”Уестингхаус”: 7-ми блок без инвестиции на АЕЦ и държавата

Акционерното споразумение с „Уестингхаус” за изграждането на 7-ми блок в АЕЦ „Козлодуй” не изисква инвестиции и гаранции от страна на централата или държавата.

Обратно в новината

Коментари - ”Уестингхаус”: 7-ми блок без инвестиции на АЕЦ и държавата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

....След тоя Стойнев по улиците и плочките ще се разрушат! И трева няма да никне в парка! Всичко това е една тлъста лъжа: ще дойдат американците, ще инвестират, няма да искат от България нищо! Няма да искат да изкупува България тока им!? Отпадъците ще си ги карат в Америка!? Ние българите от тая централа--тоя блок- няма да получаваме никакви пари---тогава защо ни е тоя блок---експериментално ли?? Нова Япония ли ще е? Тия работят за себе си---ние- България къде е др.Стойнев? Дори Овчаров се чуди!! Стойнев трябва да бъде съден! Два дни не можа да изчака---ясна е ---комисионните?!?!?!

АЕЦ Козлодуй след 2030 спира работа и ако го нямаме Белене ще внасяме ток 2,3 пъти по скъп от сега и тогава ще ви попитам Абе идиоти защо ни трябва и е жизненоважно България да има Руска АЕЦ.

Не забравяйте че Русия строй АЕЦ в Китай с 2,4реактора,в Турция 2 реактора,в Иран започва нов АЕЦ 2 блока и да знаете че Белене струва 16 милярда лева а ЗДелката с Уестингхаус е 5.3 милярда за чаша вода нямат реакторнямат разрешение за строеж нямат подготвена площадка.Американците имат опит само в РАЗГРАБВАНЕТО , а защо в България да няма визи за американците каквото за нас такова и за тях!!!!

За какво ни е ток да го крадат циганите.

Щом няма БГ инвестиции, значи цялата печалба ще заминава зад океана. А печалба ще има.

Преди време пак така се продаде Марица-Изток на крупен американски инвеститор. Всичко беше срещу енергийното поробване и с най-чисти помисли. После се оказа мазна далавера на наш гръб, която и сега изплащаме.

ЩЕ ОБЯСНЯТ ЛИ ДРУГАРИТЕ ОТ БСП КОЙ И С КАКВО УЧАСТВА В НОВОТО АКЦИОНЕРНО ДРУЖЕСТВО СЪЗДАДЕНО М/У АЕЦ КОЗЛОДУЙ И УЕСТИНГ ХАУС ?? АЕЦ КОЗЛОДУЙ УЧАСТВА С АПОРТНА ВНОСКА АКТИВИТЕ НА ДРУЖЕСТВОТО С КОИТО ГАРАНТИРА 70% ОТ АКЦИИТЕ СИ !! С КАКВО ВЛИЗА В НОВОТО АКЗИОНЕРНО ДРУЖЕСТВО ОФШОРКАТА ОТ ДЕЛАУЕР ЗА ДА ПРИДОБИЕ 30 % ДЯЛ ОТ НЕГО !! С НИЩО , АМА С АБСОЛЮТНО НИЩО !!!! ЕГАТИ И ПОДАРЪЦИТЕ !! АЗ СЪЩО ИСКАМ ДА МИ ДАДАТ НЯКОЛКО ПРОЦЕНТА ОТ ТОВА "АД"!! РАЗБИРА СЕ ДА Е БЕЗ ПАРИ КАКТО ПРИ УЕСТИНГХАУС !! МОЖЕ И ЗА НЯКОЙ ДРУГ ЛЕВ !!

Верно си просветен! В германия има вече 6 работещи геотермални централи, и закон да затворят атомните до 2020. Като се има в предвид че швабите сондират на над 12 000 метра, за да достигнат геотермални извори, а в България са на 5-6 000м. Това е единствената за сега позната технология, която може да замени на 100% енергията със абсолютно екологична! В държави като Кения има геотермална централа (20MW), но в България каквото и влияние да има, американско, или руско, не вярвам скоро да се появи нещо наистина екологично, и съвсем не много скъпо!

То и Белене е без пари за сметка на печалбата, Южен поток също - с кво ми се хвалите бе капути с 1 % приходи в хазната ли като със златните концесии

Цялата тази криминална история я започна Делян Добрев с благословията на Б. Борисов. Какво са им показвали в Щатите и как са ги баламосвали не знам, но Добрев пръв обяви намерението за строеж та американската фантастика. Фантастика, защото никой не е видял туй нЯщо работещо. А комунягата Стойнев сега успешно продължи делото на предшественика си. Хайде сега някой да ме убеди, че Герб и БСП не играят съвместна игра, когато става въпрос за големи комисионни? Разбира се, както обикновено, държавният интерес е някъде далеч зад декора на сцената...

Явно и двамата доста са взели.. Аз обаче си правя друга сметка: 1. Старите блокове скоро ще са извън строя 2. ТЕЦ Марица ще остане основен доставчик на ток 3. Новият реактор ще замени старите 4. Вадене на Шистов ГАЗ Постепенно от диверсификацията става зависимост от САЩ

Защо бе боклуци? Да не би в южен поток да има? Безплатно е само сиренцето в капана за мишки!

val55

Искаме атомна енергетика, а засега няма внедрена подходяща алтернатива на нея. То, както пишат някои по добре е да се строи Белене, защото се знае,че Русия стои зад тези реактори, а зад 7 блок на Козлодуй офшорка, която прави АД с българско участие, тоест с цялата централа предполагам, като апорт, защото нямаме кеш. Тогава построяването, и определянето на цената няма да зависи от държавата, а от АД..., и е малко вероятно ние, като потребители да ползваме тази по евтина миксова енергия/предполагам за износ/, а скъпата енергия от ВЕИ, скъпите Марици и другите частни централи с подписани дългосрочни договори за изкупуване и натрисането и..... Въобще не може да очакваме по евтин тока от, която и да е централа. Очертава се пълна зависимост на държавата в енергийната сфера, но за предпочитане е... Офертата на руснаците за Белене в този случаи, ако условията са различни, а не като на Козлодуй сигурно е по изгодна, и по сигурна в експлоатационно и икономическо отношение. И в двата случая не се дава гласност на истинските условия за строителството, експлоатацията, офсетите, евентуалните цени, и придобиването на последваща собственост от държавата. Тогава, за какво да говорим и пишем, като не знаем истинските факти, а това трябва да се направи пълно достояние на всички граждани на България, за да си кажат мнението за бъдещето на нашата енергетика и това, което евентуално ще последва. Както вървят нещата сигурно цената на тока след 4-5 години, и то оптимистично, ще са 25-35 евро цента киловата...... Както се развиват технологиите след 5-10 години много от сградите могат да станат енергонезависими даже и човек да вложи 10-20 000 лева лични средства. Трябва много да внимаваме със строежа на АЕЦ по ред причини особено климатичните. По добре е да си построим завод за енергия и гориво /добива се от сероводорода/ на ЧМ, защото, ще е много по безопасен и в пъти по евтин в, какъвто и аспект да го погледнем. В момента БАН експериментира в ЧМ опитна инсталация, и при един успех тя трябва да се построи от държавата и да е нейна собственост. Предимствата са огромни спрямо сегашните АЕЦ, но не и от студеният ядрен синтез.....може би скоро, ще има и конвенционални /или индивидуални / генератори за енергия.....Някои кметове някъде по.. задължават собствениците на сгради да имат колектори за топла вода и фотоволтаици по покривите и стените иначе солени глоби. Това трябва да е новото строителство, а старото да....море гази жаден ходи в много отношения... Тотален дефицит на ново мислене, а времето не ни чака......

Ще събираш сероводород от морето .....абе глупости. Иначе искат да правят частна атомна централа. То в нужника и държавата е частна. Ами да си направят и частни атомни бомби.

Руснаците вече създават централи с термоядрен синтез от най-ново поколение, ние ще строим някакъв прототип на малоумните американци, които са пред океан от нас и хич не ги е еня какво ще се случва тук. Плюс това вече има един опит за внедряване на американска технология в руска централа и резултатите са плачевни. Вместо да използваме Русия, че ни е на една ръка разстояние и си прибира ядрените отпадъци, ние ще ги складираме тук, щото сме тъпи като гьонове. България в учебниците по история след 300-400 г. ще е една много, много тъжна и много поучителна глава.

ЧУК

Абе стига сте ни баламосвали бе!

Pesh0

за няколко милиарда , знаеш ли колко могат да те баламосват , това е началото ... на края .

На България не и трябват допълнителни мощности ! Имаме излишък,който нямаме какво да правим.

То и за АЕЦ Белене не се искаха инвестиции от държавата,но нашите "независими"медии закрещяха,че сме щели да бъдем заробени чек до внуци.Жалка история...

Според мен това не е строеж на реактор а експеримент. В САЩ никои няма да им разреши на в България може. Въпросът ми е какво обезщетение получаваме за експеримента на "Уестингхаус" защото той може да е успешен но може и да не е. А и следващите поколения ще стоят на тръни защото бомбата може да гръмне но можи и да не гръмне. Хазартния тип подписал договора на бесилката.

Kalin

Американците след като ни загробиха с Мариците сега искат тотално да ни довършат с тоя 7 блок.Не стига че е по скъп отколкото примерно да довършим Белене,не стига че е двойно по скъп от руския блок който и частично вече сме платили този на американците освен на хартия никаде другаде по света не е правен.Освен цената има още по гадна хватка-отработеното гориво те не го махат от България а ние трябва да си го съхраняваме а това струва много много пари!Като го направят този блок ще подкупят наще продажни политици и те ще затворят другите блокове на Козлодуй за да могат Мариците и тоя да са монополисти у нас.Трябва да сме ама много много много тъпи да се вържем на тия игрички дето ни ги погаждат и наще продажници и ония зад океана

Значи, така! Няма да има български инвестиции! това значи, че някой ще строи нещо в България, като го построи ще ни каже каква е цената и колко трябва да платим за тази неконтролирана от никого инвестиция! Ще ни кажат , че в Западна европа средната цена на тока е едикаква си и тази от този пишман реактор ще е такава. Ще ни задължат да копуваме само от тях гориво, ще ни направят едни много "евтини" хранилища за ядрени отпадъци и всички медии ще се надпреварват да ни доказват , как на хиляди години пред руснаците е този реактор! Всички ще са забравили, че загробихме 2 милрд. в Белене, изведнъж ще се развихри истерия, че е време да се закриват 5 и 6 реактор и тогава някой ще каже хайде да строим Белене но с американски реактори по сметката "кон за кокошка". И отново някакви пикльовци, като Вигенин и Стойнев ще ни убеждават, че ние нещо не сме разбрали, че цената е такава и такава и отново ще твърдят , че забелените текстове от договора защитават търговските тайни на чичо Сам. А то от сега е ясно, ще гризнем дръвцето и ще продължават да викат нашите деца и внуци, ми това е положението! Богатите трябва да богатеят, а бедните да беднеят и глупеят!Какво да се прави, диалектика!

Е, щом щом части от текста биха дали предимство ан конкуренцията, явно това не е най-добрата оферта и те си го знаят. Само нашите чугунени глави не могат да го проумеят. Или всъщност го проумяват, но си затварят очите.. срещу съответната сума.

Pesh0

какви намеци за корупция чувам ? Прокуратурата , да е осъдила някого ? Значи или няма прокуратура или няма корупция .

Kalin

За прокуратурата знаем че е няма;-)Виж корупцията у нас я знаем че я има;-)

че дира оредя.. Останаха само твърдите комуняги...

В бяла държава такъв договор нямаше да бъде подписан, в черна държава подписалия такъв договор щеше да е в казана и да присъства в менюто за вечеря, а тук другарите щракат с пръсти и харчат комисионната?

Pesh0

Курбар със Стоянов . Драгов Курбан , както го наричат съпартиицте

Kalin

Май други са лобистите за тоя блок а не другарите същите дето не са доволни от комисионите си за Южен поток и сега го цакат докато всички други го строят.

Призната, призната ама колко ли ще да е призната тая технология след като мераклиите за АЕЦ още търсят старата стока?

Pesh0

Не че имаме някаква икономика , но доубиването и зависи от такива проекти. Всяко предприятие се нуждае от енергия , не само от ниски данъци , както но убеждават от БСП . При скъпа енергия , имаш скъп краен продукт , който не се котира на международния пазар. Но за сметка на това забогатял анонимен инвестотор. Кой ни граби чрез Мариците ? Име ????????????? Кой представлява това анонимни , дружество ВЕСТИНГХАУС ?

В случая става въпрос за много пари и съответно комисионни. Едни хорица имат намерение да си поживеят добре за сметка на българския данъкоплатец. Много по важно обаче е друго. Какво ще правим с ядрения отпадък? Парите в крайна сметка кучета ги яли. А здравето. Защо при всичките проблеми които имаме, трябва да се превръщаме и в ядрено бунище? ЗАЩО? Къде ще закопаваме боклуците? Някой ако иска може да предложи задния си двор. Какво ще стане при първото земетресение или наводнение или там каквото дойде? Всички много добре знаем в каква страна живеем и каква повсеместна некомпетентност и безотговорност цари. Та кое ще ни се случи първо: -чернобил номер 2 -фокушима номер 2

Pesh0

много станаха тези които живеят добре на гърба на данакоплатеца . Взе да се огъва гръбнака .

Пише се "данък", неграмотен еврокинефочистач.

Досега ни заробваха за по 25-35 години, ама тези са супер нагли - за 60 години напред??? След 60 години никой не знае каква алтернативна Енергия ще се произвежда....баси споразумението заробващо !!!

Е и какво се радвате, че България няма да инвестира ? По-добре се позаинтересувайте от реалната проектна цена, както и ефекта от тази инвестиция. каква ще е цената на 1 квтч след построяването на обекта !!! Ние , сега 60г. българи и нашите родители "построихме" Козлодуй и сега всички ние получаваме 1 квтч=4 ст. , а колко ще бъде цената на 1 квтч от новата инвестиция ?

ТЕ ВИНАГИ СА ПРОСТИЧКИ. ПРАВЯТ ЕДНО АД МЕЖДУ АЕЦ КОЗЛОДУЙ И ОФШОРКАТА ОТ ДЕЛАУЕР, СЪЗДАВАТ ЕДИН ИЗМИСЛЕН КРЕДИТ ЗА СТРОИТЕЛСТВОТО НА ПОРЕДНИЯ ГЬОЛ ПОДОБЕН НА ТОЗИ В БЕЛЕНЕ И НИ ЛИШАВАТ ОТ ЕВТИНИЯ ТОК НА КОЗЛОДУЙСКАТА ЦЕНТРАЛА !! НЕГО НОВОТО АКЦИОНЕРНО ДРУЖЕСТВО ЗАПОЧВА ДА ИЗНАСЯ ОЩЕ ОТ УТРЕ В ЧУЖБИНА И ДА ПРАВИ ПАЧКИ !! А СЕДМИ БЛОК ЩЕ ГО ИМА ТОЧНО ТОЛКОВА КОЛКОТО И АЕЦ БЕЛЕНЕ!! ПЪК И ЗАКЪДЕ ДА СЕ БЪРЗА СРОКА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ПРОЕКТА Е 60 ГОДИНИ !! ТЪПОТЕ ГАНЬОВЦИ ДА ПЛАЩАТ СКЪПИЯ ТОК НА ВЕИ-та И МАРИШКИТЕ "АМЕРИКАНСКИ" ТЕЦ-ве, КОИТО СА НА СЪЩИТЕ СОБСТВЕНИЦИ ОТ ДЕЛАУЕР !! ЕГАТИ ПРОСТИЯ НАРОД СМЕ !! ТО БИВА , БИВА ПРОСТОТИЯ , АМА ПЪК ЧАК ТОЛКОВА НЕ БИВА !!

Стойнев в затвора. Договора да се развали. Не ни трябва Козлодуй.

НЕ ДОГОВОРА , А АКЦИОНЕРНОТО ДРУЖЕСТВО КОЕТО БЕ ОБРАЗУВАНО МЕЖДУ ОФШОРКАТА И АЕЦ-а !! цЕНТРАЛАТА ВЕЧЕ Е ДАДЕНА НА ДОВЕРИТЕЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОФШОРКАТА КОЯТО ЩЕ ТГЛИ КРЕДИТИ , ЩЕ СКЛЮЧВА ДОГОВОРИ ЗА ИЗНОС НА ТОК , ЩЕ ДЕЙСТВА ОТ ИМЕТО НА ДЪРЖАВАТА , НО НЕ В НЕИН ИНТЕРЕС , А В ИНТЕРЕС НА ТЕЗИ КОИТО СТОЯТ ЗАД НЕЙНАТА РЕГИСТРАЦИЯ В ДЕЛАУЕР , В СЪЩИЯТ ТОЗИ ДЕЛАУЕР ОТ КЪДЕТО СЕ ПРЪХНАХА "АМЕРИКАНСКИТЕ" СОБСТВЕНИЦИ НА МАРИШКИТЕ ЦЕНТРАЛИ НА КОИТО СТАНАХМЕ ГАРАНТИ ПО СКЛЮЧЕНИ ОТ ТЯХ ЗАЕМИ С БАНКИ КРЕДИТОРИ ЗА 9 МИЛИАРДА ДОЛАРА !! НИМА МАРИШКИТЕ ЦЕНТРАЛИ СЪС СТРОИТЕЛСТВОТО НА ЕДНАТА И РЕМОНТА НА ДРУГАТА СТРУВАТ 9 -т МИЛИАРДА ДОЛАРА ?? КОЙ НИ НАТРЕСИ ТАЗИ ЗАЕМНА ОБВЪРЗАНОСТ !! СЪЩИЯ ТОЗИ КОЙТО НИ ВКАРВА В СХЕМАТА НА ТОВА НОВО АКЦИОНЕРНО ДРУЖЕСТВА !! ТАКЪВ РАФИНИРАН ГРАБЕЖ С ЦЕНАТА НА ТОКА НЕ Е ИМАЛО ДО СЕГА !! ПУКА МУ НА ПЕЛТЕКА СТОЙНЕВ, ЧЕ ХОРА СЕ ПАЛЕХА И ГОРЯХА НА ПЛОЩАДИТЕ ЗАРАДИ НЕПОНОСИМАТА ЦЕНА НА ТОКА !! ВРЕМЕ Е НЕ НИЕ ДА СЕ ПАЛИМ , А ДА ГИ ИЗГОРИМ С ТЕХНИТЕ ДОГОВОРИ !! ГАДОВЕ МРЪСНИ !! МРАЗЯТ НИ !! НЕНАВИЖДАТ НАРОДА НИ !!! ДА ГИ ИЗДУХАМЕ !!

Да и за тези пари ще поискат да "закупим" енергия. Ням анужда от този проект......

ОТ ЕНЕРГИЙНИТЕ МОЩНОСТИ НА БЪЛГАРИЯ СТРАНАТА НИ ИЗПОЛЗВА САМО ЕДНА ТРЕТА. ЗАЩО ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА УВЕЛИЧАВАМЕ ДЪЛГОВЕТЕ СИ. ГОРКАТА ДЪРЖАВА. ПЪЛНА Е С РОДООТСТЪПНИЦИ. И ТОВА Е БЛАГОДАРЕНИЕ НА КОМУНИСТИТЕ-ИНТЕРНАЦИОНАЛИСТИ.

Проблемът е, че енергийните мощности не са вечни. И след 15-20 години повечето вече ще са за сприране. И ако сега не се построят нови рисък от 'дупка' в енергетиката е голям. Сега са много, но пък им изтича срокът.

Защо никой не говори каква ще бъде цената на тока за крайния потребител от 7 блок? Дали АЕЦ ще бъде български или какво ще е участието на американците в капитала на АЕЦ. Защо толкова важна за съдбата на всички българи сделка се прави без конкурс, без точни срокове за строеж, в тайна за българската общественост и се подписва в последните дни на останалото без подкрепа правителство. Ето това е некадърност, безпринципност и прилапване на комисионната от подписалите загробващия договор. Ако цената на тока от 7 блок бъде по-висока от текущата да се отнеме имуществото на Стойнев и Орешарски и на неговите роднини до 2 коляно, както и на лидерите на управляващите партии.

За какво ти е да знаеш каква ще е цената на тока от АЕЦ Козлодуй ?? Само ти ли не си разбрал, че тегленият от новото АД заем от 5.3 млрд. евро ще се погася с износа в чужбина на евтин ток, че централа НЯМА ДА Е БЪЛГАРСКА ЗАЩОТО Е ПРЕДАДЕНА НА ДОВЕРИТЕЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОФШОРКАТА ОТ ДЕЛАУЕР НАРЕКЛА СЕ "АМЕРИКАНСКА" КАЖИ СБОГОМ НА ЕВТИНИЯ ТОК КОЙТО ВЛИЗАШЕ В МИКСА НА ТОКА КОЙТО ПЛАЩАШЕ !! СЕГА ЩЕ ТИ ВЪВЕДАТ ЕДИН ЕНЕРГИЕН БОРД С УЧАСТИЕТО НА ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ВЕИ-та НА БОРИСЛАВОВА , НА "АМЕРИКАНСКИТЕ" ТЕЦ-ве ОТ МАРИЦИТЕ !!! В ТОЗИ БОРД АЕЦ КОЗЛОДУЙ НЯМА ДА ГО ИМА ЗАЩОТО ВСИЧКО КОЕТО ПРОИЗВЕЖДА ЩЕ ОТИВА В ЧУЖБИНА ЗА ДА СЕ ПЛАЩА С НЕГО НОВИЯ ДЪЛГ, КОЙТО ЩЕ ОТИДЕ ЗА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ПОРЕДНИЯ ГЬОЛ ПОДОБЕН НА ТОЗИ В АЕЦ БЕЛЕНЕ!!! МНОГО ПРОСТ НАРОД СМЕ ПРИЯТЕЛ !! АМА МНОГО ПРОСТ !!

Ами те затова са се договаряли БСП, ГЕРБ и ДПС барабар с президента.... за едните комисионната, а за другите монополното положение на енергоизточниците в България.. цялата работа е да ограбят още народа и да го направят зависим, а те да са безбожно богати... С тази постъпка управляващите нарушиха приетия принцип в ЕС държавно да не се финансират офшорки, за изграждането на структуроопределящи обекти да става само с конкурси... а не под масата, с корупция.... Леле как ни крадат безнаказано !!!

От комунисти само ла-на! Белене, Цангов камък, Козлудуй - 7, Южен Поток, Бузлуджа - 2, Позитано-20, Сергей Станишев -18, Румен Овчаров...знайни и незнайни...на всеки километър...то стана на всеки киловат!

Но вече си към Първанката...

Безплатен обяд няма. Кеш български инвестиции може и да няма, но ще си заложим реакторите и цялата българска ядрена енергетика. После ще ни приберат всичко и ще кажат, сори, нищо лично, просто кофти договор сте сключили.

Pesh0

Защо някой експерт не сметне , колко би трябвало да са приходите на АЕЦ козлодуй , ако продава на цените на амариканските марици тока ?

Ще управлява 7 блок ако някога се изгради?! Защо въобще се изгради тренажор в АЕЦ Козлодуй като руските блокове така или иначе ще бъдат затворени скоро?!? Само харим пари з анеща ,които после не използваме

Младите специалисти се учат там преди да застанат действително пред БЩУ (Блоков щит за управление) на 5-6.. Докато работят блоковете - тренажор ще и трябва да има... За реактора на Уестингхаус също ще има тренажор.

И старите минават на определено време опреснителни курсове и тренират адекватни действия при всякакви аварии в АЕЦ.

ОБЗАЛАГАМ СЕ, ЧЕ НЕЩАТА СЪС 7-ми БЛОК ЩЕ СТИГНАТ ДО ТАМ ДОКЪДЕТО СТИГНАХА И С АЕЦ БЕЛЕНЕ - един голям гьол и развъдник на жаби !! Колко платихме и колко загубихме?? Платихме на рашаните изграждането у тях на четири чисто нови ядрени мощности !! С АКЦИОНЕРНОТО ДРУЖЕСТВО на АЕЦ КОЗЛОДУЙ с УЕСТИНГХАУС нещата не са по различни !! ОЩЕ НЕ СА СИ СТИСНАЛИ РЪЦЕТЕ И ХОП 5.3 милиарда евро заем ЗА ПРЕДСТОЯЩИЯ ГЬОЛ !! ПЛАЩАНЕТО ЗАПОЧВА ВЕДНАГА С ИЗНЕСЕНИЯ ТОК КОЙТО ВМЕСТО В МИКСА НА ТОКА КОЙТО ПЛАЩАМЕ ЩЕ ОТИВА В ЧУЖБИНА ЗА "ПОГАСЯНЕ" НА НЕЩО КОЕТО НЯМА КАК ДА СЕ СЛУЧИ !!! АМИ ВИЖТЕ КРАЙНИЯ СРОК НА ПРОЕКТА - 60 ГОДИН БЕ ДРУГАРИ !! ЦЕЛИ 60 ГОДИНИ ОФШОРКАТА ОТ ДЕЛАУЕР ЩЕ УПРАВЛЯВА АЕЦ КОЗЛОДУЙ ЩЕ ИЗНАСЯ ТОКА МУ , А НИЕ ??? НИЕ ЩЕ ДУХАМЕ СУПАТА БЕЗ ЕВТИНИЯ ТОК НА ЯДРЕНАТА ЦЕНТРАЛА, ЩЕ ПЛАЩАМЕ ЗДРАВИ СМЕТКИ ЗА ТОКА НА ЦВЕТЕЛИНЕНИТЕ ВЕИТА , И "АМЕРИКАНСКИТЕ" ТЕЦОВЕ ОТ МАРИЦИТЕ НА КОИТО СМЕ СЕ ПРЕВЪРНАЛИ В ГАРАНТИ ПО ЗАЕМ КОЙТО ТЕ ПОЛЗВАТ И ЗА КОЙТО НИЕ ДОРИ НЕ ЗНАЕМ ЗА КАКВО СА ОТИШЛИ ТЕЗИ 9-т МИЛИАРДА ЕВРО КОИТО ТЕ СА ТЕГЛИЛИ !!! АБЕ ПИЧОВЕ НИЕ НАРОД ЛИ СМЕ ИЛИ СТАДО ЗА СТРИГАНЕ !! ТОВА ГО НЯМАШЕ И ПРЕЗ ТУРСКО БЕ !!!

Все едно от полето Бай Пенчо да го пуснат да управлява атомен реактор... Няколко години ще бъдат обучавани операторите на блок във вече изградените тренажори в САЩ и Япония...

СУПЕР-после ще плащаме по левче киловата всинца до един Като с двете Марици- щеш нещеш тридесет и кусур години През това време ще сме забравили кой ни го напера---договора де

ЦЕНТРАЛА НЯМА ДА ИМА !! ИМА ОБАЧЕ АКЗИОНЕРНО ДРУЖЕСТВО В КОЕТО ОФШОРКАТА УЕСТИНГХАУС ЩЕ ПОЕМЕ НА ДОГОВОРНО УПРАВЛЕНИЕ ЕДНА ПЕРФЕКТНО РАБОТЕЩА ЦЕНТРАЛА, ЩЕ ИЗНАСЯ ТОКА Й, ПРЕДСТАВЯЙКИ ПЕЧАЛБАТА КАТО РАЗХОД ЗА ПОГАСЯНЕ НА ЗАЕМА ОТ 5.3 МИЛИАРДА ЕВРО, КОИТО ЩЕ ОТИДЕ ЗА ИЗКОПАВАНЕТО НА ПОРЕДНИЯ ГЬОЛ ПОДОБЕН НА ТОЗИ В БЕЛЕНЕ !! ПЛАЩАНЕТО НА ЗАЕМА ЗАПОЧВА ОТ ОКТОМВРИ ТАЗИ ГОДИНА С ИЗНОСА НА ТОК ОТ АЕЦ КОЗЛОДУЙ, А СТРОИТЕЛСТВОТО НА НОВАТА МОЩНОСТ Е ПРЕДВИДЕНО ДА СТАНЕ ДО 60 ГОДИНИ !! След 60 години я камилата я камиларя , но АД -то ще действа и офшорката ще управлява централата !! А НИЕ ?? НИЕ ЩЕ ДУХАМЕ СУПАТА ЗАЩОТО В ПРЕДСТАВЯНАТА НИ ОТ ДКЕВР ЦЕНА НА ТОКА ЩЕ ЛИПСВА СЪСТАВКАТА ОТ ЕВТИНИЯ ТОК НА ВЕЧЕ НЕБЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЦЕНТРАЛА КОЗЛОДУЙ !! ДА НИ Е ЧЕСТИТО БЪЛГАРИ !! ОТНОВО ДРУГАРИТЕ ОТ БСП НИ ПРЕДАДОХА !! СЪД ЗА СТОЙНЕВ И ОРЕШАРСКИ !! ДА ИЗМЕТЕМ ОТ ДЪРЖАВНОТО УПРАВЛЕНИЕ ТАЗИ АНТИБЪЛГАРСКА ПАРТИЯ !!

ЗАЩО ТОЗИ КОЙТО СЕ УПРАЖНЯВА ДА ТРАКА МИНУСЧЕТА НЕ ОБЯСНИ КАК ОТ МИКСА НА ЦЕНАТА НА ЕНЕРГИЯТА КОЯТО ПЛАЩАМЕ ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ СЪСТАВКАТА ИДВАЩА ОТ АЕЦ КОЗЛОДУЙ !!! ДА ОБЯСНИ КОЙ ЩЕ ИЗНАСЯ ТОКА В ЧУЖБИНА И КОЙ СТОИ ЗАД ОФШОРКАТА ОТ ЩАТА ДЕЛАУЕР ?? КАКВИ АМЕРИКАНЦИ КАКВИ ПЕТ ЛЕВА !!! ТА ТОВА СА ПОЗНАТИТЕ ВИ НАШИ ДРУГАРИ ОЛИГАРСИ С ТЕХНИТЕ ОБРЪЧИ ОТ ФИРМИ , С ЧОВЕКА КОЙТО РАЗПРЕДЕЛЯ ПОРЦИИТЕ !! НЯМА ГО ХРИСТО БИСЕРОВ ДА ОБЯСНИ КАК КАПИТАЛИТЕ НА ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНА ГРУПА ДПС СА РЕГИСТРИРАЛИ ОФШОРКАТА КОЯТО ВЗЕМА НА ДОВЕРИТЕЛНО УПРАВЛЕНИЕ АТОМНАТА НИ ЦЕНТРАЛА БЕЗ ДА ПЛАТИ И СТОТИНКА ЗА ТОВА !! БРАВО ДРУГАРИ ОТ БСП !! ТРЯБВАШЕ ДА НАПРАВИТЕ ПРЕСТЪПНИКА СТОЙНЕВ И ВОДАЧ НА ПАРТИЯТА СИ ЗА ДА СЕ ПРЕВЪРНЕТЕ НАЦЯЛО В ЕДНА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА ПОДОБНА НА ДПС !! ВСЪШНОСТ ВИЕ ЛИНЧУВАХТЕ ЛИ ПЕЛТЕКА , ИЛИ ТОЙ ПРОДЪЛЖАВА ДА ОБЯСНЯВА КОЛКО Е ИЗГОДНО НЕИЗГОДНОТО , КОЛКО ЩЕ СПЕЧЕЛИМ АКТО ЗАГУБИМ ЕВТИНИЯ ТОК НА АЕЦ-а ЗАСРАМЕТЕ СЕ БЕ ПРЕДАТЕЛИ !!

освен тази непрекъснато публикувана снимката, която изглежда на част от детски конструктор, друга не съм видял на великата фирма.

Pesh0

Ами то няма ... аз търсих из нета .

Тука не можете да си вържете домашния бюджет, щото харчите за цигари и ракия повече отколкото за основните неща, тръгнали сте да оправяте атомната енергетика на България.

1. За една България - 2 атомни централи с ... мощност - Козлудуй и Белене , + магистрален газопровод No1 + "Южен поток" ... не ви ли се струва малко множко , а?!?!? 2. На кой беше обещана комисионната (при това законна) от "Уестингхаус" , та се разтичаха в 12:00 ?!? Е, като няма да ни искат пари, значи ще строят, доставят, произвеждат и изнасят, ама за нас остава сигурно изработеното хориво?!?! или пръст в устата ?!?

По въпрос 1. ще ти кажа - на Швейцария не мислиш ли, че са й прекалено много толкова банки? А на Китай толкова заводи не са ли им много? А на Нова Зеландия толкова милиони овце?

Да, ама в Швейцария няма атомна електроцентрала ... Китай са толкоз народ, че все ще остане някой за семка, а ние ако не се издавим в наводнение, една авария ни стига да се затрием ... Не гледах овцете в Нова Зеландия, щото у нас сме повече :) (нищо лично!)

Pesh0

Истината е че България от страна без енергийни източници , се беше превърнала в енергийно независима държава . За което осноен принос имат всички инженери и професори , работеили за това . Но основен принос има БАЙ ТОШО. Защото не е продал българските интереси. Сега всички се стремят , да завладеят , послената част от българската независимост. Дори според договорите подписани от нашата държава , нямаме нужда от евтин ток от АЕЦ а от скъп от Американските марици . Които някой спомня ли си за какви стотинки бяха продадени ?

Изцяло енергийно зависима от СССР!!! Проектите, реакторите, най-квалифицираният персонал, свеото гориво, отработеното гориво! Инсталирана атомна бомба и постоянната заплаха: "Ако не слушкате - ще я взривим!"

След 94 година всички атомни инженери специализират в Западна Европа, Питсбърг - където е Уестингаус и Япония...

Pesh0

Проектите, реакторите, най-квалифицираният персонал, свеото гориво, отработеното гориво! Какво искаш да кажеш , че е лошо че си вземат отработеното гориво ли ?

1. Минус - ще бъдем първите, които ще експлоатираме такъв реактор.. България ще се превърне в нещо като лаборатория. 2. Плюс - възможността да стане обаче е много голяма - тогава седем милионната ни държава става доста добра сила в Източна Европа...

Като чета тук и се чуствам все по-горд как се избиват изтока и запада за нашата ядрена енергетика. голям фактор се оказахме май ;)

Какво стана с готовите руски реактори за Белене? И какво ще става с отработеното ядрено гориво? Руснаците си го вземат.

Старите руски енергетици предупредиха, че американските чаркове на са съвместими с руските централи- това вещае нова трагедия от мащаба на Чернобил. Просто пак някой удобно е сложил едни пари в джоба си, рисувайки дебел кръст на България, българите и бъдещето като цяло.

Е, явно няма "угодия", като чета коментарите! ...Като ни предлагаха руски АЕЦ, последно поколение - РЕВ! Като ни предлагат сега Американски експериментален ядрен блок, бъдещо поколение - ПАК РЕВ! Знаем ли изобщо, какво искаме. Защото е факт, че ВИНАГИ ще бъдем ЗАВИСИМИ от някой и е добре да го приемен най-накрая... Една от големите причини, нищо да не се развива у нас е точно това, че не знаем какво искаме и че вечно сме недоволни. А този типичен негативизъм просто ни убива бавно и сигурно, като туморно образование...

..."хейтърството" също е голям бич божи!... а цъкането на минуси, само доказва теорията и изводите ми.

Нали имаме свръхпроизводство. Защо ни е притрябвал ш американски реактор, който ще ни превърне в ядрено бунище? Къде са екозащитниците? Явно и те скачат само когато някой плати. ЗАЩО НЯМА РЕФЕРЕНДУМ ЗА ТОЗИ РЕАКТОР?

Тази американска ядрена бомба не ни трябва!!! Толкова е явно, че един някакъв си Стойнев е срещу цяла България!!! Коя е тази марионетка, проводник на американските интереси, която иска насила да наложи на България едно толкова очевадно неадекватно решение на проблема с ядрената ни енергетика?!! Кой му дава право да се разпорежда с най-големите стратегически важни активи на държавата?!!! Как така се приватизират под масата 30% от най-големия икономически обект на страната?!!! Слагайки ръка на АЕЦ Козлодуй, САЩ завинаги ще държат ядреното копче на разположение, а с него в непрекъснат шантаж и населението на България!!! България, която с тази глупост, наречена Уестингхаус, има жалкия уникален шанс да остане банановата колонизирана република и военна база на САЩ, по-зле и от Косово!!!!

И на тези, които са подписали, атомна бомба тук не им трябва. Но те няма как да видят когато тя гръмне- те и техните семейства ще са далеч и ще са заети да харчат едни пари, които са им платили, за да подпишат.

Мен ако питате, ние нямаме авторитет да градим такава централа, а щом други ще я правят по-приляга да бъде направена в Западна европа или Америка.

Държава без собствена енергетика е колониална държава, завързана на връвчицата на Биг Брадър. Ето защо не искат да има наши инвестиции, което ще ни лиши от правото да разполагаме с централата според българските интереси и ще се превърнем в мишена на посоянен чужд диктат.