Франция иска спиране на търговските преговори между ЕС и САЩ

Френският държавен секретар по външната търговия обяви, че правителството ще поиска спиране на преговорите за свободна търговия между САЩ и Европейския съюз.

Обратно в новината

Коментари - Франция иска спиране на търговските преговори между ЕС и САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Играта е загубена така или иначе - ЕС има подписан СЕТА договор с Канада. Можете да си предсатавите, че американски фирми с представителство в Канада влизат в играта така, че все тая.

Европа през последното десетилитие, та и малко повече доста свали гарда пред САЩ, ама наглостта на последните е прекалена. Явно САЩ в мегаломанията си съвсем са се самозабравили след като смятат че Европа е загубила всякакво самоуважение и тотално е изперкала за да се откаже тотално от своята идентичност и самостоятелност за да стане безгласно и обезкървено сателитче на щатите. САЩ забравят че тук са Франция, Германия, Австрия, Италия, Испания- държави не от ранга на Сирия, Либия, Тунис, Алжир, Ирак, Афганистан, Египет.................които да можеш да подпалиш и да слагаш после марионетки. По скоро на САЩ могат да лъдат орязани крилата.

Готов съм да се обзаложа, че рано или късно това сътрудничество ЩЕ БЪДЕ ПОДПИСАНО.

И преди да започнете с оценките, да изясня. Не съм фен, нито на глобализацията, нито на САЩ. Просто съм реалист. Рано или късно, това споразумение ще бъде постигнато. И не защото евро лидерите мислят много за хората, а защото там са много големи глобални интереси. Може Франция и Германия да се дърпат сега, но с известни корекциики и някоя и друга отстъпка от САЩ и споразумението ЩЕ СТАНЕ ФАКТ. П.П: Ако човек не знае какво ще се случи, най-добре е да погледне назад в историята на човечеството..и ще разбере.

Това не е сделка, в която се мисли за хората и това споразумение не е сделка, а фалит на европейските икономики. На европейския монополизъм. Тук битката е между капитала на двата континента. И организаторите на стачки срещу споразумението миналата есен се организира от немските монополисти. Естествено има стачкуващи, защото всички са наемни работещи и от това споразумение зависят работните им места и заплати. А ако се подпише, безработните ще си купуват евтини ГМО-храни и заедно с бежанците ще станат огромния пазар на американската икономика. Европа ще се съпротивлява силно да си подпише смъртната присъда. Иначе в момента Европа изпълнява промяната на демографията си като ще стане пъстра по етнос, бедна, необразована, конфликтна и взривоопасна територия за живот, заради мулти-култи облика си. Нещо като американско гето на европейска територия - безработни, поизпростели купувачи на евтина храна в кутия, имащи хладилник, телевизор и легло, и радващи се да се приберат по тъмно, без да са ги били и ограбили в квартала.

я почвай да залагаш.Като цъфнат налъмите може и да стане нещо интересно.

ЕС искал да влезе в американския шенген, ама май не изпълнява критериите за кефа на големия брат

Да ги изритат от Европа.Нямат работа с тяхните боклуци на нашия пазар.Да си изнасят гнилата американска стока някъде другаде.Лъскава опаковка отдавна не е на мода.Тук в европа хората гледат какво има вътре.

браво,че не допуснаха смзртоносното споразумение на САЩ,нищо,че ни тровят със самолетите с тежки метали от въздуха да ни поболяват и унищожават като нации....

Допуснато е, допуснато е, не бързай да се радваш нещастна мурзилке.

Ще стане много интересно. ЕС ще стане открито най-големия конкурент на САЩ в много сфери.

псуват ЩАТИТЕ, а са доволни да робуват на путлерастките олигарсчета - златев, баневи, манджукови, дионисиеви, доневи, гергови, василеви, велчеви, цеко миневи, арабаджиеви, божкови, домусчиеви, маджови, тимаджии,..., и още купища подобни интелектуалци.

по добре на тях, отколкото на неграта в щатите

Чакай малко Болен Мозъко! Никой тук не е казал,че иска да робува на някого!Тук хората изказват мнение ,че е добре при тези изходни условия да не се преговаря със САЩ точно защото НИКОЙ НЕ ИСКА ДА РОБУВА ДРУГИМУ!Та това за хората.А за животните - там ти си знаеш най-добре:)

ТОВА Е УБИЙСТВЕНА ,АНТИЧОВЕШКА СДЕЛКА ,ИСКАТ ДА НИ ОТРОВЯТ С ТЕХНИТЕ ГМО Ида ни превърнат в прасета ,шопари ,каквито са 80% от американците ,горките хора ,тровят ги и те се радват нещастниците ,че пълнят цяла количка за 20 долара ,нещастници зомбирани !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(((-: да бе!А я виж, ,братушките'' какви са ,,стройни''!Със двайс рубли се живее къде,къде по здравословно?!(((-:

най-смешното е че 90% от неуките заклеймители на 'ГМО-то' сте пушачи увесили големи шкембета..

Всъщност кой си бил мислел, че има някакви си преговори!? Преговарят страни, които имат допирни точки. От самото начало Щатите диктуват условия за да пробутат на европейския пазар ГМО стоките си, да си осигурят пазар от още 350 милиона потребители. От самото начало не е имало преговори, а налагане на американските искания по най-долен и нагъл начин чрез извиване на ръцете и никакви отстъпки за европейскте производители и граждани. Англичаните са същите долни твари 0- не искат да спазват европейските условия, но искат да използват еврпейските пазари. Използвачи! Тука някои по-долу говорят за визи. Визи - ама друг път!

Абе и аз искам много работи, но нанай, не бутат, животът си върви, слава Богу, под мъдрото ръководство на Най-Справедливото Общество в историята на Човечеството, Великите Американски Щати.

Бях в щатите, свърталище от негра, латиноси и боклуци от цял свят. Дай боже никога да не стъпя пак там.

Ами въшкари като тебе попадат точно в такава среда, интелигентните и образованите живея, работят, спортуват, веселят се в съвсем друга среда и точно въшкари като теб мразят ЩАТИТЕ, защото там се пробива с талант, труд, почтеност, качества които са непознати за преобладаващата част от балканската популация.

Когато САЩ приемат еврото, отпаднат визите за българи са САЩ и САЩ започнат да възприемат европейските държави и България като равни, чак тогава може да се подписва споразумения. САЩ се крепи на рекордното печатане на долари, войните в които участва и присвояването на ресурсите на планетата. Европейците винаги са били по-работливи и изобретателни от американците.

с това "печатене", печатели били ЩАТИТЕ ?????? Абе тикво непоръбена, ако толкоз просто и опира само до "печатене" що и путлеристан не почне да печати рубли, да залее света и да срути долара ??????????

Цялата реална икономика е съсредоточена в комунистически БРИКС. Даже и компютъра от който пишеш е произведен в Китай, с руски суровини.

Там където са стъпили американците, са останали само трупове и разрушения ...

азиат-болшевишките варвари.

мислиш така? Чел ли си въобще публикуваните клаузи? Има ги в нета. Искаш ГМО, ШИСТОВ ГАЗ, ТОТАЛЕН НАДЗОР ВЪВ ВСИЧКИ ОБЛАСТИ-финанси, търговия, образование, култура, селско стоп.,екология???? Искаш УЗАКОНЯВАНЕ на васалния статут на БГ? Отровна храна, замърсена природа, липса на СУВЕРЕНИТЕТ? бих те оправдала ЕДИНСТВЕНО ако не си чел споразумението /публикуваните текстове/ и говориш наизуст, иначе-САМО ПЪЛЕН ГЛУПАК МОЖЕ ДА ГО ПОДДЪРЖА!!!

на ЩАТИТЕ, животът ми да се определя от Американските Институции, а не от туземните гаулайтерче - златев, баневи, манджукови, дионисиеви, доневи, гергови, василеви, велчеви, цеко миневи, арабаджиеви, божкови, домусчиеви, маджови, тимаджии,..., и още купища подобни интелектуалци.

никой не ще ниски /американски/ стандарти и то подчинени на една олигархо мафиотска плутокрация.На сащисаните след азия,ю.америка и африка квитанциите им отряза и част от окупираната Европа.И те нервничат ли нервничат.

Aми, това е резултат от "Oня" мръсен номер под кръста, на американчетата с гиганта фолксваген!! искат само те да лапат, а на останалите само трохи!!;))

поправка: на останалите отрова!

трябва да знаят, че мечта на всеки европейски професионал било то учен, инженер, лекар, артист, художник, музикант, склуптор, спортист, певец,.., е да твори и жевее във Великите Американски Щати, спасителен остров за световните таланти.

Платен американски трол! Рестартирай си мозъка! Няма и да разбереш как ще се гътнеш от отровните им храни и лекарства... Няма да има и кого да осъдиш...

това звучи като ретро усмивка от старите ленти, нещо като светлото комунистическо бъдеще, ама то не било светло а тъмно арабо,латино и т.н.гето.

аве, я кажи как не са те ръфнали прасетата в Белене, с връзки ли си се отървал ?

аве, я кажи как не са те ръфнали прасетата в Белене, с връзки ли си се отървал ?

Във ФАЩ има ли учен, инженер, лекар, артист, художник, музикант, склуптор, певец?! Мислиш ли, че: рисуването на компютър е наука, правенето на оръжие е инженерство, гаврата с хора е медицина, порното е актьорство, извратениите са изкуство... Хайде за спортистите - то е от Цвета ;)

TTIP е като брак без право на развод - доживотен. Влезе ли веднъж в сила, няма връщане назад. Мигрантската криза отвлича вниманието на всички и на фона на размириците в Европа това споразумение минава някак незабелязано. Но приемането му ще нанесе непоправими последици на Европа. Дано да го разберат и да не се стигне до там или поне не при тези условия.

Козяците що рекоха? Май ще окрякват пак нероден Петко!

Единствената що годе голяма държава ,КОЯТО НЕ ЗАВИСИМА от САЩ е Франция ,защото Германия все още е окупирана от САЩ държава и е на 100% зависима от тях ,обществена тайна е ,че канцлерът се назначава след ...подпис от Вашингтон ,така ,че локомотив ама дистанционно управляем !!!! Точно поради тази причина ,под "въздействието" на САЩ ,Германия се напълни с турци ,гастарбайтери и сега с араби !!!Целта на САЩ е да УПРАВЛЯВАТ Европа ,един Де Гол се опълчи и го ...убиха ..!!!!!

valentor

Аре сега да кажете, подробничко, кое му е лошото на споразумението , и ЗА КОГО ?

Ами в интернет има побликувани главните клаузи от договора. Другите са засекретени! Най-добре са дадени в Диманш /преведени са/ Но има и достатъчно български сайтове по този повод! Четете бе хора, интернет не е само форум за ругатни!!!!!!

Това, че се пази в тайна, това му е най-лошото. Само глупакът подписва нещо, без да знае съдържанието?!

Споразумението е добро единствено за големите корпорации (особено американските), но е лошо както за потребителите, така и за националните държави! По същество това споразумение отнема възможността за какъвто и да било контрол на отделните държави върху корпорациите и техните дейности в страните, подписали споразумението! Създава се съд (в САЩ) където корпорациите ще могат да съдят всяка страна, участваща в това споразумение, за "ограничаване на свободната търговия или инвестиции", и съответно да налагат огромни глоби (за "пропуснати ползи") върху съответната страна. Примерно, в ЕС са забранени ГМО продуктите, но тъй като в САЩ са разрешени, американските корпорации могат да съдят европейските държави, че ограничават с тази забрана "свободната търговия", а новосъздадения съд не само ще я отмени, но и ще наложи огромни глоби на ЕС! Или пък някоя американска фирма решава да добива шистов газ на наша територия - ако и забраним, каквато забрана е в сила сега, тя ще ни съди за "създаване на пречки пред инвеститорите", и съответно ще ни осъди не само да разрешим добива на шистов газ, но и да и платим и неустойки, поради това, че сме и забранили първоначално! Също, ако някоя корпорация замърсява околната среда, и държавата се опита да я глоби, и да я накара да преустанови тази си практика, корпорацията пак ще може да съди държавата пред този корпоративен съд за "създаване на пречки пред дейността и", и вероятно държавата ще бъде осъдена да плаща огромни глоби. По същият начин стоят нещата, ако държавата се опита да регулира заплащането или условията за труд на работещите за някоя корпорация - държавата ще бъде съдена и осъдена за възпрепятстване на дейността на съответната корпорация! Така че това споразумение на практика дава безконтролна власт на корпорациите в страните, които са част от него, и отнема възможността на държавите за контрол върху тези корпорации!

Много добър и изчерпателен коментар! Но кой да чете публикациите в нета! Като гледам коментарите-най-популярно е ГМО! То е голяма гадост, вярно, но ВСИЧКО ОСТАНАЛО ни заробва...завинаги.Щото този ДОГОВОР Е БЕЗСРОЧЕН! Ами освен да copy -paste коментара си и да го разпространявате, щом коментиращите ги мързи да си отворят сайт с известните поне клаузи. Изобщо-нищо, което тук се коментира по същество, не интересува "гражданите".Щом няма ругатни и клюки....не е интересно, нито е важно. А TTIP ще ни разбие АБСОЛЮТНО!

ХА ХА ХА АМИ ЧЕ ТОВА Е ОСНОВНАТА ПРИЧИНА ЗА БРЕКЗИТА. ТЕ АНГЛИЧАНИТЕ ДА НЕ СА ТЪПИ ,ЧЕ ДА СЕ ОБВЪРЗВАТ С РОБСКИ ДОГОВОРИ КАКВИТО ОЛИГАРХИЯТА НА ЕВРОСЪЮЗА Е ГОТОВА ДА ПОДПИШЕ НА ЧУЖД ГРЪБ .

И да се спасим от TTIP....вече към подписване върви споразумението с Канада-CETA /огледален образ на TTIP/. В момента текат протести с/у него в Европа...тук е първа глуха... Чрез CETA американските компании с дъщерните си фирми в Канада ще нахлуят в Европа и така пак ще си наложат клаузите на TTIP.....Отърване няма...Ако ЕС подпише CETA, то всяка членка поотделно ще трябва да ратифицира договора. Но Юнкер е казал,че това не е необходимо...Все едно-познайте коя страна ПЪРВА ще го ратифицира...

Схемата Добро ченге - Лошо ченге. Но всички са от едно котило.

Вчера и Германия заяви същото. Явно е налице определена тенденция за отдалечаване от САЩ, което е много хубаво, тъй като тяхното влияние е пагубно за развитието на Европа. Културата им, или по скоро липсата на такава , разваля усещането за дълбочина на цивилизацията , каквато е налице в Европа.

След тази статия ми стана едно хубаво, че Британия напуска... Троянският кон на САЩ не е в ЕС, може би има шанс да стане нещо от този съюз. А бе хора, та ние сме от едно семе с почти цяла европа! В нашите учебници пише за траки и славяни. Всъщност платформата на Европа от отатък Германия до днешна Турция са келтите, сред които са и българското население тогава. Верно сме внесли доста кръв от Азия, но мисля това само като подобрение. Всъщност ние в Евроап сме едно. И ако сме умни, можем да живеем добре. Параноици и глупаци разбира се няма да се съгласят, но негативистите са задължителен състав сред целия състав на всяко едно сдружение по света.

Тия убиха рубладжийските опорни точки!! Нали САЩ диктуваше?

на много велики, защото половин Франция сътрудничеше с Германия през ВСВ, а пък като почнат да хвалят дългоносия маркуч какъв велик политик бил и как мразел американците, направо е смешно.

Дано все пак TTIP не мине!Освен ГМО, месо, третирано с антибиотици,кокошки мити в белина...Всеки прfeкто закон ПРЕДИ да мине в парламента се одобрява/или не- от американските компании...Без тяхно съгласие НЕ МОЖЕМ да намаляваме цените на лекарствата, да увеличаваме заплатите, социалните помощи и т.н....Ако в/ у даден продукт напишем съдържа ГМО ни съдят за милиарди-БЪДЕЩИ ЕВЕНТУАЛНИ ПРОПУСНАТИ ПОЛЗИ-при това съдят ДЪРЖАВАТА...Пред Арбитраж, който се помещева в сградата на Световната банка, състои се от трима членове, производството е ЕДНОИНСТАНЦИОННО....И дори да спечелим делото, което е почти невероятно, ПАК НИЕ плащаме разноските....и т.н.

Тва Шарлита, тва Батаклани, тва Ници - е, не им увира главата на тия франсета. Ше вземе да се капичне Айфеловата кула в някой слънчев ноемврийски ден, както са я подкарали.

Ще има Европейски 11/09. Трябва да се покаже колко необходими на Европа са американците.

Май има прозрение - САЩ са най-големите използвачи и авантаджии на планетата. Всичко при тях е ПиАр и въздух под налягане - Холивуд, реклами, американска мечта, ленд оф дъ фрии и всякакъв булшит. САЩ е бил и си остава най-голямата робовладелска държава в човешката история!

Както казваше Джордж Карлин: Трябва наистина да си заспал, за да вярваш в американската dream:)

всеки самоуважаващ се американец би ти отговорил: Кьорав карти не играе!

А да знаеш някоя свободна страна където. ...так вольно дъйшет человек...обаче обръща цените от рубли в долари и си вика: ето дорого,а вот ето можна купит за пят ,,баксов''....М?

аззз

тъпи френски социалисти ще страдате заради тези си действия....

Пълно скъсване на зависимостта от САЩ! Доста тежко ще е за някои европейски държави в финансово отношение, но това не може и не трябва да продължава. Пълна подмяна на европейските политици, които имат очевидни зависимости от САЩ. Премахване на американските бази в Европа и създаване на европейско командване и армия. Връщане от САЩ на златните ресурси на Европа, защото не е само Германия, но и половин Европа.

да бъдат заедно срещу заплахата от азиат-болшевишките варвари, защото това са два напълно различни свята с непреодолими културни и цивилизационни противоречия.

Цената на енергията в Америка е 2 пъти по-ниска от цената и в ЕС. И каква конкуренция при такова условие може да има?

Макар и бавно, започват да увират твърдите глави на франсетата. Няма да сме васали на САЩ, ако много знаят, ще им резнат и военното присъствие в Европа.

Малко известен факт е, че в края на Втората Световна Война американците са започнали да печатат нови френски франкове, обаче собствено американско производство. И генерал де Гол е бил трън в очите на САЩ, защото е направил така, че французите сами да се борят за освобождаването на Париж и изобщо за прогонване на германците от Франция. Разбира се, това не е било възможно без чужда военна намеса. Обаче де Гол отправя ясно послание към американците - че няма да им играе по свирката. Подобни идеи е имал и нашият Левски за освобождението от Турция.

Добро продължение на вчерашната хубава новина. А нашта Тиква няма ли помисли за народа и одобри спирането на преговорите?

Америка е достатъчно голяма страна! Краварите да си седят на континента, и да не се мяркат в Европа!

Това не е игра на чест и ние обидени да си тръгнем. Това е игра на власт. А тук, за съжаление, САЩ имат сериозни лостове да ни върнат на преговорите. Пример? Едни 2-3 милиона бежанци. Едни 30 тона немско злато, които са на "отговорно пазене да не ги отмъкне СССР". Една цена на петрола, контролирана от САЩ. Едни терористични актове, дето изведнъж ще зачестят.. и още десетки подобни. ЕС се е хванал с лоши другарчета и добро няма да види. Но все пак заедно сме по-силни, отколкото поотделно.

Кое ще бъде първо ли? Първо Фолксваген изведнъж ще бъде заплашен от още по-големи глоби. До няколко седмици. Второ ще открият, че и други европейски производители на камиони го правят. И това ще е само предупреждението, преди истинската атака.

Франция все пак не е окупирана като Германия и разполага с ядрено оръжие, както и голяма боеспособна армия.

Никоя европейска държава сама по себе си не може да е конкурент на САЩ. Дори целият ЕС не е. Икономическите и военните лостове не са в нас - то и затова отношението не е като към партньор, а като към васал. Затова и ЕС беше вкаран в конфликт с Русия - тогава вече бихме били някаква заплаха. Да оставим настрана военните сили. Те даже не са нужни - държат ни икономически и политически.

По принцип си прав, точно така е. Всъщност за това се създаде ЕС. При узряване на съюза все повече може да се оказва отпор на двете доминиращи сили - Русия и САЩ. Това днес с ембаргото към Русия и със запъването с преговорите за свободна търговия са първите сериозни опити на ЕС за контрираща политика всички заедно. Така се започва, Лейка. Всяко разумно начало е внимателно, след това се натрупва смелост. За сега САЩ все още опитват да работят поотделно европейските държави. Но ЕС все повече показва заедна политика и така създава общ щит. Нещата не са черно-бели, не са изведнъж и не са изцяло или нищо. Има си политика и преход от едно състояние към друго. В междините сътояния мног охора се опитват да ги отнесат към началното, ако не са вече в крайното. Просто хората мислят в черно-бяло и не възприемат процеса с неговите проявления.

"Има си политика и преход от едно състояние към друго"... Сега ЕС се опитва да се противопостави на ТПТИ. Но преди това Германия покани арабските нашественици. А преди това обещаха на Турция безвизов режим. Все ми се струва, че ЕС ходи рачешката - една напред, две назад.

Общо взето американските фирми имат в Европа същото въздействие,както американският гнилец при пчелите.На европийският гнилец може да се въздейства чрез антибиотици ,лекарства и т.н.,но американският гнилец е резистентен на всички видове препарати -заради силните отрови ,които се ползват в САЩ срещу вредителите и ГМО-растенията.Появи ли се американският гнилец в кошера ,най-добре е той да се изгори!Изводите оставям на Вас!

Евреите делят само на 1! Англосаксонците са избрани за маша на евреите за да наложат техният световен ред!Причината за това че,англосаксонците са се доказали през вековете като най кръвожадни и безмилостни на планетата! Избили са местното население на 3 континента и са разположили под различни претексти войските си в 163 държави! И вие мислите че,това ще са лоялни партньори на ЕС...

Ето такъв ЕС заслужава уважение и точно така трябва да защитава интересите на европейските граждани. Защо закъсняха с решенията в полза на ЕС незнам, страхувам се, че може да се окаже късно тази нормална позиция. Защо приеха милионите мигранти. Вижте в Харманли 800 млади мъже, какво ще правят те там??и защо бягат вместо да защитават близките си. Много е страшно, може би замисълът е друг.

Правилно. Крайно време беше някой да поеме инициативата и спре тая гавра на жидоянките, да ни тъпчат с ГМО без право на отказ.

Все по-трудно се отглеждат домати на открито в България, без да се разболеят. Получават се единствено в парници! Същата работа с гроздето- масово е болно, на черни петна и гние. Какво ти говори това?

Говори, че американото не спи... Паразита освен, че яде жертвата, сипе и отрова, за да прави жертвата още по-слаба. Ама мерки трябва да се вземат навреме, че от определен етап, болестта е нелечима - жертвата умира, тогава ще пукне и паразита... ама късно :(

рез пролетта на 1965г. в Ню йоркското пристанище пуска котва френски кораб. Така започнала една война. Корабът не е бил боен, но в трюмовете му се намирало оръжие, с помощта на което Париж се надявал да постигне победа във финансовата схватка с Америка. Французите докарали в Щатите доларови купюри на стойност 750 милиона с цел да получат за тях ,,живи пари" - тоест злато. Това бил само първия транш, предявен за обмяна пред Федералната резервна система на САЩ. По-нататък процесът нямал спиране. Форт-Нокс, където се съхранявал американския златен запас, в края на краищата не издържал на потока хартиени парични знаци и златният стандарт паднал. От всеобщо мерило за стойността парите се превърнали във виртуална разчетна единица, не обезпечена в по-голямата си част с нищо, освен с доброто име на един или друг глава на централната банка, чийто подпис стои на банкнотите. И виновен за всичко това бил един човек - Шарл Андре Жозеф Мари де Гол.

Ако вашите господари в Масква бяха такива големи икономисти СССР нямаше да се разпадне и фактически ии практически да приеме, ,презряната американска валута без златно покрутие''! :-))) ,,Златното покритие''на долара другарю пишман финансист е могъщата икономика която стои зад него!

Долара няма златно покритие, на всеки 3 години конгреса прегласува и увеличава лимита на американския държавен дълг! А колко е той? Ако тръгнеш да го броиш от 1,2,... няма да стигнат няколко живота, за да го преброиш

И какво произвежда сега тази "могъща американска икономика"? Това за което се сещам е: лихварство, финансови спекулации, военна техника (сглобена от китайски части), някои автомобили (също сглобени от китайски части), холивудски филми (напоследък май дори и тях ги снимат извън САЩ), и ГМО храни! Нещо да съм пропуснал? А, изнасят и "демокрация", обикновено чрез преврати, но ако се наложи и чрез войни! Последното десетилетие САЩ внасят много повече продукти, отколкото изнасят, затова трупат огромен бюджетен дефицит, който компенсират чрез печатане на долари, но това не може да продължи вечно, тъй като това обезценява долара, и съответно намалява търсенето на долари.

Ако вашите господари в Масква бяха такива големи икономисти СССР нямаше да се разпадне и фактически ии практически да приеме, ,презряната американска валута без златно покрутие''! :-))) ,,Златното покритие''на долара другарю пишман финансист е могъщата икономика която стои зад него!

А простотията ти така пръдна в нет-а, че овоня всичко.

Ако вашите господари в Масква бяха такива големи икономисти СССР нямаше да се разпадне и фактически ии практически да приеме, ,презряната американска валута без златно покрутие''! :-))) ,,Златното покритие''на долара другарю пишман финансист е могъщата икономика която стои зад него!

Баси икономиката "велика" - порнография и международни убийства!

щото сме страшни българите затова! щото сме милиони, има - няма 5 млн., от които я тръгнат за Щатите 100 хил. , я не! От тези 100 хил. половината ще се върнат безславно, а останалите със сигурност няма да се взривяват в молове и летища, ама на!

"ЦРУ призна, че е организирало държавния преврат срещу иранския премиер Мохамед Мосадек, свален на 18 август 1953 г., след като национализира петрола на страната си, предаде Франс прес." Сега вероятно ще има серия от нови преврати или терористични атаки.

Моля ви се, не се дърпайте, помислете, за нашите гнили, алчни души!!!!Даже и визи не може да вземем, никой не иска долни К !

Някой ако мисли, че САЩ искат равнопоставеност в търговските отношения е меко казано наивен идеалист или върл американофил. Поинтересувайте се от историята на Централна Америка от началото на 20 век, за да разберете как американски войски са окупирали независими страни, които са искали равнопоставени търговски отношения, например Никарагуа, която е искала да направи канал, подобен на панамския, който е бил под американски контрол и съответно не искали втори конкурентен такъв. "Банановите войни" също са доста показателни за американската агресия, искайки всичко в търговията да става под диктата на техните корпорации.

Самата Панама е достатъчен пример с Панамския канал. Там САЩ си влизат как си требе - с десант, бойна авиация, кораби, превземат двореца и си назначават послушко. Нещо като у нас, ама без армията

Обаче с примера с Панама си го вкара отзад през балтона.Защото тези безсрамни мръсници от САЩ изкараха милиарди долари на президента слънце на русия.Които той предвидливо е скатал в Панама!

Европа бавно, плахо, но все по-силно изтиква маймуно-краварите отвъд локвата... там където им е мястото.

За да е вярно...