Нови 30 милиардери има в Русия

Нови 30 милиардери има в Русия. Това стана ясно след като Forbes публикува класацията на 100-те най-богати бизнесмени в Русия през 2010 г., съобщава БГНЕС.

Обратно в новината

Коментари - Нови 30 милиардери има в Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато прочета, че примерно тази година нови 3 милиона души са развъртели частен бизнес, а от двата милиона от миналата година 500 000 са изкарали по 1 млн. евро. - тогава ще повярвам,че нещо се развива в положителна посока. Също когато прочета , че безработицата е 2 % и се състои само и единствено от лица, които нямат никакво намерение да поработват. Когато прочета, че тълпи от швейцарки, американки и японки отиват да проституират в провинциалните руски градчета, тогава ще повярвам , че нещо положително се случва в Русия ! :)))

Рецепта за руский милиардер: да си имал татко, партиен секретар на никелова мина или комбинат за цветни метали, да си ходил на лов с ротационните премиер-президент и след като сте изтрезняли...

И тия по нашия път вървят види се. И те нови милиардери имат. И техните милиардери са свързани с властта.

КОМЕНТАРА Е МАЛКО НЕОБОСНОВАН ОСОБЕНО НА ТЕМА ДАЛИ ПРОИЗВЕЖДАТ НЕЩО ЕВРАЗ;НМЛК;РУСАЛ;ММК;СЕВЕРСТАЛ ПРОИЗВЕЖДАТ НЕЩО И ТО МНОГО. УРАЛКАЛИЙ СЪЩО. АКО СПРЕМ ДА ГЛЕДАМЕ В ПНИЦАТА НА ДРУГИТЕ И СЕ ХВАНЕМ ДА СИ ИЗЧИСТИМ КОЧИНАТА ЩЕ Е ДАЛЕЧ ПО - ДОБРЕ ВМЕСТО ДА ПИШЕМ НЕОБЪНОВАНИ КОМЕНТАРИ СЪС ЗЛОСНИ ЗАБЕЛЕЖКИ. АЙДЕ СЪС ЗДРАВЕ

Не е въпрос какво произвежда ,а КАК го произвежда- със жестока експлоатация на труд,без никаква защита, без плащане на заплати и осигуровки- също като наш Ковачки, олигарсите владеят цели сектори ,държавата не се намесва в тях. Ако това го наричаш"прогресивно"? Русия няма никакво производство, БВП се дължи само на износ на природни източници. Путин говори за обновяване на икономиката, но само на приказки, не знае как. Знаеш ли, че в Западна Европа от 60 години строят друг вид капитализъм БЕЗ ЕКСПЛОАТАЦАИЯ НА ТРУДА И СИЛНА ЗАЩИТА НА ТРУДА. но СЕГА ТАМ УПРАВЛЯВАТ ДЕСНИ , които са проамерикански настроени и САЩ ги вдървява да водят "дървена политика срещу Русия", вместо да я приобщят към ЕС и Европа(Русия е част европейската цивилизация) и да и предадат европейския политически опит , с който да възстанови икономиката си и се демократизира по европейски, те държат Русия изкуствено на дистанция от Европа и суфлират на САЩ. Ето от къде идва бедата в тотношенията между Европа ки Русия! дядо Йоцо гледа на ideyazabulgaria.org

"...фигурират иманата на 23 бизнесменА..." От 2-3 години има промяна в правописното правило, а именно: няколко биснесменИ, триста доларИ... и т.н. ;)

Тези хора са каймака на престъпността в Русия. Всичките тези тарикати, повечето еврей са яхнали природните богатства, обсебили са ги по престъпен начин и ги продават на запад трупайки милиарди. Да виждате някой производител на нещо? Та дори и на оръжие?

Проблемът не е в съдържанието на богатството, а КАК е правено то. Руската олигархия си е направила богатството с пладнешки грабеж на държавна собственост, покровителствана от политическата върхушка на КПСС от Горбачовци и Елцинци. Това е американски модел - Гайдар и Немцов създадоха за Русия същия план като Българския "Ран Ът" но го нарехока "Дълес", като чрез него САЩ си внесе своя икономически( при Рейгън) модел и който позволява раждането и съществуването на олигархия. Така бе унищожена руската икономика ( също както бе унищожена и българската). Путин е Елцински представител и не прави нищо за ликвидиране на олигархията, напротив, кокетничи с нея и и позволява да се разраства. От своя страна тя му позволява да води авторитарно управление и единственото, което прави Путив е да задържа "държавността на Русия "с авторитарни методи, цел да не избухне нов Чернобил от атомните бомби, които Русия наследи от СССР. Той нищо не прави за развитие на руската икономика и нейното възстановяване.Не може икономика да бъде възтановане с наличието на олигрси , които държат цели сектори от нея и не дават държавата да се намеси и подпомогне във възраждането им. Нужна е силна държавна намеса,поемане опита и пътя на западноевевропейските държави след Втората световна война, които национализираха всички национални богатства, едра промишленост и започнаха да строят " държавно планов капитализъм"( автор Джон Мейнард Кейнес) със силно ръководно начало на държавата, така се вдигнаха от огромните разрушения на войната.Този техен модел бе придружен с нов демократичен модел, наречен "реална демокрация" чийто фундамент стои освен върху трите класически разделения на властите (изпълнителна, законодателна и съдебна от политическата), така и върху ново, четвърто разделение на властите- отделяне на корпоративните интереси на властта и политиката( няма го в САЩ) и което изключва раждането на олигархия и каквато и да е корупция в държавната сфера. Този път трябва да поеме Русия( и България) ако искат да си възстановят икономиката, но Путин нищо не прави, само надува авторитарно мускули. Политическия модел на Русия спрямо развития политически плурализъм на Европа е изостанал, неразвит, дълбоко архаичен, без дори наченки на демокрация, с някакъв тип псевдодемокрация.ideyazabulgaria.org

дръндрън дрън дръннн бляяяяяяяяя бля бля бля бля бля бляяяяяяяя Псевдоинтелектуални нещастници като теб са за газовата камера.Когато НИЕ истинските капиталисти вземем властта навсякъде вместо националното знаме ще се вее ДОЛАРА всички кина театри и културни домове ще бъдат закрити а върху дядовата ти нивичка ще има 1000 етажен небостъргач а най-отгоре АЗ аз и само аз.

Не е за учудване! У нас неграмотни хора искат и някои от тях наистина се превръщат в милионери и милиардери. Защо да се учудваме за страна като Русия? Проблемът не е в натрупаното богатство, а в съдържанието му. От него зависи щастието на Човека! Богатство, което може да ти бъде откраднато и отнето не носи щастие! Други критерии и показатели определят щастието! Всеки сам трябва да си ги открие!