Доналд Туск и Федерика Могерини смениха Ромпой и Аштън

Полският премиер Доналд Туск бе избран на мястото на Херман Ван Ромпой за председател на Европейския съвет. Федерика Могерини замени Катрин Аштън.

Обратно в новината

Коментари - Доналд Туск и Федерика Могерини смениха Ромпой и Аштън | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Познавам добре Полша и поляците. И те си имат недостатъци, но повече са предимствата им. Най-много ценя факта, че за поляка няма нищо по-важно от родината му. Дори в чужбина запазват полските си фамилии и децата им учат полски. Партията на Туск е първата, която повтори изборния си успех. Хората оцениха добрата политика, водена в техен интерес. Моля се и у нас да се появи умен, образован и интелигентен човек, който да мисли за България повече, отколкото за собствените си банкови сметки.

Хайде по-бързо да встъпват в длъжност новите, че сегашните проамерикански комисари загробват ЕС.

Не разбрах какви ще са новите.Пременил се Илия,погледнал се-пак в тия.Подлога до подлога.

Щом е толкова кадърен, то се надявам, че ше изведе Европа напред и ние също ще цъфнем и ще вържем с 800 евро заплата ( каквато и да е - мин, мах или средна). Но явно първата му грижа си е Полша, щом е казал, че избирането му означава "Полша в еврозоната"

А за мойта Сталинка няма ли нещо по-така бе?

Ей от както го няма дон Силвио, няма кой да прави кастинг за политички в Италия. Само сравнете тази с министърките на Берлускони, такива таланти като доня Минети (не е майтап така се казва проверете)! Потресен съм да се смени, по зле е и от Псаки!

я не се захващай с далавери.Та у нас далаверите са национален спорт, още от веме оно.Да ти напомня ли за далавераджията носещ или по точно ти носиш неговото име.

На Туск английския му бил ужасен! От комунизма ще да е- не са му давали да го учи, но той се е борил много да го докара до някъде.

не ти разбирам бръщолевенията,нещо се мъчиш да го докараш,да омърсиш може би,но не ти стига капацитета на тиквения мозък.

понякога и премиери не реагират находчиво. Аз на негово място го бих питала за Катин - още един върхов позор за комунистите.

сталин имаш предвид,за какви комунисти,пак времето си сбъркала,не ще да е случайно,типичен фалшив стил банкярски тип "анти".тя и германия беше нациска,но виж къде е сега,номер едно,пък ти мечтай за простотията и мизерията при тиквуня!

На чие място и кого би питала- нещо не е чсно.

за полският премиер не знам, но тази май баронеса Аштън за мен беше повече от безлична и не Кристалина, а и всеки друг би бил по-добър от нея. Но малко повече реализъм - какво ни е наред, та да оправяме Европа?

Полският евреин избран от американците, стара отработена схема с полския папа. Самодоволна, мазна физиономия. Нищо добро!!

полския премиер може да бъде пример за всички източни правителства!полша е в икономически подем,конкурентни качествени стоки,минимална заплата 800 евро,така че е съвсем е подходящ за новия пост,доказал се е!жалко че тук ни губят времето и натрапват мутренски изпълнения и хора които доказано не стават,високомерни,безкрупулни и алчни за власт, което само ни вреди!

Преди година в Гданск, послучай чествуването на Лех Валенса на пресконференция Туск-Путин, първият каза, че договорът Молотов-Германия е антиполски. Путин го изчака и го сдмачка- Попита го кога Полша сключи договор с Германия и кога Полските войски заедно с немските, окупираха Чехословакия. Така, че юдеят Туск не блести с умствени способности и/или се стреми някои факти да ги забравя.Последното вероятно е помогнало да го изберат на най-високия Европейски пост

и какво като е казал така,че договора е антиполски,така е преценил,в крайна сметка великите сили си подписваха договори,без да се интересуват от останалите държави!

някои да не се излъже - минимална заплата 800 евро. това даже е малко над средната.

провери официaлната статистика,достъпна е и виж колко сме долу,и полша колко е горе!

Вижте и селската физиономоя. Прилича на изхлузен пенсионерски тестис.

Тва Могерини... мъжко ли е ? Или е нещо като съществото Кончита Вурст? Във всеки случай, на женско не мяза...

виж я на друга снимка,в анфас,много е симпатична,горната снимка не е добра!и не лошо да се изказваш малко по уважително към другия пол!

А Туск като какво е ? Като Баба Яга от мъжки пол..

А ние се надявахме да ги турнат Серго и Сталинка!..

Смениха КОНЕ за ПРОСКУБАНИ кокошки!!

Абе тая трябва да има много яки ц.ци! Виж как му се е втренчил погледа! Хипноза, брат!

Това полско селянче с лош английски - Доналд Туск - е типичен продукт на една сбъркана нация. Поляците са славяни, тоест, хора с комплекси, но в една каруца с католиците. Тяхната е като жабата, дето видяла, че коват вола и тя вдигнала крак... Станали са демек западняци с техпните картофи и домашна водка. Знаете ли, пропуснатите златни години на цивилизация дълго време ще оказват гадно влияние върху източноевропейците. При нас всичко е фалшиво, привнесено, копирано неудачно. Като в лош театър. Затова нито лявото ни е ляво, нито дясното. Жалка работа. Сега Туск ще донесе разложението ни и в ЕС, който и без това запада. А за италианската домакиня въобще не ми се говори. Може да ме бие тяхната мафия от Сицилия....

поляците дръпнаха на светлинни години от нас,а ти си живей в кочината,оплювай ги и чакай бойко "да те оправи",на марта в сряда!

Към "Цъ!" Прав сте, за "запетаИте"! Благодаря! Въпрос на редакторско оглеждане и това не ме притеснява. Имам професионално самочуствие и представа за "смислови" грешки. Не си позволявам да не зная, че няма "/Б/български език" без граматика и българска литература. Имам публичен успех в "смислено" писане и не приемам поучителни съвети. Не приемам "целокупният български народ", защото "българският народ" е част от българските граждани, а те не са "целокупният "български народ"! Не обиждам! Четете, че отношението ми е за приноса на България в чужди култури и за ранни културни връзки! Пейоративното ми избухване Тук, във форума, е заради нагли и крайни форми на омраза, към държава и народ, на която дължим съществуването си! И накрая, моля Ви, не ме "съветвайте" в повелително наклонение!

Тези двамата са от новите- белите нег-(ри). Таа па какъв огромен ланец изтапанила на врата- циганска работа. Аман от лапачи тъпи връзкари и бюрократи-зубрачи с 0 практически интереси. ОСТАВКА НА ЕС БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ!

Ужас,полска мишка,на такъв пост.поредния послушко

Не случайно е избран полският премиер Доналд Туск за председател на ес. На Запада му трябват маши, които да се включат в войната срещу Русия. Много скоро ще се разбере, че съм прав.

Моля някой да каже: колко процента са гласували за Криси Георгиева?

първо трябва да чуем изслушването,не знаем как се е преставила?

и криСталина да не каже от коя партия е наистина . Пес щяха да си я изберат .

Няма значение от коя партия е, важно е да е от "правилния" етнос.

Дългата ръка на САЩ пак пролича. САЩ наливат яко в Полша с цел да елиминират лидерството на Германия. Германия вече не ги слуша. Стана световна сила. Искат нов послушник. Просто нали? Колкото поляка папа оправи католиците, толкова и тоз Европа.

Имам роднина, която е работил в туризма по време на соца. Той ми е разправял, какви далавери са правили поляците, когато са идвали по българското черноморие и ги сравняваше с белите цигани на Европа.

Много ти е тъп роднината, опитваха се да оцелеят поляците, като продават кремове, сенки за очи и чорапогащници; както българите, които отиваха уж на екскурзия до Солун, а багажниците им бяха пълни с кашкавал и чаршафи.

Направо ми презля, като видях снимката на тази федерика. Тя е лесбийка. Сега ще започне борба за правата на онова как му е името , а да сетих се :ЛГТБ съобщество.

пО ВСИЧКИ АНКЕТИ ДО ОНЗИ ДЕН ТВЪРДЯХТЕ, ЧЕ сТАЛИНКА ЩЯЛА ДА БЪДЕ ВЪНШЕН МИНИСТЪР НА ес. сЕГА РАДВАТЕ ЛИ СЕ? тАЗИ ЛЕЛКА, ДЕТО МИРИШЕ НА МАНДЖА ЗА НИЩО НЕ СТАВА. ПРЕБРОИХТЕ ЛИ СИ ПАРИТЕ ДЕТО ВИ Е ДАЛА ЗА НАВОДНЕНИЯТА? ДА СА ВИ ЧЕСТИТИ! САМО ДЕТО БОКО ВИ ИЗИГРА, ЗА ДА Й ПРОКАРА КАНДИДАТУРАТА. СЕГО ЩЕЛИ ДА И ДАДЪТ ВАЖЕН ПОСТ. ДРУГИЯ ПЪТ. НА ЧОВЕК ОТ ТАКАВА ДЪРЖАВА И НИЩО ДА НЕ МУ ДАДЪТ, ЩЕ Е ГОЛЯМА ПОЛЗА.

Не ти ли е неудобно, че си толкова прост!

като не разбираш иронията му?!

Независимо как се казва кандидатът на България, западните страни - нямаше да се съгласят, с такава кандидатура! За тях е неприемливо, представителят на една - все още комунистическа държава, да ръководи външната политика и сигурността на ЕС! Абсурд!

Ха,ха...те вчерашните комунисти са сегашните най-нахъсани антикомунисти.Покажи им мангизите и гледай какво става:)

Пред нашта бела гушка, Сталинка , да изберат? Кумонисти: евро-заплаха! баба Тодорка

Cтанишев е национален предател ! Tрябва да му се върне украинския паспорт и в Kyiв!

Доналд Туск без английски не виждам как ще управлява в ЕС......

Доналд Туск е велик! "Ние от социализма оцеляхме, сега ще се плашим от някаква финансова криза" - негови думи.

Ако ги е рекъл тези думи, значи е завършен идиот.

Питай дядо си за социализма, знам че в училище нищо не ви обясняват и си оставате глупави.

Не е идиот! Много точно, го е казал!

На Боко пак някой му е виновен.

Каква я мислехме вчера, каква стана.....

Майтапа на страна, но Доналд Туск наистина прилича на патока Доналд. :))

Успех на Федерика Могерини а за Доналд или хубаво или нищо след първите му изявления !

кЪМ "!!!", ОТ 11.05 . ПРАВ СТЕ ЗА ПРАВОПИСА! БИЛ СЪМ НЕВНИМАТЕЛЕН! ХАЙДЕ, НЕ МЕ ПРИТЕСНЯВАТ ТОЛКОВА ЗАПЕТАЙТЕ, НО мъртАв, вм. мъртЪв е за извиниение. Блогодаря!

Трябва да се притесняваш! Пише се - "запетаите"! И не само, това! Учи Български език и граматика и тогава си опитай да напишеш нещо смислено, грамотно и без обиди, към целокупният български народ! Понимаеш?!

Ти пък не си много "в час" със употребата на запетаите. Иначе напътствия раздаваш...

Сталинка не я избраха!Путин е виновен!Санкции за Русия!

Добре би било да е българка...но,това е равносилно ПАПАТА да е българин...дори Поляка-папа бе изненада за мнозина... ГЕРБ не е загубил нищо...

Много е яко, че славянин ще е президент на Европа.

Веротно,като юноша е идвал на Черно море с полско фиатче... И е получавал помощ от България през 1980...килограм захар... Да...сега си чакаме подареното...

Да ти имам и радоста. Това е поляк батка, тези сладури по време на освобождението 1877-1878 са пращали хора да се бият срещу Българите. Хич не ме радва този туск.

А по онова време руските войски са избивали поляците щото искали га не са в Руската Империя...

От друга страна, ако не се лъжа, в края на ВСВ поляците гласуват България да не се третира като страна, загубила войната.

Садък паша нали знаете кой е? Е, накрая руският цар го простил и му дал да се върне в Полша. Тези лоши руснаци, ц-ц-ц.

А полско унгарския крал Владислав,който загина в битката за Варна през 1444г. за да ни освободи от османците,дадоха 15 000 жертви,забравяш,избити и то за парадокс от еничарската османска войска,тоест от ислямизирани българи.

Знаеше се още когато се споразумяха Меркел и Шулц,преди няколко месеца,че този пост ще бъде даден на социалист.Всички го знаеха и ББ и Плевнелиев,Станишев и обикновените хора,които следят новините :)Българските политици могат да обвиняват само себе си,затова,че не получихме този пост.Г-да, след като знаехте,че поста е отреден за социалист,защо не издигнахте кандидатура на такъв.Шанса да го дадат на България беше огромен,още повече,че това зависи от Шулц,а знаем кой е до него.Глупаво беше в този случай да се делите на сини и червени.Трябваше да помислите с главите си, кое е най-добре за България.Изпуснахте голям шанс.Нямам политически пристрастия,но разсъждавам реално.

Тия двамата поне приличат на хора, за разлика от Аштън и Ромпой.

Повръща ми се от скудоумие! Да Аз съм РУСКИ ТРОЛ! Защото 21-век е РУСКИ! Защото РУСИЯ не ме остави кюрд и ОТЕЧЕСТВОТО МИ НЕ Е Кюрдистан! Защото на моя задник няма като на вашия - вазелин...Защото ТАЗИ ВЕЛИКА СТРАНА НАУЧИ 300 МИЛИОНА ЧЛЕНОРАЗДЕЛНИ ДА ГОВОРЯТ И ПИШАТ НА КТИРИЛИЦА - АЗБУКАТА НА МОЯ НАРОД...Защото част от най-великите писатели - Толстой / най-четения роман в САЩ миналата година е "Война и мир"/, Достоевски, Чехов, Пушкин и стотици други ПИШАТ НА МОЯТА АЗБУКА! Ако зад "Пъстър свят" действително се крие жена, то моля Я, да отиде и да си изпере прашките, защото се усеща миризма от устата й! И защото преди да има Украйна е имало КИЕВСКА РУС и МАЛАЯ РОССИЯ...

Пиши грамотно....

Руснак, ли си? Ами - повръщай ...

Коментарът ти е много обиждаш!И ние - българите, имаме велики писатели, поети, които ти вероятно не познаваш! И един велик - Бай Ганьо! Та - същият Той, от любопитство иска да види - какво има на твоят тролски, русофилски, многословесен задник?! Да ме прости, Господ!

Я, върви на м.й.а.та си!

Уважавам руския народ, но културата си я дължат на нас, българите. Преди да ги "направим хора", тях и много други народи, те са били просто и неграмотно племе. Много от великите им творци и дворяни са с български корени. Дължат ни много, ще дойде време и ще си го признаят така, както го направи патриарха на руската православна църква. Не го забравяйте.

А ние дължим културата си на Византия, демек на Гърция! Така че не се изхвърляй толкова. Губим всяко п.шкомерене, затова по-добре да си траем и да си оправяме кочинката.

Хайде, хайде обуздай безпределната си обич към Русия, че много олигофреняса. Русия като всяка велика сила си е преследвала интересите затова не бъди подлога на всеки - бъди българофил!

Е как няма да са те. Те българските комунисти не са българи. Нали те направиха много българи македонци, българските мюсулмани- турци.Шефът на ПЕС Станишев не българин , а украински евреин, Вигенин унгарски евреин. Какво искаме от тях да защитават България. По-скоро Доган ще защитава България заради личните си интереси отколкото те.

Ами криСталинка каква е?

Много се кефя, че славянин ще е президент на Европа, някак приятно е. : )

А бе ти в час ли си, или си нямаш понятие от структурата на ЕС.

Защо викаш към Бога, нали уж не вярваш в Него?

полски жид...да си жив и здрав да получиш нещо от това..)))

Явно и ти си с леви убеждения...

Eвреин !

Навсякъде са!

,,Пъстър свят,, ,нито си пъстър,нито си шарен.Цветът ти е кафяв.Много омраза има в теб. Не ми харесваш.

Според мен е патологичен случай - психопат със сексуални проблеми. Много вероятно е това да му е работата - трол, но начина по който я върши показва, че горната паталогия е налице.

Много отдавна пиша, че това е болен човек, но интересното е, че не отрича.

Магарини е абсолютно неподходяща за този пост. Да си припомним как доскоро ходеше да се подмазва на Путин и Лавров заради Южен поток. Не може една петоколонничка, една рубладжийка, една предателка да заема този важен пост. С руснаците трябва да се действа твърдо и безкомпромисно - пълна блокада за всякакви руски стоки, снабдяване на Украйна с модерно оръжие и освобождаване на Крим.

има компетентност за този пост -завършила е ПОЛИТИКА,има защитена теза по ПОЛИТИЧЕСКА ФИЛОСОФИЯ ,и опит като външен министър на Италия .Дъщеря на покойния филмов директор Могерини. Крим и източната част на Украйна СА БИЛИ ЧАСТ ОТ РУСКАТА ИМПЕРИЯ НЕ САМО КАТО ТЕРИТОРИЯ ,НО И КАТО НАСЕЛЕНИЕ СЪС СВОЯТА КУЛТУРА,ЕЗИК И ТРАДИЦИИ ЗА ТРУД И ЧЕСТНОСТ ,НО И ЗАРОБВАНИ И ЕКСПЛОАТИРАНИ СА БИЛИ ОТ ТАТАРИ В КРИМ /Крим и присъединен формално към Украйна през около 1996г с референдум ,и сега пак с референдум се връща обратно / .Не си играйте като дяволи с човешкия живот ,а учете и анализирайте повече,бъдете справедливи и честни към всеки .

Като гледам как смело мачкаш руснаците да попитам, ходил ли си в казарма? Как се виждаш като освободител на Крим? Ще можеш ли да бягаш с пълен памперс?

охлажда супата??? естествено стрина Кристалина!!!!

Въпросът сега е: Какво служба ще измолим за Сталинка?

В ЕК има 1000 високоплатени и без определен смисъл позиции. А лелката е дялан камък в нищоправенето, може да заеме всяка от тях, стига да й се полага по алгоритъма за растеж в кариерата.

Освен това е от "оня" етнос, винаги ще й намерят местенце на тяхната софра

Още като подкрепиха Юнкер за председател на ЕК беше ясно,че поста външен министър на ЕС ще е за ПЕС. Бойко няма какво да реве. Няма каквсичко постове да са за ЕНП при положение,че нямат мнозинство. Затова и Кристалина Георгиева нямаше как да стане външен министър защото е от ЕНП. Но за да получи по - важен ресор тряабва да се търси по-сериозна покрепа, а не някой да си мисли,че по право ще се даде.

Руските тролове реват и кълнат Туск- значи- той е правилният избор:D Освен това е и поляк:) Мрете, руски тролове, или си вървете в дупките, от където изпълзяхте!:)

Ау, каква злоба от една жена? Полека..

анонимен

Значи си признавате, че сте руски тролове и се засегнахте?:) Хахахаха:)

Да не би в психиатрията да са пуснали вече интернет?!