Ердоган: Стремежът на Иран за господство е нетърпим

Президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган нарече стремежът на Иран да доминира над региона „нетърпим“. Ударите срещу хусите в Йемен продължават.

Обратно в новината

Коментари - Ердоган: Стремежът на Иран за господство е нетърпим | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Анадолския мошенник се перчи с орките си без мозък в забрадки. А тук някакъв слабоумен го нарича "гн. Ердоган " и се прехласва колко бил велик. За безмозъчните може и да е велик за всеки останал е просто поредния азиатски негодник разчитащ на олигофрени без автономно мислене.

Мухахахахаха Мухахаха

Брех тоз анадолски тюфлек много загрижен бил а? ФАЩ И ТУРЦИЯ МОГАТ ДРУГИТЕ НЕ А? Логистична подкрепа оказвали а а ако ние окажем същата на кюрдите които турция мачка от векове ко ще запее?

"Дошли сте от 12 000 км. да ми нареждате какво да прави Турция.Марш от Турция" Ердоган към Байдън и Нуланд..... Изгони ги като кучета ! Може да е всякакъв, но се стреми Турция да бъде суверенна страна, докато ние българите загубихме всякакъв суверинитет. Ние сме поробена от САЩ държава.Фактът, че не плащат наеми за базите показва, че те са собствениците на България! Така стои въпросът и с реактора и с финансите и пр. и пр. Агресорът си е агресор, робовладелецът си е робовладелец и се нарича САЩ !

ти се моли да не окажaт логистична подкрепа на турците в българия, помияри такива

Не харесвам нищо в турците. Ужасно противен и супер нагъл народ са

а някога запитвал ли си се вас българите кои ви харесва....голям зор за турците ,че спирос не ги харесвал , ще си го преместят на другия крачол

Aз също не те харесвам но моите прадеди т.е.,бивши господари(Eфендилер) винаги са били толерантни спрямо раята.

Да много са били толерантни, за това са потурчвали масово и са събирали кръвен данък до 1826. В Батак, Стара Загора, Търново, Скпопие, Перущица, Одринска Тракия са били особено толерантни. Ти по принцип не си Ефендилер, ти си някой потурчен, който сега се мисли за велик. Междодругото толерантна е била раята, че след 1878 е оставила Ефендилера да си живурка спокойно и не е му е потърсила сметка за 500 години робство.

защо изобщо ни занимавате с тоя анадолски циганин. и него евреите го пързалят както си искат

а защо изобщо вие българските цигани ,се хващате да се занимавате с него, не сте му по категорията, малко сте слабички за него

Българите бели хора, европейци и сме част от Европа. Цигани сте вие турчаците и всички турчеещи се боклуци. Самата европа ви вика Джипси и не ви иска.

Пък аз искам да знам, защо нищо не се пише по въпроса как така Израел и Саудитска арабия бомбят заедно трета държава/Йемен? без разрешение на ООН?

val55

Защо, на последно време демокрацията почти се приравни с диктатурата, или нещо се лъжа в обхвата и на двете.... С една дума оказват се лика прилика...

не се лъжеш. и не е само на последно време. винаги демокрацията е била параван зад който се крие брутална диктатура

Леко уточнение на термините - не демокрация а демонокрация е термина :)

Това е османското приятелче -терорист на нашия доктор на науките Тиква. Д-р Тиква все такива приятелчета завъжда:тоя коляч,Запъртъка и Крадлата от Украйна и подобни престъпници.

Точно Турция не е най подходяща да говори по този въпрос,защото тя постоянно се меси където има интереси.По скоро си е чиста заплаха към Иран.Турция може да е с по-силна армия от Иран,но грешка е да се смята,че Иран е сам сред вълци.Турция трябва добре да премисли какво ще спечели,и изобщо дали ще спечели военен конфликт с Иран.Това ще е врата към ада или празно говорене.Светъ като че ли деградира.Здравия разум е в дефицид.Много станаха поводите за съжаление, за възникване на глобална война.Не се залъгвам,че Турция,С.Арабия,Египет,все марионетки на САЩ,могат да решат сами тази конфликт.На Ердоган му е ясно какви ще са последствията,но многото протести напоследък явно повече го притесняват за сега.

B TR има доста умни хора , които не желаят и не искат съвети от никому , осбено от руските подлоги като теб.

ибрикчия. турците са нация от ненормалници. не ми обяснявай колко телевизора произвеждали и как това значело че са големи умници.

Единствената страна,за която Китай ще воюва, е Иран,не е въпрос на симпатия,а на суровини и енергийни източници

зат иран стои китаи,ако нападнат иран това знаги хе са нападнали китаи, тръдна работа, невазмозна,биго *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

С камъните на краваристан по главите на краваристан. Иранците бързо се учат.

ТОЗИ ДА СИ МЕРИ ДУМИТЕ, ЧЕ ОСВЕН СИН ПОТОК ЩЕ МУ ПРЕСЪХНЕ И ДРУГАТА ТРЪБА ЗА ГАЗ ИДВАЩА ОТ ИРАН. КАТО МУ ДРЪПНАТ ШАЛТЕРА ЩЕ ГЛЕДА КАК ИКОНОМИКАТА МУ УГАСВА КАТО ФАС. ВРЕМЕ Е ДА МУ СЕ ПОКАЖЕ, ЧЕ Е НИКОЙ.

Kолко си неук и неграмотен , г-н Eрдоган е човекът к-то е на сцената повече от 10 години, като страната му е 10 пъти по развита от бившите соц. страни влезнали в EO. A ти сигурно, много разчиташ на мизерната си заплата, с която не можеш да задоволиш необходимите минимум стандарт на живот.

Млък,манаф!

Hищо ново под слънцето и в близкият изток, во-ната между сунити и шиите ще се разрасне, печелившите се знаят т.е. военната индустрия на запада и Pусия.

Ще му припари под гъ на този потомък на катунари.

Едно време имаше един Съвет за сигурност на ООН, и само той решаваше за военна агресия към суверенните държави. А сега вече който си иска напада другия. Каква е тази анархия???

Както бях писал вече, паносманската доктрина изисква някои жертви. Така че Ердоган ефенди ще не ще, ще се понадупи накъм големия тъмен брат. Само дето вече много взеха да стават размирните територии и все по-малко- мирните. Пък и там някак странно падат самолети, пилотирани от уж психично болни хора.

Един голям брат,нищо,че е черен,дава тон за песен

взимат наркотици всички политици приберете ги в психо клиника и ги вържете в усмирителни ризи и на ефтини транквиланти!!! а нас ни оставете на мира!!!

Г-н Ердоган, ами Вие що чините в Сирия и защо не уважавате териториалната ѝ цялост???? В Йемен ставаме свидетели на ситуация, огледална на тази в бивша Украйна, но нека се вгледаме в позицията, която заема запада... И в двете държави/бивша Украйна, Йемен/ има законноизбран, бягащ президент, срещу властта на когото противодействат въоръжени бунтовници, подкрепяни отвън. В единия случай /бивша Украйна/ запада е зад бунтовниците, окупиращи властта, а в другия /Йемен/ е срещу тях! А какво става с "принципите и западните ценности"? Ха-ха, майната им, няма такива, всичко това са приказки за наивници, чиста пропаганда... точно поради тази причина войната в Йемен няма да бъде отразена от мейнстрийм медиите, всички до една контролирани от запада, т.к. повдига много неудобни за същия този запад въпроси...

Вижте се,бе,журналя- вече 3 дни дори правилно не можете да напишете името на едната страна в конфликта!

а ся де?:))) ...ебати световната политика ебати и чудото - тоя Ердоган го заппомних как на някакава сбирка се разпеняви срещу Израел ...ааа ся почва да върви към интересите на евреите (разказвам грубо по общ спомен без детайли)

казвам ти че всички те са просто шайка луди кечисти ама гламав народ дето им вярва бол

хахахахахха :)))) луди кечистиии :))) готино го каза :))).... стив остин, ледения , скалата (новите не ги знам) хахахах викаш идиотски представления правят всичките дори почват да му губят края от време на време :)))

Еродаган както винаги лъже. В случая, подобна на Обама, обслужва крайните сунитски ислямисти. 1. Хади НЕ Е избиран за президент, а взе властта след падането на Салех, при когото беше вицепрезидент. Съответно - иска нестабилност и диктатура, щото при избори ще духа супата. 2. Хути (не хуси) е джижение, а не етнос - носи името на ал-Хути, шиитски лидер, вдигнал въстание през 2004 г. и убит тогава. 3. Цели на хутите - стабилно правителство (това те искаха от Хади още от октомври м.г.), създаване на работни места, осигуряване от държавата на нормално функциониращи нейни институции и служби, права на жените - да гласуват и да могат да заемат постове, ограничаване на влиянието на Запада в Йемен, реална борба на правителството с Ал Кайда в Араб.п-ов и Ислямска държава. Не искат клерикална държава, още по-малко - шиитска. Това не съм го измислил аз - пише го в Нюзуик през февруари. 4. Хутите се ползват с масова подкрепа и от редица сунити - през октомври м.г. на специално събрание, над 2000 племенни вожодве обявиха, че подкрепят целите и исканията им. 5. Постигането на целите на хутите по естествен път сваля от власт уахабитите, взели я с помощта на Саудитска Арабия през войната през 1994 г. Естествено, сега Западът и сунитските монархии в Залива ще искат да преформатират войната от социална и политическа в религиозна, което е безкрайно опасно.

В зависимост от интересите на управляващите в САЩ едни и същи обекти се именоват по различен начин. Сега хусите са терористи, но преди години превратаджиите в Украйна бяха демократи. А разлика няма - и едните, и другите се борят да свалят законно избрана власт.

Ердоган: Стремежът на Иран за господство е нетърпим От Иран казват същото за Турция.

Петров, точно като тебе си мислех, когато ми дойде на ум Сърница и НС, през последната седмица.

Лудия пилот Ердоган прави страшни лупинги и е редно накрая да му вземат лиценза. за сега турските пасажери на самолета му се забавляват от самолетната кушия но не е ясно как ще всърши пътуването. Искате ли да сте в самолета на Ердоган? Аз със сигурност не.

търкайте коментара. турците че ви платат ...... в натура

Няма резолюция разрешаваща военни действия и нахлуване в Йемен? Или "наште" хора могат да си нападат и бомбят когото си искат? Всички приказки за закони, за ООН, за международно право, са една лъжа! 10 процента от човечеството - така нареченият Запад и васалите му, си прави каквото си иска, ограбва когото си иска, напада когото си иска, и нарича себе си "международна общност" и "световен полицай"..

Браво за коментара!

Пентагонът не може да установи къде са изчезнали оръжия на стойност 500 млн. долара, дарени на Йемен като антитерористична помощ, съобщава The Washington Post. Представители на американското военно министерство се опасяват, че предоставеното като военна помощ оръжия може да се окаже в ръцете на подкрепяните от Иран бунтовници или у екстремистите на Ал Кайда. Правителството на Йемен получи от Пентагона огнестрелни оръжия, боеприпаси, прибори за нощно виждане, патрулни катери, военни автомобили и други оборудване. Министерство на отбраната на Йемен, след влошаването на политическата ситуация в страната, е изгубило контрола над част от това въоръжение.

Йемен е независима и суверенна държава! Част от народа се бунтима срещу местните лакеи. Агресивните сили се намесват от вън, и няма значение колко мирни жители ще избият в Сана и други населени места. Така се управлява конфликт. Отдалеко. А войната сигурно не само от религиозна нетърпимост както ни пробутват СМИ.

значи в Йемен може, в Украйна не може, желязна логика, но ти пък знаеш от сигурен източник кой къде се меси

Над 2 млн души са загинали при операции на САЩ в Близкия изток през последните 12 години, сочи доклад на международната организация Лекарите в света за предотвратяване на ядрената война (Physicians For Social Responsibilty), която през 1985 г. получи Нобелова награда за мир, предаде РИА Новости. В хода на американската военна операция в Ирак са загинали около един милион души, което се равнява на около 5% от населението на страната. 220 000 души са загинали в Афганистан, а 80 000 в Пакистан. Организацията отбелязва, че в тези цифри не влиза броят на загиналите при съвместни операции на САЩ и техните съюзници в Йемен и в Сирия, с който възможният брой на жертвите ще надхвърли 2 милиона души. В доклада се отбелязва, че около 3 млн. жители на Ирак, Афганистан и Пакистан са избягали родините си заради бомбардировките на Пентагона. Получените данни са надхвърлят приблизително 10 пъти официалната статистика и числата, с които оперират основните медии и експерти. САЩ водят стриктен отчет на жертвите сред своите военнослужещи, въвлечени във войната срещу тероризма, но не съществува никаква статистика за жертвите сред гражданското население. Това е умишлен пропуск, се казва в доклада. Данните на организацията се основават на резултати от различни изследвания, статистика на ООН, данни на правителствата и различни неправителствени организации.

88, не разбирам, какво и се размина на Русия?Защото ако е това, което си мисля смятам, че не само не си смешник, а нещо много по-лошо.

А бе каква е разликата между президентите на Йемен и Сирия, че нещо не ми е ясно. Предполагам, че законността им е стандартната за арабския свят.

Сириййците не са араби. Йеменците са. Относно легитимността им не знам кой е по- легитимен, защото там законността е според този който е на власт. В Сирия са по-образовани от арабите в Йемен.Но и повече комундели има

Пишат ми минуси, защото им казвам истината в очите, съпротивляват се само и единствено с минуси, защото доказателства срещу правотата ми нямат.

'глупакът е непобедим'- народна мъдрост

Започвам да разбирам Вапцаров и причините, вдъхновили го за стиха: "... и казвам аз, защото няма олио, и хляба е от мъката по-чер, един е лозунга-терора долу, съюз със СССР".Явно държавата ни от една страна, пък и света вървят със страшна сила към онази сакрална за хрантутниците на фондацията 1939 г.Единствената надежда е, че съм лош пророк.Така мисля за себе си, но хората, които ме познават са на друго мнение.Дано грешат.

Нямам сбъркана прогноза от 10 години и смятам,че ще има голяма война до 2 години. Дано и аз съм лош пророк,колега,ама надали-то е очеизвадно вече.

Защо Иран да го прави. Ето пресен пример от Украйна - на Русия и се размина, защо и на Иран да не и се размине, никой не е готов на пълномащабен военен конфликт.

Е размина се и на американските превратаджий в Майдана, и в Либия, Ливан, Мароко, Сирия, Ирак, че и в бивша Югославия и т.н и т.н.

Обратно, ако имат право Саудитска арабия да помага и възстановява правителството на Йемен, то Русия трябваше да атакува Мейдана, за да подкрепи безспорно легитимно избрания президент.

Ердоганчо, Иран сформира 30000 души в "доброволчески корпус" срещу ИД и петролната ви далаверка с братята ти по джихадистка изпращялост скоро ще секне. А кюрдите колко са ти насъбрали пък,не е истина.

Kistory, дядо ти да не е бил политически офицер или пропагандатор в ТКЗС?Защото, понятия братски, армии в единен строй мисля, че останаха някъде далеч, в 80-те на миналия век.Или, всяко ново нещо е добре забравено старо?

Турция се тревожи че Иран, САЩ и Кюрдите може да победят Ислямска Държава и тогава да бъде създадена Кюрдска държава. В този случай Турция може да загуби част от територията си.

Точно пък за САЩ едва ли се тревожи... :)

Това трябваше да се случи за да се разбере, че арабите не са безучастни към случващото се в Близкия изток от година насам. Та тези арабски държави не обединиха сили срещу ИД нито веднъж! Обаче вдигнаха ли се шиитите, всички скочиха срещу тях като един. Значи сунитските държави си подкрепят ИД.. Тези, включително Турция, не са мръднали и сантиметър в мисленето си, щом всичко се върти около религиозно надмощие независимо от средствата и пораженията.

бре, бре - голям бабаит, голям го вади и щода не хвани нашио по шлиферЪ, нали са приятелчетата...

Повърхнено и просто и бих казал тъпо обяснение!

Повърхностен и бих казал доста тъп арабин.

Ердоган знае какво иска, но надали ще го получи.

Братските от НАТО армии на България и Турция няма да допуснат иранска чалмалийска заплаха за региона и Европа.

До сега за 1 час събра около 120-140 "минуса". Явно си много тъп да продължаваш да упорстваш. В случая упорството се нарича инат.

Те турците и арабите са по-големи чалми...

Случайно да знаеш, че според иранските исторически документи, те ни считат за техни преселници в Европа и това се учи в техните училища.

Никакво господство не може да установи Иран в този регион, защото рамо до рамо с турската ще воюва и натовската братска българска легендарна и непобедима армия.

Точно така ще стане,да знаеш. Ибрикчиите от БА ще воюват с вас,със сигурност- българския народ май ще заеме друга позиция.

Много спам създаваш за историята.

Каквото каже Македония, това ке биде.

"Стремежът на Иран за господство е нетърпим" Я кой го казва.Този започва да наглее.

Ашколсун ефенди! Изобрети нов глагол в българския език. Едни наглеят други блеят.Ердоган поне показва какво е истинското лице на Турция. Защото светските ѝ среди са още по- опасни за България с приспивните си песни

Българския го пазя,но не мога да го опазя от тези които говорят за : Реституция,мониторинг, дебат, евроатлантизъм, и много светли думи на "политически коректният говор на на'ще еврократи.Туй,че съм глаголизирал едно прилагателно,,е туй да му е проблема.

Рабирате ли сега кои са двете държави които ще запалят фитила. А казаха ли ви кои организираха Шарли Ебдо макар че превода не е този. А знаете ли че Франция е меката на масонството. "Какво тук значи някаква си личност". А знаете ли какво ги е правил чичко Хитлер през войната, а на кой е наречен хълма Мон Жюик в Испания и какво е ставало там. Все въпроси.

Азиатщината на Русия, Сирия и Иран в мощен съюз срещу цивилизацията!

Бахти цивилизацията на Катар,ИД и Саудитска Арабия;-)))))). Жалки сте.

Вувузел

Швестъра кво друго може да измисли?

Ти да не си открил що е цивилизация? Щото до сега никой още не го е открил в частност.Дори и най светлите умове на човечеството.Ако знаеш що е цивилизация,не го крий, сподели и с нас.

Вувузел

Много е просто - кацата на Диоген, това е цивилизацията! Термина "светъл ум" е много спорен! Хитлер едно време също беше сред "най-светлите умове" на човечеството! Сталин също!

Майката на мафията САЩ в комплот със Сауд.Арабия, която няма конституция, Израел също без конституция е неоосманиста скултан Ердоган. Това е цивилизацията? Гръмни се бе юса хлебармчик!

Значи ние може да правим когато и каквото си поискаме и това е правилно, другите не могат да правят това. Те могат да правят само това, което ние искаме. Познатата философия на "демократичните" държави като ФАЩ, Израел, Турция, Великобритания, а те са всъщност най-мракобесните, фашистки, терористически и престъпни държави.

Босфорският тигър е отново най мощната икономически и военно най могъща страна в региона, от полза ще е за всички близкоизточни и балкански страни отново да се обединят под победоносните и знамена за да се отърват веднъж завинаги от невежеството, хроническата бедност и унищожителния демографски срив.

То май на всички вече е ясно кой, кой подкрепя.. И тук да задам един въпрос... :) Къде са защитниците на евроатлантическите ценности? Така да по плюят малко, че не е интересно без тях. :) Сякаш са изчезнали... :)