Турски ТИР кара в насрещното и предизвика катастрофи

Шофьор на турски камион с полуремарке е навлязъл в насрещното движение на магистрала "Тракия" в посока София - Бургас и е предизвикал две катастрофи снощи.

Обратно в новината

Коментари - Турски ТИР кара в насрещното и предизвика катастрофи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има ли яснота в МВР за причините довели до предишните подобни нарушения, и какво е направено подобно нещо да не се повтори?

Трябва да се забрани на тия резаци да минават през БГ.,карат като луди като, че ли са сами на пътя. Някой дали води статистика колко катастрофи са предизвикани по вина на турски водачи ?

Евала на резняка! Нека продължава да избива олигарсите с джиповете

абе, ти прост ли си .....?,утре може да се случи на теб и твоето семейство. Това не първият случай с турски тирове

Този е бил ислямски фундаменталист дошъл да съботира новата видео/рамка на КАТ . И точно за това е пътувал през тъмната част деня за да не бъде документиран самоубийственият атентат на АМ Хемус или Тракия ако не беше Люлин , ох съвсем се обърках..........

Съседът ми е пенсиониран катаджия и твърди, че спокойно можеш да спреш турски ТИР и да глобиш водача - винаги имало за какво. А аз лично съм виждал на отсечката Враца - Оряхово турски тирове да пердашат с над 120, така че най-вероятно съседът е прав!

Сега у панделката и да му направят "изхода" като кюнец... Да го питам ще се обърква ли пак... Тия тука като дойдат и го дават безсмърни... Защото "почерпката" си е "в кръга на нещата"...

Една нощ на непознато за мен място в София при ляв завой влязох в насрещното. По време на завоя изобщо не виждах, че улицата е с две платна. За мой късмет отсечката беше много къса и нямаше коли.

В нормалните страни пътя е този който те пази да не правиш грешки. Със знаци и маркировка. С мантинели. Начини хиляди. За съжаление на отговорните за това другари в България, подобно нещо им звучи все още като фантастика.

Случва се. Като млад шофьор и на мен ми се е случвало. Жена ми е шофьор от 10 години, рядко шофира, повечето пъти с мен на предната седалка като инструктор и пак 2 пъти не успях да я спра навреме и влезе в насрещното. Слава Богу - никому не попречихме. Но да караш 20 км по МАГИСТРАЛА в насрещното се е умишлен опит за убийство. Направо си е терористичен акт.

Добре де, за вас прегради и мантинели няма ли?И от всяка страна си има разклонения изход от магистралата и за и вход и са на различни места.Да влезеш в насрещното значи да си се качил на магистралата през изхода.

След поредния случай, може пък да се замислите и дали няма проблем с маркировката.

Виновен е водача, защото "Не се е съобразил с пътните условия" :) В България няма кой да се сети, поне докато не му се набие канчето.

Имам наблюдение от АМ"Тракия"откакто е пусната.Оттогава са и безчинствата на турските МПС - леки и ТИР-ве.Защо не се съобщават имената на пострадалите български водачи? Какви са щетите им? Кой и как ще ги обезщети? Какви санкция ще има за турския водач? Тези наивни оправдания, че видите ли объркал се, са си чисто ала-бала.Нека в Турция български водач да стори същото, да видим какво ще му се стовари върху главата? Преди години една българска дама се ударила в мантинела, без да има ПТП.Дошлите полицай били наистина любезни, но не пуснали нашата водачка, докато не били изчислени щетите по мантинелата и заплатени на място!!Аз не знам досега турски водач да е задържан, наказан или да е платил каквато и да е сума?!

нема проблеми! ние вече караме 26 години на обратно и не обръщаме внимание на забележките!

интересно дали е викал аллах е велик - щото според мен си е чист терорист тоя

Терористите са от мат'риала откраднал знаците. Тероризъм е и безхаберието на агенцията отговорна знаци ДА ИМА, но не поставила нови и непредприела мерки да не могат да бъдат откраднати. Теририст е и държавата все още позволяваща търговията с метали за скрап.

Ако потърсите в youtube, ще се учудите колко много случаи има.

Единствените две държава в които всеки един водач може да се обърка-да тръгне в насрещната лента,да завие на юг,вместо на север,да влезе директно в затворена и или улица без изход са България и Румъния. Най-лошо осветените магистрали,най-малко табелки,най-малко тоалетни,най-много неравности,най-много пияни и каруци по пътищата. П.С...за Албания,Косово и Македония нямам мнение...

Държава на зомби. В това сме се превърнали. За да се ориентираш по българските пътища ти трябва най-малко висше-пътно образование.

Нова форма на джихад...

"Той обясни, че се е объркал и нямало как да се върне." Вярно, от отвъдното няма връщане!

Особено около Пловдив не се бъркат само местните.

Като са направени БЕЗУМНО входовете и изходите от тази магистрала, така ще е. Сами виждате, че не е изолиран случай. Обаче държавата ще се измъкне ПАК с констатацията "Водача не се е съобразил с пътните условия!" и ще си го караме по старому.

Ау, объркал се бил ... ми то 5 метра да караш в настрещното и ще разбереш, че си сбъркал. Биеш аварийките, влизаш в аварийната лента и обръщаш и караш в посоката на движение, докато стигнеш възможност за обратен завой. Колко пък да е сложно.

Интересно как се обръща цистерна в аварийната лента?

Ами караш на заден. Другия вариант е като си сигурен че няма никой пред теб правиш обратен от аварийната лента и обръщаш на първата отбивка. Само не ми казвай че магистралата е тясна.

Ами значи проблема в наща шибана организация пак. След като е направена пътната организация така, че да можеш да се объркаш и качиш в нарещното, значи е сбъркана ! Що не пробвате да се качите в насрещното на магистрала в Холандия примерно ?!?!

Аз не мога, но това не значи, че турски тираджия не може. Не знаеш какви виртуози са.

Местните си знаят как се минава. "Объркват се" чужденците. Да гледат ве. :) Едно приятелче го беха натресли в багажника на червен светофар. Излезнало зомбито от задната кола и му казало "Що спре бе! Ти не знаеш ли че на тоя светофар се не спира!"

Нищо ново под небето нито е първия нито ще бъде последен , случват се такива работи.

Кое дясно? Мое или твое?

Това турци и румънци са егати и овчарите,тези не стават за шофьори,пълни цървули.

Понеже ние сме много добри?! Виждат какви ги вършим, че няма никакъв контрол и те тръгват през просото.

Джипове катастрофирали? Що ли? Сигурна са карали със 130! :)

Хайде не се опитвай да омаловажиш постъпката на сънародника си.

А ти защо си такова гадно злобно същество?

Защото феса му спарва главата, а неможе да разбере, че не е нормално някой да го задължава да го носи.

НЕ СТАНАХА ЛИ ПРЕКАЛЕНО МНОГО СЛУЧАИТЕ НА КАТАСТРОФИ И ПРОБЛЕМИ С ТУРСКИ ТИРОВЕ, ТА ДА ГИ СЧИТАМЕ ЗА СЛУЧАЙНОСТ ?!

Явно тоя не е шарли.

-Мъжо, внимавай казаха , че някакъв идиот кара в насрещното платно на магистралата. - Да беше само един, ами то всички карат в насрещното.

ТЕ ТАКА СИ КАРАТ И В ТУРЦИЯ

Там не смеят, има някакви закони, които се спазват.

Абе, в Турция си имат едно наум за "анадолските затвори".