17-11-2017 20-11-2018

Коментари

При мен мина нещо необичайно. Без хрема без отмамялост Само гърло и трахея. Едно пулсиране и задушаване. Но знам как да се оправя. без лекар защото лекарства не пия от 86 год. Няма страшно. Комбинация с молитви.

Стана ми весело :-)

Психозата продължава. В аптеките вече няма маски, казват, че няма да има - ще ги пуснат вероятно на спекулативни цени. Надявам се тогава държавните органи да се намесят и да не допуснат това. Същото е положението и с хранителните продукти. Между хората се разпространява информация/вероятно лъжлива/, че брашното в големите магазини е свършило, правели се списъци за храни и т.н. За мен това е умишлено и цели да дестабилизира цялата държава. Трябва да се вземат мерки!

Истината е, че в момента си върлува нашенския грип. Маските се ползват заради него. Всички са се вторачили в "короната", а никой не казва колко много болни има от "обикновен" грип. Навсякъде има сополиви и кашлящи и без корона вируса. Недайси Боже да ни блокират както Италия и Китай - сами ще се самоунищожим.

е, че процентът на смъртността е над 10 (ДЕСЕТ).

Вируса е опасен колкото всеки друг вирус. Но психозата беше изкуствено създадена според мен. Има една приказка " Като не разбираш какво става около тебе, виж на къде отиват парите". Според ме някой се опита да притисне някого, но и притиснатия вече знае тези номера и отговори подобаващо. Играта на големите. Дано всички да сме живи и здрави, че шега с живота не бива. Биологичните "оръжия" не могат да бъдат контролирани лесно, да не казвам че въобще. Бог да ни пази и успех на всички.

Това е идиотизмът всичко да се мести и произвежда в Китай... едни най-прости маски да няма откъде да се намерят... Обаче яко пипат китайските правораздавателни органи, а тук Магарешки ги уличиха в яки далавери със скъпи лекарства и какво - нищо!

Не бях чел статия с такова качество от месеци, може би и повече. Приятно изненадан съм от Никола Костадинов, и не очаквах да видя такова нещо в пропадналия Дир, тъй като много голяма част от твоите т.н. ''колеги'', Никола, пишат с краката си - без никаква структура на текста, с поредица правописни и всякакъв род грешки, да не говорим за цитиране и препратки. А ти, пич, си си структурирал текста по един много добър начин, използвал си препратки, а грешка, аз поне, нито една не намерих. Отделно, че написаното е стойностно. Твойте т.н. ''колеги'' да вземат да ти прегледат статията, даже да си я принтират и да глътнат листа, белким нещо им влезе в празните кратуни. Може пък и да поумнеят, кой знае. Във (вече) редките случаи, в които чета някаква статия на този сайт, постоянно попадам на буламачите на ''колегите'' ти, от които не само ми се завива свят, но и престанах да посещавам този сайт толкова често именно заради техните ''плодове на труда'', от които направо да се натровиш. Така че, тази твоя висококачествена статия е като една чиста глътка въздух с приятен бриз. Беше ми много приятно да прочета тази статия. Надявам се, че ще бъдеш оценен и че ще ти вдигнат заплатата, защото качествения труд трябва да бъде заплащан по-добре и да бъде окуражаван. Шефа да ти изчете труда.

трябва да е месец

защото са тъпички

Oтсъствието на законови рамки за препоръчваната карантина ? Не е вярно,Не слушайте МУТРИ.!!! Отпуск при временна неработоспособност Чл. 162. (1) (Доп. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., в сила от 01.01.1993 г.; доп., бр. 52 от 2004 г., в сила от 01.08.2004 г.) Работникът или служителят има право на отпуск при временна неработоспособност поради общо заболяване или професионална болест, трудова злополука, за санаторно-курортно лечение и при належащ медицински преглед или изследване,КАРАНТИНА, отстраняване от работа по предписание на здравните органи, гледане на болен или на КАТАНТИНИРАН член от семейството.

Просто затворете границите, абсолютната изолация на държавата е решението...но вече е късно...

Вирусът вече е тук, но ни лъжат най - безотговорно и нагло. Повторение с Чернобил.

Причината за епидемията са климатичните промени - затоплянето и охлаждането

Айде, бе, няма ли да открият ваксина срещу това чудо...

вирусът е тук що мангали щъкат в италия и в булгаристан.

Какви маски дайте алуминиевото фолио шапки да правим че XXXXX ни четат мозъка да ни управляват.

Вирусът е тук! Вирусът се казва "герб"!

А ние вегетарианците какво да ядем ?

След като има статистика за заразени хора без симптоми следва, че точка пет може да се изтрие.

ЕС спешно трябва да изработи списък със заплахите за човечеството (общността) и да се степенуват за да са ясни приоритетие. Кое е по-голяма заплаха, проблемите с екологията на Грета Тунберг или корона вируса (и другите под.) или Скрипал?

Приемат се залози кое първо ще гътне света - екологичните проблеми ли или някакъв вирус (в частност корона вируса).

тъпан такъв

Абе нас зимата всяка година ни изненадва, а и язовирите ненадейно се изчерпват, та корона вируса ли няма да ни изненада. Трябва да си луд за връзване, за да повярваш, че няма място за притеснение.

Най-ми хареса предпоследната препоръка на Световната здравна организация (World Health Organization (WHO)) за намаляване на риска от заболяване с коронавирус (COVID-19) : Избягване консумация на сурово/ Ж И В О месо. Ей сега някои съседи и колеги могат най-накрая да си отдъхнат, за малко.

Но пък от друга страна, защо пък да не ги позапека малко? Сещай се Ердогане.

Разбра се, че коронавирусът е синтетичен, обаче всички извръщат глава от въппросите "Кой го създаде?", "Защо?", "С каква цел бива разпространяван?", "Кой го разппространява?" ...

По-долу един го обяснява.

Я пак пуснете оная директорка на инфекциозна болница дето се хилеше по телевизията и обясняваше че за България рискът е нулев.

страхотна статия

Вирусите не се спират от традиционните маски защото те са 0.4 мк а коронавируса е 0.1 мк . Има японски маски които са многослойни и съдържат сребърни йони които убиват вируса, но цената им в Япония е 10 $ . Вирусите не се третират с антибиотици, защото са устойчиви и най-вероятно защото имат киселинен характер. Друго което прави впечатление е че вируса вилнее в държави в които не се пие ракия. Досега не е известен вирус който да е показал устойчивост срещу ракията. Важното нещо е да се атакува още когато усетите кисел вкус на небцето, преди да е поразил белия дроб и да сте развили температура. Терапевтичната доза е около 4 - 5 ракии / по 100 гр. по БДС/ , кой колкото може, обикновено еднократно и вируса е дотам. За начинаещите е желателно присъствието на медицинска сестра, защото може да се наложи да се мери пулс и кръвно.

Тези писания за ракията вече ги четохме 100 пъти, и вече не са остроумни, а досадни

Ето опит за отговора, който търсиш: 1/ Задай си въпроса защо вирусът тръгна изведнъж от Китай и точно от тази провинция. 2/ Защо Сев. Италия се превърна европейско огнище за разпространение на вируса ( така изведнъж). 3/ Защо започнаха да се появяват единични случаи на заболели в най-различни точки на света. 4/ Защо говорителят на СЗО излезе с офиц. изявление пред целия свят: Пандемията от коронавирусът чука на вратата ни! ПС. Някои жокери: а/ светът е пренаселен, б/ търговско-иконом. Война. в/ установяването на Новия Св. Ред не може да мине без жертви, г/реалността, в която човечеството живя досега е изчерпана, и според „вътрешна” информация предстои неизбежно рециклиране на цялата планета...

...по точка 2: САМО в Италия (според италианските вестници) се използва някакъв НОВ метод за откриване на вируса, и затова там има много открити случаи. В останалите държави все още не са ги открили, защото ползвали недостатъчно модерни тестове. Така че...

Защото: 1. Защото за азиатците, хигиената е нулева., мръсотия в дълбоката мизерна китайска провинция подобни гадости тръгват от там или от Африка. Чул ли си за зараза тръгнала от Швейцария, Австрия, дори България или Албания.! 2. Защото има адски много азиатци, обикалящи като туристи по целия свят вкл. и в Северна Италия. 3. Защото границите са отворени, хората пътуват, инкубационнноя период в който носиш вируса е 14 дни, защото по международнит е летища е гмеш, мръсотия, и 4. . Защото наистина чука на вратата, върни се на т.3 П.с.. онзи ден загина човек, опитващ се да докаже че земята е плоска, . Глупости за рептили, нов световен ред, конспирация, и т.н. у форума на конспираторите

За да се изказваш така категорично, само издаваш , че си неграмотен (нищо лично). Няма конспирации, всичко е дйствителност... Но дано се събудиш и осъзнаеш, че всъщност това, коетр оказваш е научено и привнесено г главицата ти, а не са твои незвисими мисли. Така е по-лесно - човек да не се напъва... Жалка история.

Всички предположения са верни. Заради кризата след 2000г. въвеждането на Нов Световен Ред бе отложено за 2020 . Действа се по утвърдената формула " Създаване на проблем, решение, изпълнение". Следващата стъпка е установяване на военно положение и самообявяването на USA като световен господар.

А това лично ти го докладва главния секретар на новия световен ред. нали.

тестът струвал над 1000 $ и хората на си го правят.

Докато кашлящите и подсмърчащите, вместо поставяне под карантина, не последват участта на застрашените от африканска чума прасета, работа не се върши. По въпроса чакайте развитие!

Който не иска да се заразява да бяга във гората да става отчелник.и да яде корени от дърветата.Или да ходи на Бойко във Къщата във Барцелона,където на скоро беше освободена от манекенката избягала във САЩ,за да не и се задават неудобни въпроси,защо е затворила магазина който е имала и работила,и от къде има такива пари да си позволи този лукс във Барцелона,тъй като Баща и е бил завартчик,а???Не съм робот,ами обикновен човек съм си:)

Интересно, какъв е % на смъртност от мръсния въздух, щом данните (на СЗО) са за 8.8 милиона по целия свят....

питай ГРЕТА , вчера дядо и починал на "94 ГОДИНИ" ,...ВЕРОЯТНО от "Мръсният въздух"!!;))

Сезонният грип НЕ Е по-смъртоносен от Covid-19. При грипа смъртността е 0,1%, при Covid-19 e 2,3%.

процентите, над 0.1% са РЕКЛАМА за "НОВ ПРОДУКТ"... за ПАРИ!!!;))

Ще замърсявате пространството с невярна информация за смъртността от този вирус?? Не се изчислява по този заблуждаващ начин! Ако допуснем, че вече няма заразени и процесът продължи до излекуването на тези 80 000 заразени, колко от тях ще починат?? Ами ще бъде д това съотношение, както досега - примерлно 3000 починали на 18000 излекувани или умножено по 4 - 12 000 на 72 000 (сметката е принципна и близо до наличните данни) Което пррави около 14%. Хайде да понамалим малко, но вероятно над 10 процента. престанете с тези 1-2%. Те са за 80-те процента на професор кой беше ? Христов??

Ей са стана интересно!

Тук един трол пише за някви дървета в частен имот, ми нали е частен, ква екология, кви 5 лева!

А, най-лесното е да лепите етикети. И да си мързелувате по офисите. Общината и държавата са именно за това- да регулират частниците в тяхното поведение, когато то вреди на обществото като цяло. Обезлесяването на столицата вреди ли на обществения интерес? Вреди. Сегашните т.нар. общинари обещаха ли предизборно да прекратят такива безобразия? Обещаха. Нещо направи ли се по въпроса да се ограничи и спре това, има ли някакъв строг регламент, някакъв всекидневен контрол и мигновена реакция при нарушения и сигнали за тях?? Не- поне засега - нула, нищо , ниц. Продължавайте да живеете в света на въображаемата си правота. лек ден

Защо пък 35 лв да са много? В кутията има 100 бр. Аз си купих и ми се вижда нормално. То и тази статия малко дезинформация си пада май

тия маски 100 за 35 левчета можеш да отидеш и да ги хвърлиш. файда няма от тях - колкото си дал толкова и ще те опазят.

Шаш и паника в редиците на БСП, заради COVID 19, може да загубят 90% от електората си.

някоя тиква и се е досвидяло да поръчат тестове, и сега видите ли излишно било да се тествате. Да излишно е, щото сте поръчали от най евтините. Защо не кажете че има по чувствителни и по скъпи тестове, които улавят и хора без симптоми? Друга тиква не съобразила да поръчат маски и сега видите ли маските

не предпазвали, а защо не кажете че има маски които спират 99 процента от вирусни частици в въздуха?

Опасност няма, ама Лойко гони кашлящите около него, защо ли ?

е тук, но ще научим, когато първете се влошат и са пред умирачка.

Госпожата, която внесе смут чрез поста си във Фейсбук, че не била проверявана на летището и й е отказано изследване още тогава разбрах, че въобще не е права. Правилното е да бъде издирена и подведена под отговорност, защото това, което тя искаше беше наистина безсмислено и не е по силите на която и да е държава. Затвор за 5 години ще я накара да се запознае по-добре с правилата и законите!

А защо ако е искала не и дадоха тест който да си плати? Нека да има 2 вида-за тези които прекалено се безпокоят и то когато няма смисъл да се тества но държат и за тези за които мед леца са преценили. Малко повече никога не е излишно....Но пък недостига може да е фатален. Сега кво....б ой за тестове ли предстои?

В Западна Европа правят тестове на всеки, който е пътувал в рискова зона и има желание (не симптоми). В другия пост се набляга на това, че се влиза директно при другите пътници. Дори дистанционно да видят, че си повишена темп., докато дойдат и те изолират, ще си заразил поне 10 човека (освен тези от самолета)

Е, правили са тестове, пък в Италия и Испания има случаи на коронавируса. Аман от дезинформация

Това, което пишете не е вярно. Току що слушах по немската телевизия, че тест се прави само на хора със симптоми. Не може всеки да си прави по желание, защото така се изчерпва ресурса за хора, които действително ще имат нужда. Така че преди да пишете и всявате паника се информирайте.

Милиарди долари за бомби имате а за хората нямате. Време е човека - най долното и алчно живо същество на тази прекрасна платета да изчезне до крак. Лъвовете хващат ЕДНА газела,хапват,след тях хапват чакалите, после лешоядите и накрая мравките. И всички са доволни, обаче човека като има една газела после иска още 10 после още 100 после още 1000.. И не тича да ги хване ами ги гърми с пушки с картечници с танкове...

една от малкото полезни статии в dir.bg!

Абсолютно нищо смислено няма в нея, освен празни уверения, че в територията всичко е под контрол.

Вече има регистриран случай и в Солун

жена на 38 г, която се е върнала от северна Италия...

Да допълня- отговорът на контактният център на общината е "ще го заведем в деловодството.- ама няма време, дърветата изчезват в този момент!- ето ви номера на еколога...екологът не си вдига телефона!..ами, извикайте полиция.... А, добре, пак прокурорът да търчи. А министъра да викаме ли? А президента? А Брюксел? А общината де е? ДремемЕ. В рамките на час-два дърветата вече ги НЯМА. Пак на Господа ще опрем да ни оправя. И от вируси, и от безхаберие. Живи и здрави.

Той каза, че разпространението на епидемията Коронавирус , ще спре в средата на АПРИЛ ,....и след това ЗАПОЧВА,....Вируса...."ЛУДА КРАВА" !!;))

Ердоган не се е сетил, че има "заразени" от Коронавирус при имигрантите които са 3.5 милиона при него и да ги НАТИРИ през границите !!;)) Големи ПАРИ ще СМЪКНЕ пак от ЕВРОПА!!!;))

Борисов води куп министри за съвместно заседание на българското и гръцкото правителство. В България корона вирус няма. Фейсбукарите създавали паника. Ами сигурно има защо - вземат пример от премиера си и охранителите му: "Обезпокоена за здравето на премиера и министрите, охраната им свали кашляща журналистка от правителствения самолет днес, преди той да излети за Александруполис за съвместното заседание на българското и гръцкото правителство. За случилото се съобщи Нова тв, но от информацията не става ясно дали премиерът Борисов и министрите му са се уплашили, заради новия коронавирус и затова на репортерката е попречено да отрази на място събитието. Съобщава се, че тя е била прегледана от лекарски екип и било преценено, че "за сигурността е по-добре да бъде свалена от самолета". Един от симптомите на коронавируса наистина е кашлица, но също висока температура и затруднено дишане. А иначе кашлицата е характерна и за страстните пушачи, каквато всъщност е въпросната журналистка." Бих добавил, че кашлицата и високата теммпература са симптоми и за "букета" от грипове, които върлуват из страната - покрай корона вируса забравиха за тях, а само допреди 2-3 седмици си беше обявена редовната зимна епидемия, спираха ученици от училище и т.н. Никой не е "отменил" тези грипове заради корона вируса нали?! Свалянето на журналистката от самолета е показателно - или нещо крият и лъжат на високо ниво, или самите те са паникьори и тотални страхливци, или има комбинация от двете.

Борисов е отвратителен страхливец. МОжеше да даде личен пример, иначе от правителството разпространяват информации, че няма нищшо страшно и опасно.... Ми тогава защо само за един дребен симптом я свалиха? Нали не е опасно, а?

Няма страшно за Боко, той е... "имунизиран"... като малък, е изял много филии със свинска маз!!!!;))

"няма място за паника. По-смъртоносен от него е сезонният грип!" тогава защо построиха 3 болници за няма месец в китай! крие се колко е опасен всъщност а най-лошото е, че се заразяваш супер лесно

По-смъртоносен е, но в абсолютно изражение, а не в относително. Играят си с думите. Иначе от сезонният грип си заминават много повече хора годишно, защото заразенита са много повече и дори при значително по-ниската относителна смъртност си заминават стотици хиляди хора годишно от усложнения.

че те нашите стадиони са си под карантина от 20 години поне

по-страшен вирус няма

По-страшен вирус от "тикволандният" нЕма!

А НАЙ-СМЪРТОНОСЕН е червения соцвирус!!! Заразява БСП - Бесни Страшни Пенсии!!!