Намерени са всички жертви под срутилия се хотел ”Вероника”

Открити са телата на 4-мата загинали под руините на хотел "Вероника"- Борислав Стефанов, Йосиф Стефанов, Тодор Тодоров и Манол Манолов. 12 деца остават сираци.

Обратно в новината

Коментари - Намерени са всички жертви под срутилия се хотел ”Вероника” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бог да прости !

Сегя Гегов или някой негов приближен , ще даде на раздухалия се случай пред обществото някое изтъркано оправдание.... обгърнато с плитка лъжа. Ще въвлече няколко човека да го защитят, ще се изкара на ЖЕРТВА, ще разказват надалеч как не е такъв човек и как намеренията не са му били такива че е нещастен случай и всички глупаци ща му повярват, а точно след 1 година случая ще бъде забравен и отново, и отново ще има такива случайни случаи от други като него

Гергов, толкова ли закъса, че събаряш хотели, да добиваш стоманата им и да я предаваш?!С какви трици ще строиш на местата им хотели, като ти нямаш такива помисли? Пак няма да си получиш наказанието пак.....

4 murtvi mangala 4 hliaba poveche za naroda.

Ти им разрешиш да реконструират хотел "Вероника", те да вземат да го реформират...

Който си позволява такова нечувано нахалство,да събаря вместо да реконструира цял огромен хотел,сега да си поеме отговорността да храни тия циганчета и майките ми,а не пак от държавната хазна да се плаща!!!!!!!!!

Ако става дума за реконструкция няма да има необходимост от ПУСО. При събаряне обаче е друго. Тук работата се върти около собственика , гл.архитект и надзорната фирма писала доклада. Накрая съдът ще се разпореди , че виновни са само загиналите които не са спазели трудовото законодателство , а семействата ще бъдат съгласни защото собственика вече ще е платил кръвнината .

Ама за главния архитект на Варна "реконструкция=събаряне". Какво тук значат някакви закони! Те не му били ясни и затова той си ги дописва и изменя в Разрешенията за строеж! Не архитект, а МАФИОТ!

Мирише на гнило: Хотелът има разрешение за реконструкция , а не събаряне и построяване на нов. По този въпрос не се коментира, а се занимаваме само с нещастните цигани

дрогаро почетен консул на Расия Гергов ни припомня на практика славните дела на Партията, например взривяването на Света Неделя на Великден. Молодец!

Чуеш ли за Български работодатели - бягай далеч!!! Мир на праха им. За едното парче желязо са си погубили живота. Само и само българският работодател да е по богат. Да не се правят на ощипани много ясно са знаели какво става на обекта - всички по веригата в затвора. Тук не е въпросът за БКП и ГЕРБ. Тук е въпросът за безотговорността на българският работодател готов за печалба да погубва хора-работници.

Точно така, жалкото е че имат много фенове и почитатели тези екземпляри работодатели- БГ и Цоц. които умеят да цвърчат около тях за да се облажат в личностно отношение. Така че кучетата си лаят а кервана си върви. Бягайте далеч от такива работодатели.

Джуриловският феномен Гергов ,знае отлично,че политиците ни са не по малко ядливи от него и овреме се отчиташе на всички-няма сини,червени пембяни, бивши и сегашни, всички му уйдисват на акъла.Сега ще им набута и пропадналият ЦУМ и пак ще си вее байрака.

така е. Червените са генетично убийци и така ще си останат. Забрави само да кажеш, че Гергов е пръв приятел на СОЦИАЛНИЯ И ЛЯВ ПРЕЗИДЕНТ пЪРВАНОВ - ХА-ХА-ХА.

Защо нарчаме това престъпление трагедия?Да кажем нещата така както са и собственика виновник да си получи заслуженото.

Разбирате ли вече , че без бой с комунистите от БКП(БСП) няма да стане.

Слънчев ден собственост на комунистическата номенклатура.Там е райски остров за патрициите, пардон партийците от БКП(БСП).Древният Рим ряпа да яде при тия велможи.Крайно време е народа да влезе там и да им изпочупи накраденото.

Машината за манипулации заработи на пълни обороти! Видите ли - те били ЗАБРАНИЛИ да се влиза там. Те хората сами искали - самоволно влезли на обекта да работят, въпреки изричната забрана...

добре, че не бяха сложили заграждения и охрана, като пред сградата на дебилното сърбание', както по времето на хунтата на сергей и овчев, инак хората щяха да пометат загражденията и пак да влязат да бъдат самоубити от най-верната на народа бсп-кдс-пес. умрели били 4-рима. какво толкова за комунистите - четири проблема по-малко.

Първо, господин Областния да разпореди да се махме портала на Слънчев ден. Това е държавна територия, плажа да бъде достъпен за всички граждани, а който иска да го наема на концесия. Второ, да се спрат всички строежи по падащата в морето България, а това което е опасно,старо и подлежи на премахване да се изпълни от държавата понеже е на нейна територия. Трето, тези държавни служители, които стоят по бюрата си и не смеят да си изпълняват задълженията - да върнат всички заплати и да им се отнеме стажа за пенсия. Има една подробност обаче, че една мафия стои зад гърба на всички в тази държава и тя се нарича "Независима Съдебна Власт" - това е проблема на всички ни !

Истинското заглавие е: 12 деца остават да тежат на "съвестта" на бсп- другаря гергов - най-честният комунист-крадец.

Крайно време е населеното на тази територия да разбере, че тук няма закони и правила и всеки сам си пази живота и здравето. Нито някой сега ще подведат под отговорност нито ще вкарат в затвора, ще го пишат нещастен случай, накрая може да изкарат виновни загиналите като обявят че са влезли да крадат желязо.

Ще ги отгледаме и тях като много други "сираци".

"Не разбирам защо се бяга от истината. Първо, явно е че става въпрос за първобитни хора. Второ, щом четири примати имат 12 деца.." _ От товали направи извода,че са примати, защото имат повече деца?? От товатвоя съждение се разбира,че ти си доста примитивен. Да не си някой стар, стерилен егрен? Хората са работили , не са крали, за да изкарат някой лев. Работили са при ШЕФ и той трябва да понесе всички последствия.

за Гергов, крайно време е в България, и бедни и богати да се научат, че правото е за всички, а животът един и безценен.

Да искаш затвор за Гергов за тоя случай е смешно. Не го защитавам, нито го харесвам. Мисля че, всички усилия на трезвомислещото ни общество трябва да се съсредоточат в една насока! А тя е: причините породили главоломния упадък на нравите и ценностната ни система. Всичките ни трагедии с в резултат на това. Всичко се прави заради тия пусти пари. Пренебрегват се и се потъпкват основни нравствени, правни, професионални и всякакви други закони! Нямам достатъчно акъл да обрисувам всичко! Защо се скапваме така!

Защото не сме издигнали парите във висша ценност, крадем ги и се крием зад висши "ценности".

Добрият социален министър Калфин стана неоткриваем. Явно загиналите под развалините на "Вероника" са имали редовни трудови договори, получавали са заплати, съответстващи на категорията на полагания от тях труд, получавали са адекватни възнаграждения при полагане на извънреден труд и периодично са преминавали инструктаж за безопасност на труда.

прощават на Гергов и БСП, аз що да им преча..

Не разбирам защо се бяга от истината. Първо, явно е че става въпрос за първобитни хора. Второ, щом четири примати имат 12 деца, то несъмнено са от племето, което обича да бере тухли, жица и всичко, което не е оградено и не се пази от въоръжени хора. Трето, традиционно за техния етнос е да режат клона, на който седят, ерго да бутат колоните на сграда под която са. А не правят ли същото с България, като рушат и източват социалнат система, от която основно те се възползват? Не правят ли същото, като пребиват докторите, които идват да ги лекуват? Не търсете логика от човекоподобни, за които е нормално 10 годишни деца да раждат. Може да е цинично, но е истина.

разумните обществата се грижат за малцинствата, не разбирай само етно-религиозни, по съответен начин, тъй че да не узурпират власта а да се интегрират и в нея. не, не става въпрос за гейавете, а и за увредени от злополуки, за затворници и олигарси..., как с кои се разбере, да го уполномощи. всички в демокрация би трябвало да имат представители в законодателството. пък сега виждаш сам - само мнозинството бедняци ни управляват.

Да! Тъп съм и си го признавам. Но ако има по-обгрижвано малцинство от първобитните хора в България, ела и ме заплюй! Те вземат толкова пари по най-различни програми, колкото един нормално работещ българин в провинцията не може и да сънува. При това без да работят, без да плащат социални и здравни осигуровки и данъци. Голяма част от тях не плащат вода, електричество и прочие екстри, които обаче ползват.

Някой ден така ще ни брои някой нас всичките българи. Като ни целне Путин примерно с една ядрена катюшка, заради центъра на НАТО, ще излезе един адвокат и ще обясни как не ни познава, не знае какво е това "българи" и кой им е разрешил да се самонастанят на територията на НАТО.

Човече, спри да ходиш на сбирки на Атака и да слушаш вожда , накрая ще свършиш в усмирителна риза...

Гледам новините и не вярвам на ушите си. Показаха едни развалини и един адвокат на въпросния Гергов, който съвсем съвестно си изпълняваше за това което му е платено. Е това ли е? С това ли се изчерпва журналистическото "разследване" за 4 трупа и 12 оставени деца сираци? Нито въпроси към маститите фирми, нито към отговорниците за строителен контрол, нито един архитект барем отговорен не намериха, камо ли да чуем барем едно мнение на Лиляна Павлова или бате Бойко. Всички се изпокриха като шушумиги. Срам

Айде стига си мрънкал, всичко е наред - нали този, дето наредил, вече са го пуснали от ареста (все едно не е виновен за предумишлено убийство). Така че умрелият - умрял, сираците - сираци, а мутрите пак печелят.

той вече нема да бега.. смел е човека - 2хГеорги, не е Герго..

Аз като ви казвам, че откак избухна демокрацията в БГ не се минава на голям празник без трагедии вие не вярвате...

много са ни празниците...просто съвпадат със статистика.

Търсиш в грешната посока...

Гергов нищо не знае!

цигани пак .....

цигани ама и БСП-ДПС вечно заедно !

В случая не мисля, че проблемът е етнически. Тези хора са били наети да РАБОТЯТ по един първобутен начин. Не е вярно, че всички цигани са мързеливи. Друг е въпросът каква е квалификацията и уменията им...

За съжаление голяма част от нас няма да се навие да върши подобна работа - "цензът" ни няма да го позволи... Лично мнение - хората са работили, за да издържат семействата си, а не са чакали само помощи. Дълг е на държавата, работодателя и всички нас да видим с какво можем да помогнем на осиротелите семейства. В случая всички разговори за етническата принадлежност на загиналите са чиста демагогия и изкуствено нагнетяване на напрежението.

Варналии, граждани+политически партии+община+бизнесмени, как не ви е срам? Цигани или не, циганията е български патент на псевдо-бизнесмените от т.н. преход. Трябва да си пълен идиот, за да се занимаваш само с някакъв си бушон-Георгиев. Докато всички са в кюпа - главен архитект, строителен контрол, предприемач, главен изпълнител, общинари. Как така се тиражира, че една 60 годишна сграда е "пълна развалина". Каквито и да са били в ЦК на БКП, никога няма да са строили нещо паянтаво за да почиват там велможите от едно време. От ново някой се опитва да игнорира трагедията и беззаконието с лошо строителство и неподчинение на ниските нива.

Подкрепям, преди две години бях в този хотел, нищо му нямаше, ама малко са му местата (все пак в станцията на ЦК не се наблягаше на масовост) и са решили да построят нещо по-ларж.

ВОГ ДА ВИ ПОМАГА-

Помним,помним-всичко беше супер и евтинко и уредено -направо истински комунизъм. Абе бързо забравяте-всяко предприятие имаше почивна станция -което нямаше -наемаше квартири и даваше режиини ..Ами защо забравихте профилакториумите-всички беше безплатно ,лагерите за деца ,безплатните школи ....Онзи строй беше социален ,но на българина му е много къса паметта ,а дълга плюнката...

Звучи много примамливо, но не забравяй, че комунизма е добър за некадърниците и мързеливците, защото ги предпазва от самите себе си, но е пагубен за кадърните и за хората, които искат да правят нещо.

ако е така, значи сега живеем в най-големия социализъм.

Уважаеми, да сте чували за така наречените ТНТМ??? Който е имал желание, идеи, време - винаги е успявал :) Само че народната памет е къса... Лесно е да се плюе, но трудно да се признаят грешките...

случай: сградата,която един петъчен следобед "саморухна" при подобни манипулации на ул. Гурко и Леге, при което загинаха две млади жени, една от които бременна в 4-я месец?! Злите езици говореха, че сградата била собственост на една фондация на жената на един премиер....

Не помнят..... Не помнят и как прокурора написа едно становище, че сградата саморухнала ей така, от самосебе си, и никой не е виновен.... И кмета не помнят кой беше по онова време, аз си мислех, че след такава издънка той е за боклука, а той вече втори мандат като премиер кара.....

..и тея как инспектираха труда? Преброиха труповете и си отидоха. да ева и креатурите им комунистически!

Страната на идиотите и човекоподобните същества. Сега следват 3-4 години разследване и в крайна сметка ще се окаже , че загиналите са крадци и никой от обвиняемите не ги познава....

Това ли е подаръкът на Господа за българите за Великден?!

Тия са мюслюмани ,от новите ,защо споменаваш Бог....

Е, нали пред очите на Господ всички са равни и ги обича еднакво, а?!

Бог ни е дал най-хубавия, но и най-отговорния подарък - свободната воля. Ние решаваме да извършим ли някоя глупост или да сътворим добро.

Ако ни се случват хубави неща - Бог стои зад това. Ама, ако са гадни, сами сме си виновни! Перфектна логика!

Случаят е приключен.Забравете!

Както се казва, "Дом горит по плану " !

Чудесна новина! Хотела е съборен , работата е свършена, а работниците умряха. Така даже не се налага да им плащам. Амин!

Абе тия роби докато умираха под руините на срутилото се хотелче , кой празнуваше в НДК ,че не се сещам ?

помните ли случая с обърнатия камион в гората около Върбица.1 към 1 с падналия хотел.отново наемане без договор.срамно ниско заплащане.без никакви условия на работа .и онтово държавата като щраус. няма виновни, няма арестувани."ала не боите се деца за утрещния ден"-пак ще е същото

в крайна сметка - кой за каквото е учил

нали проектът е за реконструкция, а не събаряне и изграждане на нов хотел. Явно всички са се отклонили от даденото им разрешение за строеж. Много ми е интересно къде е ДНСК в тези случаи-нали осъществява контрол върху изпълнението на одобрения проект. Явно всички по веригата - от главния архитект, ДНСК до фирмата изпълнител са изпълнявали негласното споразумение не за РЕКОНСТРУКЦИЯ, а за събаряне на сградата. Съответно всеки трябва да понесе своята отговорност и безхаберие. Разследващите органи незабавно трябва да вземат като доказателство одобрения от Общината чрез главния архитект проект. Кой е конструкторът, направил конструктивното становище, кой е архитектът, изработил проекта, и т.н. За остъкляване на един прост балкон се прави проек и се издава разрешение, а тия тук се правят на супер изненадани... Алоу, някой изобщо чел ли е законът за устройство на територията?!

със сигурност не сте го чели, ха ха Я да преброим колко още не са

дали въобще изобщо има одобрен проект за реконструкция, съдържащ задължително част "Конструкции". Май ще го измислят по празниците, Прокуратурата да вземе да се разходи до Общината , със сигурност няма нищо черно на бяло. Варна удари дъното по тъпизми на Общински и прочие чантаджии. Не е чудно, след като Свободният университет раздава дипломи на кило срещу никакво образование.

През 1992г имах възможност да си плацикам таш...., пардон,краката в басейна на Съни дей и го разгледах подробно.Ако някой си въобразява,че 4-5 житана с кирки,лопати и нам кво си могат да го срутят за по малко от месец,направо трябва да им дадат Нобелова награда.Според мен са подготвили всичко,вкарали са нещастниците вътре с идеята малко да копнат или резнат последната носеща опора и след това гергов да ревне- едни крадци на джелязо ми бутнаха хотела.

очевидци са ми разказвали за колко време цигани разфасоват с брадви автобус.

Наемал съм цигани -всеки договор е свързан с данъци ,те не желаят това -постоянно искат занещо авансово ,а после можеш да пиеш чаша вода като изчезнат .Ако имат да ти дават потел. са нагли ,защото си мислят ,че не можеш да ги докопаш.Народа е казал-циганска работа ,не наемайте цигани!

добре ,те не искат ,но те знаят ли ,че данаците трябва да ги плащаш ТИ, а не ТЕ.обясни ли им, че с не плащането на усигоровки те не получават ,нито начисления за пенсия нито,здравни усигуровки ,нито трудов щат за пенсия., а при нещастен случай няма "трудова злополука". да не говорим че наемането на 1 човек без договор струва при проверка около 10000 лева. куче от кокъл не бяга,а ти "малко" лицемерно искаш да ни убедиш в обратното

Данъчна декларация никога не си попълвал, нали? Щеше да знаеш кой какви данъци и осигуровки плаща. И работодателя не е единственият, който плаща.

случая доста показателен как действа бизнеса в България.пълно безхаберие за работниците,наемане с устни уговорки, без договор без усигуровки,заплащане каквото "цорбаджията"реши и плаща ,ако благоволи.срок на работа ,докогато шефа реши, или докогато си послушен .къде в случая е държавата-ами в джоба на "чорбаджията"

Банковите книжа говорят,че комплекса е заложен срещу кредит при цв. василев.Това може ли да е от значение за случилото се? Преди време, мустакатия искаше гергов да му прехвърли акциите от Пловдивският панаир,за да гарантира задълженията си.