Асад сложи САЩ на Тръмп редом до Русия и Иран срещу ИДИЛ

Башар Асад смята, че избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп ще стане "естествен съюзник" на Дамаск, ако се бори с тероризма.

Обратно в новината

Коментари - Асад сложи САЩ на Тръмп редом до Русия и Иран срещу ИДИЛ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СКОРО ВСИЧКО ЩЕ СЕ ИЗЯСНИ!!!

УСТАТА НА ГОВОРЕЩАТА МАЙМУНА :) ТАВАРИШИ, СТЕГАЙТЕ СЕ ДА БАЧКАТЕ, А ТИЯ ТАРИКАТЩИНИ С ПРОДАВАНЕТО НА НЕФТ И ЖИВОТА НА ЧУЖД ГРЪБ ГИ ЗАБРАВЕТЕ!!! ....ЯЛТА 2,НЕМА ДА ИМА ;) ARBEIT MACHT FREI!!!

Тръмп мисли с главата на бизнесмен и патриот,ционистите искат световно господство чрез тероризъм и разруха....война!Не са на един акъл и това може да изиграе на тръмп лоша шега!

За разлика от Обама Тръмп заяви че ще прави разходи само ако има възвръщаемост... Неслучайно Тръмп каза на предизборните дебати че Хилъри и Обама мразят Путин защото са похарчили 6 трилиона долара за кампаниите си в Близкия изток а накрая руснаците са станали водеща политическа сила в региона.

Монетата има две страни, както е известно. В този аспект би ли ни осведомил, какви са разходите на Русия за войните в Крим и Сирия до този момент?

Войните в Крим?! Ако имате в предвид третия референдум на автономните субекти Крим и Севастопол, междувпрочем незаконно анексирани от Украйна, на който за трети път тамошните граждани изявиха своето желание да бъдат част от Русия ще излезе че и до момента руснаците са на кяр, щото 20 000 украинска армия заедно с украинското ВСУ не оказаха никаква съпротива, за разлика от погромите които направиха при анексирането на Крим през 1991 година и суспендирането на Кримската котституция през 1997 година, а Русия вече не плаща наем за военно-морската база в Севастопол, намали разходите си за строежа на военно-морската база в Новорийск, и най-важното Руското правителство спря субсидиите в размер на 120 долара за всеки 1000 кубически метра газ които според договора за наем на Севастопол трябваше да дава на украинците а разходите се изчерпват със строеж на мост, електропровод и газопровод, с чиято газ междувпрочем миналата година спасяваха мръзнещи украинци. А колкото до Сирия руснаците твърдят че операцията им струва около 10% от парите които харчат за планирани учения... Виж ако имате в предвид Кримската война от 1853-56 година тя завършва с пълен разгром за Русия, икономическа и политическа блокада, така че когато Франция и Англия започват да помагат на Южните щати в Гражданската война на САЩ Русия с удоволствие праща две морски ескадри в подкрепа на Абрахам Линкълн;)

Ето още факти (могат да се намерят в анализи на западни журналисти, но са встрани от "мейнстрийма" и "естаблишмента"): 1) В момента при Асад са се скрили 2/3 ор сирийците (около 15 милиона човека). От тях около 5-6 милиона са се преместили при Асад от районите, окупирани от ИДИЛ и от "умерените". 2) Зад Асад стоят религиозните малцинства (християни, алевити, шиити, язиди), средната класа, слаборелигиозните и модерните сунити. Срещу Асад са част от консервативните араби-сунити, туркмените и около 40-50.000 чуждестранни бойци, въоръжавани от САЩ, Саудитска арабия, Катар и ОАЕ. Кюрдите са неутрални и искат да си направят своя държава, срещу което силно се противопоставя Турция. 3) При евентуално падане на Асас християните, алевитите и шиитите ще станат лесна плячка на радикализираните и тежко въоръжени ислямисти. Броят на загиналите може да достигне милион, а още 4-5 милиона ще бъдат принудени да напуснат страната си...

По въпроса за Крим: Ако американското правителство не беше организирало противозаконен преврат, използвайки крайнодесни групировки като "Десен сектор" (потърсете снимки по нета да видите за какво става дума) и инсталирали крайно антируско правителство (Яйценюк, Порошенко, Турчинов), и Крим, и Донбас все още щеше да си е украински, украинците щяха да получават доста над 150 долара заплата (колкото получават сега) и щяха да се топлят зимата с 40-50 долара на месец, вместо със 150-200, както сега... Между другото в Киев започва нов "Майдан", този път наистина спонтанен... Но спонтанните протести по принцип са обречени на неуспех!

Ауу, и как така не сме чули за това по медиите. По БТВ нищо не са казали. Аха, сетих се. Ако има протести, те са инициирани от Путин (нали така тролчета). А както знаем ако си "под наем" за такива работи не се говори.

Надявам се ,че другарят Тръмп ще спази обещанието си за борба с тероризма и тъмните сили в Америка !

И АЗ !!!!

дир да каже колко пари им дават за да правят ПР на ал асад

...слепок ли си или просто с промита мозъчна клетка?

ПИШЕЩИТЕ ТУК КРЕТЕНИ СОРОСОИДИ ЩЕ ИЗБЯГАТ МОМЕНТАЛНО КАТО ИМ СПРАТ ПАРИТЕ . ТОГАВА ЩЕ СЕ ПРЕСЕЛЯТ НА ОКОЛОВРЪСТНОТО ,КОЕТО ЩЕ ДОВЕДЕ ДО СПАД НА ЦЕНИТЕ НА БЯЛА ПЛЪТ ТАМ

Спряха ви парите на вас за да ги дават за Асад.

Обама си отива, Асад остава !! Още една победа на Путин, ха ха ха !!!

Както винаги от ранина дира е налазен от Соросоидини кретени с малко мозък на нивото на ДЕБИЛИ седмокласници повтаряли няколко пъти класа. РАЗБИРАМ, ЧЕ ДИРА ПЕЧЕЛИ ОТ ПУБЛИКУВАНИ КОМЕНТАРИ , НО Е ПЪЛНА ГЛУПОСТ ДА СТАВА ТРИБУНА НА ДЕБИЛИ С МАЛКО МОЗЪК

Е, вземи спри да пишеш вече...ip-то ти е най-често срещаното на тази страница. :/

Извънредна новина : Тръмп обеща да признае крим аконпутин спре хибриднана война инекстрадира всичките си тролове да бъдат съдени в сащ. Според експрти троловете които облъчват българското наделение мога щтнда получат между 4 и 14 години затвор по различни шионски и подривни обвинения. Очаква се путин с радост да приеме сделката

Да това означава нова външна политика на САЩ- те досега подкрепяха тероризма и имаха изгоди от войната в целия свят, а сега- изведнъж стабилност... ами нали тогава ще изскочат вътрешните проблеми в страната им???

главен прокурор на Международния наказателен съд, базиран в Хага, обяви, че включването на Крим и Севастопол в Руската федерация е равносилно на международен въоръжен конфликт между Русия и Украйна. В годишния ѝ отчет се казва още, че ситуацията на Крим практически представлява окупация на чужда територия. Въоръженият конфликт е започнал не по-късно от 26 февруари, когато руските спецчасти започнаха операция на украинския полуостров без съгласието на властта в Киев, и продължава до днес, се казва още в текста. Враждебни действия могат да се определят като международен въоръжен конфликт, независимо от това дали окупирането на територията е съпроводено с въоръжена съпротива, уточнява текстът. Отчетът е посветен на конфликтите, по които МНК провежда предварителна проверка с цел изясняване дали трябва да започне цялостно разследване. Екипът на Бенсуда проверява и твърдения, че Русия контролира действията на въоръжени отряди в Източна Украйна. Ако те се окажат достатъчно основателни, и там ситуацията може да бъде призната за международен въоръжен конфликт между Русия и Украйна. Има множество свидетелства за пряко военно противопоставяне между двете страни на базата на множество съобщения за взаимен артилерийски обстрел и арестуване на военни от двете армии от 14 юли 2014 г. насам.

Държавата Украйна е създадена от Русия и в качеството си на бивша руска провинция, населявана предимно от руснаци, се явява трета руска държава след Беларус. Това какви територии от Русия ще бъдат включени в украинската държава зависи от Русия, а това кой и как управлява държавата Украйна зависи от нейния народ, но не и от криминални джурасик елементи зад океана. Европа като цяло беше помляна през ВСВ, много от държавите й са със статут на капитулирали и окупирани, затова е най-малкото смешно да се изказват неподготвени за международния ред и вътрешно устройство на други държави. Нека първо си подредят тяхната кочинка, да се определят към какъв пол принадлежат и тогава да потърсят милостиня от господаря.

абе не ми говори глупости дето са те учили по СССРско време. Добре че беше Шведския крал Рюрик да създаде на руснаците държава много след като Киев е същаствувал. Тръгнал ми от време оно да ми говори. Какво? Да на пускаме България щото пра-българите идват от Памир ли??? Аре научете се малко на ЗАКОНИ и ИЗПЪЛНЯВАНЕ НА ПОДПИСАНИ ДОГОВОРИ !!!! Тръгнал да ми съди кой къде бил първи. Къде какво се случило.Само за сведение - когато руснаците се биеха като ИД в момента (окупирани в градове и стоящи в тях), то останалите ЕВРОПЕЙСКИ държави бяха построили армията си пред жените и децата си извън градовете. ДА ми се хвалиш с ИДИЛска тактика на война е просто смешно. ДА... окупирани бяха. Но когато бяха сигнали на немската граница, руснаците още "прегрупираха" в Полша или по-скоро чакаха да оберат лаврите. Не ми образувай нерви че много мразя тъпи доводи за това което се случва в момента.

Къде го чукаш, къде си пука...Не знам какво се пънеш да пишеш офф-топик. АМа тези в Хага не ми ги давай за пример. Имат двийни стандарти и не са го доказвали само веднъж. В Крим са предимно руснаци и следва да им разрешат да не са част от Украйна, както разрешиха на Косово да не са в рамките на Сърбия. Въпреки че за разлика от Крим, територията на Косово е от сръбска по-сръбска в исторически аспект, но поради дисбаланс в раждаемостта сърбите са станали малцинство. Та не ми пиши тинтири-минтири, цитати от хора, които са политически зависими и все още не са излезнали от старите си навици да са подлоги на страни, които дори не са на този континент. Защото има някой, който да е засегнат от неадекватната досегашна политика на САЩ в Сирия, по отношение на Саудитска Арабия и в Северна Африка - то това е Европа. САЩ си гледат интересите, а Европа сляпо ги следва, защото на хартия се водят партньори. Та не знам кой точно подкрепяш и ти, бетонна тикво. В случая явно Тръмп е достатъчно богат да не е зависим (поне за сега) от оръжейното лоби в станата си, като Килъри. На теб каква ти е облагата обаче? Война в Европа ли ти е мечтата? Или просто не можеш да си мислиш по принцип?

1. Крим е Украинска територия 2. Февруари нахлува руска армия 3. Март се прави "референдум" ако имаш малко мозък в главата би трябвало да ти е ясно кое какво е. Хайде сега замести Куба в Украйна и Русия с САЩ... как ще ти прозвучат тогава тези 3 факта?

Международният наказателен съд в Хага определи анексирането на Крим от Русия като международен въоръжен конфликт, а ситуацията на полуострова - като продължаваща окупация, предаде Дойче веле, цитирана от link.

16 МАРТ 2014 г. референдум "26 ФЕВРУАРИ, когато руските спецчасти започнаха операция на украинския полуостров " та кой каза че референдума е РЕФЕРЕНДУМ наистина? ама кухите путинофилистици забравят много добре неща които не им изнасят.

Международният "съд" в Хага вече отдавна не е правна организация, а организация за политическа разплата с опонентите и неудобните! Както и медиите отдавна вече не са журналистически, а чисто и просто пропагандни машини...

както ти отдавна на си БЪЛГАРИН, а бълхарин от Путинландия. много ти знае устата когато трябва да защитаваш господаря ти. Лаеш като за 3 помияра. Хората не са слепи. Виждат фактите. Какво търсеше руска армия на украинска територия мноооого преди да има референдум? Подготвяше урните ли?

Ех администратореее на 13 ли си на 20 ли си сополив дрисък. Както и да е с риск да се повторя троловете дето защитават изверги дето режат главите на 6 - 7 годишни деца и им пият кръвта, като ги наричат свободни хора да отидат да се прегледат за шизофрения, циклофрения и шизоидно раздвоение на личността.

Тръмпи вече започна да излага америка. Да те поставят на едно ниво със съветската кочинка... Срам

Предписвам лечение с работа по 12 часа на строежите в Германия или като алтернатива - изправяне пред ислямистите от ислямска държава, поне повече няма да имат главоболие.

ха абе асад не може да сложи нищо никъде особено без иран и русия и сащ не е на тръмп абе тъпа статия ПР на тъпия сатрап

Както винаги от ранина дира е налазен от коросоидини кретени с малко мозък на нивото на кретени седмокласници повтаряли няколко пъти класа. РАЗБИРАМ, ЧЕ ДИРА ПЕЧЕЛИ ОТ ПУБЛИКУВАНИ КОМЕНТАРИ , НО Е ПЪЛНА ГЛУПОСТ ДА СТАВА ТРИБУНА НА ДЕБИЛИ С МАЛКО МОЗЪК.

=

Всичко е толкова просто, потомствен диктатор в Северна Корея Ким Чен Ин - в страната хроничен глад и крайна бедност, в Сирия потомствен диктатор Башер Асад - в страната кръвопролитна война и повсеместни разрушения. Правители почитани единствено от себеподобните си.

То и в щатите президентите им са потомци на едни много известни фамилии ама за тях не ревеш...

Кога за последно си бил в С. Корея, "стратего", че си толкова компИтентен по въпроса за "глада" там?! И аз не съм бил, но не съм сигурен, че в "демократични" Конго, Сомалия, Чад, Пакистан, Индия, Бонгладеш, при роднините на Обама - Кения и т.н. е по-хубаво от С. Корея?!

Е все едно,да наливаш вода в дамаджана без дъно/нямам предвид разплетената дамаджана,Йотова/!...

Като критикуваш действията ня САЩ и троловете нямат аргументи срещу тебе почват - Путин, Путин, Путин;)

абе не бе тъпак какъв е смисъла да критикуваме идиот като теб по-добре да критикуваме работодателя ти:)))

Ето виждаш ли? Всичко ви се върти около него, вие му правите най-голямата реклама ;)))

Между другото сутринта нещо ме въртеше коремът. Мисля, че Путин е замесен.

"Стафан де Мистура каза, че новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп е прав да търси сътрудничество с Русия с цел разгром на "Ислямска държава" в Сирия" Г-н Мистура, а Обама не трябваше ли също да търси такова сътрудничество, вместо да се съсредоточава в организирането на държавни преврати ?

"Грамотнико", коя е тази държава "Росия" ? Нов член на ООН ли имаме ?

тролаж на инструктаж интелектуален саботаж таз любов към путлер следва аборТаж

Tвоя "путлер" е синоним на изключителната ти политическа неграмотност и безориентация !

Мъдри думи е казал Асад....Единствения светски президент, в целия Близъм Изток!! Всички останали са някви измислени емири, шейхове, крале.... И всичките тия вахабитски главорези, които спонсорират световния тероризъм като ИДИЛ и Ал кайда, се държат единствено на щиковете (самолетоносачите) на лудите крави!!!А Башар Асад е законно избрания президент на Сирия! Факт!

в сравнение с теб повечето лемури са мъдри така че приемам

И това го казва животно като Кончита...Не ме трогна..изобщо:)

А,стига,бе!...

Американците си харесват Ал Багдади, даже го съживяват няколко пъти толкова им е ценен!

Идиотско е да се подкрепя правител като Асад, който не е успял да предотврати противоречията в страната си и е възникнала кървава гражданска война. Свободните хора по света категорично са за оставката му, подкрепят го само жалките хорица все още с робска психика неспособни да се адаптират към съвременната цивилизация.

ПАК ЛИ НЯМАТЕ ПОМИЯ БЕ БЕГЕЕЕЦ

С помия се хранят бедните руснаци, крадете манджата на прасетата.

И в кое точно простестърско НПО са доказателствата за твърденията ти? На коя мекокитковска фейсбук страничка има твърдения, които го "доказват"? Може би го повтаря онзи всевиждащ агент на ЦРУ в Ковънтри, който има поглед върху всяко кътче на Сирия още от времето на Исус?

И кои са тези избити? Дай ги по имена! ;) Аз пък съм чувал как българи са ходили преди в Сирия и дори сунити там са им помагали. Сега същите биха им отрезали главите. Това е разликата след намесата на САЩ, СА, Катар и подобни, последните налагащи терористичен ислям. Защо не пипнаха СА от САЩ? Защо Сирия? Сирия със сигурност бе много пъти по-демократична от СА.

Ами да си слагат Ал Багдади тогава.

По-цивилизован избор от Асад вероятно не могат да намерят. Ако го сменят, ще издигнат някакъв джихадист и ще почне вътрешно прочистване в Сирия - тоест геноцид. Абсурдното е, че запада се опитва от една светска държава, да направи ислямска и докара геноцид. Само че са се хванали на хорото и не искат да признаят, че са сбъркали. Отношението на запада е глупаво. Това може да промени Тръмп, но не знам дали ще успее и дали вътрешно няма да го натиснат.

:))))))) пожелавам ви успех и приятен живот в държава в която аз съм психаря а вие атакистките безмозъчни тролове сте нормата по всичко изглежда че вие ще победите чалгаризирани идиоти но дори и вие няма да спечелите от това :)

И затова ли неграмотния член на избирателна комисия се оказа от Реформаторския блок?

Тоя месец взе ли си 30-те сребърника?

Взел ги е. Ама палачинката се обръща, Януари ще трябва ритуално да се обеси.

Лелче, че си смахната, смахната си, това е вън от всякакво съмнение. Че ти се привиждат атакисти и чалгари във всеки, който ти опонира - привиждат ти се. Че ти е демодирано червилцето - мода 1989-та - демодирано е. Така че наглеждай си бобеца и си крий с шалче, издаващата те адамова ябълка.

Ха ха, ей брато ти ги /я / размаза с този твой коментар ха ха ха ха ха !!!!

Ами да не бяха хамериканските говеда да се бъркат в чуждите страни, добре че не спечели международната УБИЙЦА Клинтън, какво оставиха Клинтънови в международен аспект, сперма върху дамска дрешка, Тръмп е бизнесмен и ще оцени по-реално нещата

Писал съм го подобен коментар и пак го пиша а никакъв отговор адекватен не получавам от антлосаксонските тролове и тук и в други форуми -Вият до небето че Асад трябвало да си отди, питаш ги защо не ти отговарят иначе са като папагали и повтарят едно и също.Или ти пишат той бил диктатор, питаш ги добре, като янките свалиха подобни с арабската си пролет, цъфти и връзва ли близкия изток , и пак мълчание а иначе вой до небето Асад тябвало да си отиде.....и хоп баничката и "кафето" за днес са осигурени ха ха ??!!!

ал асад трябва и ще си "отиди" но ти си много объркан мозък изключително объркан самочувствието ти е огромно спрямо потенциала ал асад трбва да си отиде дори само заради факта че той и баща му управляват десетилетия без прекъсване дори да не броим избиването на хиляди деца

Троле! Виж сега! Те - Р и Д партиите в САЩ трябва да си ходят по същата логика! Най-малкото защото вече управляват 200 години без прекъсване!!

......дори не броим това, че хиларистите ядат малки деца вечер в мазето си!

"Скъпи" троле, всяко изречение се започва с главна буква, още по лошо говори за теб, ако имаш и "висшо", разбра ли ме ? Ако бяха едни други времена, щяхме да те бием с показалката по ушите докато се научиш, но сега не може "демокрация" е !

"ал асад трбва да си отиде дори само заради факта че той и баща му управляват десетилетия без прекъсване" По тази твоя логика най-напред трябва да бъде премахната саудитската династия, защото тя управлява още от времето на Шехерезада.

С трол и радио не се спори. На трола се плаща за да НЕ мисли.

Ето виждаж,че психаря на сайта със стрелките ти даде споменатия дежурен отговор.

Да така е, ти видя ли нещо смисленно от коментара му и другия нека всички ги видят и преценяват "капацитетите" им !!!

Абстинентна Мистура, децентрализация на Сирия сънува.

Тоест досега САЩ не са се били истински с ИДИЛ както лъжеха психарите на сайта!

ал асад пилешкия мозък заедно с атакисткия тролаж дават акъл на европа най-доброто място за живот в света! гротеска!

Това е все едно да ти открадна всички пари и после да ти викам: "Глей колко си беден бе! Ти ли ще ми даваш акъл!" Вдяна ли? Европата точно сега най-много има нужда от мозък! Тъпоумните й чиновници не знаят на кой свят са!

абе асаде лъжецо гнусен точно сащ в момента се бие с идил в мосул и ракка ти избиваш главно деца в алепо запада да се осъзнаел щото само ти и иран се биете с тероризма :)))) дето иран е най-голямата терористична държава

Ама Ракка отиде в ръцете на ИДИЛ с помощта на "умерените".

Да, Ракка бе превзета от Джебхат ан Нусра и колеги и после при мътни обстоятелства бе предадена на ИДИЛ.

Хитър политик е Асад, почти всички които искаха главата му вече са си отишли,а Хилъри така и не дойде. От САЩ е достатъчно само спрат доставките на ПТУР-ве и войната няма да продължи още дълго.

За съжаление, духът е изпуснат от бутилката. Няма как да се обединят различни политически и икономически интереси, защото каквото и да си говорим, те са в дъното на конфликта. Добър или лош, Асад е обречен. Странна е ролята и на Русия и на Запада. На никой не му пука за сирийския народ, а това е цинизъм.

Русия и САЩ са двете ръце на "световното правителство" в... мрака.

Междувременно Русия пак пусна Калибри по джихадистите, даже си изпробва в бойни условия новата си противокорабна система Бастион. Но не по кораби, а по цели на сушата.

И как беше ? без аналог или с аналог?