Отстраниха свещеник, обидил жертвите в Париж

Архиепископът на Лион кардинал Филип Барбарен отстрани от длъжност свещеник Ерве Беноа, който оскърби паметта на жертвите в Париж.

Обратно в новината

Коментари - Отстраниха свещеник, обидил жертвите в Париж | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дано Създателя и истинските българи успеят да запазят България в тези интересни времена.

Всички войни от как свят светува са избухнали заради думата''религия'' и в основата стоят така наречените богове.Заради техните интереси ние се избиваме един друг-погледнете използваните епитети , ако сме в една стая ще се изколиме. Ние сме използвани тотално в една чужда игра , а полза никаква.Когато хората започнат да се уважават и ценят може да се оправиме.

Техните свещници са като нашите свещници, дрънкат глупости, като понякога правят други работи. Ех на баба гуси, католичетата ...

Случилото се в Париж има предистория. Ако френското общество беше здраво - никакви зомбита, както правилно ги е определил, не биха могли да го разклатят. Виновни за случката са светските управляващи във Франция, които създадоха фалшиво усещане за сигурност у населението. Алчността на западното общество е на път да го погуби. Тя все пак е един от смъртните грехове. Жертвата подсъзнателно вика палача си. Така е устроен света. Кюрето казва истината. Но истината е политически нецелесъобразна. Дано попадне на манастир, но се съмнявам. Трудно се намира място на земята, незаразено с алчност вече.

И сравнението с абортите има смисъл. Просто застреляните хора са имали лошия късмет да бъдат на място. Но какво да се прави - политика. Ще го махнат естествено.

Лука 13 1 В същото време присъствуваха някои, които известиха на Исуса за галилеяните, чиято кръв Пилат смесил с жертвите им. 2 И Той в отговор им рече: Мислите ли, че тия галилеяни са били най-грешни от всичките галилеяни, понеже са пострадали така? 3 Казвам ви, не; но ако се не покаете, всички така ще загинете.

Е нали беше казано: Не съдете, за да не бъдете съдени.. А рок бандата се казва Ейнджълс оф дет металика. Поправете се от редакцията! какви са тия Ийгълс. И все пак , въпреки че не са и по моя вкус, особено с това някак зловещо име, не бих си позволила да направя такава аналогия на екзекутираните цивилни с пасмината в черни дрехи и с черни души. Да почиват в мир, а отчето бая има да се моли за опрощение. Черно, антихристиянско сравнение е направил.

"Eagles of death metal" и песента им "Kiss the devil" сигурно е довела до мисълта, която е изразил отстранения свещеник.

Не са ангелите,а орлитв!!!!!

Папата да отстрани архиепископа

Добре де,а къде отиде Свободата на Словото - нали всеки на запад може да си казва мнението свободно без да бъде преследван за това ,къде е Шарли - защо не пуснат карикатура на избитите 130 франсета-май не става - но е лесно да се пусне просташка карикатура на руския самолет в Египет с 224 загинали нали! Това което мразя на западняците е ГАДНОТО ДВУЛИЧИЕ и МРЪСНИЯ ДВОЕН СТАНДАРТ ! Моля някой да ме опровергае но с факти !!!

всеки на запад може да си казва мнението свободно САМО АКО ОТГОВАРЯ НА ГЕНЕРАЛНАТА ЛИНИЯ НА БРЮКСЕЛ. ЕВРОГЕЙСКИЯТ СЪЮЗ НАДМИНА ПО ЛИЦЕМЕРИЕ И ДВУЛИЧИЕ СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ

Стига си писал глупости, червен талибан !!!!!

Всяка крива успоредна на партийната линия е права!

ОПИТАЙ СЕ ДА КАЖЕШ НЕЩО ПРОТИВ ГЕЙОВЕТЕ, ПЕДАЛИТЕ, НЕГРИТЕ, ЦИГАНИТЕ, МИГРАНТИТЕ, ЕВРОЧИНОВНИЦИТЕ, САЩ, ОБАМА... ИЛИ НЕЩО ХУБАВО ЗА ПУТИН, РУСИЯ, АСАД, КАДАФИ, САДАМ, и т.н. и ще видиш каква "свобода на словото" ще ти се изсипе на главата!

ето аз го правя

Попът е прав!

в запада постъпват така, в булгаристан сигурно орден шяха да му дадат и волен да го покани на вечеря в тв алфа да го даде за пример

гаранция - Франция ..

Долна постъпка-да хулиш мъртвите е недопостим грях,каквито и грехове да са имали преживе.

когато го прави "Шарли" по адрес на руските туристи в Египет, жертви на терористичен акт - не мислите така май!Тогава го наричате свобода на словото, а не ГРЯХ!

Всеки загинал в името Христово-заслужава уважение.Хората се делят на земята,на оня свят са на едно.

Отеца са съжаление се е подал на емоциите и е говорил невъздържано с което е рискувал да изгуби или отблъсне хора от църквата, това е вороятната причина да го отстранят. Групата "Eagles of Death Metal " са толкова слаби като изпълнители, че са по-скоро пародия на такава група и музиката им е рок, а не метъл.

Кой си ти , че да съдиш чуждия слуга?

тоя щом и абортите сравнява с това значи тотално е изперкал -като почне той да ражда тогава да дава коментари и то само за себе си

Шалита, карикатура?

Да, напълно логично. Римокатолическата ерес друго не може да измисли. Християнството не е мракобесие бе кюре. Как можеш да нападаш и хулиш жертви и то на друговерци? То добре че началникът ти е имал повече акъл от тебе. Заради такива фанатици като теб се хули името Божие. Добре, че Бог не ни дава да съдим, че иначе отдавна да сме затрили света. И прочети, че първият човек в рая е бил разбойник, а първият човек в ада е бил апостол. православен християнин

За съжаление отеца има известно право дед метъла е музика на сатанизма и води към сатанизъм. Самите вокали са нещо като демоничен рев, почти напълно неразбираем. Тази група която е свирила само по име са дед метъл, напрактика са поп и рок изпълнители и то не много добри.

Този поп , както и да е . А какво стана с онези американски епископи , дето много си " падаха " по музиката на детските църковни хорове !? Май още работят за католическата църква .

Добре, а представи си че те са спотайвали и от децата не са оплаквали докато не е станало твърде късно. Отдено това което незнаш че един свещеник жертва почти целия си живот в името на Бога, няма семйство, престижна служба и тн, цял живот служи на Бога. Е когато такъв има проблеми, не трябва ли да му се даде време за да се оправи заради заслугите му. Тук е трябвало ако се знае за проблема да бъде преместен и задължително лекуван, сега по този начин получава еднопосочен билет първо за затвора и след това за ада.

ама скоро минах през Аязмото , Кабиле , Ямбол . И като ме почнаха игуменката , сестрите - добре че попа го нямаше . Каво трябва да направя , къде съм бъркал и какво ли още не . Аз от тях искам само да не ми гасят свещите 10 секунди след като си тръгна . Който ми намери къде пише че трябва да се ходи на църква , и най вече че човек е в грях ако не се е изповядал , да каже къде да му пратя каса с каквото пие ( до поискване , за моя сметка ) .

Я да видим , кой ни досажда многократно с над 5...? Маната му!!!

Попчето като не харесва "Ийгълс от дет метъл", да слуша Азис.:) Радикализирано попче!

искам да знам една от тези калимявки да е измислила или изобретила нещо в полза на човечеството.нищо подобно,точно обратното,пoвтарят едни и същи лужи с векове ,горели умни и прогресивни хора на кладите ,субирали и горели научните трудове,укривали всички записки и книги.това са църквите да промиват мозаци и да те манипулират по тяхно желание.най -лошото е че в днешо време политици и църква работят сувместно за тяхно благо,педераси,това са те.

браво на отец Беноа , никой не е длъжен да харесва дегенерати като Бийтълс , Мадона и др.

Помози Бог!

Друго си е да харесваш Песняри,Самоцвети,Йосиф Кобзон и Алла Пугачова!!!!!А,другарьо!!!

Братле, ти като харесваш Азис и Мишо Шамара, аз харесвам Моцарт и Бетховен. По-прост ли ти се струвам, или просто съм различен?

много е любопитно как неолибералите евроГейци тук заемат ЯРОСТНИ АТЕИСТИЧНИ позиции и громят вярващите! Просто ми замирисва на болшевизъм. А църкви ще рушите ли, а поповете ще ги разстрелвате ли, ели само ще ги пращате в лагер/ГУЛаг/"Сибир"? А бе какво стана със толерантността и свободата на мисълта/=вероизповеданието?

Ми те са болшевици богоборци. Но не са в състояние да дадат пример за физически процес, който води до нарастване на информацията (порядъкът) в една физическа система. Те вярват че хаосът ражда порядък и проповядват съответно култ към хаосът и беззаконието.

Паисий

явно Европ.Съюз копира Съв.Съюз!

А какво е ГУЛаг , педро?

Ще ти отвърне , че Паисий е творил в ..Брюксел , май?

Този свещеник не е бил политически коректен и не е лял лицемерно и избирателно сълзи пред световните камерите. Казал е две истини. Любителите на метъла имат проблем с агресията и осмислянето на живота си. И аборта е класическо убийство още от ден първи на зачеването на човекът, независмо дали убийците с бели престилки му викат ембрион за удобство на съвестта.

това не е метал група!!!!!! само името е такова

The eagles of death metal свирят модерен рок. Нямат нищо общо с Death metal. Звучат като Foo fighters и т.н. Неангажираща рок музика. Който му е интересно да ги види в тубата. Избитите не са фенове-сатанисти на групи пропагандиращи сатанизма. Кюрето се е оляло като циганче с боза от трийсет стотинки. Манастира ще му дойде добре - там съвсем ще зацикли - скоро ще обвинява всички музиканти, че са за разтрел. Същите тези кюрета отричат и театъра, защото човек трябва да е себе си и играейки роля в театъра - лъже. Отричат и интернет, с който си пишем в момента. Правете си изводите.

Човекът не е бил много далече от истината. И все пак "началникът" му е сметнал за нужно да го отстрани, а случаят е бил подобаващо раздухан в медиите (щом стигна дори до БГ), с ЕДНИЧКАТА ЦЕЛ - да се очерня християнската църква. Защото я да си помислим - не се ли изгавриха с паметта на жертвите първи (!) жалките драскачи от Шарли Ебдо?!? Обаче тях няма кой да порицае, напротив "началниците" им (в сянка), ги насърчават, посочвайки, че уж това "творчество" се вписвало във френския манталитет (?!?) Така че, ако се опитаме да "четем между редовете", отново ще видим двойни стандарти...

Има някаква правота в думите ти, но е сквернословие да наричаш католическата ерес "християнска църква"! Истинската Христова Църква е Православната!

Не е, бре! Протестантката е! Вие сте ереси!

има уволнени от другите вероизповедания?

Това е свободата на словото в еврогейска толерастка Европа, затова и ще загине!

ТРАУРЕН ДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ. Та аз заради някакви франсета да се трогна. Че те сами си докараха проблемите.

Ще издигна подписка за национален референдум , с който да се поиска всеки религиозен симпатизант на атака да се изсели във Ватикана, на Малдивите и в Саудитска арабия:) Мамичката ви ще се разкатае, атакистки религиозни екстремисти:)

Ето типичен неолиберален демократ! А защо направо не построиш 2-3 концлагера? Защо да си губиш времето с депортация?

..каза религиозният ПЛЕБЕЙ :)

Я ни светни сега за успехите на източната "цивилизация". Ето и подсказки: Гулаг, Самовар, Ватенка, Ушанка, Каманизъм, Тоталитаризъм, Чернобил, Дребно жуже

Както виждам, много религиозни "православни" в България си го търсят. В такъв случай- аз съм "ЗА" пълно суспендиране на гражданските им права в България и експулсирането им от България, като бъдат заселение в Саудитска арабия - нека на собствен гръб да усетят какво значи живот в 21 век в религиозна теокрация и тогава пак да повръщат върху демокрацията и нейните ценности...

повече са от тези на атлантическата.

ПУСНЕТЕ СИ ТОВА: Staysman & Lazz - En godt stekt pizza И ЩЕ ВИДИТЕ "УСПЕХИТЕ" НА ЗАПАДНАТА "ЦИВИЛИЗАЦИЯ" !

търсил си пица.. в Атака не дават ли вече?

Ти коленичаш. Това е предпочитаната ти поза

Хахаха- ПРЕД НИКОГО НЕ КОЛЕНИЧА! НИТО ПРЕД РУСНАЦИ, НИТО ПРЕД АТАКИСТКИ МУТРИ, НИТО ПРЕД ПОЛИТИЦИ, НИТО ПРЕД РЕЛИГИОЗНИ ЕКСТРЕМИСТИ! АЗ СЪМ ЧОВЕК НА СВОБОДНИЯТ ДУХ!

"...Обещавам ти меча си и пред никого не коленича - наше е кралството, калено със стомана..." Това е за всички чернокапци, осъждащи "бохемската буржоазия"!

manowar??? в лош превод...

Архиепископът на Лион кардинал Филип Барбарен - да бъде избран за ПАПА! Особено ако осъжда е гейовете, както пише в Светото писание!

Може пък да е дошло времето да се прочисти Европа от ВСЯКА радикална ПАПЛАЧ...

Архиепископът на Лион е остстранил падрето, което подкрепяш. Падрето, което оправдава убийството на тийнеджъри, които се правята на интересни като "дет метъли". 90% от тях нямаше да са "дет метъли" след 10 г. Ама няма да имат тази възможност. Защото са убити. От много тролене, не ти е останало време да прочетеш внимателно статията.

А и падрето е като тебе. И то се изказва неподготвено. Мързеливо падре, непроучило за какво става дума. The Eagles of Death Metal не свирят "дет метъл" и не се кланят на Сатаната, Левитан, Баал или Луцифер. Те свирят рок музика. Заради това в залата е имало и доста хора на средна възраст - работещи, християни, родители.

Кви богове кви 5 лева? Всеки сам си е бог. Аз богове нямам - аз съм уникален и неповторим БОГ хе хееее.

+++++++++++! На главите ни се качиха ВСЯКАКВИ паразити- включително и религиозни! Време е да им се ограничат правата, за да схванат какво значи "буржоазия" и какво ТОЧНО е "атеистка диктатура"! Чак когато човек загуби нещо, започва да го оценява!

Евала!

И къде е европейската толерантност и свободата на словото? Къде са евроатлантическите "ценности", щом гонят свещеника от работа заради това, че си върши работа, като нарича нещата със своите имена?

Явно само карикатуристите във Франция имат право на свобода на словото. Особено ако се подиграва на руснаци и мюсюлмани. Останалите хора нямат право на свобода на словото, и ако се изказват неправилно и неприемливо - ги уволняват! Да се обиждат руските жертви, загинали в Египет - може. Но Френските жертви в Париж - НЕ! ЕвроГейско лицемерие и двойни стандарти.

Manowar - The Crown And The Ring От битка се връщам, към нова съм тръгнал, ослепителен до небесата, вериги от гибел дамгосан възсядам, ще се видим след като умра. Извисени и могъщи, единствени сме ние крале, обуздали вихрушките огнени, провидението дари ни с короната и пръстена, покрити със гордост и кръв. Герои, очаквайте ме, враговете мои яздят бързо, знаейки, че им е за последно. Оседлайте коня ми, докато пия последната си глътка, мечът и лъкът ще надделеят. Извисени и могъщи, единствени сме ние крале, обуздали вихрушките огнени, провидението дари ни с короната и пръстена, покрити със гордост и кръв. Один, очаквам те, като достоен твой син, приветствам те на прага на моята смърт. Обещавам ти меча си и пред никого не коленича - наше е кралството, калено със стомана.

абе не е далеч от истината

Има нещо фалшиво и жалко ... След покушението в Париж, хората ожалваха загиналите и пострадалите. Палеха свещички и издигаха и издигаха лозунги - Ние не се страхуваме ! Обаче някъде гръмна детска пиратка и франсетата хвърлиха лозунгите, стъпкаха свещите и удариха на здраво масово бягане ...

Явно само карикятуристите въф Франция емет право на свобода на словото. Останалите хора нямат .... и ако се изкажат неправилно и неприемливо - ги уволняват! ЕвроГейско лицемерие и двойни стандарти. Да се обиждат руските загинали - мое. Френските - НЕ!

Независимо от опаковката, съдържанието на изказването е истина. Свещеникът се оказа доста смел, за разлика от политиците, които ни съветват да казваме "Алах акбар" и да се превръщаме в Юда Искариотски.

Този достоен Барбадей ги направи на Балбалячо, тези еврогейове!!!

Как е възможно да го отстранят, след като е казал истината? В България все още помним трагедията, която сполетя наши сънародници след сатанинския концерт на Мадона!

...Ами "соло"?

Сигурно се шегуваш ХА ХАА!

Има малко трезвомислещи свещеници и при католиците! Там е международна пирамида и инквизиция, ако някой се опълчи папата- наместника на бога на земята, както ги учат ;) Ако някой каже защо приемате заселници друговерци веднага в манастир.

А какво правим ние? В сериала "Столичани в повече", актьора "свещеник" се подиграва с християните в България , а може би и две трети от Българите и всички смирено мълчим, само изключваме телевизорите. Не мога да изразя възмущението си.........