Коментари - Опожареният руски мол ”Зимна вишна” построен незаконно | Днес.dir.bg

Опожареният руски мол ”Зимна вишна” построен незаконно

Търговският център "Зимна вишна" в Кемерево, в който при пожар загинаха 41 деца и 23-ма възрастни, е построен незаконно без разрешения за строителство.

Обратно в новината

Коментари - Опожареният руски мол ”Зимна вишна” построен незаконно | Днес.dir.bg

Коментари

Ето какво пишат руснаците: " Вот самый страшный момент: если бы этих пожарных не было, возможно, детей можно было спасти. Пожарные не просто не спасли детей, они сделали так, что их спасти оказалось невозможным. Если бы эти обезумевшие родители, которые добежали в один момент с 1-го на 4-й этаж, знали, что спасение детей в их руках, они бы вынесли эту проклятую дверь. Между ними и дверью стеной стояли пожарные. Те люди, которые отвечают за спасение люди от пожара в этой истории были теми людьми, которые обеспечили смерть 40 с лишним детей. "

Пак някой глупости е написал. Този МОЛ въобще не е "строен" - това е бивша фабрика за шоколадови изделия. И най-голямата вина за загиването ан 41 деца имат "пожарникарите". Децата стоят 20 мин затворени в зала и чакат някой да ги спаси, като пишат отчаяни SMS до ридителите си. А отвън "пожарникарите" са преградили пътя и не пускат родителите да си спасяват децата. Разбира се на самите пожарникари и през ум не им минава те да отидат да спясят някого - в Русия пожарникар се става за да събираш подкупи, а не за да си рискуваш живота.

всичко в русия е като този МОЛ.Икономиката,управлението,международните отношения и т.н.

Сега господин Путин да бутне като кегли, по ред - отгоре надолу, защото няма съмение загинаха деца заради нечия корупция.

Има собственици, управа, надзорни органи... родители..те къде са си развявали у..т?

Добре предупреди и ..го одърви!

Един емблематичен пример, как безхаберието и алчността вземат своя дан. Такива неща, за съжаление стават навсякъде по света. Сетих се за онзи пламналия блок в Лондон, където загинаха отново десетки, защото изпълнителя на санирането е използвал горима изолация. Накрая обвиниха една бедна жена, че си оставила ютията, а община, строителен надзор, изпълнител ... и този случай се забрави. Мир на праха на загиналите!

И бизнесмените на мужиците са същите като нашите -повечето от тях - ГОВНА!?

като всичко друго в русия

За обема на гащите си ли хортуваш?

твоите гащи-щаны са в русия-ти му мисли,че пак са пълни

е то да не е будка за вестници или гараж бе??? Ей така цял мол незаконно построен. Колко хора си затвориха очите и отвориха джобовете?

Шилo

Русия е страна, която не всеки може да разбере. Това е страната, в която може да правиш каквото поискаш, да си платиш където трябва и колкото трябва на когото трябва.

А бе и България е същата.

Абе момчета къде сте днес! 50 калпака се водите на работа!!!

еврогейчета...

Стига бе - не законно в тази законна кочина ?!

Както виждате съвсем ясно от коментарите, червените тролове защитават смъртта на тези невинни хора, само и само да не се опетни името на Путкин.

Руска работа, баце. Пълното безхаберие е като турския произвол. Хора мрат, държавата просперира и парадира с големи митинги като изкрават хората да подкрепят властта. Не е случайна подкрепата за другаря Путин. Много наподобява подкрепата за другаря Ердоган, наподобяваща подкрепата за другаря Ун... Все подкрепяни хорица. Плаша се да не би такава подкрепа да се появи и за другаря Борисов, че нови десетки хиляди ще плъзнат радостни към света.

Представете си що за корупция е, след като можеш да построиш незаконно цял мол.

Другарю, чудя ти се на акъла! Защитаваш Россия, поради идеология или симпатия, защото само така ще те разбера! А относно останалото, явно не си ходил в "Братската" страна за да говориш така! Знаеш ли, че там за да започнеш бизнес - колкото е по-голям толкова по-голям е рушвета! Иначе просто забрави - ще те изядат. Пример: Само за да отвориш един малък магазин с размерите на гараж, ти трябва да платиш не малка сума на пожарната за да ти издадат разрешително... ПП: Глупостта и вселената са безкрайни.

Може да сме изостанали, но в България без разрешително за строеж е абсурд да започнеш да строиш нещо хеле пък цял мол?!

моловете кой знае какво блато ще излезне па при нас

като бяха законни това не попречи на цру да си ги гътне в името на петрола

То какво ли е законно в Русия след 1917та?

Уникална е простотата на коментиращите тука. Били те русофили или русофоби.. Путин е виновен за това защото 18г е на власт. Мили деца....нека ви обесня на бързо как работи света..пардон..Русия в случая!!! Путин не е бог! Той стой благодарение на много хора. Тези хора са най различно ниво във власта. Путин НЕ МОЖЕ да се справи с корупцията поради простата прични че това е вкоренено в руската народнопсихолигия още от времето на руските Царе! Коя е тоя БОГ дето ше дойде на власт в Русия и ще подгони милиони чиновници, бизнесмени и хора във всякаква позиция и ще успее? Как ше стане това?! Ми нали първо няма да стигне до власта и после дори да стигне ще бъде махнат за минути! В Руската история болярите са избирали Цар с идеята да играе ролята на посредник между тях А НЕ да ги превъзпитава. Путин е Цар....но около него има Боляри. Под него има милиони хора в различни позиции които си знаят да работят само с корупция. Как тръгваш срещу тях и цялата народопсихология и успяваш?! Нема начин! Путин върши добра работа в рамките и ограниченията които има. Възможно е народопсихологията да се промени...но няма да стане за 18г а за 3 поколения или 60-70г.

Хабиш се, това е дир.бг...

Явно и в Русия е както тук - не трябват разрешителни, ако си от определена партия.

Не, обратното тука е като в Русия....Просто ни е наложено от СССР през 1944 а предатели са сложени да управляват нелегално в сянка и в интерес на Русия а не на България...

случилото се в техния мол е много тъжно. напомни ми за една дискотека в софия, където също умряха деца. дир-а да каже нещо за наказани или обещетени

Тереза Мей е виновна!

Хайлилайкли ! :)

Несамо,че е незаконен,но и естроен с евтини мтериали,които при пожара отровиха,задушиха и изпекоха хората там. При нас на места картината е същата. Трябват проверки.

За каква енергийна ефективност в Русия бълнуваш? Това са европейски норми, с която тази азиатска държава няма нищо общо!

Какво ни интересува това? Да не би тоя проклет мол да е в България, че да излизат новини по случая в българските новинарски сайтове.

Русия е супер корумпирана страна.. Чупи всички възможни рекорди... индексът за корупция би трябвало де се измерва в десетки хиляди, а не като в другите държави от 10-100... При 30-40 за запада в Русия рекордът е счупен на 100 000 или страната е поне хиляда пъти по корумпирана от всяка една западна страна... Само Украйна не е много далече от нея в тази гнусна класация...

В Русия поне арестуваха веднага частни собственици и държавни администратори. В България, в ЕС, не биха посмяли да ги пипнат. В България митничарите отсвирват цял самолет от проверка а ислямски терористи 6 години си правят ташак с българското "правосъдие" в Пазарджик. В Русия някои ще лежат с десетилетия в сибирските колонии заради жертвите в мола.

Ако бяхме по население колкото руснаците, бъди сигурен, че щяхме да им дишаме във врата, А Украйна е друга бира... те са претенденти за някаква галактическа класация.

В Россия всичко е законно!

Опожареният руски мол Зимна вишна построен незаконно Явно тамошните служители от Надзора са станали милионери.

Кво са некви си САМО 200 МИЛИАРДА в Швеицария

каква гнусна корупция има в Русия... Затова никой не иска да имигрира там.... Корупцията би задушила и погубила всеки свободно мислещ човек, който разчита само на пазарната си инициатива и нюх за да се развива успешно... Корумпирана държава до дъното на костите й...

Шилo

Къде са сега възхваляващите Путин и неговата уникално "уредена" държава? Къде са онези, дето сипят суперлативи за Русия, докато децата им са в Западна Европа? Къде сте бе, демагози?!?!?!

Подготвят си почивката в Гърция, за празниците...Няма да отидат в Сибир я

"Петима души са арестувани, като сред тях е и генералният директор на фирмата-собственик на центъра" А в България само се прави проверка в общината за това кои е допуснал строежа и накрая най-много едно уволнение за някакъв малък чиновник и една нищожна глоба за собственика.

Генералният директор е всъщност управител/ка една бедна женица без никакво влияние в случая.Няма нито един арестуван собственик или олигарх,както и политик.

Та в Раша има ли нещо законно ?!?!?! То съществуването на самата Раша е незаконно, но Запада ще корегира тая грешка !!!

България законна ли е? За един приятел питам

jingiby

Не си мислете, че само този мол е абсолютно незаконен: без разрешение за строеж, без удостоверение за въвеждане в експлоатация, без работеща противопожарна система, без действащи аварийни изходи и т.н. Този мол е олицетворение на системата на функциониране на администрацията в Русия. Путин е на власт там от 18 години. Не виждам какво и как повече ще подобри и промени този човек през следващия си мандат от 5 години...

Брат, не го представяй все едно само те имат проблеми и това никъде не се случва другаде. Трябва да се пита защо всеки път трябва да умират хора заради олигарси по принцип, не в тоя частен случай, за да може тогава, чак, да се взимат мерки, защото това се случва. Ти знаеш ли, че на нито едно място, където бях работил в България работят аварийни изходи? То няма на повечето места... само праснат някакъв си план за евакуация на стената, което е смешно. От три места - нито едно. И това все офиси на големи фирми уж, на едното място, през 2016 бях се застоял за повече време у Булгаристан, и работих като инструктор в една фирма, дето беше на такова място, че водата спираше за по ден-два, понякога и три. Това се случваше и лятото. Ако беше пламнал пожар някакъв? Стига гледали на Запад и Изток, вижте нас...

Цял мол незаконно?!стига бе!

Какво долно лицемерие на власта, направо гнус испитвам. Смятат хора за скот ...76%...гнус ...срам...отврат...Сега да не плачат. Натискат родители, че за един ден от възмутени се превръщат в роби...

Явно не си си имал работа с българските общини и ДАКС, за да видиш за какво чудо става дума. Като почнеш от брата на гениалния Томислав Дончев, покрай кметовете на Карлово, Пазарджик, Варна и къде ли още не. Дава се одобрение за строителство на абсолютно опасни сгради, проектирани от новоизлюпени архитектчета, които изобщо не познават наредбите, после строителят съкращава десет сантиметра от носещата колона и ти се моли да не стане земетресение. А по Черноморието не можеш да преброиш незаконните хотели.

Какво отношение това има към писаното от мен? Оправдаваш "незнание" на Тулеев и натиск на родители? От друга страна, хората са напоавили своя избор на изборите. Кой им виновен? Много е искривен този свят. Пази, Господи, от тъпи и алчни!

Не незаконно, а демократично! По американските стандарти!

В САЩ не можеш да направиш и елементарен ремонт вкъщи без да мине инспектор и да одобри направеното.

То затова преди седмица в САЩ се срути един пешеходен надлез и изпотрепа хората. Такива неща се случват ежедневно навсякъде по света (сумата и високи сгради, последният случай беше в Лондон). По-важното е, че разследват, а не се мотаят като нашите престъпни власти, като напр. случаите с дискотека "Индиго", сградата на ул. Леге, хотерлът в "Слънчев ден" и мн. др.

Това не е новина. Новина е, ако строежът е бил напълно законен.

Тук са само ученици на рускоте другари.В накои отношения обаче сюе по-зле, когато строеж на Гергов уби хора нищо не му се случи , даже не разклатиха партийната му позиция, той е този, който урежда срещи с главния прокурор на желаещите.

не виноват

Що Путин бе? Негов ли е мола или той не е издал акт 16 за мола?

Негова е системата която позволява това. Както тук е на Баце, Цаце и Паце ако ме разбираш, ако не жалко за теб :)

да изгори законно построена сграда.

Еми, да. Властите на са виновни, щото не са давали разрешение..Пък и такава малка сграда..Де ще видят, че се строи нещо незаконно?! Брей, страшни наглеци са съветските наглеци..Но, овцете са си виновни

Гадното е, че изгоряха агнетата, а не овцете. :(

Да, наистина. Те съвсем не са виновни..Даже, някои овцИ са разбрали, че са виновни и имаше надписи ''простете ни, деца''

Какво?!! Корупция в Русия?!! Невъзможно!!

Капитализъм брато, капитализъм! Печалба на всяка цена. В САЩ един изчислявал, че му излиза по-евтино да плаща за смърт на служители, отколкото за лечението им.

социализма е по-хубав от капитализма защо не си го запозиха?

А в комунистическа, православна Русия, как е?

Тия си ги разправяйте на Бузлуджа, другарю. Точно в САЩ за смърт по вина на работодател обезщетенията са меко казано ОГРОМНИ.

А за социалистическия Чернобил нещо да кажеш? А за Згориград?

Коментари - Опожареният руски мол ”Зимна вишна” построен незаконно | Днес.dir.bg

Опожареният руски мол ”Зимна вишна” построен незаконно

Търговският център "Зимна вишна" в Кемерево, в който при пожар загинаха 41 деца и 23-ма възрастни, е построен незаконно без разрешения за строителство.

Обратно в новината

Коментари - Опожареният руски мол ”Зимна вишна” построен незаконно | Днес.dir.bg

Коментари

Ето какво пишат руснаците: " Вот самый страшный момент: если бы этих пожарных не было, возможно, детей можно было спасти. Пожарные не просто не спасли детей, они сделали так, что их спасти оказалось невозможным. Если бы эти обезумевшие родители, которые добежали в один момент с 1-го на 4-й этаж, знали, что спасение детей в их руках, они бы вынесли эту проклятую дверь. Между ними и дверью стеной стояли пожарные. Те люди, которые отвечают за спасение люди от пожара в этой истории были теми людьми, которые обеспечили смерть 40 с лишним детей. "

Пак някой глупости е написал. Този МОЛ въобще не е "строен" - това е бивша фабрика за шоколадови изделия. И най-голямата вина за загиването ан 41 деца имат "пожарникарите". Децата стоят 20 мин затворени в зала и чакат някой да ги спаси, като пишат отчаяни SMS до ридителите си. А отвън "пожарникарите" са преградили пътя и не пускат родителите да си спасяват децата. Разбира се на самите пожарникари и през ум не им минава те да отидат да спясят някого - в Русия пожарникар се става за да събираш подкупи, а не за да си рискуваш живота.

всичко в русия е като този МОЛ.Икономиката,управлението,международните отношения и т.н.

Сега господин Путин да бутне като кегли, по ред - отгоре надолу, защото няма съмение загинаха деца заради нечия корупция.

Има собственици, управа, надзорни органи... родители..те къде са си развявали у..т?

Добре предупреди и ..го одърви!

Един емблематичен пример, как безхаберието и алчността вземат своя дан. Такива неща, за съжаление стават навсякъде по света. Сетих се за онзи пламналия блок в Лондон, където загинаха отново десетки, защото изпълнителя на санирането е използвал горима изолация. Накрая обвиниха една бедна жена, че си оставила ютията, а община, строителен надзор, изпълнител ... и този случай се забрави. Мир на праха на загиналите!

И бизнесмените на мужиците са същите като нашите -повечето от тях - ГОВНА!?

като всичко друго в русия

За обема на гащите си ли хортуваш?

твоите гащи-щаны са в русия-ти му мисли,че пак са пълни

е то да не е будка за вестници или гараж бе??? Ей така цял мол незаконно построен. Колко хора си затвориха очите и отвориха джобовете?

Шилo

Русия е страна, която не всеки може да разбере. Това е страната, в която може да правиш каквото поискаш, да си платиш където трябва и колкото трябва на когото трябва.

А бе и България е същата.

Абе момчета къде сте днес! 50 калпака се водите на работа!!!

еврогейчета...

Стига бе - не законно в тази законна кочина ?!

Както виждате съвсем ясно от коментарите, червените тролове защитават смъртта на тези невинни хора, само и само да не се опетни името на Путкин.

Руска работа, баце. Пълното безхаберие е като турския произвол. Хора мрат, държавата просперира и парадира с големи митинги като изкрават хората да подкрепят властта. Не е случайна подкрепата за другаря Путин. Много наподобява подкрепата за другаря Ердоган, наподобяваща подкрепата за другаря Ун... Все подкрепяни хорица. Плаша се да не би такава подкрепа да се появи и за другаря Борисов, че нови десетки хиляди ще плъзнат радостни към света.

Представете си що за корупция е, след като можеш да построиш незаконно цял мол.

Другарю, чудя ти се на акъла! Защитаваш Россия, поради идеология или симпатия, защото само така ще те разбера! А относно останалото, явно не си ходил в "Братската" страна за да говориш така! Знаеш ли, че там за да започнеш бизнес - колкото е по-голям толкова по-голям е рушвета! Иначе просто забрави - ще те изядат. Пример: Само за да отвориш един малък магазин с размерите на гараж, ти трябва да платиш не малка сума на пожарната за да ти издадат разрешително... ПП: Глупостта и вселената са безкрайни.

Може да сме изостанали, но в България без разрешително за строеж е абсурд да започнеш да строиш нещо хеле пък цял мол?!

моловете кой знае какво блато ще излезне па при нас

като бяха законни това не попречи на цру да си ги гътне в името на петрола

То какво ли е законно в Русия след 1917та?

Уникална е простотата на коментиращите тука. Били те русофили или русофоби.. Путин е виновен за това защото 18г е на власт. Мили деца....нека ви обесня на бързо как работи света..пардон..Русия в случая!!! Путин не е бог! Той стой благодарение на много хора. Тези хора са най различно ниво във власта. Путин НЕ МОЖЕ да се справи с корупцията поради простата прични че това е вкоренено в руската народнопсихолигия още от времето на руските Царе! Коя е тоя БОГ дето ше дойде на власт в Русия и ще подгони милиони чиновници, бизнесмени и хора във всякаква позиция и ще успее? Как ше стане това?! Ми нали първо няма да стигне до власта и после дори да стигне ще бъде махнат за минути! В Руската история болярите са избирали Цар с идеята да играе ролята на посредник между тях А НЕ да ги превъзпитава. Путин е Цар....но около него има Боляри. Под него има милиони хора в различни позиции които си знаят да работят само с корупция. Как тръгваш срещу тях и цялата народопсихология и успяваш?! Нема начин! Путин върши добра работа в рамките и ограниченията които има. Възможно е народопсихологията да се промени...но няма да стане за 18г а за 3 поколения или 60-70г.

Хабиш се, това е дир.бг...

Явно и в Русия е както тук - не трябват разрешителни, ако си от определена партия.

Не, обратното тука е като в Русия....Просто ни е наложено от СССР през 1944 а предатели са сложени да управляват нелегално в сянка и в интерес на Русия а не на България...

случилото се в техния мол е много тъжно. напомни ми за една дискотека в софия, където също умряха деца. дир-а да каже нещо за наказани или обещетени

Тереза Мей е виновна!

Хайлилайкли ! :)

Несамо,че е незаконен,но и естроен с евтини мтериали,които при пожара отровиха,задушиха и изпекоха хората там. При нас на места картината е същата. Трябват проверки.

За каква енергийна ефективност в Русия бълнуваш? Това са европейски норми, с която тази азиатска държава няма нищо общо!

Какво ни интересува това? Да не би тоя проклет мол да е в България, че да излизат новини по случая в българските новинарски сайтове.

Русия е супер корумпирана страна.. Чупи всички възможни рекорди... индексът за корупция би трябвало де се измерва в десетки хиляди, а не като в другите държави от 10-100... При 30-40 за запада в Русия рекордът е счупен на 100 000 или страната е поне хиляда пъти по корумпирана от всяка една западна страна... Само Украйна не е много далече от нея в тази гнусна класация...

В Русия поне арестуваха веднага частни собственици и държавни администратори. В България, в ЕС, не биха посмяли да ги пипнат. В България митничарите отсвирват цял самолет от проверка а ислямски терористи 6 години си правят ташак с българското "правосъдие" в Пазарджик. В Русия някои ще лежат с десетилетия в сибирските колонии заради жертвите в мола.

Ако бяхме по население колкото руснаците, бъди сигурен, че щяхме да им дишаме във врата, А Украйна е друга бира... те са претенденти за някаква галактическа класация.

В Россия всичко е законно!

Опожареният руски мол Зимна вишна построен незаконно Явно тамошните служители от Надзора са станали милионери.

Кво са некви си САМО 200 МИЛИАРДА в Швеицария

каква гнусна корупция има в Русия... Затова никой не иска да имигрира там.... Корупцията би задушила и погубила всеки свободно мислещ човек, който разчита само на пазарната си инициатива и нюх за да се развива успешно... Корумпирана държава до дъното на костите й...

Шилo

Къде са сега възхваляващите Путин и неговата уникално "уредена" държава? Къде са онези, дето сипят суперлативи за Русия, докато децата им са в Западна Европа? Къде сте бе, демагози?!?!?!

Подготвят си почивката в Гърция, за празниците...Няма да отидат в Сибир я

"Петима души са арестувани, като сред тях е и генералният директор на фирмата-собственик на центъра" А в България само се прави проверка в общината за това кои е допуснал строежа и накрая най-много едно уволнение за някакъв малък чиновник и една нищожна глоба за собственика.

Генералният директор е всъщност управител/ка една бедна женица без никакво влияние в случая.Няма нито един арестуван собственик или олигарх,както и политик.

Та в Раша има ли нещо законно ?!?!?! То съществуването на самата Раша е незаконно, но Запада ще корегира тая грешка !!!

България законна ли е? За един приятел питам

jingiby

Не си мислете, че само този мол е абсолютно незаконен: без разрешение за строеж, без удостоверение за въвеждане в експлоатация, без работеща противопожарна система, без действащи аварийни изходи и т.н. Този мол е олицетворение на системата на функциониране на администрацията в Русия. Путин е на власт там от 18 години. Не виждам какво и как повече ще подобри и промени този човек през следващия си мандат от 5 години...

Брат, не го представяй все едно само те имат проблеми и това никъде не се случва другаде. Трябва да се пита защо всеки път трябва да умират хора заради олигарси по принцип, не в тоя частен случай, за да може тогава, чак, да се взимат мерки, защото това се случва. Ти знаеш ли, че на нито едно място, където бях работил в България работят аварийни изходи? То няма на повечето места... само праснат някакъв си план за евакуация на стената, което е смешно. От три места - нито едно. И това все офиси на големи фирми уж, на едното място, през 2016 бях се застоял за повече време у Булгаристан, и работих като инструктор в една фирма, дето беше на такова място, че водата спираше за по ден-два, понякога и три. Това се случваше и лятото. Ако беше пламнал пожар някакъв? Стига гледали на Запад и Изток, вижте нас...

Цял мол незаконно?!стига бе!

Какво долно лицемерие на власта, направо гнус испитвам. Смятат хора за скот ...76%...гнус ...срам...отврат...Сега да не плачат. Натискат родители, че за един ден от възмутени се превръщат в роби...

Явно не си си имал работа с българските общини и ДАКС, за да видиш за какво чудо става дума. Като почнеш от брата на гениалния Томислав Дончев, покрай кметовете на Карлово, Пазарджик, Варна и къде ли още не. Дава се одобрение за строителство на абсолютно опасни сгради, проектирани от новоизлюпени архитектчета, които изобщо не познават наредбите, после строителят съкращава десет сантиметра от носещата колона и ти се моли да не стане земетресение. А по Черноморието не можеш да преброиш незаконните хотели.

Какво отношение това има към писаното от мен? Оправдаваш "незнание" на Тулеев и натиск на родители? От друга страна, хората са напоавили своя избор на изборите. Кой им виновен? Много е искривен този свят. Пази, Господи, от тъпи и алчни!

Не незаконно, а демократично! По американските стандарти!

В САЩ не можеш да направиш и елементарен ремонт вкъщи без да мине инспектор и да одобри направеното.

То затова преди седмица в САЩ се срути един пешеходен надлез и изпотрепа хората. Такива неща се случват ежедневно навсякъде по света (сумата и високи сгради, последният случай беше в Лондон). По-важното е, че разследват, а не се мотаят като нашите престъпни власти, като напр. случаите с дискотека "Индиго", сградата на ул. Леге, хотерлът в "Слънчев ден" и мн. др.

Това не е новина. Новина е, ако строежът е бил напълно законен.

Тук са само ученици на рускоте другари.В накои отношения обаче сюе по-зле, когато строеж на Гергов уби хора нищо не му се случи , даже не разклатиха партийната му позиция, той е този, който урежда срещи с главния прокурор на желаещите.

не виноват

Що Путин бе? Негов ли е мола или той не е издал акт 16 за мола?

Негова е системата която позволява това. Както тук е на Баце, Цаце и Паце ако ме разбираш, ако не жалко за теб :)

да изгори законно построена сграда.

Еми, да. Властите на са виновни, щото не са давали разрешение..Пък и такава малка сграда..Де ще видят, че се строи нещо незаконно?! Брей, страшни наглеци са съветските наглеци..Но, овцете са си виновни

Гадното е, че изгоряха агнетата, а не овцете. :(

Да, наистина. Те съвсем не са виновни..Даже, някои овцИ са разбрали, че са виновни и имаше надписи ''простете ни, деца''

Какво?!! Корупция в Русия?!! Невъзможно!!

Капитализъм брато, капитализъм! Печалба на всяка цена. В САЩ един изчислявал, че му излиза по-евтино да плаща за смърт на служители, отколкото за лечението им.

социализма е по-хубав от капитализма защо не си го запозиха?

А в комунистическа, православна Русия, как е?

Тия си ги разправяйте на Бузлуджа, другарю. Точно в САЩ за смърт по вина на работодател обезщетенията са меко казано ОГРОМНИ.

А за социалистическия Чернобил нещо да кажеш? А за Згориград?