”Мудис”: Кризата ще засегне българските банки

Кредитната перспектива на банковата система на България е негативна, най-вече заради влиянието на рецесията в страната върху качеството на кредитите и печалбите на българските банки.

Обратно в новината

Коментари - ”Мудис”: Кризата ще засегне българските банки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

демек ни потготвят за вдигане на лихвите на вече подписани договори така ли?

Чуждите банки в България отдавна са влезли в ролята на лихвари!!! Крайно време е държавата да се намеси, а не да ги оставя да си развяват коня, както на тях им харесва!

Ami darjavata da si mahne parite ot KTB i da gi upravlqva kakto trqbva a ne da gi darji pri kradeca Ceco Mustaka.Taka hm 6te namali riska hem 6te padne malko i lihveniq %

Намалете наказателната лихва до нива от 7 % плюс основния лихвен процент.Вижте директивта

Точно заради измислените рейтингови агенции света е във финансова криза така че изобщо и да не се обаждат. Излишната паника само вреди!

море да се затрият дано....

Мудис вероятно изва от мъде. Тази анализаторка за какви български банки говори. Такива просто няма. Нека да си анализира гръцките банки.

Все пак някой каза нещо за дрехите на царя - Рязкото влошаване на условията в българската икономика. Това май е малко камъче в двора на Дянков?? Ако се продължава така, ни икономика, ни банкова система, ни държава ще остане... Стига сме се цепели по партии и цветове, все още има време да се спаси държавата!!

ta to ima li ostanali bulgarski banki..ia mi daite niakoi imena ;)

Час по скоро Държавата да започне откриване на банки с 100% държавно участие.Маржа на лихвите по кредити и по депозитите да не повече от 0.5%.Тогава хората и бизнеса ще си прехвърлят парите в тези банки и печалбата ще остава в България.

По принцип си абсолютно прав. Не бива обаче да пропускаме и видим какъв е нашия хал. ИМАШ ЛИ СИ НАИДЕЯ КОЛКО Е НАШИЯ ВЪНШЕН ДЪЛГ -ДЪРЖАВНОГАРАНТИРАН И ЧАСТЕН?? От изнесените през ноември месец данни се виждаше ,че частния ни външен дълг надхвърля цифрата 36 милиарда евро !! С колко е нарастнала тази цифра сега не зная, но мълчанието на управляващите ме притеснява и кара да мисля, че няма да е далеч момента в който можем да се окажем в ситуация подобна на гръцката. ДРУГ Е ВЪПРОСА ЗА ЕСТЕСТВОТО И ГОЛЯМАТА ИЗМАМА НАРЕЧЕНА ЧАСТЕН ВЪНШЕН ДЪЛГ. Може да се окаже, че част от този дълг е към същата тази Гърция, която дължи на чужди кредитори стотици милиарди . Бедна ни е фантазията тогава. Ще се наложи заради некомпетентността на управляващите да плащаме дяволиите на гърците.

до коментар от гражданин- И кой по точно казваш ,че мисли в тази насока и после е репресиран??? Серго или Доган или някой от тяхната свита??? 4 години ги траяхме и гледахме ,как и,какво мислят...НО ОСВЕН ЗА ТЯХ за други не видях да мислят...другарю.

Елена Панайотоу може да се погледа малко в родната си Елада със 360 милиарда външен дълг и 17% бюджетен дефицит, пък тогава да коментира българските банки..........

Отдавна се разбра, че Мудис здравата се препотяват откакто проумяха, че анализ на неанализируемо нещо не се прави . Нашата (наша ? ) реалност (реалност ? ) именно ги научи на това ; а според текста - и на това как да спретват нечитаеми прогностико-имитации (за да замазват и извода, и неразумно-поетите от тях договорни задължения) .

В публикуваната информация не са представени прогнози за повишаване или понижаване на кредитния рейтинг, отбелязва изданието. А ТОВА ЗНАЧИ Н Е П Р О М Е Н Е Н РЕЙТИНГ В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 12 ДО 18 МЕСЕЦА (КАКВО ПО-ХУБАВО ОТ ТОВА ПРИ ТАЯ КРИЗА?!). Е, КАКВО СТЕ РЕВНАЛИ ТОГАВА С ТАЯ НЕГАТИВНА ПЕРСПЕКТИВА?! ИЛИ САМИ ИСКАТЕ ДА ВКАРАТЕ ВЪЛКА В КОШАРАТА?!

Банковаат мафия да се поукроти малко. да спре да си раздава бонуси и жевее на гърба на простосмъртните. Малко да си озаптят страстите към екзотичните си изяви! Да преминат на циганска баница дори!

serviCe бе, неграмотницииии

Не се учудвам. Държавата е оставена на самотек. Никой от управлението не го еня за нищо. Само се вдигат данъци и такси като най-лесно. За икономиката нищо не се прави. А ако някой почне да мисли в тази насока се разиграва поредното полицейско мероприятие или политическа интрига.

А аз като член на агенция ТАШАКИС казвам че ебитния рейтинг на България е висок и се повишава още .....

ДО АГЕНЦИЯ ПИЧ и ДО ВСИЧКИТЕ ОСТАНАЛИ АГЕНЦИИ: ЯЖТЕ МИ ХУЯ!!!

Не мога да разбера с какво ни е попарил Мудинс, когато прогнозата от 12 до 18 месеца за банките е непроменена?!

Mi to ustaveti,4i MUDis zvu4i katu.....ma..deti na majeti, detu sa im mejdu krakatami MUD e kal na angliyski...MUDDy WATERS...,,,MUD,..

..Mi tva MUDIS , AS mi zvu4i katu..na majeti . m...de.ili katu PUDIS...bee,tva PUDIS,NI beshi li istraddin Urkestar-ili sa barkam...As,taka mi sa struva...