Митрополит Кирил бе избран за наместник-председател на Българската православна църква

Негово Високо Преосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Кирил бе избран за наместник-председател на Българската православна църква. Той ще ръководи временно и Софийската епархия.

Обратно в новината

Коментари - Митрополит Кирил бе избран за наместник-председател на Българската православна църква | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Освен начело на държавата ни , мутрите застават и начело на православната ни църква.

тя, църквата, открай време си е търговско дружество, което продава материална вяра. Ако щете и католическата, и нашата... Та най-добрият търговец - начело

Светла да е паметта на Патриарх Максим! Мисля си че тези след него когато се крьстят се крьстят на дявола с който са в сьюз!

kgb777kgb

Радвам се ! Благодаря !

kgb777kgb

Не си ме разбрал Хане ! Истините които аз изричам обикновено пораждат омраза у другите , които ги четат ! Сигурно е , че не ме харесват , но съдба ! Истината е по-важна , който живее в заблуда все едно не е живял , а като не си научиш уроците има да живееш , да живееш още сто живота докато си ги научиш !!!

пригответе му линкълн

Митрополит Кирил бе избран от Светия синод за наместник-председател на Българската православна църква. Няма съмнение, че луксозения Линкълн MKZ хибрид със "златен" номер B 8008 PT на митрополит Кирил е Божи дар,а неговата мисия тук на земята се заключава в това да бъде агент на Държавна сигурност!

си гаворити целая вечерь, как влюбльоньйе?! Нема ли да си легнте вече ??

Лягаме си , лягаме си, не нъ бийте повече, няма да правим така, извинявах мило другарче... повече няма да обиждаме дс-структурите!

Хане, и на мен последната ти мисъл ми мина ма ума! Дано, който и да изберат се поправи и бъде Български Патриарх на място, че много работа има да се върши!!!

хех. последовател на екс-протестант, който е обърнал резбата и се занимава с обожествяване (буквално) на Елементите, обсебен и имащ се за Пророк... се нарича православен християнин и взема отношение... ндам. Още 15-20 години демокрация и комунягите ще ни се струват бял кахър и златен век..

Слава Богу че сребролюбеца произвеждащ "архонти" остана далече от София!!!! За Николай трябва само манастир-да се смири той за поп не става -виж за мутра ДА

Не знам дали сте поп- ов ... или рабин-ович .... или имам-ски . Все едно ! ... Та : - как Виждате предъвкваните от сума време Работни Групи ?

това, че не общувам с попове, не означава, че нямам мнение по въпроса. И ще го изразявам където и когато пожелая :) Според теб, тук само православни християни ли имат право да коментират....и то такива, които поне веднъж годишно ходят на църква :) Ходи пали свещи по храмовете, да може ДЯДО Николай или ДЯДО Кирил да си купят поредния ролекс :)

Бог да прости Българския Патриарх Максим!!! Може би Максим се е държал здраво за живота и за сана си, именно поради факта, че никой от останалите владици не е бил достатъчно достоен да бъде БЪЛГАРСКИ ПАТРИАРХ! Бог да прости Българския Патриарх Максим!!!

от тия твои разсъждения за достойни и недостойни ще излезе, че требва да се гръмнеш, и то веднага !

Dobromir Dimitrow

Бих се гръмнал, за да те зарадвам, но като християнин самоубийството ми ще бъде грях, който аз няма да поема! Виж, ако толкова държиш и ти стиска, ела в Русе и го направи! Мен чак толкова не ме е страх от смъртта - има кой да бди и да се грижи над всички! Приятна вечер и добри сънища!!!

Ноу молим екс-протестанти и насоящи спиритисти от бялото братство да не се бъркат в Православни дела. По-добре организирай едно почистване на Езерата, че пак бяхте усрали пейзажа.

Много си прав, Хане, от човека зависи, не от РЕЛИГИЯТА му!!! Затова уважавайте и другите!!!

може ли некое величие да прдне, и ти да не си завреш носа втз Му, и да не го възхваляваш ? Голем нагаждач си, родЕн царедворец!!

Dobromir Dimitrow

Не разбрах въпроса Ви, уважаеми безименен! А относно обвинението Ви - де да бях нагаждач, животът ми щеше да е лесен с песен! Ама пуст инат, тъкмо се наглася някъде и си отворя устата за правдини и веднага ме изхвърлят! Та ако узнаете някъде курсове за нагаждачи, моля да ме уведомите!

Според мен, този който е избран за временен, няма да бъде избран за Патриарх, поради което е добре, че временен е Кирил.

На кого му трябва църква, за да вярва??? За какво са ми попове....аз искам да общувам с Бог директно....те ли ще ми посредничат??? Всички знаем, че църквата от много отдавна е изродена и не служи на вярващите, а обслужва висшия клир....повечето от които нямат нищо общо с представата ми за духовник и народен учител.

Добри въпроси! За какво ни е църква, когато директно можем да общуваме с нашия Създател? И все пак смятам, че църквата ни е нужна! Като институция, която да защитава християнската вяра и много др., за които сега не ми се мисли как да ги формулирам! Ама всички доводи много се обезсмислят, ако свещениците са калпави! Все пак огромната част от православните попове са морални и добри хора, тя главата се е вмирисала!

Защо се бута напред Николай? Зашо не се намали не възрастта, а стажа от 5 години например? Тогава Амвросий може да стане патриарх. Защо Николай ????????????????????????????

Е как да няма алтернативен синод с тоя владика! Тия ще си го изберат за патриарх като стой та гледай! И на кого ще се кланят хората тогава? На кого ще целуват ръката? От коя ръка ще чакат благословия? От тая, която е писала доноси до Държавна сигурност, нали?

по-близо до партията.

Не познавам умен човек, който да вярва в църковните канони или да е религиозен в библейски смисъл. Особено в България ролята на църквата е толкова преекспонирана, че всичкият този шум и изказвания звучат налудничаво!

Ето ти един - Пеци Гюзелев.

настапи преломен момент за вазраждането на балгарската православна царква, която беше преварната от комунезите в техен послушен инструмент. глутницата на дс мутрополити трябва да баде разтурена, а те разпопени и разследвани. за владици да бадат избрани неопетнени духовници, които да изберат и патрярх. категорично не на сегашните владици, които са разбоиници и дс агентии. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Човек който парадира със богатствата си не може да е глава на никаква църква.Друг е въпроса е че това което имаме в момента не е църква това са пасмина дяволи представящи се за духовници.

Като разбрах кого са избрали - направо паднах,БОЖЕ. БОЖЕ......

В държава управлявана от милиционери и доносници шамана трябва да е милиционер и доносник ......

kgb777kgb

До Дир. Толкова ви харесвам звездичките , че ще взема да си забода една на ГА , че да заприличам на дядо Николай , или който и да е друг ПЕЛ . Не съм нито краен , нито злонамерен , но ИСТИНАТА ПОРАЖДА ОМРАЗА

Ето поради тази причина няма да се оправим скоро. "Разделяй и владей" е принципа на всеки, яхнал този глупав народ, на който и пръст да му покажеш, и за него ще ти завиди.

Аз-лично бих ги Изволнил. ( Разпопил ли е по ... там-таковата Действие по Канон ?) ----------------- И Ватиканът, и гърците, .. и френците ... и алеманите ... и островитяните ... и тролчетата от север ... - всичките си Имат Неща по Мрежата . Как-тъй Ний Ще да се кишим кат меки еди-какво-си ?

Чета ти коментарите от 2-3 дни(то няма как,ти си навсякъде!) и откровено ще ти кажа-имаш проблеми с главата и си намери хоби,стига вися и ръси откровения под всяка новина!

Обикновено Работя . Не другите, а Върху себе-си ... и Това което Предстои. На Всички-Ни. ( т.е. -Благодаря Ви !) ---------------- Комай бяхте из америчко. С какво бихте спомогнали за/в очевидно-предстоящата Работа в/чрез Работни Групи ?

Поздрави на редактора! Много готино е болднал "да е не по-млад от 50 години". Уж нищо не е казал, ама пък е казал достатъчно. И да се надяваме да изйезуитстват за кой ли път, да си плюят на суратя и да изберат майничката, че да се свърши с агонията на бъпъцъто.

Браво,най-добрият избор е Дядо Кирил,Истински Православн страж срещу надигащата се про-американска,про-турска измет в нашата Родина..Господ си знае божиите работи....Дълъг живот и Здраве на Дядо Кирил-дано да бъде избран и за Патриарх на вички Българи ....Амин!

kgb777kgb

Ако искате да направите нещо спрете да пишете и излезте !!! Аз ще излеза , не че ме вълнува особено дали ще изберат п*л или мафиот разлика няма !!! Но все някога ще трябва да излезе на улицата -- е едно яйце е 30 ст. все можете да отделите 3 лева ! Най-много да ви задържат за дребно хулиганство - добре , а ако сме 500-1000 човека , а ако сме навсякъде ?????????????

Ше поскъпнат яйцата...

kgb777kgb

Аз ще поема разходите за яйцата , вие само елате !!!

В София ? На пл. Баба Неделя ? (в Противоположния на Църквата край) Ами да !!!! Хем и онез-там нещица по жълтите павета са на две крачки .... :-)

kgb777kgb

Площад баба Неделя е едно друго място Секач , това за което говориш е площад " Света Неделя " , като църквата , там близо е и мястото където сигурно ще е богоугодно при определено развитие и / или избор да по ръкомахаме , по ръкохвърлим и нии зародишът летателен , пък нека БОГ отсъди !!!

Стига мрънкайте. Като ходите на интервю за работа питат ли ви какъв опит имате? Аааааа, сетихте се. Не ви питат, защото ако в CV-то няма такъв, няма да припарите до интервю. Митрополит Кирил беше временно управляващ най-голямата епархия, до избора на дядо Николай. И 23 години митрополитски стаж във Варненска епархия.

Ех.... Варна, морето, онези-там вълни ;-) Вместо да курикулумствуваме - ха просто да Попитаме Всички Варненци/ки ?! Ха Кажете, Граждан(к)и на Нашата Морска столица !

Kalin

Факт е че Варнеския и Пловдивския са конфликтни личности и нежелани от повечето хора.трябва да се търси друг вариант и се надявам това да се случи.А на плюещите тук-патриарх Максим точно това не го допусна църквата да се превърне в Содом и Гомора и разколници и лапачи да я завземат.Дано хората които бяха около него и го подкрепяха да надделеят и опазят църквата и за в бъдеще от тази зган.

нали дядо Николай е протеже точно на патриарх Максим

Комунизма продължава да ни мачка. Жалко е че го прави и Светата Църкква.

боже пази българия, избрали най големия мафиот в църквата и агент на д.с.

Кирил като личност, интереси и дейност противоречи на представата за духовник, камо ли водещ духовник. Изборът на този човек за тази временна длъжност само затвърждава представата ми за БПЦ. А тя е силно негативна. БПЦ се е превърнала във финансова и далавераджийска пастмина, в която истинските духовници са отхвърлени несретници. Смущаващ регрес в бъларската духовност! Кирил отива за водач на глутницата.

Същото се отнася и до Бойко който превърна правителство и парламент в далавераджийска пасмина,но вие си го искате.

Митрополит Кирил може временно да оглави църквата, но митрополит Николай трябва да стане патриархна БПЦ.

... от трън на глог!

той е по -молко корумпиран имаси само един подарен ролекс,но като стане патриарх ще навакса

ха честито дано онзи горе гледа та и ние миряните от днес нататък поне малко си изравним с материалното на нашите духовни водачи ако не то нека ги анатемоса за това които правят в другия си не духовен живот. От днес нататък нека по всякакъв начин да им покажем ,че патриарси могат да бъдат само в мечтите си.Позор за тези които гласуваха макар и за временнно да е на това свято място един толкова покварен човек

моляви направете подписка в подкрепа на отец иван *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

нали ви казах - за митрополит ще бъде избран най-големия неверник, мафиоз и близък до бизнеса! изключително съм разочарован! Не напразно Господ наказва България за неверниците, доносниците и агентите на ДС които ни управляват, както на този така и на онзи свят

Моля, Нека си спомним с какво точно е известен отец Кирил ?!?

Честито дядо Григории !

Свети хора?!? Брадати лапачи!!!

elena_ole

То не е за коментиране, кой намества, кой води. Срамна работа.

ти чети, аз виждам-Содом и Гомор , ряпа да ядат пред псевдо-морала на нашите "свети" хора.. агентрура, разврат, търгашество, лъжи и лицемерие-това ли пише в устава на БПЦ-БП

аз виждам педегейове на паради, и сектанти да се представят за християни... какъвто морлът такава и църквата. и злословители като тебе най-често не са приятели на Православието.

Dobromir Dimitrow

Уважаеми православен, а владика-доносник приятел или враг е на бпц-то? Владика със съмнителен или направо развален морал приятел или враг е на бпц-то?

Хора ! Българи и Българки ! Дълбоко-Вярващи и и-йощ-повече-Крилати ! - Ха Вспомогнете Отец Иван да Бъде Наш Патриарх ! ...Синодът ли да Пуснем по Вълните на Мрежата ?! ...Открита Подписка в подкрепа ли ?! ....На Бенедикт ли да звъннем ?! Аз-сиромахът на друг освен на Отец Иван - Вяра Нямам !

Въпросът е доколко една открита подписка може да бъде уважена пред църковния устав с неговите изисквания?

Откровено казано - не знам. ....Може би Весето (Да !, Веселина от о.Малта ) -би Вспомогнала Ние-Всички да Отворим и ( И!) тези Порти ! Та кажете, Веселина от о.Малта !

"Кралят умря, да живее кралят" явно светия синод е огледално отражение на партийните структури, да не бил под 50, да не би незнам какво си, десетки изисквания, само и само новят да е от свитата на "богопамазаните" никъде не се споменава за морал, личностни качества..... пропуснали са само да е горд собственик на Бентли и да носи на двете си ръце скъп, марков часовник..а такива, като отец Иван от Нови хан хич да не си и помислят,че могат да бъдат избрани!

Отец Иван е най- достоен, но не му трябва подобно главоболие...