Антирекорд - най-малко новородени през 2016 г.

През 2016 г. България ще отбележи исторически рекорд за най-малко родени деца, откакто се води статистика за това.

Обратно в новината

Коментари - Антирекорд - най-малко новородени през 2016 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази тенденция е много добра. Съвременната наука и технологии позволяват добър стандарт на народите без да е необходим растеж на пазара. Печалбата от продажбата на 5 смартфона е по-голяма от продажбата на 50 телефони с шайби. Роботите идват вече не ни е необходим пролетариат. Важно е не количеството на хората а тяхното качество (знания, умения, способности и възпитание-морал). Ние в цял свят , а като начало у нас трябва да ограничаваме раждаемостта на тези части от населението, които имат ниско образование и нисък имуществен потенциал. Силна икономика се изгражда със знаещи, можещи и трудолюбиви хора , а не с чалгари, просяци и революционери наричани сега реформатори.

Както е тръгнало след 10-ина години вместо РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ще ни прекръстят на ЦАР България-т.е. циганско-арабска република България.Интересно само кой ще ги храни- и едните и другите не са свикнали да работят.....

Децата не са ценност за съвременните развити общества. Пари се дават за телефони, автомобили, СПА гъдели, цигари, алкохол, кучета, котки, екскурзии, шопинг... а децата развалят рахатлъка и си искат своето. Това е истинският проблем-ценностен.

спокойно, така е във всички цивилизовани държави.. в африка е обратното:)

Жена ми роди в Германия. И следващите 2 пак ще са там. Искам децата ми да имат нормален живот.

Лично аз обичам много децата, да са живи и здрави и дано да оправят държавата. Но.......фактите са такива. Особено като ги гледам какъв морал имат управляващите и като им слушам разсъжденията - противно ми е, че тези вземат решения и за такива като мен. Иначе пари има, ама не се дават за развитие, а се дават за еднодневни дейности. Това е. Няма правила, които да спрат тези, които рушат ценностите на обществото. Просто разрушителите гласуват правила за себе си, а ние сме им роби. И това ще е така, докато няма ПЪЛНА ЛУСТРАЦИЯ.

В България е лукс да имаш дете. 2000 лева покрай раждането. Моя позната със заплата от 3000 лева и осигуровки върху тази сума, през периода на бремеността посещаваше САМО частни кабинети, защото безплатното било отвратително. После пък детските градини са кът. След това съсипват децата в училище с образованието и разни други члагарски боклуци и после като възрастни трябва да плащат дългът на приватизаторите и правителствата на службите. Мерси, не искам деца, за да страдат в тази циганска държава- циганска от към култура. Това е.

не стига, че докато го родиш и отгледаш - плащаш цял апартамент, ами после като остане тук го товариш с огромни дългове и му вменяват някакъв цигански манталитет, култура и ценности на извратеняци, а не на хора. Плащаш за дете. за да е роб на циганската държава.

Само аз ли правя връзка със статистическите данни и управлението на ГРОБ?!...

от първия кабинет Борисов до сега България е загубила 500хил. население. Все едно Пловдив и Бургас взети заедно. И после нямало деца. Кой да ги роди тия деца и с кво да ги гледа? С бат Бойко по телевизора ли? Да не говорим, че 50% от тия 60 хил. родени са "роми". След 10 години- съотношението работещи - пенсионери ще е 1:3. В момента е 2:1, като се има предвид, че поне 1/3 от децата ще избягат, ако не и 1/2 ... то един работещ млад ще храни 2-3 пенсионери и още не е ясно 2-3 "неработещи". Ако ще и 10 хиляди да му е заплатата пак нема да стигне!

точно така, ако бсп беше на власт нямаше да е така, само сергей и доган ке ни оправят..

симо

Навремето планът за прехода направен от РАНДкорпорейшън предвиждаше точно тези резултати.....За 26 години,,демокрация,,направиха това което 1300 години сме удържали --да бъдем БЪЛГАРИЯ.....И това е гарантирано от ГЕРБ,щом сме били рекорда от 1997.

Хич не е антирекорд. На колкото по-малко деца им се налага да "живеят" в тая западаща скотска кочина, дето утре ще е съставена само от цигани и щастливи управляващи, според които всичко е идеално (и, разбира се, от несретниците, които са решили да се самоубият, като пресекат на пешеходна пътека), толкова по-добре.

Аман от тролове. От какъв чеп трябваше да затискаш истинската дискусия със спам, часове след като не е актуална и никой не я чете? За жълти стотинки ли?

Кочината е в самия теб. Ако не го разбираш, ще дойде време, когато душата ти ще ти го напомни, и това , вервай ми, хич няма да ти хареса! и на всички като теб. Весели празници, и ходи повече пеша.

Плодовете на демокрЪцията!

Нали полагахте уж много "грижи" за раждаемостта и майките, отпуснахте някой лев и проглушихте света с милостинята? На моя позната дори са отказали левовете, полагащи се еднократно при раждане!!! Сама си отгледа детето и сега само чака да минат студовете и си заминават! Къде? Е, това няма да ви кажа. Просто повече сред простаци, бездушни чиновници и крадци не могат да живеят!

нужда от анализ. Повечето от децата през годините само са записани в България като български граждани, а са родени в чужбина, където родителите им още нямат гражданство. Разбивката на новородените по окръзи не казва нищо, само числа по етнос са интересни. И като се вземат само тези два фактора пред вид, демографската криза в страната трябва да се нарича демографски колапс.

ако ми гарантирате, че новородените няма да станат професионални безработни, лежащи на помощи - тогава ще си посипя главата с пепел.

ама тази статистика барабар с циганята ли е такава. Да-а, това вече е проблем.

Чудесно... всичко върви точно по план. Когато управляващите поставят нуждите на масата имащи право на глас пред нуждите на новите поколения, то този народ е обречен на гладна и бедна смърт от старост! Факт! Защо тъжите? Гледайте си пенсионерите и циганорите (нашенски и вносни), за какво са ви някакви си бебета?

Ами че защо да тъжим? Цялото българско, гордо, независимо племе, синове на юнашка майка, триморските юнаци на киселото мляко, чалгослушащите владетели на кирилицата, шампионите в боеве свободен стил като ги засекат на кръстовище и недостижима шофьорска класа при преминаване с превишена скорост на зебра с пешеходци; народът, дето са тарикат до тариката и донори на отпечатъци в собствените си болници; чутовните защитници на призивите да се събудим по интернет форумите - цялата тая славна нация не си мърда пръста да промени ситуацията, така че явно всички са доволни!

За сметка на бежанците.

За какво ви е повече народ? Да цапа повече, да хулиганства по пътищата, да краде повече или пък да претъпче още повече София! Като решите проблемите поне донякъде на 6 000 000, тогава мислете за повече - иначе просто умножаваме проблемите!

Бре, един от пишещите тука не се почувства отговорен и виновен за ситуацията! Нека съм първия - нямам деца и не искам да имам! Лично решение - не на някой друг! Има нещо малоумно в това роене и плодене на всяка цена! Ей ги орките - множат се като хлебарки без мисъл, без перспектива! България е била с много по-малко население и на по-голяма територия! При тази шепа народ, държавата ни е каша - какво ли би станало ако се удвоим!

Адмирации за непървосигналната, трезва и доблестна позиция. Очаквайте обаче скоро някой патриот, гордеещ се с ракията и киселото мляко, да Ви нарече безродник; да ви обясни, че ако нямате деца, сте нещастен нереаризирал се неудачник, живял напразно, че и работещ срещу Клета Майка България; и да попита риторично защо не си вървите при еврогейовете (например), като не Ви харесва нашият земен рай.

Виждам, че според наложилите се евролиберастки, мултикултурални тюрлюгювеч настроения, пришълците от Сирия (разбирай всички нахлули от Турция) се включват в официалните статистики като трайно настанили се!!!! Похвално! Всичко това се дължи на тъпия пожарникар, слабоумната социоложка и предатели като Митов, Куневица и Сталинка.. да им издигнем паметник! Хвала!!!

И най-вече скудоумен овчи народ, който накъдето и да го наведат, послушно си чака с преклонена главица клатенето, после се оплаква от това как всички го клатят, и пак се навежда, нали?

У нас останаха само изкукуригали русофили. Какви деца да правя?

А ти какво правиш тука тогава? Хайде беш в западна посока да им чистиш кенефите на любимците си!

Не, ще остана тук! Защото искам да ме прегазят на пешеходна пътека и да бъда съпричинител за смъртта си! Защото искам да давам отпечатъци в болницата! Защото съм горд да съм член на нация, която ограби фонда за лечение на децата си! Защото искам да не взимам и мизерната пенсията, за която съм бачкал цял живот, понеже циганите няма да ми я изработват! И заради киселото мляко!

Странно, нали вдигнаха еднократната помощ за трето дете на 300лв. Какво искат тия хора та не раждат.

ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ. МНОГООО ЯКА ПОЛИТИКА ОТ ДОЛНИТЕ ИЗМЕКЯРЧЕТА.

Напротив увеличаваме се....Давам пример.Село с много деца, училището отесня.Училището в родопското село Касъка отесня и учениците са принудени да учат на две смени.Причината - в селото се раждат все повече деца. Местните хора са категорични, че добрата тенденция ще продължи и настояват училищната сграда да се разшири. Напук на кризата, трайния демографски срив и все по-мащабната емиграция, жителите на Касъка остават в родното си място и в селото се раждат все повече деца. Обяснението е просто - за всички жени има работа, а повечето от мъжете изкарват добри пари като тираджии. В Касъка няма кръчма, няма и престъпност. Юлия Язаджиева - секретар на кметство Касъка: - Все още има морални ценности тука. Правете любов, а не война. Затова и детската градина е пълна, а сградата на училището вече не побира учениците. Сега те са 68, но до две години ще станат близо 80. Бисер Савов - директор на училището: - Имаме четири класни стаи, даже и компютърния кабинет ползваме за класна стая. Това че децата учат на две смени е проблем. Особено зимния период - оскъпява и отопление и не е добър учебно-възпитателния процес, защото все пак те си ходят в седем часа вечерта. Решението е да се разшири училищната сграда с още 6 класни стаи. Община Доспат е поела ангажимент да го направи, а пари ще се търсят чрез проект от европейските фондове. Веселин Калфов - дирекция "Образование" в община Доспат: - Място до настоящата масивна сграда на училището има. Исай Савов - жител на Касъка: - Надяваме се в най-скоро време да се направи проекта... И ние с помощ оттука от селото, хората, всички ще помогнем да се изгради. Новото училище ще запази селото, смятат още жителите на Касъка. И добавят, че деца за него винаги ще има.

да знам, че турци и чернилки се 'увеличавате'. Всеки го знае това. А тук си пишем за българи.

2016 годината с най-Ниска Раждаемост от ...70 Години !! ГЕРБ ни Заличават !!

"Програма зя изтребване на българския народ", приета на таен конгрес на "Световния еврейски конгрес". Дойде времето когато заглавието "Антирекорд - най-малко новородени през 2016 г.", подкрепя тезата за конспирацията на световната мафия срещи българския народ.

https://link/v/t1.0-0/p75x225/15726580101550616470932967453394449161238171_n.jpg?oh=a03be9e79ceb3ba4fbeb9572be02ce97&oe=58EE3445

"Европейските ценности" на ГЕРБ са същите като на БСП и ДПС - шуробаджанащина, търговия с влияние, политически сделки и притискане на бизнеса до пълното изтикване от сцената на тези фирми, които не са лоялни на партията. (Гражданите изобщо не са в сметката на ГЕРБ.)

"Когато повечето хора под небето следват добрия път, тогава излез напред; щом не е така скрий се! Ако твоята собствена страна се намира на добрия път, ще бъде позор да си безпомощен и непознат; но ако е иначе, считай за ПОЗОР ДА СИ БОГАТ И ПОЧИТАН!"

При БСП има голямо Увеличение на Раждаемоста . За 6 години с ГЕРБ раждаемоста е срината с 20 000 бебета всяка година и Спада бързо . 2016 е годината с най-Малко бебета в последните 70 ГОДИНИ ???

Съсипа ни ТИКВАТА.., При управлението на ГЕРБ ! Геноцид без война !

Така е- Гея, Бея, Злодея, Бай Тошо и Брежнев да идат !

На импотягите, яловиците и комунягите пак некой им крив. А вие кво очаквахте, да построите Червения мравуняк ? Или Румения?! )

Страната в Европа с най-много негативни първи места и с най-много положителни последни места. А България сме всички тези 7 100 000. Неведнъж съм казвал че природата си знае своето и се отърсва от най-слабото.

От 2009 при БСП до 2016 с ГЕРБ ...Раждаемоста в България се е Сринала от 81 000 бебета годишно през 2009 до 59 663 бебета през 2016 НАМАЛЯВАНЕ с 21 000 раждания Годишно !! -27% !!! При управлението на ГЕРБ ! Геноцид без война !

Геноцид СЪС война - хибридна. Информационна, икономическа и прочее

Видов Ден наближава и червеният избирател почна да се усеща. Ще си получите и вие рестото. Скоро.

Другарят Радев обеща да реши демографския проблем. Това със сигурност ще стане, за има-няма 793 - 807 дни, вЕрвам му напълно и безрезервно.

Мисля, че може да го реши и доста по бързо, направо за нула време. Отваря границите за няколко седмици, и каквтото влезне - го заселва по изоставените села и край с демографските проблеми!

Ми не, напротив, обявява орките и другите чернилки за изтребление. След което ние хората вече спокойно ще живеем и ще си гтрадим обществото без саждите в кацата.

Когато всеки българин осъзнае, че е част от този народ, от тази "мърша", и че от действията на всеки един зависи всичко, че народа излъчва политиците, директорите, корумпираните, чистачите, че не е добре да се сменят радиаторите преди началото на всеки сезон, че не е добре да се манипулират електромерите, да не си плащаш всички данъци и осигуровки, че не е добре да ползваш фалшиви болнични, тогава може и да се оправи.

Той царя си го каза преди 15 години - трябва да се смени чипа!

И колко от новородените са бели българчета и колко циганета, никой не пише, съотношението е 3:1 в полза на циганетата, весели празници!

Тя тая тенденция е такава още от 60-те години! Но и тогава никой не смееше да каже на какво се дължи прираста на населението. А то беше само и единствено благодарение на турците и циганите. От моите съученици в елитна столична гимназия през 70-те и 80-те нямаше нито един в семейство с три деца. Най-много две, а в много случаи само по едно. Сега е същото, ама турците се изнесоха в Турция, циганите плъзнаха по Европа, а от населението, което остава, никой не си и помисля за повече от едно-две деца. Не знам колко още години трябва да вървим надолу, за да се принудят депутатите да въведат семейно подоходно облагане, което да замести сегашната система на социални помощи, която е "на калпак".

Защо бе, хора, подценявате биологическата невъзможност на много красиви и умни жени да не могат да забраменеят. Защо никой не изследва влиянието на Чернобил върху детеродната (не)способнсот на младите в Б-я. Размножиха се само "техните" пазени от радиоактивното замърсяване деца и внуци, а останалите, които през 1986 г. бяха на 1-10 години, получиха невъзвратимо увреждане.

Алкохол, наркотици, стрес, анорексия плюс нова политическа система - какъв ти Чернобил.

Как да не забременяват бе! Забременяват, и още как, ама трябва и да се покаже статистиката на абортите! Тия млади и красиви жени не искат да гледат деца. Те искат батко да им купи джип, да им плати силикончето и да живеят за момента. Едно време мястото на жените е било ясно - бременна до печката. Сега е в джипа, на пилона или другаде, но на последно място с децата.

Да се придържаме съм фактите. Миналата 2015г., също са родени едва около 60 000 деца. Така че оставаме устойчиво закотвени на дъното по демографски показатели.

за алчността си прав, но прави са тези които отиват навън когато нямат бъдеще тук

Спокойно . . . . . .не се подавайте на провокация . . . Според "Демократите на власт" виновен е Путин "клател" ЕС, искал да го разбие отвътре . . . . . . . .некачествено "клати" . . бежанците клатят по-добре . . . . .

През 1946 година населението на страната е било 7 милиона, а днес, почти 2017 година, 71 години по-късно, населението отново е 7 милиона. А ЦРУ за поредна година нарежда страната на второ място по смъртност в света.

Затова пък сме с рекорд за нови висоти на евроатлантическа солидарност, либерастия, прием на ислямски нашественици и циганизация. И за слепите стана ясно, че планът за унищожение на България действа безотказно.

България умира заради алчността. Заради парите българите се втурнаха зад граница и загърбиха семейство, род, родина. Алчност изпълни душите им и това се превърна в чувство за "успех" - щом си заминал, значи си успял. Огромното количество млади хора в репродуктивна възраст мислят само за пари и за това къде "давали" много пари. От всичко това логично дойде и резултата с демографският колапс на България.

хаха , пълни глупости, бягат, защото има една малка групичка управляващи, които са толкова алчни, че не остава за нормалните хора

Към "многото пари" да добавим още - безперспективността; - лошата среда, в която попадат децата ни; -униженията, на които ни подлагат управляващи, държавни чиновници, работодатели... - скапаното здравеопазване; - разпадащото се образование; - "справедливата" съдебна система; - Постановление 208 на МС, недостроената ограда и тумбите афгански навлеци; - лакомията, безочието, арогантността и некадърността на управляващите мутри.... Има още много безобразия, но ще завърша с чувството на безпомощност пред тях и с безнадеждността, че те някога поне ще намалеят.

Не претендирам да знам какви са причините на всеки един от заминалите да го направи, но мога да ти кажа какви са моите причини да замина със семеството си, както и причините на познатите ми тук наоколо. През 2002 синът ми беше в детската градина, където възпитателките, вероятно от страх, толерираха агресивното и непристойно поведение на отрочетата на разни мутри. Племенникът ми беше вече в училище, където моделът беше абсолютно същият - децата, чиито родители спонсорираха училището, правеха всякакви зулуми и никой не им правече забележка за поведението. Чалга, цигари, в по-тежките случаи дрога, в по-горните класове откровена проституция. В "елитните" училища е същото, но всички си траят, защото си плащат за тази гнус! Непоносимата среда в общи линии е моят мотив, а и на повечето ми познати. Във всеки случай нито един от тях не е напуснал България заради самите пари като такива. Да, печелят се повече пари, но това не може да е самоцел. Както казват в Германия, ковчезите нямат чекмеджета за парите на покойника. Хората напускат, защото искат да осигурят по-добро бъдеще на децата си. Сега имам вече три деца и всички сме единствено българи! Хората в Европа много добре разбират каква е разликата между българин и български гражданин. И не си мислете, че не съществуват хора от други държави, като онзи келеш, който ритна момичето в берлинското метро. Има и тук такива, но те не се разходжат по улицата, а търкат наровете в затворите! Френският министър на бюджета, чиито сметки в Швейцария бяха разкрити, вече е осъден! А в същото време Христо Биеров е оправдан и дори няма да плати глоба, защото изтекли двностните срокове! Миналото лято, когато показваха инсталацията на Кристо по местните ТВ канали, съседи ме спираха да ми кажат колко са впечатлени. Ето затова българите имат, от една страна, пълното основание да не желаят да живеят в България, но от друга пълното основание за национална гордост и достойнство. И повечето ми познати българи тук имат по две и три деца! Българчета!

Повече свинщини - повече антирекорди. Задава се поредната - идеята на едрия капитал и неговите лобисти в държавната администрация, изразявана и от клиентите му в правителството, парламента и медиите на олигарсите, младите хора да се закрепостят за 5 години след завършването на висшето си образование на жалки заплати в страната. Идеята за закрепостяване на българчетата е от тъпа по-тъпа, тя надхвърля представите и на Джордж Оруел от "1984". Ако толкова се харесва на някои (политици, капиталисти и техни клиенти), нека първо техните деца завършат български държавни университети (в които "бизнесът" не инвестира); нека след това ги назначат на 500-600 лв. заплата в собствените си фирми, нека ги принудят да работят 5 години като крепостни. И тогава да говорят за "възвращаемост" и "принципи".

Проследете внимателно какво Ни се е случило през последните 6-7 години !! 2006 73 978 БСП 2007 75 349 БСП 2008 77 712 БСП 2009 родени 80 956 деца БСП/ГЕРБ 2010 75 513 ГЕРБ 2011 70 846 ГЕРБ 2012 69 121 ГЕРБ 2013 66 578 ГЕРБ/БСП 2014 67 585 БСП/ГЕРБ 2015 65 950 ГЕРБ 2016 59 633 ГЕРБ

2004 - 69 886 2005 - 71 075

нямаше нужда да се мъчиш - просто трябваше да подмениш с БКП от 1944 до днес

Излиза че при БСП има повече деца :)

Според научно изследване причината за малкия брой деца е усъвършенстването на човешкия род. Колкото е по-съвършен един човек (разбирай умствено), толкова по-слабо развити са му детеродните органи. Деца се раждат от средно ниво родители, но надарените млади хора - хората на изкуството и науката са с малки шансове да оставят поколение. Това е законът за компенсацията в природата. Вдното за сметка на другото.

За природата съществуват два вида организми - оцеляващи и отмиращи. "Усъвършенстването" е в кухите детски главички на отмиращото бяло население на западна Европа.

Ай, не завиждай толкова на Злия! Не е нужно човек да е пророк, за да види какви "светли" бъднини се задават. Глад, голям глад. Ти примерно, дълго време ще караш на резерви, стомахът ти ще се свие, здравето ти ще се подобри. Но Злият, който гори колкото Нива, просто няма никакви шансове с неговото КПД.

Преди години Иван Костов беше казал че като няма българи ще внесем азиатци . . . Ето го резултата !

Около 250 000 нашенци ще посрещнат новата година със запор на заплатата по данни на частните съдебни изпълнители у нас и на НАП

АБе, нали някакви патрЕоти уж внесоха предложения за отмяна на чл 417 ГПК, който прави безчинствата на чси-тата безконтролни? Внесоха го, мина на първо четене, на второ дупетатите го отхвърлиха и всичко се забрави. А тия уж щяха пак да го внасят, ама да минел 6 месечния срок. Те 18 месеца ще минат, тия пак ще се правят на умрели лисици.

Чорбаджийският манталитет /тоест модерно мислене, съчетано с предвидимост и пълна прозрачност/ ще съсипе не само България, но и скоро самите чорбаджиии/елит, носител на евро-атлантическите ценности и безценности/

Разлика между мутри и ЧСИ е малка. Едните рекетират незаконно, а другите узаконено. Това са групата на финансовите лешояди. Никакво БВП от тази група. Уж всичко се правело в името на народа, а всъщност е за лична изгода и стават милионери.

Само ще добавя - нямат никакъв положителен принос към БВП - само крадат. Но индиректно имат влияние върху БВП - строго негативно. Тия кражби са съществена част от ликвидацията на българската икономика.

За седмица се завеждат около 3000 дела за дългове само в столицата. Това са около 156 хиляди на година. Поради тази причина магистратите протестираха, защото се блокира работата им.

На партийните мижитурки не им пука, че изчезва един древен и успешен народ. Пука им само за властта на простаците, които им наливат пари, искрено и лично. Да им се връща тъпкано, дано!

ТАКА Е!НЯМАМЕ ДЪРЖВА! А НАРОД БЕЗ ДЪРЖАВА Е ОБРЕЧЕН ДА ИЗЧЕЗНЕ!!!

Че нали за това хората са си давали живота за да има БЪЛГАРСКА държава. Че да може един ден някакви мижитурки да я продават на парче за лична изгода.... Ако я нямаше България, тия от "елита" нямаше да важат и колкото служител в берлинскаста чистота.

Някога, много отдавна, един китайски мислител, всъщност една от най-влиятелните личности в човешката история, казва следното:"Когато повечето хора под небето следват добрия път, тогава излез напред; щом не е така скрий се. Ако твоята собствена страна се намира на добрия път, ще бъде позор да си безпомощен и непознат; ако е иначе, считай за позор да си богат и почитан" А сега си задайте въпроса - по какъв път върви човечеството? И си направете съответните заключения за българския народ. Българския народ е древен народ, ще оцелее, колкото и аморфен да е структурно. И ще се умножи, едва когато има условия да развива добродетелите си, а не агресията и манипулативните си умения. Нима някой от вас мечтае дацата му да живеят в свят, в който властват убийствата, насилието, безчинствата, безобразията, нима някой от вас мечтае децата му да са роби на безнравствени хегемони?

Не са ни виновни нито циганите, нито управляващите. Представете си следната ситуация от преди месец - придружавам бременната си в 7ми месец дъщеря, за да посети нефролог, т.к. отключи проблем с бъбреците. Пред кабинета имаше 3 дълги пейки - до една заети от хора на средна възраст (чистокръвни българи), видимо неосакатени, чакащи за същия лекар. Ами, познайте - никой от седящите не отсъпи нито ред, нито място на дъщеря ми. Чакахме прави повече от 60 минути пред кабинета и всички невъзмутимо я зяпаха в корема, все едно страда от някакъв рядък вид заболяване... Какви деца да се раждат на тази държава, на този "народ"? Да му мислят един ден кой ще им плаща пенсииките, когато и последният млад българин в детеродна възраст захлопне вратата! Не народ, а мърша!

и изкуфелниците да не се сърдите че не ви отстъпват място в гр транспорт. така си възпитавате свойте и чуждите деца. от малки не ги учите да си свалят раниците като влязат в трамвая после се сърдите че не ви отстъпват място.

Какво общо може да имаш ти с Варна, бе селяндур? Имаш ли си идея колко смънка нивото на дискусията?

Селяндур може да е баща ти, на баща ти сина и сина ти. Ясно ли ти е, бе тиквоч полски?!

Няколко попикани папардаци са ти натряскали минусите, брат! Ей, така от завист, щото не им става пикалото... Не се притеснявай, пращай си децата и внуците на запад, тук за читави хора място няма. Не им ли виждаш реакциите в коментарите.

Защо да не ти сложат минус на един повърхностен конформистки текст, създаден единствено за да генерира "одобрение", при това по инерция, като за клише? Минусите отговарят на хората прочели.разбрали текста. БТВ сам не си пиши възклицания. Тъпо е!

Значи за 60 минути никой не е влезнал в кабинет ли, за да може дъщеря ви да седне? Може хората да не са разбрали, че е бременна или и тях да ги е боляло, а може и наистина да е въпрос на манталитет. Нека не съдим едностранно.

Ти бременна в 7-ми месец виждал ли си скоро? Не знам как може човек да не схване на този етап, че една жена е бременна, особено пък ако е в детеродна възраст и с нормално телосложение???

Не ми се навлиза в конкретика, но за да е пълна картинката и да не ме нападат разни обидени набори, ще разкажа. Първо за 60 минути се изредиха първите 2-ма правостоящи до вратата на лекарския кабинет и постояха достатъчно дълго там. Второ, дъщеря ми не е дебела, за да объркат състоянието ѝ - от километър си личи корема. Трето, половината от седящите бяха просто за компания на чакащите, т.е. придружители. И четвърто, последно, доколкото имам спомен, когато бях млад и раждаемостта все още на ниво, за да се възпроизвеждаме като народ, бременните и майките с малки деца бяха с предимство пред всички лекарски кабинети! И не се е налагало жена в напреднала бременност, да рискува да роди пред кабинета, чакайки всички останали, дори и тези които са "само за една бележка"! П.П. До господина с градския транспорт - господине, от години не се возим на градски транспорт, а в редките случаи когато това се наложи, никога не сядам на свободните места. Децата съм си възпитал достатъчно добре, за да не мрънкат и да създават скандали пред лекарските кабинети, а да си чакат чинно и да остъпват ред, когато се налага. Яд ме е, че когато моето дете има нужда от човещина, такава насреща няма. Не се чудете, защо младите хора бягат и не раждат деца! Мисля, да приключа с това. Весели празници!

Напротив. Много точен анализ.

абе ти от анадола ли си?

Не, от Европа съм. Ти да не си от Азия ?