Намериха ”грешка” за милиони в Столична община

Кметът на София Йорданка Фандъкова спря скандалното решение за прекратяване на договорите с "Карат С" за обслужване на 16 автобусни линии на градския транспорт заради грешно изчислени лихви в щета на общината за близо 2,6 млн. лв.

Обратно в новината

Коментари - Намериха ”грешка” за милиони в Столична община | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как така ревизия на Градската мобилност, нали ГЕРБ в парламента гласува че на тези ревизия не може да се прави. Като се разсмърди лайното всички се правят на очудени

Това обяснява защо на кмета на София бюджетът никога не му стига та се вземат пари от цялата страна за да крепим Софийска община.

Зад всяко "добро дело"винаги има УМИШЛЕНО престъпление!

ГРЕШКАТА Е ВЯРНА! СТОЛАРСКИ ГИ Е МОТИВИРАЛ ПРЕДВАРИТЕЛНО ДА СГРЕШАТ!ПОЛОВИНАТА ПАРИ СА ЗА КАСИЧКАТА НА ГЕРБ И ЦВ.ЦВ.!!!

Ако на някой не му е било ясно защо първо се дават концесий и след това се отменят, сега вече е ясно. Нали трябва да се източва общината, иначе от къде милиони за Мезаратита и къщи в Марбея.

трябва да се прави при смяна на кметовете, така няма да се прехвърля топката от един на друг. Освен това трябва да се прави и при смяна на министри и изпълнителни агенции, а не да се проспива давностния срок.

да се самосезира и да започне незабавна финансова ревизия на Столичната община. Ако не го направи, общинските съветници от опозицията да внесат сигнал, по който тя няма как да не реагира. Сега се вижда колко недалновидно тройната коалиция намали контролните органи, упражняващи контрол върху държавните и общински администрации, за съжаление. Направете справка колко административни структури не са имали одит с години, защото той се прави само по сигнал. И най-абсурдното е, че ако отидеш на проверка по един сигнал и се натъкнеш и на друго нарушение, трябва да го пропуснеш, защото за него не е сигнализирано!?!

е длъжен да осъществява контрол при подписване на платежни документи, което е част от задълженията на всяко длъжностно лице, подписващо подобни документи и абсолютно наложително във време на криза, когато не достигат пари за най-различни сектори. Неупражняването на контрол не е повод за освобождаване от отговорност за нанесена щета. Така че, моля, моля, да не се прехвърля вината на по-долните нива. Смятам "грешката" за преднамерена.

Това са същите пребоядисани функционери на БКП, които сега строят магистрали и режат лентички на пешеходни пътеки! Колко ли "грешки" има в проектите за стотици милиони и кой ли ще трябва да ги плаща, когато тези сатрапи си оберат крушите към топлите страни?

Колко грешки едни ли сто ли? "ЦГМ" е групировка от насилствен тип! А синята зона не е ли насилие и нарушение? Колко сляпа е Фандъкова?

лъснаха голите им задници. ВЕДНАГА да бъдат образувани наказателни производство срещу кметът на София и нейните заместници, както и да си подадат оставките и да бъдат избирани нови такива. достатъчно са яли баница.

Снощи Столарски обвини тройната коалиция за сключения договор с общината, но забрави да каже, че кмет беше бате ти Бойко!Като такъв той искаше да разпродаде градския транспорт в София.После за добре свършена работа Миро ги почерпи с гостуване в хотела му въвъ Велинград, но това се забравя щом парите не можаха да идат в касичката на ГЕРБ.

Току-що завърших и с последното място, за/откъдето помолих за мнение Добри Приятели. ....Да ! Във всичките до едно Има подобни гуешки.

Това е опит за колосална измама на данъкоплатците, с чиито пари оперира общината. Явно няколко милиона разлика не са нищо за хора свикнали да пилеят хорските пари.Най-много ме дразни как пак друг е виновен. За мен като данъкоплатец вината е на общината!

Смятайте - ако грешката, която е уж случайна, не беше случайно откирта - парите щяха да са абсолютно законно преведени на фирмата! НИКОЙ, дори и при ревизия, нямаше да се осъмни за секунда в това разплащане, защото принципът е - ето едни документи за разписване, че щеше и да има подпис на Фандъкова, която - разбира се - това й е работата - да подписва...

аззз

типично е за столичната община - там некадърността и корупцията са на невиждани нива....

Абре, мушморок дребен, а кога се преподписваха линиите на градския транспорт - помниш ли? По времето на Станишев, ама с кмета Борисов! И специално за градския транспорт - знаеш ли как е по други градове? Фирмите си плащат на общината за да извършват транспортни услуги! А в София - общината плаща на фирмите за това! Та наистина корупцията и некадърността са повсеместни в столичната община! Като се почне от настоящата кметица, та назад - до Междуречки. И, всъщност, охльо-бохльо - КОЙ назначава дебилите в столичната община през последните 6-7 години???

Герб, са мутренско-мафиотска лицензирана, партия. ЦГМ е една от фирмите , които крадат и точат безцеремонно парите от българските данокоплатци!

Еми то нали тези пари не са техни, а са от наши данъци, що да не сбъркат с няколко млн. и после да си ги подлеят?

"Карат- С" е черната касичка на ГЕРБ. Неслучайно Цветан Цветанов е скъп гост в хотел "Двореца" във Велинград, собственост на Миролюб Столарски, който е и собственик на "Карат- С". Как си представяте ей така общината да реши да ви върне 12 млн лв. понеже сте се прецакали и автобусните линии били нерентабилни, така че прекратява предсрочно договорите(!!!) и решава да овъзмезди прецакалия се частник като му изплати сумата до края на договорите??? Това е класическа схема за черна каса и предизборно финансиране и ако има независима прокуратура тя трябва на мига да се самосезира.

ГЕРБ са Бандити , оказали се с Цялата власт в ръцете си . Разбира се ,че ще грабят без да им пука за никой ! Това са мутри . Къде е прокуратурата ????????

Софийска община, откъдето и когато да подхванеш ще се натъкнеш на фрапираща корупция и престъпления. Всеки вижда и знае как живеят общинарите и семействата им, директорите на общински фирми.

Фандъкова, да не се прави на невинна. Толкова е грешна, колкото и другите мутро-мафиоти. Грешка за 2.5 млн. лв, която ще отиде за купуване на изборите и продължаващо бандитско ограбване на страната от ГЕРБ.

Като знам какви са "специалистите" на ГЕРБ, не их се учудил ако излезе лихва от 8 млрд. Та те не знаят да смятат проценти! Едно време (при лошите комунисти) се учеше в училище, сега получават дипломи за висше образование и не могат да сметнат една лихва. Едно такова дарование беше сметнало, че месечната лизингова вноска трябва да бъде 2.4 пъти по-голяма от размера на лизинга... Добре че още не са стигнали до смятането на лизингови вноски в градския транспорт. А сега трява да ходя да се разправям с Топлофикация, защото са ми изпратили "корекция", от която следва, че трява да платя несъбираемите им вземания от тези, които не си плащат.

Май софиянци ги избраха !? Да се сърдят на себе си !

Май едни депутати от герб помагаха за броенето и носенето на бюлетините

Аха не били компютри били компоти...

С едно ще ги запомня- все някой друг им е виновен- дори и когато са си техни авторите.

СЛАДКА РАБОТА! И ПОСЛЕ СИ ДЕЛКАТ! А СОФИЯНЦИ ДА ДУХАТ СУПАТА.

Давайте на ГЕРБ му трябват пари за изборите от къде да ги вземат.

Как пък веднъж гербавите не се объркаха в ентерес на хората, а все в интерес на свои фирми?

Изказване на социалист :) Погледнете се вие бе.... ББ поне ги маха такива, а вие ги потулвате.

ББ маха само тия които не пълнят неговата касичка........Типично за вашите празни глави, е че който е против вас е да го обявявате за комунист, социалист и други подобни производни. Така както навремето самите комунисти са обявявали свои противници за фашисти или подривни елементи........

Няма изчистване от тези гниди в държавата. Чистиш, чистиш ама то все излиза някоя въшка.

Плюем по Кадиев, но той разплете далаверите в градския транспорт. За хората пари няма, а за Миро Столарски - спонсора на ГЕРБ- има!

Нали за това е опозицията - на НСП там и е мястото.

Кадиев е един достоен,честен Човек.Жалко,че не стана кмет на София.

Ха ха ...грешка било, Фандъкова го фанала...паднах от смях.

Я им проверете дипломите на всички. И им купете по един финансов калкулатор.

но фандакова поне забелязва а едно време всичко беше скпито покрито.не ви ли е срам ,че плуете каквото и да се опитат да направят все е лошо.има една грака поговорка казва така:кате енас ене аксиос ти мира тоу.или преведено всеки си заслуява садбата.баста ми имаше приятел които всеки ден идваше да ни покаже колко се краде от троината коалиция.всеки ден вкарваше по един куфар с пари в демирбанк.хванаха го накрая ,но минаха 7години с тази далавера.правителството на герб ме милиони пати по добро.хо неможе 20години крадени и малчание да се оправи за 2-3 години.трябваше през целият преход да не бяхте спали и сега стеше да е по добре. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

БСП съветниците дългаят по случая седмици, докато Фандъкова вече няма как да си укрива Съучастниците !! в Ограбване за 450 % Повече,или 2 100 хиляди,са Заловени ГЕРБ София!!! А колко Грабежа на ГЕРБ не са засечени ???

Да прав си едно време преди Фандъкова Бойко крадеше и нищо не се чуваше.

Поредната скандална случка, която доказва колко е добре да има "бушони" по веригата ! Грешка може да е от няколко хиляди лева, но грешка с близо пет пъти по-висока сума не е точно грешка ... Но както досега "бушоните" ще бъдат уволнени, герб ще се разграничи от тях, защото са лоши и ще назначи други "бушони", които този път трябва да са по-предпазливи и да измислят друга схема по която да източват парите в герб ! Ако срещнат затруднения - нека се допитат зо ГБС и Трейс - те най-добре знаят как се източват милиарди от строителството !

"специалиста" от Световната банка Дончо Барбалов е син на най-младия генерал от ДС Петър Дончев Барбалов - ръководил на службата за подслушване по време на комунистическия режим. справка: link

Дайте одит и на ЦКМ. Там грешки и мафия .. да ти се завие свят от престъпници в нея. Чудя се още ли не са ги очистили тези паяци с по няколко бомби... уж .. погрешка.. малка ама грешка.

Те тия от ЦГМ са същите престъпници които събират таксите от зоните за паркиране.Там далъверите са още по големи от тези за градски транспорт защото никой не ги проверява.След като забраниха на Сметната палата да им прави одит правете си сметка за какви далавери става въпрос, и колко ли парици заделиха за новите избори и колко сложиха в джобетата. А глупаците вместо да спрат да плащат и да има митинги до дупка отидоха и си платиха винетките. Пак ги изберете тези крадци!!!!!!!1

Тия ГЕРБ са егати алчните копелета! Вместо 600хил. плащат на своите фирми спонсори 2 700 хиляди ??? Това са 450 % Повече !!!?? Представям си какво се случва с милиардите наши пари хвърлени за строителство......?? Обирджии .

В столична община има данни какво е изплатено, колко не е изплатено и веднага може да се види какво общината дължи на дружеството. Трябва ли да се доверят само на ЦГМ, достатъчно информация има в Общината, така, че не става въпрос май за грешка.

Има нЕкой финансист в общинЪтя за "другарско порицание" в партийната централа ама нейсе.

меко казано непрофесионализъм или опит за делаверка- и в двата случая типично за управляващата партия. но те съвест и срам нямат по примера на Големия Шеф.

Така се събират пари за купуване на гласове.Надплащаш и част от сумата постъпва в партийната касичка.Отговорността е на кмета,а ако някой го подвежда с цел да набави на друг облага носи не само административна а и наказателна отговорност.Така,че ако замесниците не бъдат уволнени значи всичко е със знанието на кметицата и трябва да се сезира прокуратурата.

Фандъкова да се РАЗСЪРДИ на съпартийците си, че не разрешиха одит на ЦГМ. Това е една мафиотска, престъпна организация с много НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНИ практики, решения, съмнитилен произход и управление.

Айде Дончо, Довиждане, довиждане... Едно е да си син на генерал от ДС, друго е да правиш сметките на общината...

Я, поредната провалена далаверска схемичка.... Не е вече, толкова лесно, като преди, а, господа?....

Центъра за градска мобилност са същите онези сладури с цветните зони и паяците. Дали и там не стават грешчици при отчитане на приходите

дали пък няма да направят грешка да пуснат редовни автобуси по линия 111,Чакаме по 50 мин за да се качим в препълнените автобуси. моля кажете как да се обединим и да излезем на улицата за да пътуваме нормално до месторабота

всичко ще се замете, не се надявайте на последствия...както винаги

Ха-ха, другарката Фъндъкува и "честните" Зам. Кметове били "подведени"!

Пенка, чистачката е изчислила лихвите, а Дончо се е "предоверил"...