Слагат различни тарифи за тока

Възможно е до година-две да бъдат въведени различни тарифи за цените на електроенергията за бита.

Обратно в новината

Коментари - Слагат различни тарифи за тока | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво се прави - развързват се ръцете на енергоразпределителн дружества, да правят каквото си искат! Значи едно възрастно семейство на село какво използува - 2-3 крушки, 1 хладилник, има и фризер. Готви рядко на ток, повече на газ и като дойде зимата - на дърва и въглища, отоплява се с твърдо гориво. Какво се получава - малка консумация, ЕРП-то няма печалба, хубава твърда печалба!... И ето ти хватката - няма енергоспестяващи крушки, няма хладилник клас А или АА и съответно сметката ще му е по-висока, въпреки че то консумира толкова, колкото и домакинство с 10 енергоспестяващи крушки. А това, че местното ЕРП не гарантира качествена електрическа енергия, че кабелната мрежа е на 50 години и загубите са повече от 30 %, естествено това не се смята от ДКЕВР! С една дума, потребителите са виновни за всичко! А увеличеният дял на произведената зелена енергия спрямо разрушаването на природата, например от комплекса МАРИЦА ИЗТОК, където се добиват от открити рудници лигнитни въглища, които са нискокалорични, и се изхвърлят огромни количества вредни вещества във въздуха, това никой не ще да го спомене! Играта е безмилостно жестока, стягай си българино гъза, чека те следващата вълна от грабежи! Ще махат нощната тарифа, та се чудят как да го обявят!... Когато започнем да използуваме ръчни помпи за вода пред блоковете и слънчеви панели за ток... и спрем всякакво потребление от кожодерите, тогава ще спрат растежа на цените!... Екологично чистата електроенергия струва около 5-6 пъти повече от произвежданата досега. Делът ѝ ще се увеличава, а с това ще нараства и тарифата за зелена енергия, която плащаме. До какви ли нива ще стигне? Може би ДКЕВР ще може да каже и това! А може ли тези от ДКЕВР, като не ни харесва как ни защитават правата, просто да си ходят? Крайно време е отношението към компетентните органи да отразява по най-адекватен начин пропорционално на действията им на ползу народу чрез прилагане на съвременни методи за въздействие като таван на търпението или таван на величината на недоволството, изразявани чрез приложимите за това средства за отделните групи граждани. Не е далече това време май!!!...

предлагам на всеки уред да има електромер, а цената на тока да е според степента на лукс на всеки уред

Докато Р.овч не отиде при топлото ще ни е студено и тъмно.

А за дискриминация да сте чували?

Отношението към компетентните органи да отразява по най-адекватен начин, пропорционално на действията им на ползу гражданството чрез прилагане на съвременни методи за въздействие като таван на търпението или таван на величината на недоволството, изразявани чрез приложимите за това средства за отделните групи граждани. Не е далече това време май.

ццц ....декларирай енерго ефективни мерки ..къде? ..при продовача на ток ...и той ще си каже ...ахаа малко ще ми купуваш ...марш от тук ,ще ти вдигна цената за наказание ,че некупуваш.... когато започнем да ползваме ръчни помпи за вода пред блоковете и слънчеви панели за ток ...и спрем всякакво потребление от ..кожодерите тогава ,ще спрат растежа на цените...

Той посочи, ....най-адекватен начин пропорционално ..... ...за прилагане на гъвкави механизми .... Прилагането на най-съвременните механизми ....преобладаващо пред другите алтернативи за ценово регулиране, смята още Ангел Семерджиев. А бе защо тези хора говорят само заучени фрази и не казват нищо конкретно. То на времето и Т.Живков така ни обясняваше новият икономически механизъм.

Нищо в България не е такова,за което се представя.Ще махат нощната тарифа,та се чудят как да го обявят.

Нещо не се разбира за какво става дума.За цени надолу просто такова понятие няма.Те не могат да отчетат електромерите а мислят за глупости.Дали няма да се радва този който продава повече.

Екологично чистата електроенергия струва 5-6 пъти повече от произвежданата до сега. Делът и ще се увеличава, а с това ще нараства и тарифата за зелена енергия която плащаме. До какви ли нива ще стигне? Може би ДКЕВР ще може да каже и това!

Токът нали си минава през електромера и според отчета се плаща. кви енерго ефективни тинтири-минтири ни разказват. ако изхарчиш 1000 киловата за печене на семки и 1000 киловата за четене на учебници, кои 1000 киловата трябва да се считат за по-енергоефективни? и в двата случая има производство - в първия на енергия за тялото, а във втория на знания.

Впечатляващо нещо са чуждиците и са за лъжа! ...Така тези, които са приложили енергоефективни мерки, ще плащат по-малко за ток. Аха, не се говори за енергоспестяване, а за енергоефект, а той е, разбира се, употреба. И как пелтекът ще прецени, енергоефективно ли са печени кюфтетата? Но с чуждици се крие истината. Фирми харчещи повече енергия, ще я харчат на по-ниски цени от тези за гражданите. Нищо ново, и досега така беше. Търговска отстъпка, нали? Има и още: тарифните структури към краен потребител трябва да отразяват по най-адекватен начин...! Адекватен на какво, пелтеко? На Луната, на морското дъно, на нечии желания? На всичко туй, но най-вече на желанията на господарите на пелтека. Но забележете, пелтечи се за краен потребител, а не за най-големите потребители, което означава, че гражданинът с домашно потребление ще плаща и чат от потребеното от хотелиера. Сега и словесна боза:...каза Семерджиев на кръглата маса в парламента за енергийната стратегия на правителството до 2020 г.. Ама това правителство още 11 години ли смята да пелтечи? Хайде де! А сега да видим и други тъпотии:... прилагането на най-съвременните механизми като таван на приходите или таван на цените трябва да бъде преобладаващо пред другите алтернативи за ценово регулиране. Таванът бил механизъм, та и съвременен! Та и пред другите алтернативи, ама алтернативите са НА, а не ЗА, но и ЗА да е! но за какво ? Ами за регулиране! А туй таванът, а? Механизъм бил, та и алтернатива! Хайде де!

А може ли ДКЕВР като не ме кефи как ми защитават правата да си ходят?

как да ви вдинеме цената, а да рекламираме ефтин ток.

но..пак да не стане като по български. Нека цената на тока да си остане на това ниво, а на тези клиенти с енергийната ефективност да се свалят цените. Майтап бе Уили!

ЧЕЗ, МЕЗ, ЕОН, БАЛОН, ЕВН, ЕБЕНЕ

ЧЕЗ, МЕЗ, ЕОН, БАЛОН, ЕВН, ЕБЕНЕ