Кметски съвети пазят село от телефонните измамници

Кметът на с. Зелендол Ангел Младенов учи жителите как да се предпазват от телефонни измамници.

Обратно в новината

Коментари - Кметски съвети пазят село от телефонните измамници | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В къщи се обаждаха седем пъти през два месеца.Веднага усещат,че ще им тегля май...ната и затварят. Те просто нападат светкавично и неочаквано и заварват възрастните хора неподготвени. Заслужават строг затвор,но явно някой от високите етажи печели и от тях и ги закриля. Мафиотска държава от горе ,до долу.

Вина имат и даващите наивници, затваряйте веднага, а има и болни, в кризи, упреквам даващите, а че зад тях стоят , няма да назовавам, те си знаят , кои са, но точно удрят, когато им е лошо, когато са с хапчета, когато са депресирани, не ги оправдавам, ама и много семейства след това си отиват от този свят, дори има и лекари, еродирани, които са се подвели, но това е преди години, но как точно улучват, точно кого да ударят, имена на деца в САЩ, на запад, как, на мен лично са ми звънели по дом.телефон, но дори и не ги изслушвам, веднага затварям, НО... наивници, не гледат телевизия, не влизат в чата, ограничени, много са измамените, има и от малцинствата, трябва веднага да се затваря, защото явно не зная, но те омагьосват, има и между тях вероятно умни, а и не желаят да ги разкрият, а могат, има начини, и това са пари с много лишения, нали ги виждам какво ядат-хляб, олио и червен пипер, кашички, но ... от коя година започнаха тези измами, мисля, че има около 10 г, първото звънени при мен беше във Велико Търново да им занеса 2 хил. и да ми станат 4 хил., затворих им, винаги им затварям, НО ... както писах по-горе не гледат телевизия, не се интересуват, а най-вече оцеляване на семейството, нямам думи, виновни са даващите и от там тръгват проблемите в семействата, дори много хора си отидоха, масивен удар, или точно това им е целта на някои от управляващите, и др.д.учр. само можем да гадаем, но истината те си я знаят. Ако са цигани, виждат в какви огромни жилища живеят, нека ги проследят, от къде са им парите или заедно с тях са обвързани, въпроси с много неизвестни

Има изтичане на данни от Виваком, звънят на мобилен и на стационарен едновременно, при условие, че лицето се е отказало от книжна фактура, за да не може същата да е открадната от пощенска кутия. Вече не става въпрос за циганска мафия, звънят добре обучени хора, с професионали умения. Дори да не се стигне до даване на пари, психологичното натоварване е смазващо. Сигналите до МВР са глас в пустиня, отговаря се "затваряйте телефона" и толкова. Редно е да се вземе решение да се ангажира държавен капацитет за ликвидране на гаврата с хората. Считам, че държавата е за това.

Кой дава информация на измамниците,към кого да насочват ударите си? Как пък винаги нацелват възрастните хорица,които имат някой спестен лев? Явно плащат на хора на по - високо ниво и затова се измъкват безнаказано.

Корумпираната полиция и още по корумпираните съдии и прокурори са виновни за този вид циганска престъпност