Москов разпореди: Линейките да карат до най-близката болница

Здравният министър Петър Москов пусна заповед до директорите на Центровете за спешна медицинска помощ за курса на линейките с болни пациенти.

Обратно в новината

Коментари - Москов разпореди: Линейките да карат до най-близката болница | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя направо счупи тъпомера.. Както и всички гербери разбира се.. Ако ми е счупен крака ще ме закарат в кардиологията , ако имам сърдечен проблем отиваме в лечебницата в Елин пелин и т-н.

това е некакво откритие, просветление!!! цъ цъ цъ, как до сега никой не се е сетил че треба да се кара до най-близката, а не до некоя по далечна, цъ цъ цъ

Няма отърване от този нагъл българоубиец.Откачен от всякъде,безскрупулен крадец,владеещ виртуозно слугинажа нагаждащ.Досъсипа малкото останало в так.нареченото ни здравеопазване,алчен и брутален човек към болните и колегите си.Москов достоен си за справедливо божие наказание,което ще те застигне,не се съмнявай.

А най-евтино ще излезе на "дъжавата",ако карат направо до най-близкото гробище. Нали г-н Ваксина?

Ами това е безплатното здравеопазване!!

До най близката ако е някъде в провинцията най близката е на 40-50 км и там няма или почти няма специалисти-кво правим Москов?Герб за две години ликвидира 17 болници а останалите престъпници преди това разрешиха частните болници.България остана без лекари и сестри-вие сте за ефкривни присъди всички в МЗ заедно с политиците от прехода до днес.Какво стана със заплатите в Спешна помощ-35% на търтеите 9% на хамалите и истинските служители

Точно както си мислех - за това е болката. Да карат към най-близката болница. По една случайност най-близка ще се окаже частна, собственик на негов сънародник. За това е цялата истерия. Човек, който умира плаща колкото му поискат, не колкото е по "клинична пътека".

Pesh0

Линайките , трябва да карат , само до държавните болници .

Pesh0

Москов , че те и сега линейките си карат до най близките болници . Друг е въпроса , кой ги контролира . И ако до нас е най - близка болница в която няма такива специалисти , дали там трябва да ме карат . Москов е не само нагъл но и глупав. Но на фона на повечето политици , не му личи .

Aбе наркоманизиран лайнар,кой те е.ва за министър!!!

Много болници .Все пак трябват точни разчети ! Защо частните болници са наредени и те за клинични пътеки? Има ли селективност при избора на пациенти?

частните болници са като частните училища. за едно дете се полагат 1000 лв. (примерно) за 1 уч. година. къде ще учи е все едно - държавата дава 1000 лв. за мен и за теб се полагат кл.пътеки ако си плащаме здр.осигуровки. защо да не взема полагаемото ми се ако плащам много по-големи осигуровки от теб, но съм решил да ме оперират в частна болница. а ти с по-малки осигуровки да вземеш и от моите осигуровки ? или пък обратното. ами ако вземем децата за пример - с какво едното е ПО- от другото при положение ,че се лекуват в различни болници ? значи за 1 операция ако се полагат 1000 лв те трябва да се дадат на болницата в която е извършена. ако съм в частна болница ще си заплатя допълнително за самостоятелна стая, за индивидуален санитар , за стриптизьорки (ако се полага), но 1000 лв за моята операция трябва да се преведат на болницата.

всички гледате от вашето положение - в големите градове. какво да кажем за по-малките населени места ? има 2-3 болници в радиус от около 50 км и ще се наложи да го откарат в тази , която е на 80-90 км. болниците в малките населени места умишлено се закриват. така докато дойде линейка от голям град и се върне с пострадал .... най-добре е ще да носят и смъртен акт. пожелавам на министро и мислещите като него да изпаднат в ситуация , в която техен близък (да не споменавам деца) да изпадне в беда , да чака линейка от 50 км разстояние, да го закара в най-близката болница, да видят че там няма адекватен лекар и да отпрашат за следващата болница. съветвам ги - в линейките да има кочан със смъртни актове , а в болницата да ги чака дедо поп.

Когато майка ми получи инсулт, чакахме линейката 2:30часа (два часа и половина). И въпреки, че живеем в района на първа градска, на 4 преки от нолницата, ни отказаха прием и ни отпратиха към пета градска (бивша първа работническа). Е, майка ми не оцеля.

Е, все пак формално са дошли. При мен линейката така и не дойде.

То и до сега беше така, но само когато пациента е в прединфарктно състояние. И правилно, ако возят някой със счупен крак от катастрофа, то по-счупен не може да стане, ако общото състояние позволява може да бъде откаран в по-добро лечебно заведение от първото срещнато на пътя.

Обикновено по-доброто лечебно заведение е това, в което пари за лечението усвояват правилните хора.

stan_posta@

Родени от правилни майки, с правилни фамилии.

Правилно е решението. Когато става въпрос за спешен случай, за да ти окажат спешна помощ трябва в най-близката болница да те оставят!

Значи казваш родилка в тубдиспансер да я закарат....

Същото да важи и за катафалките. А депутатите и министрите да се карат на най-отдалечените болници и спокойни места.

Тия последните може и на място...