Коментари - Свлачище блокира едното платно на АМ ”Люлин | dnes.dir.bg
назад

Свлачище блокира едното платно на АМ ”Люлин

Скална маса се срути на магистрала “Люлин“, като това наложи затварянето на едното ѝ платно, съобщиха от Агенция “Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Обратно в новината

Коментари - Свлачище блокира едното платно на АМ ”Люлин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"... аварийно ЗАПЪЛВАНЕ на появили се ДЕФОРМАЦИИ на пътната настилка" ... Елегантен изказ! А иначе казано?

Една дупка и две вълнички.

Учителят, по пътно строителство каза-Видите ли , тръгнала жена , земя и вода, убекаляйте баира!

това не беше ли гордостта на великия пътен строител на България ?!леле ,като се свлече той от власт ,както тия свлачища,какви ли золуми ще се разкрият,жална ни майка...!

Питай водачите на хилядите МПС, които го използват ежедневно.

Когато става въпрос за свличане на скална маса, говорим за срутище, а не за свлачище. Обикновено срутищата се осъществяват за кратко време, което може да е опасно, както за инженерните съоръжения, така и хората. Срутищата са най-често с локален характер и най-доброто което може да се направи е да се разчистят с един багер за ден-два и почти за без пари. При свлачищата е по-различно: при тях процесите протичат по-бавно, често са по-обхватни и най-често е необходимо укрепване на терена и разни други скъпоструващи мерки, осигуряващи устойчивостта на терена. На уважаемите читатели ще оставя сами да преценят, защо така наречените "експерти", изказващи се по медиите квалифицират срутищата, като свлачища, дали поради некомпетентност или нещо друго...

да, да... а завоя всъщност е "крива". Що не се гръмнеш, а преди това си изяж дипломата!

Така е уважаеми сънародници. По ефтинко е да чакаме да се свлече някъде и да идем да гу изринем, отколкото да укрепваме фсичко. Лятото е отпускарски сезон и сме заети с по-важни неща.

Къде точно е новината всяка година е така кажи, речи след всеки по-силен дъжд.