76-годишна даде над 40 000 лева на мним полицай

76-годишна жена от град Тервел е станала жертва на телефонна измама с над 40 000 лева, съобщиха от ОДМВР-Добрич.

Обратно в новината

Коментари - 76-годишна даде над 40 000 лева на мним полицай | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

При всички тези измами активно участвуват служители на банките. Банков служител, назначен от мафията, проверява статуса на сметките на възрастни хора, които живеят сами. След това подава името и адреса на т.нар. "телефонни измамници", които също работят за глобалната мафия. Останалото го знаете... Като служител в системата на МВР категорично твърдя, че всички тези измамници могат да бъдат разкрити и заловени до 1 седмица, но умишлено не се прави нищо! Над измамниците е простряла ръка всевластната българска мафия, която управлява и политици, и силови структури ...

ПРЕСТАНЕТЕ-ПРЕСТАНЕТЕ -С ТЕЗИ ВАШИ НОВИНИ..ПИСНА МИ ОТ ТАКИВА НОВИНИ . ВЕЧЕ ГОДИНИ НАРЕД ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА ПИШЕТЕ КЪДЕ В КОЙ ГРАД ИЛИ СЕЛО СА ИЗМАМИЛИ ЕДИ СИ КОЯ БАБА ИЛИ СТАРЕЦ............ЗНАЕТЕ ЛИ ВСИЧКО ТОВА Е ОТВРАТИТЕЛНО............ОКАЗВА СЕ ЧЕ НАРОДА ИМА ПАРИ И ОТ КЪДЕ ГИ ИМА.............ЗАЩО НЕ ИЗМАМЯТ НЯКОЙ БЕДЕН ИЛИ НЯКОЙ МАФИОТ...............

Има обяснение наличието на доста пари, продала крава, нива или получила от децата в чужбина. В провинцията хората живеят пестеливо, но наистина 40х. са много.

Поредният лузър.

Ето до къде ни докараха турските и индийските сериали. Бабичките не гледат "сутрешни блокове", новини и Николай Колев по Евроком, за да му се обаждат колко са им малки пенсиите и да си чуят гласовете по телевизора, децата и внуците им не знаят, че имат пари или просто ги оставят при тях на съхранение, иначе щяха да ги предупредят за измамници. Безобразно проста работа.....

Само това мога да кажа за тази баба. И какво си купи за 40 хил.лева? Сигурно за 1 кило сирене обикновено в магазина оставя 50 лева и казва - не ми връщайте ресто! Яд ме е че изхранваме тарикати, които остават ненаказани и с една такава измама си осигуряват живот за 1-2 години!!! Осъзнавате ли какво става?

А?

Какви страсти! Да добавя от мен - според мен авторът на статията ни лъже за сумата - не е било 40 000 лв, а 4000 лв. 40 хил. лв. се теглят с предварителна заявка, каквато е нямало. Освен това, ако е 40 хил, то значи служител от банката е включен в схемата и трябва да бъде разкрит, заловен и обработен по реда. Няма кой да рискува да бъде хванат по такъв глупав начин, само за да може да се напише скандална статия в Дир.бг.

Онзи ден даваха интервю по Нова с един такъв телефонен измамник, който събирал за себе си пари от името на отец Иван. Това което ме потресе е, че подобни паразити въобще не смятат, че трябва по някакъв начин да си заслужат съществуването и да допринесат нещо към обществото. Измамника си обясняваше как всъщност по този начин бил разбирал кои хора са добри - тези дето му давали пари като ги лъжел, как си имал няколко мулета дето му събирали парите, как държавата трябвало да се погрижи за него като го нахрани, облече и подслони и как като излезел от ареста вече бил измислил и други по-добри начини да мами хората. Шокиран съм, че сме допуснали в обществото ни да съществуват подобни индивиди и съдебната ни система няма полезен ход, за да бъдат въдворени на някаква каторга или поне в затвор.

Това наистина беше потресаващо и на никого не му направи впечатление, просто вече не ни пука от престъпността. Най-вече на прокуратурата, която трябва да следи тези неща с нашите пари и с големите си заплати от нашите данъци. Да не коментираме полицията, която я жалят, че няма хора, че са им малки заплатите и не е престъпно, че получават подкупи, за да си плащат кредитите и да си хранят децата. Ало.... ценности?....

хостелът струва 800 лв. на месец , за това трябват пари

тъпите реклами или покрай тях може да се набива в главите на изкукуригалите бабички да не дават пари на непознати или в пощите, от които си взимат пенсиите, да има предупредителни надписи.

Както е разказано, трябва да си много тъп, за да го направиш

Трябва да си много тъп, за да не разбереш, че това са възрасни хора и лесно се манипулират. Трябва да си още по - тъп, за да търсиш вина за престъплението от пострадалия, а не от престъпника. И най - накрая трябва да си още по - тъп и същество без никакво гражданско възпитание, за да не осъзнаеш, че задачата за пресичане на това грозно явление не е на отделния човек, а на държавата. Поздрави! Дано поумнееш скоро! Когато това се случи с теб и мноооого други като теб, тогава ще имаме изградено гражданско общество - знаещо и търсещо правата си, а също така знаещо и спазващо задълженията си!

Един по друг поглед. Забелязвате ли, колко много върви номерът с "обаждането на полицай"? Чаткате ли защо? Много просто.Възрастните хора са от поколението и времето, когато полицаите (милиционерите) всяваха респект и уважение! А сегашните ....циганите ги бият дет ги хванат.

Не е за вярване, колко много лузъри са се събрали на едно място. Цял живот вика работя и не можах да спестя, така и се пада, от къде толкова пари и т.н. Лузър до лузъра. На всички лузъри от все сърце им пожелавам да бъдат по някакъв начин измамени. Знам, че не е добре за обществото като цяло, но иначе на чугунените лузърски тикви няма да им дойде акъла. Поздрави, лузъри нещастни! P.S Loser (анг.) - загубеняк

И как ще бъдат измамени, бре? Нали уж нямат нищо спестено, както ти си написал? А ти какъв си? Може би си уинър? Я, като толкова много го разбираш инглиша, я вземи и преведи на незнаещите това уинър какво ли е!

Като нямат нищо спестено, на улицата ли живеят? Нямат ли възрастни родители, които лесно могат да бъдат измамени? Няма да превеждам какво е уинър, но ти със сигурност не си клевър!

АЗ СЪМ НАЙ ПРОСТОТО ПАРЧЕ

ПОСТОЯННО КОМЕНТИРАМЕ, ЧЕ АКО ИСКАХТЕ ДОСЕГА ДА ГИ БЯХТЕ ХВАНАЛИ. АМА НЕЙСЕ, ВИЕ ВОДИТЕ НЯКАКВИ СТАТИСТИКИ, ПРАВИТЕ КАМПАНИИ, ПУШИТЕ ЦИГАРИ ЧЕ ЗАПЛАТИТЕ ВИ БИЛИ МАЛКИ И ЕЙ ТАКИВА МИ ТИ РАБОТИ. ВИЖ ДА СВЪРШИТЕ НЯКАКВА РАБОТА - ХИЧ ВИ НЯМА, ЧЕРНА ЗЛАТКЕ.

Наспореди мен бабчето е изтеглило парите поетапно, щото е купунясвало дълги нощи с млади мъже, пило е скъпо шампанско и е ело црън хайвер, посе е обадило на дедето, че са я прекарали телефонни измамници, Но не на мен тези.... бабче, разкрито си

защо са му на това бабе толкова пари, на оня свят не може да ги занесе, а то вече пътува...

Как така в 8.00 часа сутринта са отворени банките. Нали за такава сума се иска предварителна заявка ???

Може да е имала няколко сметки в различни банки.

е специален клиент :)

Глупав народ! Абе някой да не дава секретна информация от банките? И на никой ли в тази банка не му направи впечатление тази сума изтеглена от възрастна жена?Чудна работа!

на някои да н е е ясно защо сме най бедни. Скоро даваха едиелиРАЗУЗНАВАЧ бил на 80 години - явно комунист живее като най-последен клошар и дал 80 хиляди на циганите.Те го завели с такси до банката - ха-ха-ха. Пенсията му била 700 лв.

Много лош матрияла, човекът го каза.

па той е от същио матреал, знае си!

А ти от кой матриял си? Май от най - залюхания и смотан. ха ха ха

Аз съм пенсионер от 20 години, пенсията ми е близо 1000 лв и не мога да спестя дори и 200 лв. Откъде имат тия пари в провинцията....

Ами да си си стоял и ти в провинцията, и ти щеше да имаш. Най-вероятно са от продажба на наследствени ниви и други имоти след реституцията. А вашите сигурно са били голи и боси, дошли от село след 9.9.44, настанили са ги в някой апартамент на фашист-буржоа и после работник в завода.

От зелена тиква семе не искам. Много елементарно и първосигнално разсъжваваш. Само глупавите и наивни хора като тебе вярват на всяка казана и написана дума.

Абе, ти да не си оня АЛАДИН???

Брей, ква е тая пенсия 1000 лв??? Явно си от наште.

човека, не е работил на "сиво" и затова..... му е такваз пенцията

ба мааму, откъде ги вадят тези пари пенсиите?!

толкова пари се теглят с предварителна заявка примерно 2 дни по-рано, няма как да стане за 10 минути

"Постоянно говорим, че няма държавна институция, която да иска да бъдат предоставени пари по телефона или да се хвърлят през балкона, да се оставят до кошчета за боклук, но в крайна сметка хората продължават да се връзват и да дават парите, които искат измамниците. Това каза вчера по БНТ Златка Падинкова от ГД "Национална полиция". " Златке, не е въпросът да ги говорите постоянно тези неща. Дори предплатените карти се водят на някое лице. Ами свържете се с операторите и вижте кой е звънял от тези теледони. Та така ще стигнете до част от групата. Нооо... май Ви е по-лесно да не си мърдате пръста по въпроса. Или пък е по-изгодно???

вече не ги съжалявам тези баламурници

Спечелил съм пари много пъти от Национална лотария, от Спорт Тото ми се падна джакпота и леката кола, сега чакам и на EFBET да позная числата.

76 годишна баба с толкова злато и пари и то в България....

Поне да ги беше дала тези 40 000 лева лично на Румен Радев, за да и върне достойнството :))

Горката женица.....

Че сме прост народ-слаба държава това май и на децата в детската градина е ясно! Но да изтеглиш 40000 лв. еднократно от банка без заявка и декларация за какво са ти парите не става от първия път ! Аман от измислени новини!!!

"Участвала" е в залавянето на измамници. Заслужава похвала.

Тервел е милионен град с хиляда банкови клона, от които ежедневно се изтеглят милиарди. Как си го представяте да има какъвто и да било начин такава измама да се предотврати. Да не говорим, че няма никакъв, ама никакъв начин да се разбере от кой номер са й звъннали и чия е картата. То нали затова направиха и предплатените карти поименни. Абе то цяла банка обраха под носа на всички органи ( а сякаш е само един), та една баба ли.

Вместо да трошите пари по безмислени листовки и акции из медиите, вземете та хванете измамниците , бе!

ИМАЛА ,ДАЛА....!

не сми хора - скотове сме. След като повече от десетилетие гласуваме за комунистите и винаги следва катастрофа - кво искате? Бил съм в Европа, бил съм и в Щатите и няма беззъби хора - да бе да - нямали пари - за ракия има, да ги хвърлят има - но за зъби - няма. Бас държа, че тая баба с 40 000 лв.е била и тя без зъби.

Има беззъби в щатите и то бая по-млади, в Европа също.

Полицията много добре знае кои са тези хора. Тази работа не може да се върши без помощта на полицай и банкер. В банки вече не е сигурно да си влагаш парите. Политиците постоянно наблюдават колко пари има народа в банката и започват да ги сърбят ръцете.

Българе, не се подвеждайте! Това са пропагандни публикации!! Кои .добри деца . ще оставят на родителите си такива парици??!

Такива не ги жаля! Забравила е в .дивана . поне още 20 000!

Имала, дала.

В България назря момента за сформиране на граждански отряди за справяне с подобни проблеми, които нормалното правосъдие не може да накаже. Говоря полицията и закона да си затварят очите когато бъде линчуван някой циганин, защото е измамил пенсионер, изнасилил и ограбил пенсионер, набил дете, всеки педофил и всякакви други такива, които по една или друга причина ходят на свобода, а не заслужават.

Недей така, ще ядосаш БХК...

След такива заглавия - минимална пенсия 300 кинта .... ДУДУК!?

По закон, сума над 25000лв се пренася с инкасо. Банките много добре го знаят това, но нито са предупредили бабата, нито полицията, абе не им е пукало в крайна сметка.

нищо ново под небето. Колкото пъти БСП на власт и катастрофа. Нямаме памет. Обичаме да ни лъжат. Защо мислите, че всичко по-свестно се изнесе - спасява се от безпаметнит омуняги и русофили

Ти нямаш сиви мозъчни! И каква памет търсиш, бе??!...мой прлопуск...фатален...

ПРЕСТЪПЛЕНИЕ "ИЗМАМА", НЯМА! ИМА БАЛАМИ И ТАРИКАТИ! И ДОКАТО ИМА БАЛАМИ, ЩЕ ИМА И .....

Само не обвинявайте пенсионерите. Всеки на тази възраст е малко изкукал, оглупял и загубил връзка с реалността. Хора, които са по-емоционални и по-лесно се поддават на манипулация. Виновна е държавата че е оставила всеки да се оправя сам. Престъпността не се бори с листовки какво да правим и какво да не правим.

Ама не е достатъчно изкукал и помни номера на БСП в бюлетината, например 15/15.

При управлението на ГЕРБ не стават такива измами.

Ами да им забраним да гласуват.

Вижте простия манталитет на пасмината, била богата пенсионерка и за това дала. Комунизма бил виновен, Дс било виновно, путни, хибридната война. От къде са и парите, аха значи пенсионерите са богати, имат пари, да ги крадем ,лъжем и мамим, браво, така и се пада, лъжат ,че нямат пари, я виж какви имот имат, и пари имат, и ценности имат, а се оплакват, правят се на болни, хитруват и т.н и т.н. Простата гмеж не може да схване, че днес е тази женица, както я наричат, но утре ще бъдеш ти, децата ти, внуците ти, близките ти, няма да ти се размине. Стадото обаче не схваща, пише глупости, коментира в несвяст и върви към своята голгота. За това тази територия е фронтова, без суверенитет, на автопилот, и всеки ,всеки момент е под заплаха и няма да има спасение, независимо как и кога. Но щастливият мияч на чинии, гледач на болни, слуга на чуждестранни господари, е щастлив ,доволен и не мисли. Той си мисли,че е свободен с ценности ,но не разбира говедото за какво става дума. когато разбере вече е в обора и измъкване няма. Дерзайте малоумни разрушители на собствената си държава.Радвайте се,превърнете разрушаването на България в национален спорт, докато остане само името на територията. Обяснявайте, как всичко това е нормално, как се случват тези работи, как виновни са комунистите и кой знае още какво. Честито,днес не е Трифон зарезан а е Хелоин, пийте по едно вино менте, вдигнете наздравица за собствената си гибел. И по весело, по бодро, с вяра и надежда. Глупостта и лъжата ,нямат граници.

Цял живот работя и спестявания нямам, а какво остава в такива размери 40,60,100к ... и да мога да си позволя да ги хвърля през балкона, баси тея хора са построили комунизма :) Вие защо решихте, че не е дала заявка бабата за теглене? Не пише ли, че е дала първо 320лв+злато, а после са се разбрали за след 3 дни да даде повече.

12-ти й се обадили, на 13-ти сутринта в 8 ги изтеглила. Как ги изчислихте 3 дни?

Е па нема да имаш спестявания, оти си ги изкъркал.

Не след три дни, а на 12 02 17 дава 320лв+злато, а на 13 02 17г. предава още 40,000лв.!

Прост народ, слаба държава!!! Сто пъти им се каза на тези хора да не се доверяват на хора по телефона, цяла кампания по БНТ тече в момента и пак се хващат риби на въдиците????

В "ерата" на тел. измами винаги е подозрително, когато възрастен човек тегли големи суми и банките би трябвало да са бдителни и да поразпитат, за какво са му парите.

Банките нямат право да го разпитват за това.

да го разпитват. Още като каже, че ще тегли 40 000 и да звънят в полицията. Полицаите проследяват бабата и ... хващат колегите си.

Някои от коментиращите тука май само са минавали покрай банките. Никой банков чиновник НИКОГА НЕ ПИТА за какво си теглиш парите, това е в разрез с правилата. Най-много да предупреди, че за такава сума е желателно да има охрана, но ако клиентът откаже, банковият служител не може да направи НИЩО ПОВЕЧЕ. Или почваме кампания за дискредитиране на банките, та когато Курнелия и компания почнат да ги фалират, популацията да се радва и да ръкопляска?

В семейството ми, благодаря на Бог, се радваме на добро здраве. Само веднъж, поради грешна диагноза, дъщеря ми беше приета в болница. Това беше първият случай, в който ми позвъниха телефонните измамници от нейно име, казвайки ми, че е в болница. Какво съвпадение! Още повече, че ми позвъниха на служебния телефон, на който аз отговарям, а в болницата изобщо не съм казвала къде работя. Аз лично правя извод, че разполагат с най-пълната база данни за всеки от нас, сетете се чия.

И случайно ли е, че полицаите не гонят тези измамници? С години никакви действия не предприемат за залавянето и осъждането им.