Калфин опита да успокои играчите, докато борсата се срива

Спадът на световните финансови пазари ще се отрази на българския финансов пазар, но в по-малка степен.

Обратно в новината

Коментари - Калфин опита да успокои играчите, докато борсата се срива | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

АБЕ НАЛИ СПЕЦИАЛИСТА ПО ФИНАНСИТЕ Е ОРЕШАРСКИ ?КАКВО СЕ ИЗКАЗВА КАЛФИН НЕПОДГОТВЕН И ЗАЩО ТРЯБВА ДА ГОСЛУШАМЕ?

Напълно споделям мнението на Толкова е просто. Основната енергия на мижавия ни пазар бяха кредитите за строителство, които всички банки се късат да рекламират. Е, вече процедурите по теглене на кредит СА ЗАТЕГНАТИ, като ще става и още по-запечено. Лихвите по взетите кредити непрекъснато растат, като това се отразява на месечните вноски. Непродадените жилища само в София са 60,000 по данни на браншовите организации, което ги прави поне 100 К в действителност. Като всеки ден бройката се увеличава. Засега строителните компании се държат заради огромната печалба в сектора (от 300% нагоре), както и поради факта, че използват голяма част от тези готови и непродадени жилища за ипотечна маса (заложени в банка срещу около 75% от стойността им). Но не е далеч деня, когато строителните компании една по една ще започнат да се огъват под този финансов натиск, банките ще отворят вторичен пазар на жилища, предлагането ще се увеличи многократно, търсенето ще спадне и ще настъпи колапс. Просто и логично. Затова, който си има парички - да си ги държи. След 2-3 години ще може да си купи 2-3 пъти повече жилищна площ. Разбира се, имотите с добро разположение ще си задържат цение, но не съставляват повече от 10 % от всичките. А какво казват Разни министри и разни мастити брокери - не ме интересува. Тяхната цел е да накарат още някой наивник да се обвърже с 10-на %-ва лихва върху 100 К лв., както и да задържат имотния балон още някоя и друга година цял (всеки си има неговия мотив, едните искат да завещаят на следващото правителство тази бомба - един такъв срив би могъл да събори ВСЯКО българско правителство, а при другите причините са си чисто меркантилни).

Калфин(какво име само, а ако беше Майсторов), аз имах акции на Оргахим, които през декември бяха около 800 лв., през март ги продадох за 400 и малко а сега(вчера) бяха 158 лв. Сега въпреки че си Калфин сметни ако можеш коклко пъти са паднали и кажи не е ли това сриване на борсата, а там са частните пенсионни фондове. Ехххххххххххххххх Калфин

Айде паричките в БУРКАНА! Тя AIG май има общ бицнес и с български банки, както каза Агаин снощи. Май ставаша въпрос за ОББ. Интересно...

Споко,другари!Света може да се тресе от финансова криза,банки може да фалират,борси да се сриват,при нас само развитие и цъфтеж!Тук е островът на блажените(тези,които още ми верват).

Кой обръща внимание на Калфин?

от всичкия балвоч като че ли сиа беше наи конкретна.само така!

Кал кой се е опитал какво?

Cenite na 80-90% ot imotite i jili6tata 6te padnat pone s 40% - tova e neizbejno i 6te se slu4i burzo i lavinoobrazno :) Balucite neka produljavat da tegliat zaemi ot bankite i da si kupuvat jili6ta...

Фонда за гарантиране на влоговете всъщност покрива до 40 000лв на човек в банка. Но ако изгурми една средно голяма банка в Бг - това ще изчерпи средствата.

значи , светът се тресе от3-4 пр., Апри нас при -(минус)30 цъфтиме и вържеме

През зимата на 1989 година същият този Калфин,като председател на икономическата комисив в тогавашното Народно събрание също направи изявление,че банковата система в страната е стабилна.Държавата,к той ще подпомогне Балкнбанк иСтопанска банка.След няколко дена същите банки фалираха!!!След падането на правителството на БСП,той се припокри,като доста време прекара при призидента Първанов,като негов съветник.Затова аз не вярвам на този провлил се за мен политик!

Niama kakvo da gubia!!!!

всеки пише балона с имотите ще се спука добре но ако имам 50 -60 хилки в коя читава банка да ги сложа маи -маи по с добре панелна боксонера отколкото с пръст в гъз

САЩ-страната на големите възможности се самоизяде.Крайно време беше да лъсне тази фалшива фасада.Не може да бъркаш непрекъснато в чекмеджето и само да вземаш без да оставяш Откога го чакаме това, дали не е от 150 години. Дано гръмнат, че да започнем и ние (българите, французите и германците, де) да почнем да имаме кризи. Че то без кризи може да си помислят, че ни няма.

много нови емисии ОТИЧАТ само Лондонската и Варшавската борса.... Не е ли отчитат?А пък нашата борса май отече.

Истината е че много трудно се предсказва какво ще стане с пазара на имоти в САЩ или България. Тия балони са невъзможни за предсказване, а като се пукнат, всеки се прави на експерт и казва - това се очакваше. В момента в САЩ 2-3% от ипотекита само фалират, така че основите си остават стабилни. Съвета ми е - купувайте жилище за да живеете в него, а не спекулативно. Вземете ипотека ако можете да плащате месечните вноски и си живейте живота без притеснения какво ще стане с цените.

Междувременно три водещи американски рейтингови агенции понижиха оценките си за AIG. На въпрос дали кризата на Американската компания AIG (American Internacional Group), която е собственик на БТК, ще се отрази на българския телеком, Калфин отговори, че БТК е стабилна и няма да фалира... Когато беше българска и я продадоха БТК беше печеливша. Затова се разпродаде България - да позапълни поне временно дупките на фалиращи чужденци, после - да бегат и да си одят (наред с малката подробност, че чужденци владеят отрасли и компании със стратегическа роля за националната ни сигурност - както е с БТК; но пък, пак чужденци, си ги прекупуват и препродават като проститутки).

Банките са с европейски имена, но май клоновете им са местни юридически лица. Дали пък, ако гръмне някой местен клон, чуждата централа ще и дреме чак толкова много, че да се разклати на другите си пазари?

Припомнете си за източвонето на банките преди 10-тина години. Този морален цирей на крадливата на политическа класа ще ни тежи още 100 години. Точно тогава хората в Брюксел започнаха да ни псуват на майка, но българската преса услужливо фризираше информациите и ни казваше, че не ни попържан на майка, а ни се радват като на малки деца, прохождащи в пазарната икономика. Сега Плугчиева раздава такива съмети - не казвайте, че крадем, а казвайте, че имаме проблем. Сегашният доклад е просто продължение на ония псувни от фалита на кредиторите, а не на длъжниците. Никой не проумя как така фалират кредиторите, а не длъжниците. Врътките с валутните курсове си бяха режисиран грабеж. Сега сме на път пак да направим такава простотия. Част от емигрантските пари засега се връщат и се влагат в тухли и керемиди. При най-малкия полъх на вятъра и те ще изчезнат и т. н. чужди инвестиции ще се изпарят. Ще се изпарят от българия и поредните големи групи от млади и фертилни емигранти. Май е време да се диверсифицират наличните валутни и др. спестявания като поне 70% се прехвърлят в БУРКАН - банк. При кражбата на парите чрез банковите фалити БНБ има особено негативна роля! Нейната управа участваше в изключително подла игра. Затваряше си очите, че с едни и същи пари се отварят по няколко банки. Правеха се медийни фиести - най добра банка на годината, най добър банкер и др. глупотевини. Така Банка за земеделски кредит от най-добра за годината първа фалира май същата или следващата година. Един дупетат от финосовото сити Кермен, Сливенско, на име Златимир Орсов успя с едно изказване да заличи спестяванията на хиляди българи. Това беше режисиран водевил за събиране на парите на населението и открадването им. Къде са сега големте банкери!? И що никой не ги преследва. Само под сурдинка се говори, че парите на Първа чмастана банка сега са в първа инвестиционна банка и с тяхна помощ беше осрано Бански и сега се осира Витоша. Не е зле младите да четат и да помнят.

ami normalno e da ne ia zasegne, sled kato pazara i kintite v Bg vsastnost sa ot prostituzia, transfer na hora, droga, oruzia, nezakonen export/re-na zigari, alkohol i drugi? s drugi dumi vse pak stava vupüros za prane na pari-nali taka???? e niama kak da se povliaem, prosto niama takava vuzmoznost, zastoto nashata ikonomika e BETON!!!!

Защо да е зле пазара!Другаря в Станишев даже твърди,че икономиката на Б-я цъфти,та ще върже вече!Тия с милионите евро -Мафията да му мислят!Ние бедните мишки сме най-добре!Няма и кой да ни отвлича!Виденово време беше,когато обраха всичко и банките фалираха!Тогава имаше малко гладни години,но ние сме свикнали!Алчните братушки в Парламента ще се чудят накъде да хванат пътя!

Голяма работа, нали Русия просперира.

недвижимите имоти в бг са спекулативен балон, така че е неизбежно да гръмнат банките са европейски (но не от най-силните), така че при фалити в европа е неизбежно да гръмне някоя

Обратно в Бурканбанк и в касетките на трезорите. Плащане в брой с куфарчета. Големи стокови запаси.

САЩ-страната на големите възможности се самоизяде.Крайно време беше да лъсне тази фалшива фасада.Не може да бъркаш непрекъснато в чекмеджето и само да вземаш без да оставяш.Жалкото е,че сега се оглеждат кога да изядат пак и мнозина ще бъдат в положение на Лапни шарани,докато се усетят,че всъщност са ги използвали за носни кърпички.

ще паднат цените на жилищата и друга някоя банка ще фалира

у нас да се отрази е все едно да се отрази на бушмените в африка дето се прехранват от лов и събирачество

има гаранционен фонд за спестявания до 15000 петнадесет хиляди и да фалира банката ти ги изплащат.истина е че ще паднат цените на жилищата и след това може да има банкови фалити ако не се обслужват ипотечните кредити.това се е случвало в южна америка.това се прави нарочно от 2009год. курса на долара почва да се качва.затова купувайте долари .

Правителството отдавна надува балона на НИ, препирайки мръсните си капитали и манипулирайки като цяло пазара. А от половин година е факт и застоя на пазара на НИ - оттеглиха се чуждестранните инвеститори (предпочитам да ги наричам спекуланти) а на българите почнаха да им идват нанагорно днешните цени. Тъй че е въпрос на време да паднат цените. Банките няма да чакат вечно неблагоразумните инвеститори да си погасяват кредитите и ще почнат да ги натискат, а те ще бъдат принудени продадат на всяка цена... Но въпреки това мнооооого обекти ще останат нереализирани, а това означава лоши кредити... И изглежда доста вероятно някои от банките да не могат да ги понесат... Спрягат се едни цифри за между 200 000 и 800 000 никому ненужни апартамента. Тъй че до 2-3 години очаквам цени около 300 евра квадрата :). Тази зима ще е началото...

Недвижимите имоти ще паднат с до 50 процента /но не всички/. Но банковата система няма да пострада.

Аз лично пари в банка нямам. Това съветвам и другите да направят. ДА му мислят богатите - тези на които богатството им е само едни цифри в една банк.сметка. Изчезват цифрите, изчезват ти и парите.

грешиш това няма да стане бг не етолкова здраво свързана с америка и няма как това да се случи освен ако правителството и опозицията не ни го докара

още края на тази година срив на пазара на недвижими имоти, още догодина фалит на някоя от силните банки

1

ще паднат цените на жилищата и догодина някоя друга банка ще фалира

3

2

1

НА НАС ВАРНАЛИЙ НЕ НИ ПУКА ОТ НЯКВИ ИЗМИСЛЕНИ КРИЗИ МРИЗИ!!!!!!!!!

НА НАС ВАРНАЛИЙ НЕ НИ ПУКА ОТ НЯКВИ ИЗМИСЛЕНИ КРИЗИ МРИЗИ!!!!!!!!!