Конституционният съд отмени таксата за ВЕИ централите

Конституционният съд отмени таксата от 20% върху приходите на слънчевите и вятърните електрически централи.

Обратно в новината

Коментари - Конституционният съд отмени таксата за ВЕИ централите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато на пазара излезе много месо, цената пада! В пазарната икономика всичко е така! А тук ми продават електроенергия, която не искам да ползвам, от източници, които не могат да я пласират без далавера(защото е скъпа), а да не говорим, че започнаха да я черпят от АЕЦ и да ми я продават за зелена! Сега като ги "изравниха" с другите, ще ги пуснат ли на свободния пазар, или тези 20 % ще им отидат директно в джоба? Е га ти равнопоставеността!

Тук може и да има конфликт на интереси.Да, бъдещето са тези източници,но вземете за пример една Индия.На всяка колиба ги има тези слънчеви централки поставени от държавата безплатно а при нашата беднотия плащаме на шепа бандюги.

Да ги пуснат на свобонен пазар да си продават енергията не на многократно по високи цени . Уж е най евтино ама излиза най скъпо.Аз съм си сложил няколко панела на покрива и не плащам ток през деня .

Тук 99% от пишещите си нямате хал хабер от нещата, които коментирате...

ше си спирам токъ!

ВСИЧКИ "КОМЕНТАРИ" СА НА ЛАИЦИ, КОИТО ХАЛ ХАБЕР СИ НЯМАТ ОТ ВЪЗОБНОВЯЕМА ЕНЕРГИЯ, КАМО ЛИ ОТ ЦЕНИ, ИНВЕСТИЦИИ, НОРМА НА ПЕЧАЛБА... БЪДЕЩЕТО Е НА ТАЗИ ЕНЕРГИЯ ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ. У НАС КАКТО ОБИКНОВЕНО ВСИЧКИ ДОБРИ ИДЕИ И НАЧИНАНИЯ СЕ ОПОРОЧАВАТ...

За коя точно възобновяема енергия говориш толкова компетентно? Тези, за които ства дума в статията нямат бъдеще. Те затова използват момента за далаверата. Вече започва да се открехва вратичката за т.нар. свободна енергия (на много места в света хората вече намират начини да я използват), а не тези ветрогенератори, от които обществото има полза, когато те не са средство за обогатяване и рекет на на населението. Събуждайте се, защото не остана време и ще има много изненадани, при това много неприятно!...

Слънце и Вятър ли ни ПРОДАВАТ, не са ли БЕЗСПТАТНИ?!?

Ами като са безплатни, грей се на слънце, охлаждай се на вятър безплатно и стига глупости! Въпросът е да плащаш колкото струва!

По принцип президентите , на България не са свършили нищо полезно , изключение прави само Петър Стоянов . Номинират се по послушание на олигарсите , и по защита на техните интереси . Точно тези кръгове имат ВЕИ -централи , техни фирми определят цената на тока ,същите много години източват енергетиката. Жалко ,че семейството ми и аз за тази статуетка. Сидеров и Бареков уроци по рушветизация могат без платно да вземат от него

който, плаща той е конституционен съдия, при Крум конституционните съдии щяха да са без ръце.

На бас се хващам ,че ще се появят още няколко съдииски постройки или хотелчета в дадени курорти

Имам много колеги , работещи в сектора енергетика и никой не можа и не е помислял да се занимава с добив на еленергия от вятър, защото нямат пари и връзки. В момента в който държавата гарантира изкупуването на енергията на по-висока цена и възвращаемостта на инвестицията за 8 години, бяха отпуснати необезпечени кредити на точните хора, които нямаха нищо общо с енергетиката-държанки на банкери и политици, братовчеди, братя /сестри, чичовци и те построиха съоръженията с парите на балъците в банките, с гарантирана печалба 25% при 3-4 % на депозантите с чиито пари работят. Българска история. Цигания до шия. Един път строят с чужди пари, втори път ние им плащаме тока на по-високи цени за да им гарантираме печалбите. Свинщина!

Вярно и точно. При тези цени ВЕИ-тата им може и да не работят. Могат да препродават еленергия. За НАРОДА остава утешението, че собствениците на ВЕИ ще харчат огромните си количества пари за погребения и помени.

Лудостта в България се задълбочава! Всички управници са против народа! Парите, взети от ВЕИ-тата ще ги ползувате за други цели...

Тук пишат само богатите. Защото в България бедни няма и всички пишещи са с научни степени, работодатели или най- високоплатените (може би и в света). Точно така както в БГ- мама можеш да научиш всичко за всичко или за нищо!

Сега очаквайте след като се стабилизира енергийния сектор и понижение на цените на тока. Та "зеления" ток е най-евтиния на света, за тези, които го произвеждат! Сега очаквайте и намаление на потребителите на ток по естествен път. Така и строеж на нови мощности няма да има, а и за износ ще имаме в изобилие, ако някой иска да го купи!

Кой, кой разреши този бум на ВЕИ-та, след като европейското законодателство залага достигане на 16% зелена енергия чак 2020 година? Или най-бедната страна в Европа ще си отглежда олигархия и политици за сметка на обикновените бедстващи и мизерстващи хора. Грехота, грехота! Дано има възмездие, това ни е вече утехата.

колко ли бутнаха тези корумпирани инвестиции от оффшорни компании на господата садии? един енергиен пазар не може да баде конкурентен ако се плащат субсидии от з00 евро на тези бандити и то от джоба на беднят бг народ

Така както има скъпи и качествени болници,скъпи шантонерки,коли,къщи и не знам какво си още за" елита"-поради причината,че са им много качествени и скъпи партерните части на гърба, така и скъпия ток трябва да е само за тях, а евтиният- за нормалните българи!

Ще плащаме, докато можем...... после не знам, освен да се увеличи печатането на фалшиви кинти.Шантава работа.За предизборната пропаганда-всеки партиен трегер да се изкаже- за или против е и какво ще направи с това зелено лапане.

Чии права защитавате? Защо не се произнесете също така компетентно и щадящо по отношение на рекета , наречен "сградна инсталация", а решавате в полза ва рекетьора , а не на жертвата на рекета? Къде са проф. ви морал и чест?!

Искам да попотам регистриранияткоментатор от БУЛГАРИСТАН, като вече от самото държавно управление отчетоха, че за издръжката на едно лице са необходими 560.00 лева, а МРЗ е 340.00 лева и булшинството работещи българи са на минимума за какъв или по-точно за чий хал Президантът връща закона в КС? И хич не ми излизай с разни приказки кой колко може или неможе, кой колко работи или не работи. Нито ме познаваш що за човек съм, какво знам, колко съм образован, колко съм здрав и т.н. Щом стоиш по цял ден пред компа и се хвалиш с финансовите си възможности ясно, че или са ти платили или си от ВЕИ.

МЕРСИ ЗА ХУБАВИЯ ВЪПРОС. ЩЕ СЕ ОПИТАМ ДА ТИ ОТГОВОРЯ КАКТО АЗ ВИЖДАМ НЕЩАТА НО НЕ ОБЕЩАВАМ ЧЕ ЩЕ ТИ ХАРЕСА. В БЪЛГАРИЯ ДЕЙСТВА ПАЗАРНА ИКОНОМИКА. ИМЕННО ЗАТОВА СА ПРИЕТИ ЗАКОНИ КОИТО СЛЕДВАТ ТОЗИ ПРИНЦИП. КОГАТО СЕ НАЛАГА ТАКСА САМО ЗА ЧАСТ ОТ СЕКТОРА ТОВА ВОДИ ДО НЕЛОЯЛНА КОНКУРЕНЦИЯ. СЛЕД КАТО НЕ ИСКАШ ДА ТИ ИЗЛИЗАМ С ПРИНЦИПИ КОЙ КОЛКО МОЖЕ И ПОДОБНО, АБСТРАХИРАЙ СЕ ОТ ВЕИТАТА И НАПРИМЕР СИ ПРЕДСТАВИ ПАЗАРА НА МЕСО. КАКВО СПОРЕД ТЕБЕ ЩЕ СТАНЕ АКО ДЪРЖАВАТА НАЛОЖИ ТАКСА САМО ВЪРХУ ПРОДАЖБАТА НА СВИНСКО, ВЕДНАГА ТОЗИ СЕКТОР НЯМА ДА Е КОНКУРЕНТНОСПОСОБЕН И ЩЕ Е В НЕИЗГОДНА ПОЗИЦИЯ СПРЯМО КОНКУРЕНЦИЯТА СИ. ДАНО СЪМ СЕ ИЗРАЗИЛ ПРАВИЛНО. АКО ИМАШ ДРУГИ ВЪПРОСИ ДАВАЙ

Момко! Само с приказки по принцип не става. Първо, в България действието на пазарните закони е толкова условно, че въобще не трябва да го споменаваш. Второ, паралелът ти е толкова неуместен, че ако нямаш интерес в случая, направо си се изложил, в стремежа да се правиш на интересен.

Господин ли си, господинчо ли си не те знам, но след като коментираш месото в пазарната икономика , може ли да ми кажеш моето произведено месо защо държавата не ми гарантира задължително изкопуване и то така, че да ми остава 25% гарантирана печалба:))) Или и ти като папагал повтаряш пазарна та пазарна:))) А като в Гърция никога не са били осеяни като нас от комунистическа мисъл, как в пазарна икономика сложиха таван на някои цени заради туризма. Да някъде не се спазват, но то е докато ги барнат инспекторите и ги преземят:)))

Стига си ми крещял, намали си шрифта! И с малки букви виждам колко си неподготвен за дискусия по тези въпроси! По-добре си трай!

А,бе шмульо регистриран, като е пазарна икономика защо ти имаш право на такъв кредит с облекчения и гаранции за печалба , а аз не мога да се вредя,защото не съм на партийна ясла.Ти ще ми говориш за пазарна икономика, айде у лева!

Пародия

ПЪРВОТО КОЕТО Е НИКОЙ НЕ ТИ ПРЕЧИ ДА ПОДАДЕШ СИГНАЛ И ТИ И ДА ОСЪДИШ ДЪРЖАВАТА ЗА СКЛЮЧЕНИТЕ ДОГОВОРИ С ВЕИТАТА АКО МИСЛИШ ЧЕ СИ ОЩЕТЕН. В СЛУЧАЯ ТОВА ЧЕ ДЪРЖАВАТА Е КОРУМПИРАНА НЕ МЕ ПРАВИ МЕНЕ ЛОШИЯ??? АЗ ТОВА НЕ СЪМ ГО ОТРЕКЪЛ??? НО ЗАМИСЛИ СЕ И ТИ ПРЕДИ ДА МЕ ОБИДИШ!!! ТАЗИ ТАКСА РЕАЛНО НЕ НАМАЛЯ ЦЕНАТА НА ТОКА!!! ТЯ Е ТАКСА КОЯТО ОТИВА КАТО ПРИХОД В БЮДЖЕТА, И ПОСЛЕ ЧАК ПОСЛЕ СЕ ПРЕДПОЛАГА ЧЕ ДЪРЖАВАТА С ТЯХ ЩЕ ПОВИШИ СТАНДАРТА НА ЖИВОТ НА ВСИЧКИ..... НО ДОРИ И ТОВА НЕ Е СИГУРНО С ТОВА КОРУМПИРАНО ПРАВИТЕЛСТВО И ИДИОТИТЕ В МИНИСТЕРСТВО НА ЕНЕРГЕТИКАТА........

Като чета как сте ми наслагали правописни грешки и ми става болно. Чий интерес защитавам Господа?

Като е много по европейски тертип,защо крият собственитите на тия шашми?

не ги крият гоше, всичките са на влечуги от посирано 20, царо и темподобни подлоги.

който, плаща той е конституционен съдия, при Крум конституционните съдии щяха да са без ръце.

Боко,сакса,серго,бостан,меги..... вътре ли са?

humfry

Ама не тече ли едно такова внушение по медиите от години, че зелената енергия едва ли не е безплатна и ще намали цените на тока за крайния потребител? Е, на практика излиза съвсем различно. Не само, че изкупните цени на зелената енергия са бетонирани със закон, както и задължението за изкупуване, ами и са по-високи от 5 до 10 пъти.

Как не можа градушката да им очука тия стъкла дето ни изпиват кръвта с тях.Страшна наглост-до им изплащаме кредитите с които са ги направили и да си останат завинаги техни. Този КСъд не може ли да преразгледа и субсидийте?

humfry

Не е нормално енергията от АЕЦ да струва 10 пъти по-евтино от ВЕИ. А после се чудите как може НЕК да е губеща...

humfry

Не е нормално НЕК да продава на ЕРП на по-ниска цена от тази, на която закупува енергията.

Само ненормално алчни и не мислещи за оцеляването на народа си продажници, имащи закрила от Разследващи органи, Прокуратура и Съд , могат така безотговорно да съсипват и ограбват държавата и народа си! На това трябва гласно и отчетливо да кажем -Стоп!Стига вече!

Обаче НИЕ СМЕ 100% ПРОТИВ нови ядрени мощности и затова сме 100% ЗА нови фотоволтаици.

Истината е че в корумпирана и мафиотска държава като БГ трябва единствено да се насърават собсвениците на жилища да инсталират веи за собсвено потребление - къде с безлихвени кредити, къде със субсидиране има си методи! Така ще бъде сигурно че зелената енергия се използва по предназначение - а сега тия полета с панели и вятърни мелници освен че са грозни обикновено са пунта мара. Какъв е проблема на Ганьо който има соларна веи да черпи евтин ток (без пари) от кабела на енергото и след това да го прекара през веито и да го продава на оператора на субсидираните цени за зелена енергия? Точно никакъв!

А различните изкупни цени не "създава различни правни условия за стопанска дейност и неравно третиране. "А, Г-н Плевнелиев????

humfry

На това му се казва лицемер. Ама нали се сещаш, подробности.

Ние, Умните, Красивите и Интелигентните, приветстваме решението на НАШИЯ президент! Още миналото лято на протестите излязохме основно защото искахме повишение на цената на тока! Тъй като взимаме високи заплати и бонуси, това решение на КС ще доведе до желаното от нас увеличение на тока с 50%! Нашите идоли - Прокопиев и Бориславова, най накрая ще напълнят гушите си, която възможност омразните комунисти им отнеха!

Миналото лято не е имало протести за цената на тока. Миналото лято имаше протести против Пеевски и Орешарски. А лек ти ден!

Та не разбрах - КРАСИВИТЕ, УМНИТЕ И ИНЕЛИГЕНТНИТЕ, къде сте сега бря да протестирата?! Ааа, даааа, вие сте в Америка, нали ви плати Чичо Сорос...........

humfry

Кога да очакваме съда да отмени задължението за изкупуване на електроенергията от ВЕИ на високи цени? Дали ще имат нещо против от БФА, щом са такива почитатели на равноправните търговски отношения? Едните купуват газ, другите ядрено гориво, а после трябва да се погрижат и за ядрените отпадъци, а най-модерните и най-нови чакат да загрее слънце или да задуха вятър.

Нали и те са гладни,що да не гласуват за отмяната.

Е сега вече качването на цената на тока ни е в кърпа вързано. Благодарим ти, г-н ПРезидент.

ДПС, Атака и БСП искаха да вземат едни пари от ВЕИ централите и да ги подарят на губещата НЕК. Защо ... защото в НЕК са се събрали непрокопсани партийни номенклатурчици, с единствената цел да крадат пари. Ама голяма смешка сътвори Тройната коалиция, като не си даваха сметка, че все пак в България има закони. Триглавата ламя искаше да се докара на бедният си електорат. Е, не се получи! Едно голямо Браво на КС.

Голямо браво на собствениците на ВЕИ!!! Е това си е работа. Плащам, а дори не я ползвам тази енергия. Овци сме си.....Дано да им приседнат тия пари.

Орешарски ще ви се види като ангел небесен.

Платили са си на съдиите мамицата им..а не можаха ли да махнат от сметките за ток таксата зелена енергия и тия менте производители да си я изкупуват сами или да им я купуват на цените на тецовете..

Единственото спасение е масово да спреме да плащаме скъпия ток, както циганите, нека масово ни го изключват и спират, да ни върнат 300 години назад , като пещерняци, да станеме за резил в цяла Европа. И да не плащаме и стотинка докато не се разтрогнат тези неизгодни за България договори, да се изгонят ЕРП-тата, да се национализират и виновниците на съд с дългогодишни ефективни присъди и конфискация на имуществото им. Иначе другия път е - плащаме като балъци, траеме си и хрантутиме енергийната мафия. Хора опомнете се, дори овцата да я стрижат все пак оказва някаква съпротива, дърпа се, блее , ние сме по зле и от овцете.

Браво Роска, заслужи си къщичка в Халкидики съвсем "законно", а хората да го духат.

Тока ще стане наистина скъп като русия ни върне радиоактивните отпадъци с изваден плутоният от тях, наработени за 25 години от Козлодий и като се почне 7-ми блок. и като стане ясен резултата от делото за белене. Но вие си плуюте по ВЕИ и енергията на бъдещето колкото си искате.

Властта се сменя, съдът също се променя според вятъра. Едни правилни решения за едни правилни хора се сменят с други правилни и безпристрастни решения за други правилни хора. Президентът може да е спокоен, съдът вече решава правилно и безпристрастно. Правилните хора около него също могат да бъдат спокойни.

Тези 10-мата съдии си оправиха живота и този на техните пра внуци само с това гласуване. Евала. Да живее булгаристанската енерго мафия..

Точното заглавие е КС защити интересите н аплевньо, борисова и прокопиев !

"КС отправя силен сигнал от България към всички чуждестранни инвеститори, че България вече е едно стабилно място.... за грабене на обикновения човек"

МОЕТО ЛИЧНО МНЕНИЕ Е ЧЕ МНОГО ХОРА БЪРКАТ ПОНЯТИЕТО СКЪП ТОК СЪС ПОНЯТИЕТО НИСЪК СТАНДАРТ НА ЖИВОТ..... ЩЕ СИ ПОЗВОЛЯ ДА ДАМ И АНАЛОГИЧЕН ПРИМЕР ВЪПРЕКИ ЧЕ ЩЕ БЪДА ЗАКЛЕЙМЕН КАТО ТРОЛ, СОРОСОИД ИЛИ НЕЩО ПОДОБНО И ЩЕ БЪДА ОБИЖДАН.... В НИГЕРИЯ Е ЕДНА ОТ НАЙ-НИСКИТЕ ЦЕНИ НА БЕНЗИНА... ВЪПРЕКИ ВСИЧКО ТАМ Е БУКВАЛНО ЛУКС ДА СИ НАПЪЛНИШ РЕЗЕРВОАРА ДОГОРЕ.... АКО ИЗОБЩО ИМАШ КОЛА.... ПРИЧИНИТЕ СА АНАЛОГИЧНИ - КОРУМПИРАНО ПРАВИТЕЛСТВО И НИСЪК СТАНДАРТ НА ЖИВОТ. СИТУАЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ С ТОКА Е ТОЧНО ТОВА - КОРУМПИРАНО ПРАВИТЕЛСТВО НИСЪК СТАНДАРТ НА ЖИВОТ.

Хайде без баламосване. Скъп ток значи точно това. Разходите за производството му са много повече поради ниска ефективност от конкурентни производства, или заложените печалби са много по-големи. Този ток е скъп и в Германия. Не само тук.

Пародия

АКО НА ТЕБЕ ТИ Е СКЪП НА МЕНЕ СМЕТКАТА ЗА ТОКА МИ Е НАПЪЛНО НОРМАЛНА ДАЖЕ СЕ ЯВАВА ОКОЛО 7% ОТ ПРИХОДИТЕ МИ.... ТОВА НЕ Е СКЪП ТОК. В БЪЛГАРИЯ ТИ КАЗАХ ЗАЩО ХОРАТА СИ МИСЛЯТ ЧЕ ИМ Е СКЪП ТОКА..... НИСЪК СТАНДАРТ НА ЖИВОТ И КОРУМПИРАНО ПРАВИТЕЛСТВО КАКТО ВСИЧКИ ТУКА ТРЪБЯТ С ФОТОВОЛТАИЦИТЕ ЧЕ Е СИТУАЦИЯТА

Абе не ги оправдавай, Ти на тая логика ще кажеш че ако направят квч по левче и ще е справедливо просто хората няма да им е скъпо ами доходите били малко , тъп ти е примера. Просто цената е надута и това и на слепите е ясно.

Пародия

ОФФФ.... НИКОЙ НЕ ОПРАВДАВАМ ЦЕНАТА Е НАДУТА ТОЧНО ЗАРАДИ КОРУМПИРАНОТО ПРАВИТЕЛСТВО..... И В КОМБИНАЦИЯ СЪС НИСКИЯ СТАНДАРТ НА ЖИВОТ Е ПАГУБНО ФАКТ Е ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е НАЙ-БЕДНА В ЕВРОПА... И ФАКТ Е ЧЕ ДОХОДИТЕ НА БЪЛГАРИНА СА НИСКИ.....

Ти не си трол,ти си просто и.....т!

Абсурдни сравнения правиш. Бензина и в САЩ е много по-евтин отколкото тук. А за тока - скъп е!!! И не за това, че много хора трудно издържат на високите сметки (макар за тебе да не е проблем), а за това, че се начислява безсрамна норма на печалба, особено при ВЕИ-тата. Същото важи и за Мариците 1 и 3.

Пародия

ПРИНЦИПНО СИ ПРАВ, НО АКО ЩЕ ГОВОРИМ ЗА ПЕЧАЛБА Е РЕДНО ДА ПРЕМИНЕМ И КЪМ СФЕРАТА НА ДАНЪЧНОТО ОБЛАГАНЕ... В ЕДНА НОРМАЛНА ДЪРЖАВА СЛЕД ПЕЧАЛБАТА НА ВЕИТАТА(КОЯТО ЗАБЕЛЕЖИ НЕ ОТРИЧАМ ЧЕ Е МНОГО И НЕ СПОРЯ ЗА ТОВА) НОРМАЛНО Е ДЪРЖАВАТА ДА СИ УДЪРЖИ ЗА НЕЯ ДАНЪЦИТЕ ОТ ПРИХОДИТЕ И ПОСЛЕ ДА ВЪРНЕ ТЕЗИ ПАРИ ОБРАТНО В ОБЩЕСТВОТО ЗА ДА ПОДОБРИ СТАНДАРТА МУ НА ЖИВОТ И ДА ЗНАЕ ЗАЩО РЕАЛНО ПОТРЕБИТЕЛЯ ПЛАЩА ТОЛКОВА ВИСОК ТОК. В БЪЛГАРИЯ ТОВА ОЧЕВАДНО НЕ СЕ ПОЛУЧАВА И ОТНОВО СЕ ВРЪЩАМЕ ПРИ ТЕЗАТА ЗА НИСКИЯ СТАНДАРТ НА ЖИВОТ. БЛАГОДАРЯ ЗА ГРАДИВНИЯ КОМЕНТАР СЛАГАМ ТИ ПЛЮС!

За това, че мафията си има държава и че си слага всякакви Чехъли, които да й играят по свирката.

Честит ви скъп ток, българи! Една шепа мутряги и мутреси разиграват България както си искат!!! Хайде, пак гласувайте за Боко, Плевню и Цветковците!!! Достойно заслужиха пълна национализация на енергийния сектор!!!

В България трябва да се спазват законите, а не трябва политиците да са подлоги на безработни неудачници, социално слаби мангасаряни и други подобни аутсайдери. Това , че някой произвежда екологична и безопасна енергия, не е повод да бъде облаган с популистки данък. ТЕЦ-ове които работят на въглища трябва да имат такса, замърсяване на околната среда. Така е в развитите страни - политиците работят за богатите! В развиващите се страни - политиците работят за бедните. Какъвто електората, такива и политиците им.

договорите трябва да се спазват. Ако са неизгодни се вкарва у панделата тоя дето ги е подписал и толкова. Не може новите технологии да са проблем сами по себе си.

спазват бе, тъпанар? И в други страни от ЕС има такава такса, и е по-голяма от 20 процента. При тях законите не се ли спазват? Според теб станахме държавата с най-стриктно спазване на законите.

В много голяма грешка си, бедни ми неудачнико! В другите държави, законодателството насърчава екологията и безопасността, независимо в коя сфера от икономиката им. Смени опорната точка. Тезата ти важи само в някое българско гето.

Не ви е виновен КС, закона така е направен за да е противоречащ, пепел в очите на двукопитните!

Малкото човече,Долен Продажников се смали,още повече!Смали се,защото му изтъня кесията,която пълнеха-тези,които искаха,таксата!Хайде Фюрерче,фююютт!

задник ще се пише сметката, а пък Плевела, Мутрата и останалата мафия ще си броят пачките. А на теб Сидеров ти е виновен, че се опита да отслаби примката около шията на хората. Деба и мръсния ти гербераст. Такива простаци и малоумници гласуват за мафиотите и задкулисните престъпници от ГРОБ.

Е как не ги е срам тези корумпирани съдийски кветини!!!

Тия съдийски кветини, ако не бяха сезирани, нямаше и да се произнесът

долните комуняги пак окрадоха народа..

Под комуняги, Чехльо ли визираш?!

Как??? ВЕИ централките народни ли са, или са на Бориславова/Борисов?

Трайчо ви Бойков и Плевнята са баш играчите. То вярно - Росенчо си е баш комсомолски, ама не си уточнил де - под комунисти ние не знам защо разбираме червени, а не сини герберски комунисти. Червения комунист поне му личи от далеко и не се крие.

Тези всичките от КС са купени ! Това е антинароден съд , вреден за българия , затова само за отмяната на този данък трябва да се самораспустят ! Те защитават тези които гадини наред ни крадат , Борисов въпреки наредбата на ЕС през 2016г да започнат изкопуване на зелена енергия , направи го 2013г и след това с камъни го изгониха ! Президента работи срещу своя народ , ние и така знаем че избран с маниполации и купени гласове т.е. нелигитимен ! Единствено моя съвет към президента е да си подава оставката и на 5октомври 2в1 ново правителство нов президент , той се компрометира докрай слуга на шепа олигарси , а не на своя народ!

точно такъв президент е изгоден на запада и на олигарсите. Прави се на син демократ комсомолеца му ниеден, антируски изцепки, слагачество към САЩ и ЕС, приятел на ВЕИ, на големите вериги магазини, колега на офшоркаджиите и т.н. Баш си ни е на място президента. Бая лобита ти изброих, а и ти още ще добавиш. Направо го виждам втори мандат ако не съборим задкулисието, но то с предните сеири по-скоро го укрепихме та не знам. Доста мафия ще натиска и за втори мандат.

Гъзеблизедупеолигархичният модел е в настъпление по всички фронтове! Дръжте си гащите винаги вдигнати, щото не се знае откъде ще ни нападнат.

след толкова класно и неподправено слагачество към САЩ и ЕС даже европарите ни спряха. Отвсякъде ни го ...