Палестинци взривиха автобус в Тел Авив, десетки пострадаха

Най-малко 23-ма души бяха ранени при взрив в автобус в Тел Авив. Трима от пострадалите са в тежко състояние, предаде Франс прес, цитирайки източници от Бърза помощ, съобщи БТА. Броят на ранените расте постоянно, предават световните агенции. Палестинска групировка пое отговорността за атентата.

Обратно в новината

Коментари - Палестинци взривиха автобус в Тел Авив, десетки пострадаха | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

смачкайте ги тия араби бе . кво се мотате още деба и боклуците.

Твърде съмнителен атентат. Класически израелски сценарий за извършване на атентати от израел. Близките няколко години направиха няколко такива, включително и случая в Бургас. Само там сгрешиха и допуснаха жертви. Не е проблем взрива да се насочи така, че да няма жертви. Което и тук е направено. Нещо като театър, но с повече пиротехника. Освен това евреите са известни с безмилостното си отношение спрямо сънародниците си. Интересно е, че по съобщения в първия момент, палестинците не бяха известени за този атентат и не поеха отговорност, но изразиха задоволство. След това две групи поемат атентата, което е странно. Означава, че всеки може да си поема отговорност за неща, които не е извършил. Както виждаме, атентатът беше осъден от всички. Т.е. изгодата е за израел. Пасивите са за палестинците. Разбира се, в тази мътна ситуация съществува вариант да е палестинско дело. Но по мое мнение, това си е чисто еврейско дело, от където и да го погледнеш.

Точно така! И през Втората световна война руснаците сами се нападнаха, само и само да обвинят Германия и да заграбят територии, на които да построят социалистическия лагер. Типичен сталински сценарий!

УважаемиЙЙ Бацилус Мезентропус, вий предизвиквате бурно неконтролирно растройство и сте ОПАсЕН ЗА ЗДРАВЕТО!

Не е лошо преда де се коментира арабско-еврейския конфликт - да се прочете неговата история, за де се разбере кой за какво е виновен, кой какво е направил и за какво се бори! Ама да се четат всички факти и поне от последните 100 години насам (поне)!!! ... Следващото: да се внимава с понятията. Например, т.нар. "окупирани територии" - Те отдавна не са точно окупирани, щото Израел се е изтеглил от Газа преди 7 години. От друга страна кой знае че преди от Израел, са били окупирани от Египет! И последно: как бихте реагирали ако сега някой каже, че България е окупирала териториите на Османската империя! (Не защитавам Израел, а само истината и фактите!)

"око за око, зъб за зъб" за рекли арабите....а, око за око, зъб за чине си го измислих аз....как няма да взривяват хоритцата, ми те се съпротивляват, натикаха ги от цялата палестиня, в гъза, всеки ден деца умират....медикаменти няма....мъка....срамота в 21 век още не е решен палестинския проблем....оня о, бамба за какво я взе нобеловата награда за мир....

А, сега аз да попитам къде им бяха службите, че го проспаха?

Така и не ми стана яснно, защо неграмотни и грамотни така старателно разделят евреи и араби, като че ли са два различни животински вида /животински, в смисъл на живи същества/. Те са семити, кръвни роднини, според библейските източници - потомства на братя от един баща. Пример: едните казват 'шалом', а другите 'селям'. Но пък, от друга страна, всички знаем, че няма по-ужасни вражди от тези между кръвни братя...! Жалко за децата!!!

ти си прав, че евреите и арабите са потомци на двама брата. ако разгледаме вупроса по този начин, това значи че всички хора сме брата, защото произлизаме от адам и ева, ама маи това много често го забравяме *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ще се опитам да направя едно пояснение..атавизъм това е социално-психологическо явление при което човек се придържа към близки до неговата същност желания вродени или придобити...какво имам впредвид..тук в този форум една ясно очертана група от хора когато нямат солидни аргументи с които да надделеят в споровете със своите противници съвсем целенасочено използват няколко отработени хватки една от които е да обявяват противника си за луд или ако не е в момента то е бъдещ такъв..защо споменавам тук за атавизма...навремето така действаха и в БГ с несъгласните, вкарваха хората зорлем в лудницата и с електрошокове ги оформяха така да се каже...защо разказвам това ..за да знаете кой кой е и като срещнете някой който отправя във форумите такива обвинения срещу свой опонент знайте че е от старата човеконенавистна школа, комуто атавизма не позволява да излезе от порочната си човекоубииствена същност..

- Изреченията свършват с по една точка. - Започват пък с главна буква. - В Българския се използват запетайки. - "Предвид" се пише. Не "впредвид". - Българският език не допуска съкращение БГ. Възпитанието също. - Цитат: "Мръсна долна твар..Копелдак и дегенерат си ти мизантропе..гад мръсна". Това чия отработена хватка е? Оплака ли се вече, баце? Какво ти казаха президентът, СЕМ, СКАТ и Дирекцията по вероизповеданията? Да очакваме ли сега появата на останалите... хм... "личности", обитаващи черепната ти кутия?

За всичко си има време под слънцето..благодаря ти за опреснителните курсове по краснопис ...но в мойте коментари аз въвеждам правила кое как да бъде...затова свиквай..ако не ти харесват правилата ми не чети написаното от мен..няма да се натъжа..

Знаеш ли препрочетох няколко пъти това което цитираш а именно :- Цитат: "Мръсна долна твар..Копелдак и дегенерат си ти мизантропе..гад мръсна" Това чия отработена хватка е?...ми какво да ти кажа, гали ухото майна...някакъв сериозен играч ще да е този който ти го е изпратил това нещо...явно дълбоко в ректума ти е бръкнал чиляка, че да го развяваш напред назад като байряк това цитатче...скрита болка има тукааа ..навремето един лидер на етническа партия пак така от мъки и терзания развяваше кюлотите на жена си по телевизии и вестници...

И накрая за финал пък и за да проявим човещина ...от името на този който ти е написал тези неща в цитатчето де...ти се извинявам ...най вероятно много си го ядосал човека дори повече от колкото можеш да си представиш...

УважаемиЙЙ Бацилус Мезентерикус, вий предизвиквате бурно неконтролирно растройство и сте ОПАсЕН ЗА ЗДРАВЕТО!

ЖАЛКО

kgb777kgb

Чудя се дали сте толкова прости , или вЕрно тука нЕкой плаща да се пишат тъпотии ??? КОЕ точно оправдава един взривен автобус , с цивилни граждани , жени и деца ??? Тука само араби ли сте или нЕкакви хейтъри ??? Ако утре чалмите гръмнат и някоя детска градина ,пак ли е добре ??? Що не питате роднините на взривения в Бургас шофьор как са сега , той е БЪЛГАРИН ???!!!

А кое оправдава нехайството на Израел- по целия свят евреи са основните , които СКРИТО винаги рушат това, което не влиза в техните схеми. Израел нали се води от божи план. Е, и палестинците и те така

Бе ма'а му стара, на теб ако ти разменат галошите цел ден ще се чудиш какво ти стиска, ама иначе световната политика бистриш, специалист по еврите го раздаваш..схемите им знаеш...

Виж сега кгб според моето скромно мнение тук едва ли има хора които да се радват на случилото се..ноо тука идва но-то липсата на справедливост води до омраза а омразата води до мъст..тя мъстта съчетана със фанатизъм става кво да ти кажа става май си джейс...както ти искаш да ядеш манджа така и другия човек иска същото..навремето го чух това от една ромка ..тук четем как някой заклемяват тези или онези..ми ако дойде ден някой от вас да е на местото на хора гладуващи мизеруващи гледащи с гладни очи другите как живеят добре на широко как ли бихте постъпили ..задача за решаване с повишена трудност ви давам

кой беше на далавера от този взрив, тогава? И кой е на далавера от този, сега?

РЪЧНО-Преносим ядрен боеприпас наречен ФУГАС на въоръжение в амер армия модел 1973 год тежи 28 кг и има мощност =800 тона тротил. По-новите модели са 21 кг и 5 пъти по мощни. Външно са опаковани като раница и се носят от 1 боец.

Иран изпратил военна помощ в Газа, е как става нали уж е блокирана. Имало някакви тунели.Нали израелците ги знаят имат и специални ракети които се взривяват дълбоко в земята, защо не ги използват.Има някаква, далавера иначе няма обяснение защо още не е изпържено всичко живо в Газа!!!

Далаверата е идеологическа. Ако няма нападения как Израел да мобилизира населението? Кое да ги сплотява?Освен това така имат и повод 'отбранявайки се' да завземат нови територии. И да се въоръжават. И да се множат

интересно , произраелски и проеврейски натсроените , че нямат какво смислено да изразят като опровержение. Могат само да охулват подобна позиция, да се надсмиват, очернят и нехаресват. Но не я опровергават. И как ли?

Напрежението, което избухна през последните дни, е предизвикано от терористичните арабски фракции, които започнаха обстрел по израелска територия с ясното сънание какъв отговор ще предизвикат. На арабите не им пука за цивилните жертви измежду своите. Целта е евреите да започнат сухопътна операция, при която арабите ще се опитат да пленят колкото може повече израелски войници, с цел да ги разменят за палестински терористи, които в момента са в израелските затвори. Арабите знаят, че израелците ценят човешкия живот и разменят пленници в съотношение 1:10.

Какви глупости си написал ?!? Конфликта го започна Израел. Ракетите на Хамас са само реакция, при това изключително неефективна, т.е. не планирана. Евреите ги подпукаха съвсем неподготвени.

Атентатора - самоубиец е взривил бомба. КАКВО ЩЕШЕ ДА СЕ СЛУЧИ АКО БОМБАТА БЕШЕ АТОМНА ?? НИМА Е НЕВЪЗМОЖНО ХАМАС ДА ПРИТЕЖАВА ПОДОБНО ОРЪЖИЕ ? На големия руски пазар има всичко - от калачник до атомна бомба. Евреите са штастливи, че са се отървали само с един автобус.

Колко удобен теракт.

Мосад спретна атентата в Бургас защото спешно им трябваше повод за конфликт с Хизбула и Иран. Интересно тук кой е автора при положение че на Хамас сега последното което им трябва е повод за нов пердах.

И после ние сме били софт таргет!Лабааав,лабав е бачо Нетаняхо...прекалено меко пипа:ако на израелско място бяха Русия или САЩ,досега палестинците щяха да са само спектрално доказуеми

Само така бако тва да не е им е селската бачия . Ади де.Дибелата гьостерица и тва е.Ш,го играем ние тука на димукрация.Тия врътки съ само за балъците от БГто (кофтият матриял де).Я дъ играй бухалкЯта и ш,съ упрай работАта.

нимаш представа колко си прав *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Нетаняху=Хитлер

Ти че си прост то си ти личи.Израелци са най-миролюбивия народ,добронамерени,трудолюбиви и цивилизовани.Що ти не отидеш да съществуваш до съседи прости по-прости най-прости- палестинци, между другото нарочно ги държат в това жалко и мизерно съществуване, за да са по-лесни за манипулация. Самите жители на Газа не са толкова виновни колкото техните главатари,те хвърлят бомби от цивилни сгради с пълното съзнание ,че там ще бъде ответния удар и ще загинат цивилни, такива долни изроди, сами избиват народа си.

Малеййй душа ти направо изби рибата. Това послание е за яшлъ(старци) - публиката която дреме пред турските сериали ма не е за тук. МолАм ти сЪ ти хептен събори летвата.

Я кво било ? Оказва се, че терористи имало в Тел Авив и взривяват автобуси ! ... А не само по БГ - черноморски курорти! Еврейте от тази измислена държава да не ми се правият на "ощипана" невеста! То не бе шум, преструвки и превземки .. и обвинения към България!

Евреите освободиха ивицата Газа, изтеглиха се от смятана за тяхна земя.Само това им струва сума ти пари.Благодарение на тяхната добра воля, не просто има държава "Палестина".Те я и хранят.Най-големите приходи на Палестинците идват от Израел - хуманитарни помощи, пари в брой, работа.Всичките лагери там се издържат основно от еврейските дотации. В добавка - от същите тези лагери се изстрелват ракети по мирните градове на Израел, като това оръжие се купува със същите пари които са отпуснати за помощи.Шейховете нехаят че децата на народа им гладуват и са прости - казват - заради израелците сте така.Дай да им отмъстим, възпитават джикхад в пикльовците които отиват да мрът.И си стрелят с ракети от покрива на сгради, които Израел няма как да порази защото са пълни с жени и деца, и това ги забавлява.А да - и също стрелят по сгради пълни с жени и деца - целите им са цивилни - училища, болници и пр.Това продължава 40 години вече, и Израел отдавна изчерпа всички мирни методи - с мангали не можеш да се бориш освен с геноцид.Нямам как да обичам евреите, но за това да са такива каквито са, и християните сме допринесли.Но чисто човешки, онзи въпрос стои точно както съм го описал - паразити които обстрелват мирни сгради и папат помощи от хората по които стрелят.Без глупости за световната конспирация ако може, притрябвал на някого това пикливо парче отровен пясък.Просто от там идат ракети по детските градини.

Добра словестна еквилибристика драги Моше. Доста по добър си от Мизерабъла пардон Мизантропа ...така се прави пропаганда...тряаа а са свири на тънката струна...явно критиките и препоръките ми са взети под внимание...дори бих препоръчал на вашите началници да ви окомплектоват двамата с Мизерабъла да го играете доброто и лошото ченге...тогава вече със сигурност матрияла ще бъде абсАЮтно ошашавен и гипсиран...

Забравих да добавя, че тогава вечееее...е тогава вече двамата с Мизерабъла обсолютно ще превземете форума досущ както БиБитко превзе Конституционният съд с назначаването на др. Мар---ска....дерзайте юнаци времето е ваше..

А Голанските възвишения на кого са?

На Сирия са и са стратагически т.е от тяхможе да се атакува Израел, за това еврейте ги окупираха. Това е логично и жизнено важно за сигурността на държавата израел.

Да пратат БГ експерти да търсат улики за атентаторите

Още преди години се говореше , че като се пътува в Израел , да се избягват автобусите на градския транспорт , понеже не се проверяват пътниците на влизане. Това е може би най лесната мишена там и явно терористите са отчаяни и не могат да направят нищо повече освен до прибегнат до най лесното...

А още по-преди години вестниците (Вестникът) през ден, през два съдържаше думите: "...окупираните от Израел арабски територии..."

стига сте плямпали за тия 'окупирани' територии... аман от компетентни мнения от хоремага... 1. тия земи са си на израел. 2. 'палестина' е измислено от римляните понятие 3.всеки които фърля ракети напосоки по цивилно население се нарича терорист 4. терористите подлежaт на унищожение

НЕ СА МИ СИМПАТИЧНИ НИТО АРАБИТЕ, НИТО ЕВРЕИТЕ... АМА ДА СЕ ИЗБИВАТ НЕВИННИ ХОРА Е БЕЗУМИЕ И ВАРВАРСТВО, НИКОГО НЕ МОГА ДА ОПРАВДАЯ...

Не говорим за симпатии !Има факти,но ти не си в час.

Проблема на терора е че хората свикват с него и губят страх от смъртта .След ВСВ евреите бяха в това състояние и успяха да извоюват голямо жизнено пространство за себе си за сметка на месното арабско население. Приложиха и методите с които германците ги третираха. 50 години по-късно на евреите вече не им се умира за Родината,са сметка на това обача арабите са готови на всичко за да ги изтребят без значение на броя дадени жертви. Просто плочата се обръща.Някой задавал ли си е въпроса защо през хилядолетията накрая винаги има гонения на евреите????

Отново некомпетентни "селски" разсъждения - ако имаше и най-малката възможност за мир щеше да се стигне до него - но тогава мутрите, които управляват и зомбират собствените си братя намаше да имат милиони в швейцарски банки! Това е истината - точка по въпроса!!

е твоите като са коридорно канцеларски? Или викаш в бардаците на града и затъмнените коридори на институтите по- добре се отварят сетивата и човек проглежда.Хм, диоптри, лицемерие и куртоазия не са мислене :-)

Който сее бури, жъне ветрове.

Обратното е...

Обявена е мобилизация за над 75 000 единици резервисти = скорошен бърз удар върху Иран , ивицата Газа е като заден двор , винаги можеш да си "косиш" ливадата!

Това не се счита за терористичен акт, когато бомби падат върху децата ти.На това му су вика война. И тя няма да спре заради "безрезервната " подкрепа на най-големия терорист.

И защо падат в/у децата ти бомби, щото ти първо стреляш от жилищни блокове с/у Израел с ясното съзнание че отговора ще убие хората деца и жени точно в този блок, ама на лудите не им пука.И нали се спазваше примирие докато умиротворителите и журналистите са там, ама нека и те да ги видят що за хора са и въобще те не искат собствена държава ,а само са против Израел.

И са много прави!

Би ли обяснила ясно и конкретно защо са против Израел? Знаеш или само така си чула?

Абсолютно си прав.

ужасно за хората но това е лудостта на политиците

Права си но,забрави да споменеш и безумието на арабската пасмина-палестинците.

аман от расисти - било то антисемити или семити.

Да приятелю РАЙНА трябва да се спазва правилната директива която е: евреите прави арапите криви!!!!!!!продължавай да насочваш стадото с остена в правилната посока!!!!!!само така преди всичко тряаа са спазват директивите