Коментари - Митрополит Йосиф: Синодът бавно мисли, но мъдро решава | dnes.dir.bg
назад

Митрополит Йосиф: Синодът бавно мисли, но мъдро решава

Светият Синод трябва да определи тримата митрополити, които ще са кандидати за патриаршеския пост. Избирателен събор, който ще се проведе на 24 февруари, ще посочи новия патриарх.

Обратно в новината

Коментари - Митрополит Йосиф: Синодът бавно мисли, но мъдро решава | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Едни мислят бавно, а други пишат бързо без да се замислят и да оценят времето,в което живеем.Не е било дооценено времето на обесването на Левски, но тълкуванието на някои произведения на патриарси на българската литература,може да разберем- време, умозаключения, потвърждения и анализи.Мислете за времената и не само за собствените си души, уважаеми . link

"Пиша ти бавно, щото знам, че не можеш да четеш бързо." "Мисля бавно". Толкова "крилати" фрази напоследък, че се събраха за цяла библиотека /идиотека/.

Тази килимявка си прави груб ПР през последните седмици....

синодът не може да мисли, но ще изберат най-големия доносник.

А как стои въпросът с "кантара на владиката" ? Като бивш член на църковно настоятелство съм се нагледал на такова беззаконие и потъпкване на елементарните християнски норми, че просто нямам думи. А лошото е, че няма на кого да сигнализираш за тези безумия. Християнин съм и вярвам в Бог, но се отрекох от църквата!

Само че комуто Църквата не е майка, на него Бог не му е баща.

kgb777kgb

Е точно това е най-голямата лъжа !!! Църквата е институция , а не вяра !!! В църквата са хора , а както самите вие казвате - хората са грешни !!! И за да няма грешки , кажи ми къде ТОЧНО Исус е казал , че свещениците са връзката с него ??? Само не ми пиши нечии тълкувания , интересуват ме думите на Исус , не тълкувания на теолози и прочее !!!!

Ама аз много добре знам, че за всичко имате готов цитат. Как иначе...

Пази БОЖЕ БЪЛГАРИЯ ако кирил стане патриарх.

Тия всичките ги друса старческата деменция.

"защо не, ако не е направил нищо лошо и се е стараел да бъде честен към църквата?" Свети г-н полковник (или там какъвто ви е чина), казано е "Божието - божие, кесаревото - кесарю" . Вие от Светата Синодална Ченгеджийница не сте божии, а сте кесареви. Нямате работа под крилото Божие. ВЪН от Светата Българска Православна Църква - вън цялата ви милиционерсла сган!

Нерегистриран дедо, с каква власт гониш някого от Църквата. Ти в нея ли си?

Чадо К, Ти за съветската власт в БПЦ ли ме питаш? Над светата ченгеджийница нямам никаква власт, първо защото не съм служител на тяхното ведомство и второ, защото нямам чин от друго ведомство. Останах с убеждението, че си за милиционерския синод и за патриарх милиционер. :) Не им отива на милиционерите! Нямат страх от Бога, защото са безбожници!