Сръбският патриарх заобиколи с хеликоптер барикадите в Цетине (снимки и видео)

Полицията в Черна гора разгони със сълзотворен газ протестиращи срещу ръкополагането на епископ от Сръбската православна църква

Обратно в новината

Коментари - Сръбският патриарх заобиколи с хеликоптер барикадите в Цетине (снимки и видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

_stankow

Украинци срещу руснаци, сърби срещу черногорци, българи срещу македонци, албанци срещу македонци. И кой е общият знаменател - някой си щял да влиза в ЕС. Кой е причината за това разделение на народите, и съответно отслабване на държавите им ? Всичко е заради проклетия ЕС. Дето уж "обединявал" ...

Много се карат, Русия печели. На Балканите.

Ама ти излез от ЕС! Емигрирай в Русия! Никой не те спира! Москва те чака!

Украина е в Русия от 238г. Преди това е 500 г част от най-голямата европейска държава с площ през 1637г от 900 хил.кв.км. RES PUBLICA- РЕЧЬ ПОСПОЛИТАЯ. В тази огромна европейска държава са обединени Полското кралство, Великото Литовско княжество, в което влиза и днешна Белорусь, Украйна, Молдова, Прикарпатието. В ная действат Магдебургския Закон на СВОБОДНИТЕ ГРАДОВЕ и Львовския СВОД ОТ ЗАКОНИ от 13-ти век....на БЕЛОРУСКИ ЕЗИК. Коя Русия....мать твою сука блядь?

С Божията помощ се вдигна вертолета. А вдига ли Патриарха самолета?

Незабравима църква на Черна гора трябва да има ,както има македонска, трябва и да се признае езика за отделен,да се направи реформа и включат несръбски думи. Да за черногорците като отделен етнос!!!!

СПЦ служи на руската имперска и сръбската сепаратистична политика в региона.

С нищо не се различаваш от комунистите които искаха да разделят България на няколко републики една от които Македония. Ще ми прави нови етноси тъпака. Да вкараме някакви чужди думи и ето ти нов етнос. Точно като тая измишльотина Северна Македония. Разделяй и владей. Малките държави лесно се контролират.

Черноморски митрополит ?????? Тия сърби и на Черно Море ли имат мераци ! :) :) :)

черноГорски... нали знаеш че в Дира пишат неграмотници

Не си далеч от истината. Според сръбския географ и ултранационалист Гарашанин, "сърби живеят от Драч до Варна"?!

И сърбите си имат тяхна “Македония”, но как да им съчувстваш след вредите и белите, които ни направиха с Македония! Черногорците са били сърби, но отдавна, а днес се имат за отделна нация! При това без насилия, както направиха сърбите във Вардарската Бановина.

Сърбите смятат Босна, Черна Гора, РСМ, Хърватия, за "изкопни сръбски земи", за "своя Македония", както ти казваш. И Русия ги насърчава в това.

Църквата в Европа е била винаги експлоатирана и използвана като инструмент от политици за манипулация на народите дотогава докато ги устройва. Хенри VIII е бил католик докато го е устройвало и после е постановил създаване на Aнгликанската Църква, защото и протестанството не го е утройвало като доктрина. И когато политиците минат-и-заминат остават проблемите на Църквата като по-близка до хората. Дали Сръбския патриарх е създал Югославия или руския Патриарх е създал СССР? Или просто им натрисат проблемите от политическия разпат на режимите. 1945 година в България, бългаските комунисти са избивали поипове. Tези, които по големи християнски празници сега първи тичат да се кръстят.

Баш наште комунисти не са "избивали" поповете.По нареждане на Сталин съветският Патриарх, подпомаган от Молотов, ни урежда с канонична афтокефална църква и нашенски Патриарх... или си седнал да твърдиш че нашите партийци са правили сечено на Москва;)

Малко бъркаш годините - това, за което пишеш става 13 години след 9 септември. И да, за съжаление, точно както и в СССР, така и у нас са избивани духовници масово. Поинтересувай се, преди да коментираш - имаме множество мъченици за вярата от 9 септември 1944, за съжаление техните истории прашасват в архивите на БПЦ и Синода не смее да отвори темата и да канонизира поне част от тях. Но рано или късно се надявам и това да се случи.

Бре, от 1945 до 1949 разликата била... 13 години, та и "мъчениците"ти са толкоз мъченицш-)

Убийствата какви са били: Преследване на попове от антирелигиозни движения ли по тоя време? Пиши нещо ако знаеш. Убийствата са факт, обаче.

Какъв е тоя „ЧЕРНО морски и ПРИ морски митрополит???-Да не би да е ЧЕРНО горски!?? А иначе, сърбите са майстори, както руснаците да накарат най близките им народи да ги мразят!

Очевиден е сръбския замисъл, инспириран от москва - да се предизвикат размирици в Черна гора!

Някога Черна гора се е наричала ЗЕТЯ, пнеже дъщерята на Сауил (Косара) е била женена за черногорския принц, държавата е била васална на България. Днес президентът Мило Джуканович също е български зет и ние имаме повече право от сърбите да ги приобщаваме към правата православна вяра !

И с Черна гора ще стане като с Косово! Сега албанците масово изкупуват имоти и се заселват. Като дойде албанска фамилия,черногорците в съседство продават и се местят! На снимките се вижда кои са протестиращите!

Чернгорските атеисти в действие...

тия не са атеисти, чалми са погледни снимките

Църковните орбити не съвпадат с държавните граници,но те са проводник на политически интереси. В България чрез чужди рел.организации В Украйна, чрез руска В Черна гора, чрез сръбска

Черногорците са горд и свободолюбив народ, ще смачкат сръбските чернокаповци, московски агенти като хлебарки!

30% са с про сръбско самосъзнание, така четох

Тези в Черна Гора не са ли мюсюлмани ?

Продължават опитите да бъде разбита православната църква, чрез роене на малки църквици, обзети от национализъм. На Украйна дадоха томос уж за независимост. В Македония се създаде некононична църква, в Черна гора също... пълно е с отцепници. У нас "сините" създадоха преди време Втори синод - все пак тук разколът бе преодолян.

Традиция в православния свят е всяка държава да си има своя афтокефална църква. Липсата на такава означава че държавата е временна и рано или късно ще бъде част от друга, където е църковния център. Иначе защо не се поставят всички църкви в подчинение на Вселенския патриарх? Така е при католиците с папата.