В Русия смекчиха реториката спрямо Украйна

Руските телевизии отразяват вече по друг начин ситуацията в Украйна - войната минава на втори план, а фокусът се измества към вътрешнополитическите конфликти.

Обратно в новината

Коментари - В Русия смекчиха реториката спрямо Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

dobrin

те руснаците мозеха да си вземат i двете сепаратиски области ако сепаратаистите го искаха достатучно дwлго и силно...

Независимая газета просто съвсем "независимо" повтаря ако не съвсем дословно то смислво американската позиция. За настроенията в Русия Независимая Газета и Комерсант просто трябва да се игнорират, тъй като не са достоверен източник на информация освен за времето, курса на валутите и от сорта.

Брента падна 84 долара вече.... рушнаците скоро ще се молят на Украйна да си прибере Крим

Аха! Значи казваш цените на петрола в света се диктуват от шоколаденото, украинско чудовище Порошенко! Велик е значи. Цял свят и петролния бизнес върти на шоколаденото си... зайче.

Затова гостите по предаванията им са още по крайни.

Откровено наричат хунтата не просто хунта ами фашисти.

Не приемайте буквално нюанса на заглавието,някой е искал така да звучи.Чисто тактически Руснаците си изиграват картите.

не разбирам едно защо вчера всички като фустата обонгосифилистична мълчаха когато фашагите от лвив направиха така че хитлер е идол!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

До всички хранещи Путин за това че след като каза че има хунта в Украина сега ще се среща с него. Човека мисли за народа си ? Това минава ли ви през тъпите главици , колкото и да е силна икономически Русия рублата се обезценява все повече (това с 52 рубли за долар е ДОЛНА ЛЪЖА - 41 рубли (40.98) за долар е най високата регистрирана тази година). Кой мислите го удрят тези санкции най-много? Руския народ разбира се . Путин вече взе което му трябваше (Крим) видя че неможе да се помогне на Украинците когато те сами не искат- дефактно вече няма причина за него да продължи агресията. Сега е време на Русия да се възтанови от ударите който получи заради връщането на Крим и да играе по спокойно :))

52 рубли за едно евро. Евро, не долар. Чети, бе.

Моя грешка извинявам се - но въпреки това си е 1/4 покачване от 30 рубли/ долар до 40 рубли/долар все 1 дали е долар или евро

Нещата в Русия явно отиват на зле, щом и тигрицата на Путин избяга в Китай.

Братле ти си символ на тъпотията и простотият.Русия си създава връзки в Азия и Латинска Америка,ние тъпите европейци без собствена външна политика ще го духаме,защото невинаги това което е добро за САЩ е добро за стара Европа.В Европа няма политици от класата на Путин,ако има щяха да защитават интересите на Европа,населението също затъпява пример за това си ти.Тъй че не Русия ние да му мислим,да си прекъсваш връзките с държава от 16 000 000

Хайде да изчакаме до Нова година и тогава да коментираме, чия политика е правилна и чия - не. Все ми се струва, че при продължаващ спад на цените на петрола и трайно обезценяване на рублата ще се стигне до там, че руснаците ще питат къде серат гладните. Един приятелски съвет - иди виж в Метро например, колко струва килограм аржентинско говеждо, колко струва европейското говеждо и си направи сметката сам. И още нещо. Едва ли ЕС, само за да угоди на САЩ, ще се прецака сам. Чак такива тъпанари не са, да знаеш.

А петролът продължава да пада, вече е под 85 $ / барел.

Като стигне 80$ и отваряме шампанското!!

Ще се наложи много пъти да отваряме шампанското,защото до края на годината петрола ще стигне 60 $ за барел.

Ох, горките руснаци ,сега се опитват да зарибят Япония с тръба за газ, само дето няма да стане!! Ха ха ха, жалки са с тая своя газ, дето я предлагат навсякъде , и всички я отказват!! И Китай им отказва от 10 години, но те все опитват!! Така става като нападаш и стреляш по клиентите си!!

Да, опитват се, и успяват...

Защо фашистите в Украйна мълчат като убитаци за сваления Боинг? Защото го свалиха, нали? А господарите им защо?

Мълчат защото руските терористи го свалиха, с руски ЗРК БУК. И защото Холандия провежда разследването!! И не знам защо Русия също мълчи и не си признае!!

...., а до къде стигна разследването за сваления Боинг от украински изтребител? Големи мишоци са тези украински стратези.

Така е, а в Америка бият негри, гадовете!

Това в Фергюсън сме го видяли. Не само бият, ама и убиват. Но това са демократични убийства, да не се коркаме за тях. А все пак да се върнем на въпроса - какво стана с Боинг. Нали обама в първия ден още се изтипоса да сипе обвинения, снимки от youtube. Къде сега е той?

Смекчаването на тона към Украйна е право пропорционален на задълбочаващите се икономически проблеми на Русия.

Смекчаването на тона е най-малкото което се очаква от русия, тепърва им предстоят още по-големи "унизения".

Кои са най-големите опасности пред които е изправено човечеството според Урко Обама изказал се пред ООН ? това били 1 болеста ебола 2 РУСИЯ 3 ИДИЛ !!!!????? Д Медведев в интервю пред западна медия ,е казал .. "Това изказване е толкова жалко...че дори не искам да го коментирам " ....коментарите оставям на вас.

Общественият договор от типа салам в замяна на свобода може да се счита за разтрогнат - на мода сега не е саламът, не е свободата, а националното самосъзнание. Газета Я коментирай горното. На мен този начин на мислене доста ми напомня едни други хубавци, дето маршируваха с факли и изгаряха книги. И тези не са опасни, така ли?

Нали не те притесняват хубавци, които в момента маршируват с факли по Крещатик. Апропо, ти си за тях също недочовек, както и аз. Добре дошел в групата ;)

що така бе батенка, тук ще сменят ли опрните точки нашите рубладжии

Ще смегчат в Русия те тонът към Украйна. 1. Украйна спря восточната орда с кръвта на верните си синове 2. Рублата вече е 52 за евро. Твърдо нагоре. До края на годината ако така върви с по рубла на ден, направо отива към 120 рубли/евро 3. Светът разрба какво е днешна Раша - агресивна Империя от 19-ти век

Единственият полезен ход на Путин е да си седне на задника, да разкара зелените човечета от Украйна и да й върне Крим. Само че няма да го направи и санкциите ще докарат Русия до фалит. Защото руската централна банка продава долари и евро доста по-бързо от темпа на валутните постъпления, за да удържа курса на рублата. Нека после ми обяснява Медведев, че санкциите засягали само 5% от руската икономика.

Който отново се опита да говори как Ленин бил създал Украйна, нека потърси снимки на украински монети от 10 век на княз Владимир Велики. Украинският тризъбец е присъствал още тогава. Може да търсите по това: "Монета 10-го века времен князя Владимира Великого" Аман от тъпи русофили!!

Браво, печелиш заванието ударник на протестърският труд. Получаваш служебна благодарност с право да я ползваш когато си поискаш

Аман от тъпи русофоби. Хитлер използвал свастика , която индуски символ на слънце. От това да правя ли заключение , че 3-ти райх се зародил в Индия? Тъп--> най тъп--> ттрх

Александър

В Русия дали ще имам време да обясня, че свастиката която нося е оригиналната индийска, не е обърната и завъртяна като фашистката? Или просветените руснаци ще ми скочат? :)

Богдан Хмелницкий преди 350 години присъединява доброволно Украйна към Русия с цел да е спаси от завладяване от Речпосполита/обединение на Полша с Литва/ налагане на полския език и католицизма над православието. Това прочете ли в историята?

Владимир Велики е украинец, колкото българският цар Самуил е македонец. Това че македонците си присвоиха звездата от Вергина, прави ли ги наследници на Александър Велики? И още един въпрос към "компетентните" историци: Защо първите писани закони на Киевска Рус са озаглавени "Русская правда"? Можеше например да се казват "Украинская правда"!

Русия държи ножа и хляба за Украйна, така че най-вероятната причина за "смекчаването на тона" са отстъпки и приклякване на украинската власт спрямо руските интереси. Логично е задкулисно вече да са се договорили по основните си разногласия, но подробностите няма да достигнат широката публика.

Не е вярно, по скоро е обратното!! Кой държи газовата тръба?? Кой кара без руски газ? Пак Украйна. Русите специалисти казват ,че в момента Украйна има повече аргументи в газовия спор!! И Хляба вече е в ЕС, който напълно замени Русия!! Айде чао, с глупостите ти!!

Драги, кой кара без руска газ? Засега украинците карат на резерви, но те вече приключват. Руснаците могат да си позволят да спрат износа на газ през украинската територия, което ще им причини загуби, но в никакъв случай не и фатални за тях, докато Украйна няма откъде да получи такъв и това означава спиране на работа на голям част от работещите им заводи. За отоплението пък да не говорим. Ако не знаеш, топлата вода в Киев вече е кът.

РУСИЯ ДЪРЖИ НА ДЯДО ГОСПОД ШЛИФЕРА УКРАЙНА СПРЯ АГРЕСИЯТА НА ВОСТОЧНАТА ОРДА И Е СВОБОДНА ОТ ПОРОБИТЕЛЯ

Хахаха, така я спря, че остана без Крим и икономически най-развития си район - Донбас. Евала за това "спиране".

Русия държи некому дедовия. Те първо да си видят собствената кочина, че гладът и хиперинфлацията чукат на вратата - на кешовия пазар в Москва еврото мина 52 рубли. Вчера преди обяд курсът беше 1 евро = 51,65 рубли.

КОЙТО СЕ ОПИТА ДА СЕ ДОГОВОРИ СЪС САТАНАТА, ЩЕ БЪДЕ ОБЛАДАН ОТ НЕГО И ПРЕВЪРНАТ В РОБ !

Терористите започнаха да изнудват Русия ако спре да им помага финансово и се откаже да включи в състава си двете "независими" републики. Терористите заплашиха да разкажат за участието на на руските войски във войната в Донбас и да подадат иск на Русия в Хага - медиите Террористы пригрозили рассказать об участии войск РФ в войне на Донбассе и подать на Россию в Гаагу - СМИ Ето какви красавчици Русия е пратила на Донбас!!

То и казаците се отцепиха от ДНР и създадоха своя република със столица Антрацит.Дори забиха граничните маркери и сега воюват както с руснаците ,така и със сепаратистите от Донецк.

Петро Порошенко изяде голям бой и загуби най-хубавите части на Украйна. Нека укрите малко си починат. После пак ...

Московският пропагандист на "руската есен" , призовал народа на унищожава сганта , която е превзела Донецк и Луганск. Московский пропагандист "русской весны" призвал народ уничтожить "мразей", захвативших Донецк и Луганск Какви ги надробиха руснаците?? Вкараха руската измет в Донбас и сега не могат да се отърват от нея!!

Ми при тези "независими" медии какво очаквате.... Нормално е..... И тука е така... Не толкова натеганто ама все пак е така.... но така ще е когато изметта командва света.... Страхът е голям, способностите малки, а реакциите жалки....

Русия може да си позволи всякаква риторика към киевските фашисти. Каквото и да се каже за киевската хунта все е истина. Хамериканците и брюкселските им прислужници пък вече нямат никаква риторика към Киев. Съвсем онемяха ... Русия може да избира как да въздейства на киевските узурпатори - с политически, икономически, дипломатически, военни и др. мерки. Съобразно моментната ситуация ...

Каза руската пропаганда!! И ето една добра новина: Терористите от ДНР не се канят да изплащат заплати и пенсии: Това не е от нашата компетенция. В террористической "ДНР" не собираются выплачивать зарплаты и пенсии: "Это не наша компетенция" Чудничко за жителите в окупираните територии, сега вървете пак на референдум!! Русия върна Донбас 60 години назад!!

Макаркин считает, что власти могут поддерживать необходимый рейтинг, например, борясь с внутренними врагами и ища новых национал-предателей, а есть и другой вариант: Можно наконец переключить пропаганду на позитивные вещи. По словам Калачева, любые состоявшиеся договоренности по Украине в глазах подавляющей части россиян пойдут Путину в зачет: Наша пропаганда умеет любое событие подать как успех в реализации стратегических планов. Но дело даже не в этом. Люди устали жить в ожидании войны. И эта усталость уже перевешивает все остальное.

Общественное мнение надо готовить к тому, что независимая Новороссия никому, кроме ее лидеров, не нужна. Да и социально-экономическая повестка не дает о себе забыть. Например, рост цен. И она скоро может перекрыть украинскую, говорит Калачев. Кроме того, что бы там ни писали о готовности Европы отказаться от санкций, Путин оценил реальную серьезность намерений Запада и понял, что дошел до тонкой красной линии.

От руския сайт Независима газета: Проекта Новорусия изглежда ще загуби поддръжката на руската телевизия Проект "Новороссия", похоже, может потерять поддержку российского ТВ

Г-н Редактор Виктор Стефанов редно е когато се цитират журналисти или експерти да се указва коя медия или организация представляват или са независими! Ивани Иванович- журналист си е чиста глупост!

Свердловск-Ровенки-Антрацит са границите на новообявената Донско-Казашка Народна Република. Повиканите донски казаци са завзели земята и сега се отделят от Луганската НР. Ще властват над местните отделно по каашки закони. Скоро всички ще имат специфични белези по гърба от казашкото правораздаване

Ами руска демокрация ,какво искаш?? Русия=тероризъм= казаци=рязани кавказци=руска измет Представям си с какъв ентусиазъм населението иска да живее а тия руски боклуци!! Няма заплати, няма пенсии, няма социални, има само затягане на колана. Насила!!

Ти още ли не си излекувал своя диария? При тази развита медицина....

така е, с украинска власт, населението ще са много по добре. Е, ако не го избият преди това...

НЕЩАТА СА МНОГО ПО ПРОСТИ ОТКОЛКОТО СЕ ОПИТВАТ ДА НИ ВНУШАТ !! В МИЛАНО ЩЕ СЕ СРЕЩНАТ ДВАМА ЕВРЕИ - Петр Вальцман /ПОРОШЕНКО/ и Эпштейн Шаломов /ПУТИН/! Над тях двамата стои равина на Русия - Берл Лазар който е хасид какъвто са и "националистите" от десен сектор с водача им евреена Дмитро Ярош! КАКЪВ БЕ РЕЗУЛТАТА ОТ ТАЗИ БРАТОУБИЙСТВЕНА ВОЙНА МЕЖДУ ДВА СЛАВЯНСКИ НАРОДА? КОЙ СПЕЧЕЛИ ОТ НЕЯ? КОЛКО ЖЕРТВИ БЯХА ПРЕНЕСЕИ ПРЕД ОЛТАРА НА ЕВРЕЙСКИЯ БОГ? КОЛКО ОЩЕ ЩЕ СЕ ПОДНЕСАТ ДОКАТО И РУСНАЦИ И УКРАИНЦИ РАЗБЕРАТ КОЙ КОЙ Е И КОЙ ПЕЧЕЛИ ОТ ТАЗИ БРАТОУБИЙСТВЕНА ВОЙНА!!!!!

Русия смекчи реториката, но си втвърдява позицията спрямо Украйна! Идва зимния Видовдан - тогава ще се разбере "кой, кого и какво"! Те вече в Киев сами ще се избият сами в борбата за власт. После населението ще ги разгони пак с тояги.

Отново Русия наруши примирието , около Бахмутки вече се водят истински военни действия!! Някъде се пишеше ,че казаците не се подчинявали на ЛНР и на руснаците?? Ами извинявайте, ами защо тогава са им дали 20 танка и 20 БМП и БТР?? Кой дава такива оръжия на неуправляеми идиоти?? Терористи??

Обикновено САЩ дава тежки оръжия на неуправляеми субекти. Пример: ИДИЛ и Ан-Нусра.

И къде са ти доказателствата?? ИДИЛ е създаден от шейхове от Катар и СА.

Поредната поръчкова манипулативна статия. Нали и ние гледаме руската телевизия и сами виждаме какво приказват там. Няма нужда да ни обясняват някакви си аналитици и евреи какво се променя в реториката. Сами виждаме и чуваме!

"..действал съвместно с нацистите срещу ......" Полша. Познайте кой!

Украйна продължава с гигантски крачки да се разделя с раш.стка Раша: до траурните чествания на ГОЛОДОМОРА ще бъдат съборени всички паметници на убиеца Ленин

Шило

И след като изтрезнеят, ще му издигнат нови, защото благодарение на него има държава "Украйна". Ако истината зависи от гледната точка, то реалностите почиват само на факти.

Стига глупости пиши Украйна е гугъл и виж кога е създадена!! Преди Русия!! Само идиот може да вярва ,че Ленин е създателя на Украйна!! Такъв като теб!! Киевска Рус е Украйна, не е Русия!!!

Бай Ставри

Реалността е, че ТВОЯТ ИМПЕРАТОР се на.ра. Вчера рус.аците са разстреляли с ГРАД мирна траурна церемония до Мариопул. 6 човека са на части. Казашките донски войски до Бахмутовка така са се вживяли във войната, че продължават сраженията. Доларът отива нагоре, нефтът надолу Путин като нефта

Гладомор (на украински: Голодомор) е масов глад в Съветска Украйна през 1932-1933 г. ПИЧ, ЛЕНИН Е УМРЯЛ ПРЕЗ 1924 Г. (АКО НЕ ЗНАЕШ)... КАКВА ВИНА МОЖЕ ДА ИМА ТОЙ ЗА ТОВА НЕЩО 10 ГОДИНИ СЛЕД КАТО Е УМРЯЛ?

Бай Ставри

Гладоморът е Кремълски ГЕНОЦИД над украинското население. Осъществявал се е чрез принудителен глад. Етапи 1921-1923 год - между 1.5 и 2 млн избити украинци 1931-1932 год - около 10 млн украинци След изтребването на украинците областите на днешен Донбас са заселени с етнически руснаци И до днес

Никой не вярва на Путлер, вчера казаци са нападнали два блокпоста на украинската армия в района на Бахмутки с танкове и друга бронетехника. Явно "примирието" беше до тук. Путлер ще бъде добре посрещнат в Милано!!!

Шило

Разбира се, че ще бъде добре посрещнат в Милано. Все пак е държавен глава на световна сила, с която италианците традиционно искат да са в добри отношения. Предполагам, че с оглед на дипломатическият протокол и Порошенко ще бъде посрещнат добре.

Това с традиционно добрите отношения ,умира!! Както умират и украинците на Донбас. Италианците не са големи фенове на фашистите като Путлер!!

Дано разумът надделее над желанието на някои за размирици и войни.

Шило

Ще надделее. Едната страна- Русия просто не иска война, и не дава поводи на другата. Въпреки провокациите.

В главите на ра.истките кремъли има само войни и грабежи натискай главите на р...те свини в калта и настъпва мир

Объркан си.

Всички анономници, плещещи тук простотии като Киевска хунта, жидо-бен.еровци, ук.о-фашисти СТЕ ПРОСТО ПОЛЗВАНИ от Ру,ката РАШИС,КА КРЕ,ЪЛСКА ХУНТА за пропагандни цели И вече не сте нужни Заминавате по голямата нужда на Малкия Пу ХА ХА ХА

Шило

Още един, дето е почнал от сутринта

Виж се бе, рус.ак Жириновски. Кой ще ти пада на теб в краката, бе мъ.шо ру.ка Вие се разпадате на бивша хазарска федерация

Добре боравиш с българския, в смисъл, добре за украинец.

Гласуваш за Радан, получаваш Борисов....

Тролчета това ли беше всичко? Свършиха ли предварително подготвените коментари? Много слабо представление днес.

Шило

Бе то виж качеството на коментарите, и ти става ясно. Празнодумието е намерило поле за изява.

Някой да има информация какво става след вчерашните изпълнения на мегдана. Навсякъде мълчат

Всичко е мирно и спокойно. Изпълненията свършиха преди обед, следобед бяха празнувания за празника с маршове!!

Да видях в трдиционен стил, запалени гуми, петарди, прашки, вериги и други демократични играчки