вдигна цената на електроенергията и по какви причини? В последните 2 години да речем.

не е възможно - това е социализъм(даже малко комунизъм) - само тогава, не се дигаше нищо по цели години - така ли се гради демокрация ?

Тока не мръда, заплатите яко нагоре - с Герб начело, към светли бъднини .....

При тез ми е евтино за тока и парното, не искам евтини продукти (може би са некачествени), искам при друг да отида да се закача - има ли, къде е конкуренцията .....

"Ако бяха удовлетворени исканията на всички по веригата за увеличение на тока, цената му трябваше да скочи с не по-малко от 15-16%" ТОва не е вярно - ако се удовлятворят исканията на крайните потребители, които са част от веригата - цените щяха да паднат

извинете ме, ама баси наглостта. Токът н икога не е поскъпвал междинно, а винаги на 1 юли. Тая комислия си е направо адвокат на дружествата и няма никакво намерение да защитава интереса на бедни и оръфан потребител, който не само се чуди как да си плаща сметките, но и как да се бори с монополистите, когато на-нагло и безцеремонно му наярушават правата, като му надписват сметката и му спират тока за профилактика ежедневно през лятото. Нямам думи просто.

:))) Абе хора всички вие сте точно като едни овце - идват избори и вие се превръщате доброволни изпълнители на уж нагнетеното от восоките цени недоволство на опозицията :))) Цените на тока в цяла Европа ще вървят нагоре, това е неизбежно, след като се увеличава дяла на електроенергията от ВЕИ, а се намялява, този на произведената енергия от АЕЦ. Основния въпрос е: защо не се вдигат доходите на хората ??? Колкото до брадатия Семерджиев, и да го махнат друг по закон трябва да заеме мястото му, а цените пак ще се вдигат, защото решенията не се взимат еднолично от председателя, а от цялата комисия след него, на база на заложени в закона изчисления за формиране на цени приети от преди 2-3 правителства, които освен че са забъркали кашите с приватизирането и с приемането на методиката за формиране на цените, сега и ви провокират да недоволствате за да могат да се въздигнат отново и да извлекат максимана полза от това. Протестирай народе! ОВЦЕ - бееееее! :))))

Средната работна заплата в България е приблизително 690лв. на месец или €353 /според последните официални данни за 2010г./ Битовият абонат плаща 0,167лв./кВтч. За сравнение първенците по най-висока цена на електроенергия - Дания, имат средна заплата €5548 на месец. Цената на 1 кВтч за тях е €0,2588 или 0,5601лв. Германия - средна заплата €3386 и цена за 1 кВтч - €0,2588 или 0,5061лв. Непосредствено над нас по цени се нарежда Естония със средна месечна заплата €849, с които гражданинът на страната би могъл да плати за 1кВтч €0,1062 или 0,2077лв.

Аз съм червен и старческата ми деменция не ми позволява да се сетя нещо. Моля помогнете! Помните ли цената на нещо да е намалена при това управление, с изключение на жилища, коли и наеми, които се срутиха поради външни причини, а поради вътрешни няма как да ги купим дори и евтини?

То чисто теоритично на нищо не следва да се намалява цената, а да се увеличават доходите. Инфлацията е полезно явление.

а си глупав. Даже и опитът ти да се шегуваш е идиотски.

Боже кви добри фирми и хора имало по земята - цела година кеф ..... даже вече лампата няма да я спирам .... Всъщност по-добре, не си пускайте лампите, че ще види как са ни скъсани гащите ....

Семерджиев да излезе в неплатен отпуск до 1 юли 2012, защото няма да има работа /няма да вдига цените/.

Смешното е че България продава ток на Сърбия. А в сърбия цената на тока е по-ниска - НЕ Е СМЕШНО А ДАЖЕ ТРАГИЧНО .....

Капитализъм - ВСЯКО НЕЩО СТРУВА ТОЛКОВА, КОЛКОТО СИ ГОТОВ ДА ДАДЕШ ЗА НЕГО! Регулатроен орган, на баба ти трънките. Защо разпределителните ни предприятия са частни?! К'ви инвестиции правят, никакви, човек сам си строи трафопост, сам си прави захранването и после седи и чака да му върнат парите. Е к'во пречи да е държавно дръжеството?! К'во толкова има да управляваш на ремонтните екипи и инкасаторите!? Мистерия!

Как така 4000,00 лв. заплата и премии - закакво премии - за по-голямо увелечение на цените ли? Май е крайно време да му отидем на гости и да връчим по 5 зад врата

Да се премахне тази комисия,барабар с този плужек и да се национализират отново всички монополи!Могли българите да построят електроцентрали и преносни системи и да ги управляват при ток 1 ст нощна и 2 ст дневна тарифа ,а сега тези чужди кожодери не им стигат и 20 ст.Защо любимото ни правителство не ги провери добре ,а такива като Семерджиев им лижат задниците и само чакат дапожелаят нова цена и веднага им угаждат !Вън от България тези убийци на българския народ барабар с крадливото правителство и безумните му комисии!

не гласувайте , не участвайте във фарса по узаконяването на хайдуците-свещи има и за тях

Ако направим 2-ра АЕЦ ще ни вдигат цените на половин година.Идва Африка към нас но ние сме много по гневни и чудото ще е голямо ще смаем СВЕТЪТ!!!!!

Абсолютно съм съгласен с теб!

Защо не увеличат тока, парното, водата и газта с 30 %, а послед 20 години да не променят цените.

Токът няма да поскъпва следващата една година, защото вече е поскъпнал за 10 години напред. Все се питам дали и чистачките в енергийните дружества имат личен служебен автомобил, за да могат тия измекяри да докажат разходи?

Боже, слез на земята и си прибери простаците. Какво обещава този бандит?! Че то така или иначе всяко лято ми излиза с мазната си физиономия и всеки път едно и също - токът се покачва. И така вече не помня от колко години. Колко стана киловат час, Семерджиев? Изобщо поглеждаш ли колко плащат на киловат час западните страни? Не мислиш ли, че вече навлизаш в много опасна материя или казваш, какво ми дреме, нали станах милионер от слугуване на монополисти.

Г-н Семерджиев трябва моментално да бъде отстранен, защото за него са закон исканията на моноплистите. За него исканията на потребителите нямат никакво заначение.

е сега за президентските така, после ще го дигнат двойно бъдете уверени в това

Токът ще поскъпне? Неее, токът няма да поскъпне...Токът ще....токът няма да...вечна игра на баламосване!!!!!! Омръзна ми хейййййййййййй!

Същото го каза и миналата година, когато встъпи в длъжност на мястото на Шушулов. Как е възможно да не го попитат какво всъщност работят в тази комисия - за какво взимат тези пари, това възнаграждение!

Тоя лъже като дрът циганин. Чакат само да минат изборите и ще има много яка секира, защото няма как да компенсират увеличението поради влизането в експлоатация на американската ТЕЦ Марица Изток (сега АЕС Гълъбово. Тока от нея се изкупува преференциално от държавата на тройна цена. Тази разлика може да се компенсира единствено от рязко увеличение на сметките на потребителите.

из Ч Е З вайте !!!!

Слугата на едрите монополисти,посредника между тях и върхушката на ГЕРБ сякаш доста е забогатял.Изглежда увеличението на цените доста му се е усладило.

Ти ли си глупав или нас правиш на глупави с обяснения като "те искат много, аз им давам само половината"! Така те си получават колкото им трябва. За какво беше тази приватизация? Ако тези фирми си бяха държавни и да понадпишеха нещо, то щеше да остане в БГ. А сега надписаното напуска страната.

добра новина, ако издържим още поне две години нещата ще дръпнат нагоре, ако народа не се издъни пак да гласува за червените шапчици....

а като бяха сините, жълтите и сега герберовите шапчици, нещо да се е променило. пак същата енергийно-политическа мафия и никой не споменава за проблема със сградната инсталация на топлофикация

Естествено те хората дават пари да са на тази длъжност ние му гледаме заплата. Нали всеки път като прецаква народа и лапа пачки.