Банковият похитител плаши в съда: Ще изляза някой ден!

Похитителят на банковия клон в Сливен Стефан Стефанов се обърна с репликата: "Аз ще изляза някой ден" към ранения от него охранител пред съдебната зала в Бургас

Обратно в новината

Коментари - Банковият похитител плаши в съда: Ще изляза някой ден! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Искам да се обърна към всички, които не само, че не могат да мислят адекватно ами пишат и глупости....Стефан не би казал нещо подобно като заплаха за саморазправа при положение, че обжалва решението на съда за намаляване на наказанието... Не вярвам да има човек, който би си вкарал автогол по този начин....Другото, което искам да кажа е, че тези думите "И аз ще изляза някой ден" бяха извадени от контекста на разговора, ако въобще може да се каже такъв....ако бяхте си направили труда да чуете коментара на Станчо Станев в живото включване, щяхте да схванете за какво става въпрос...първо казва той лъже, в следващия момент, "казах му, че съм добре...." и понеже Стефан е прекрачил закона дайте да му препишем къде, кво, що е казано...а дали е вярно...това няма никакво значение. За не знам си кой път, ще го кажа не оправдаваме постъпката му и не я намираме за правилна, но не може за едни закона да важи с пълна пара, а за онези дето имат пари да останат над него...нали всички сме равни пред него..?!

Е аз не знам какво значи "ЗА ПРИМЕРНО ПОВЕДЕНИЕ В ЗАТВОР"всеки що годе нормален затворник ще мирува защото ще му се намали присъдата.Трябва да отпадне това.И друго в наказателния закон тлябва да отпадне КОГАТО СЪДИ БЪЛГАРИЯ В СТРАСТБУРГ ДА СЕ ОСЪДЯТ СЪДИИТЕ,КОИТО СА ИЗДАЛИ ПРИСЪДАТА.Това не е справедливо тези пари да ги плаща НАРОДА какво общо имаме ние нали ги храним в затвора.И още защо има такава предимство ПО БЪРЗАТА ПРОЦЕДУРА ДА СЕ НАМАЛЯВА ПРИСЪДАТА.ТОВА работа на съда и на него трябва да се дават премии затова,че си е свършил работата предсрочно,а не да награждават престъпника.Това в новия наказателен закон да се гледа.А ДАНО НО НА ДАЛИ.

Вярно е, че ще излезе все някога, но как е въпроса. Тоя е направил опит да убие и е заплашвал хората. Всички са психически смазани. Ако аз имах власт, щях да го кастрирам, такива нямат право да имат наследници.

Заедно с този наглец трябва да влязат зад решетките и тези,които го защитават.Ами ако наистина след излизането си направи белята?Дали всичките му защитници - адвокати,съдии и пр.ще си понесат последствията

Манговците в панделата как ще му се радват 15-тина години...охааа....

посегне на баща ми трябва да се моли цял живот да стои в затвора, под най-строга охрана, защото първата крачка в свободния живот ще му е и последната.

На бясно куче - здрава тояга!

Какви са тези извращения, бе??? Опитал се да убие охранител по време на изпълнение на служебните му задължения, противозаконно лишаване от свобода със заплаха от убийство на 6 човека - отвличане и хоп! - 13 години затвор. Ами че той само след 5 години примерно поведение и стискане на зъби зад решетките и пак е навън, пак да върши същото и да си отмъщава. Само за първото деяние му се полагат от 10 до 20 години. Ами другите престъпления? А защо, аджеба се се навалява с цели 1/3 максималното наказание? Нима обществената опасност или последиците да са намаляли с нещо? Не, просто извратен реверанс към съда - по-малко ще работят и потят. За сметка на гражданите...

Наглец! Бих му отговорил: "По- добре не излизай, може да ти е за последно!"

Направо се изумявам колко хора защитават това леке. Понеже познавам всички хора в банката, мога само да ви кажа, че тези хора никога няма да бъдат същите. Знаете ли, че всички те имат проблеми със съня, че от случилото се, им се отключиха различни заболявания, и тези хора вече толкова време обикалят по лекари. Знаете ли какво е някой да ви държи на мушка или да ви ползва като жив щит, както е постъпил с тях. Аз не знам и не искам да разбирам. Станчо добре, че оцеля, но вече е половин човек, не може да работи, пенсионираха го по болест. Имате ли представа колко пари струва на здравеопазването, т.е. на всички нас да му спасят живота? И всичко това защо? Защото някакъв глупак е гледал прекалено много филми. Не мога да го съжаля и няма. И още нещо, прочетох мнения, че щом били банкери си го заслужавали - пълни глупости. Тези хора работят в банката, но не я притежават. Получават заплата за труда си, така както всеки един от нас, и съответно изпълняват спуснатите "от горе правила".

голоям процент от масата е оскотяла до такава степен, та даже и братовчедка ми, чиито син е полицай (!!) се беше включила в някаква група във Фейсбук "да подкрепим Стефко" !!? Явно сме сбъркан народ, наистина... един престъпник, който по една случайност не убива човек (а само го ранява) да стане почти герой за някои, ето това не мога да го разбера...

Този е страшна нинджа , влиза в банката и прострелв нищо неподозиращия охранител. И после обира му почва да забавя своя ход понеже си е нерешителна нинджа и не може да си докара нещата докрай нали го видяхме как на изпита по кормуване - провал абсолютен за пореден път.

Естествено че ще си го сърба, става въпрос да не сърба повече от необходимото.

Ти хубаво ще излезеш,но ако сина на простреляният иска да те срещне ?

Много интересно-от приятел участвал служебно в събитието разбрах че е носел в торбичка патрони за калашник????Три дена колата с която е дошъл е седяла пред банката с зееща предна дясна врата-нещо да ви говори това ако е така?-а аз му вярвам...

Този човек е за затвора, това е ясно. Но що за правосъдие е това, което дава 5 години за шофиране в пияно и убийство на велосипедист и това дук деяние ?

българско

На максим стависки колко даде ,,независимия и справедлив съд,, и въобще на какво го осъди ? Та съда колко дава е видно и каква е въобще съдебната система и морала на съдиите, за мен съдиите са най големите престъпници ,а когато те съдят престъпници не ти пука на какво са те осъдили и си правиш други сметки за след време.

Ще излезеш, ама ще си вече фен на мъжките ласки. По-добре си трай сега, след 16 години не се знае - я камилата, я камиларя.

И най малка идея си нямаш какво е в затвора. За това, не се изцепвай неподготвен. Точно ей такива като тебе са най желаните там.

..как е там?Излезе ли ти късмета ??

Не знам ти какво идея си имаш, но само да те гепна ... Няма да продължа, защото ще ми изрият коментара.

Много юнаци му скачат на този несретник.Нито е обрал банката, нито е взимал заложници!Побъркан от безпаричие и изгледал я новини , я някой долнопробен филм се е набутал вътре, бил е по чалдисан от служителките и се е чудил как да сдаде багажа.Жената в съседната стая е съобщавала всичко по телефона и т.н. И този, ако го квалифицират, като голям бандит, какво да кажем за истинските.Що хора изпозастреляха и им изпочупиха колената и сега ги гледаме, като безнесмени....

Тук не става въпрос дали е професионалист или не. За да го хванат явно не. Но всеки може да прави каквото иска стига да не причинява вреди на другиго.В случаят има както физически, така и псически вреди причинени на други хора. Как ли биха се почувствали приятелките му и приятелите му тук които го защитават ,ако някой нахлуе на работното им място и започне да ги стреля. И после да им обяснява че нямал пари и бил стресиран. Дали ще му простят.

А ако цялата БОЗА е точно такава, каквато по-долу я описа един очевидец? Какво ще кажеш на охулен от търсещ сензацията журналист?

Нямам представа какво лице стои зад "Питам" но искам за пореден път да кажа, че не го оправдаваме за постъпката и за нея той си носи отговорността както се и вижда. Цялата борба е за адекватна и обективна присъда, няма да давам примери, тъй като те са повече от видими...както и по-рано днес бях написала думите на Стефан са изопачени за пореден път и при това стряскащо за всички онези които не го познават...говорих с него по-телефона и той каза, какво точно се е случило, но изглежда, че не сте прочели моя коментар и какво точно съм написала...

Ама че наглец. Рани охранителя, стресира няколко служителки за цял живот, а сега и заплашва.

ГАДНИИИИИИИИ...............

Затова че са били на работа ли.

Ти чул ли си го и видял ли си го да заплашва?

Няма как да бъда на делата на всички престъпници. Има хора които присъстват и дават информация. Но достатъчно гледах деянието му по телевизора. Цяла България го видя. Това е вид тероризъм и трябва да се наказва наи-строго. За да не си помислят разни малоумници като този да застрашават живота и здравето на хилядите хора които работят и посещават банки всеки ден. В някои държави с такъв вид нарушители не се преговаря, а се стреля.

ако Първанов беше президент, можеше да излезе веданга. Има такъв случай при Първанов. А сега се стяга за лидер отново. И има хора, които го подкрепят. Извратеността няма ли край?!

верно казва чиляка,ще излезе некой ден с дирник кат попски ръкав:)))

Ако това се беше случило по комунизма, щеше или да е осъден на смърт, или до живот. Ако това се беше случило в САЩ, щеше да вземе доживот или 40-50 г. затвор. Ако това се беше случило в Турция-1000 год. затвор, с амнистия 900 г. В България, да обереш банка, да вземеш заложници, да стреляш умишлено по охранителя, който е жив по чудо, се наказва така, както в гореизброените държави наказват са много по-дребни прегрешения. Та питам аз-къде е демокрацията, и какво е това у нас?

Това у нас е лайна, не е демокрация.Демокрацията също е система от правила, у нас всеки който се опита да вкара някакви нормални правила срещу се изправя цяла армия '' правозащитници'' , хелзингски комитети и други тем подобни олигофрени.Затова няма управия толкова години.

Все ще излезеш. Но - човек предполага , а Бог разполога! Може да се спънеш по стълбите някой път и..ще излезеш с краката напред!

Да, личи си че е тъп.

Има ли умни хора които стрелят по хора, взимат заложници и обират банки?

Няма да коментирам самото дело, а заглавието на статията...за пореден път думите на Стефан бяха изкривени и изопачени максимално...за разлика от предните пъти, този е някак стряскаш за всички онези, които не го познават....Пиша всичко това след като разговарях със Стефан и го попитах от къде произлизат тези думи и какво е казал, за да се получи така. Когато се е срещнал със Станчо Станев очи в очи Стефко го е попитал: "Как си.?" и за това е получил отговор "По-добре от теб" и тук вече Стефко, е казал и "И аз някой ден ще изляза" Нямам какво повече да кажа, всичко оставям на вашата преценка и на въпроса дали думите на Стефко са били заплаха за саморазправа...?

... и на мен ми направи впечатление,че го няма контекста на разговора в статията. Tова не пречи на първосигналните да плюят...давайте!

Написаното от Вас нищо не значи. Не показва нито, че има закана, нито, че със сигурност няма закана...

Стига си защитавала бандита, ставаш смешна! 30-40 годишен мъж е достатъчно зрял за да знае какво прави, защо стреля по хора, защо взима заложници и т.н. Ако си падаш по затворници (има всякави от психологическа гледна точка) това е друг въпрос, но това не му намалява вината!

А ти къде видя, че съм написала, че трябва да му се намаля вината или пък че го оправдават, тука става дума за нещо съвсем различно, което не е така...извинявай много, но ти как би реагирал ако кажеш нещо, което не е така, няма ли да поискаш да се защитиш...? толкоз сте първосигнални и сляповярващи, че няма на къде повече.

много му дадохте на моя приятел , аз сам хеговата приятелка от 7 години си зивея с него. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Искаш да кажеш - бъдещата му бивша приятелка, нали?!

Стефан няма никакви ментални проблеми,май вие имате подобни?!Сгрешил е и си плаща доста висока цена.Какво го нападате ,все едно е убил някой?Има серийни убийци с 20 годишна присъда,а вие сте седнали сирака да нападате.За това престъпление 10 години щеше да е справедлива присъда.Пукнете се от яд.!!!И да аз съм му приятелка и поддържам приятелски отношения повече от 3 години и той си е съвсем нормален млад мъж.Май лудите сте тук.

Нормален... Стреля по хора и е нормален? Явно сте се събрали лика-прилика, щом смяташ стрелбата по невинни хора в банка за нормална. Както и вероятно опитът за обир, което предполагам е бил мотивът му да прави панаири в банка. За това смятам приказката за Снежанка за вредна за деца (тя не е писана изобщо за деца де), защото в нея се говори за поръчково убийство и за собственоръчен опит за убийство. Децата свикват, че е нормално. Не, извратено е. Ненормално е. Сбъркано е да убиваш, да нараняваш. Дефект в психиката е. И този човек го носи в себе си. Явно и приятелката му, защото ддефектът не е само в деянието, но и в отношението към деянието.

....да каже простреляния охранител,който (недай си Боже)може да живее 10-15 години по-малко в следствие на усложнения! Нормален,ти вярвашли си,това да изстреляш без никакъв повод,срещу съвсем невинени непознат човек 3 куршума...прощавай ЦВЕТЕЛИНА,но това не е същото като да ти се изпразнят в устата 3-ма!....

към "приятелката": виждала ли си дулото на пистолет? знаеш ли какво е да стрелят по теб? имаш ли деца?

Ох, как ще запееш друга песен ако застреляният беше ти!

о, чакай да си избърша сълзите "вие сте седнали сирака да нападате"?!?!? какво ме интересува дали е сирак или не?? стрелял ли е по човек? стрелял е.. ранил ли го е? ранил го е.. можело ли е и да го убие? можело е, ако го беше засегнал на друго място... ако това са "нормалните млади мъже" аз съм луд тогава... перверзна пачавро!

Това ако беше в щатите, само зарад изпуснатата реплика пак щяха да му върнат 15-те години. А като наближат да изтекат щяха да му добавят още 4-5 поради нестабилна психика, та да се усмири още малко. И така може и на още един два пъти да му удължат срока... докато не покаже стабилни усмирителни показатели. :)

КОЙ ощети държавата повече -СЪСЕЛА или тзи от снимката?! ДИРА, такива статийки само отвличат вниманието от ГЛАВНИЯ ПРЕСТЪПНИК В БГ -СЪСЕЛ ДМИТРИЕВИЧ СТАНИШЕВ! ЗАТВОР ЗАТВОР ЗАТВОР ЗА СЪСЕЛА!!!!!!!!!

Смешник. Станишев е пожизнен управител на кенефа бе нещастник. Скоро ще спрат да ти плащат. Май имаш предизвестие? Много си лют. МИРИЗЛИВ ЛАЙНОЯД.

СЪСЕЛА- В ЗАТВОРА!!!!!!!!!!!!

А Пропелопитекa от Банкя кога ще го опандизят?

деер

4 години не влезе, сега ли ще влезе? .. Стига с това 2 лагера - не виждате ли , че ние сме единият , а 240-те в парламента са другият?!

СЪСЕЛА - В ЗАТВОРА!!!!!!!!

A терористите, превзели Ректората, на колко години ще бъдат осъдени?

А терористите, превзели парламента, на колко ще ги осъдим?

Скоро ще станат 3 години от престъплението. Интересна съкратена процедура.

Скоро ще станат 3 години от престъплението. Интересна съкратена процедура.

НАГЛЕЦ !

Тоя пич е антисоциален тип. Написано е на челото му. Нищо не може да го оправи. Трябва да е окован до живот. Лошото е, че ние ще плащаме охраната му.

И охраната му, и прехраната му, и здравното му осигуряване, и т. н. Но той щял да излезе един ден и да му мисли този, когото не е доубил ...

Ами да го пуснем тогава ли предлагаш? Аде стига сте се жалвали га, че сте останали без залък в устата.

ама защо пък адвокатът му е поискал максимално възможната присъда? Неще е гепил от него ли, що ли?

...навярно има психологически и ментални проблеми! Добре е да го изолират от обществото,достатъчно дълго,за да не застрашава,живота и здравето на другите,не е задължително да е в затвор,но в такова затворено заведение,в което,хем да може да покрие щетите на золумите си,хем да е безопасен и за себе си и нас! Аз съм на 56,с висше,офицер от запаса,с професионални категории и практика като водач на МПС,освен газов,нямам бойно огнестрелно оръжие у дома,не ми е и трябвало за да си "вадя" хлябя като охранител,НО се чудя,кое бе това лекарско говедо,което си положи подписа за психологическа пригодност на този неуравностен психопат,който за "N"-ти пореден път не може да вземе елементарен изпит за категоря "В" и изпада в яростен делириум ???? Именно тези безотговорни "специалисти" са за затвора!... Защото има още много такива "герои" м/Унас,които просто чакат своето "критично" време и трабва само да се молим да не сме в този момент и на неподходящото място!!!...

за съжаление една комисия и един тест не могат да определят какво може да ти е състоянието след година или две ,познавам човек които има разрешение за сумати оръжия и изобщо не е уравновесен психически стабилен,но просто такива хора се маскират и минават всички изпити и психо тестове безупречно...

Редакторе, това "отегчаващи обстоятелства" да не би да сте го писали затиснати от отегчение? Да не би да сте имали предвид "утежняващи обстоятелства"?

Наказателен кодекс Чл. 54. (1) Съдът определя наказанието в пределите, предвидени от закона за извършеното престъпление, като се ръководи от разпоредбите на общата част на този кодекс и като взема предвид: степента на обществената опасност на деянието и дееца, подбудите за извършване на деянието и другите смекчаващи и отегчаващи вината обстоятелства.

Дааа, странна работа е езикът на НК. Благодаря за цитата.

Що се обаждаш за неща, от които бъкел не разбираш?! точно така се казва в закона - отегчаващи/смекчаващи обстоятелства! Брей, всеки се пише разбирач!

за бедните без да има убийство максимална присъда ,а за богаташките лекенца които затриха маса хора ,по някоя условна само.... ако бяхте толкова агресивни и към истински наглите и истинските убийци тогава щяхме да сме на много високо ниво,но уви

А тоя не е истински, така ли? Да ти имам критериите! Ей, много тъп народ се навъди!

Ами другият изход е да бъде гръмнат на място в банката. Няма втори вариант. Няма база да заплашва един човек, който е бил на работа.

На това хумне трябва да му дадат поне 20 години.

Май съжалява, че не е могъл да убие жертвата.

Ша изляза,ей,тш.

да знаеш цепнали сам му халката

За такива отворени бабаити присъдите трябва да са до изплащане на щетите, като държавата им осигури прилична за наказанието им работа - добив на уран с обикновен копач примерно.

Тоя ако беше прострелял мой приятел, наистина е добре да каже даже точно кой ден ще излезне, че да го чакаме с аверите с бухалки пред затвора и от там направо в Пирогов!

"...за Драмска раки-и-ия..." "Някой ден, но не сега-а-а...." Поздрави за Похитителя на изчезналия Кивот от Съюза на българските музиканти и да си завива кръста на нара, че се очаква ново застудяване.

само заради тази закана охранителя може да го осъди на още няколко години и готово - пак ще станат 16-17 годинки!

Жалко че тоя боклук не беше застрелян... сега ше се угоява за наша сметка в затвора и след някоя друга година ще излезе, а простреляния охранител си остава инвалид за цял живот...

когато обществото трябва да съди някой убиец, то е "хуманно", когато обаче същото това общество трябва ба защити някой онеправдан (или обран)- то тогава не е чак толкова хуманно!

Ами ще излезе няма да е вечно там!Аз излизам след 10 дена и почвам нов живот.

Смятай след 5 години е вън

след около 10 и то при условие, че бачка (2 за 3)....а може да се окаже, че за него точно работа нямааа........