Спасяват емблематичния пазар на РУМ "Черни връх" в София

Дават му статут на временно тържище под шапката на общинското предприятие

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

този пазар е абсплютна клоака,лалто и мястото около него.Трябва да бъде разчистен час по скоро. Господин Кмета на Лозенец е абсолютен срам за тази институция,както и неговия екип.Вмест за пазара ,да насочи услията си към решеване на пробленмите с тротоарите и дупките в кварталните улици на,въпреки,че за неги явно това не е интерсно!!!! За мен този кмет е най-слабия кмет о много години насам.

Беше пазар преди 15 г. Сега е останала само VIP сергията / цени х 2/ за баровците в посока Драгалевци. От местните надали някой купува. Още 2 сергии работят епизодично -скъпа стока от борсата. Таксите са мн. високи. Производител там категорично не се допуска и се изгонва незабавно. Стигало се е до бой. Павилионите откъм булеварда служат за параван, да скрият кочината.

Какъв емблематичния пазар, бе? Турски сокак! Явно авторката на тази глупост е напълно Чалната!

Този кмет на Лозенец, откакто спечели изборите, нищо не е направил. Типичен соросоиден кмент на ДБ. Предния кмет, но не защото е от ГЕРБ, беше много по-добър. Нека сега сините софианци да си сърбат попарата с един левичарски кмет. Ама пък се пишел десен.

tonk11

Абсолютно е прав тоя. Това е емблемата на "елитния квартал". Мизерни улици, презастрояване, "луксозни сгради" редом с коптори на 100 години. Какъвто квартала, такъв и пазара. Всъщност тия 4 бутки едва ли са пазар.

Просто кмета си прави реклама и отчита дейност.Тоьи не трябва да го търсим защото 3 г отидоха на вятъра

Този един метър улица не е направил в кв.Витоша , но иначе много го бива само да плямпа.Явно иска да закопае Демократична България .

Живея откакто съм роден в района около РУМа. За първи път разбирам че този малък ориенталски пазар с няколко сергии бил “емблематичен”. Ако това е ембкемата на Черни Връх, аз съм трамвай. Там е пълна кочина. Ако не може да се оправи, по-добре да се разкара и се построи пак пободен пазар на открито (не мол), но много по-добър.

10 години живях в блока до пазара. Цените на първата сергия са убийствени. За една диня ми взимаха по 20 лв. Обаче пък сладка, като мед всеки път и огромна.

Цени до небесата и липса на място за паркиране. Някой батю ги държи тия 2-3 сергии и сега ще му спрат притока на пари.

По стъпките на този пазар върви и пазара в кв. Иван Вазов - останали са работещи няколко малки сергии и 5-6 магазина, а останалата материална база пустее. Защо ли?

tonk11

Защото на " работливия" българин не му се работи. Защото това е гадна, тежка и неприятна работа а българина иска 5 бона заплата, кола и секретарка въпреки, че нищо не умее. Защото там е студено зимата и горещо през лятото а българина иска да му е удобничко. Затова.

В Лозенец може, а в другите квартали не може. Нищо не се променя. Пак ще си духаме студената супа.

Домати 8 - 10 лева на две сергии, това е този "пазар"

много претенциозно заглавие ! Две безбожно съпи сергии и три смрадлливи контейнера....... ембематичния

да бъде премехнат задено с павилионите - от тях няма достъп до входа на магазин СБА, няма паркинг.

Принадлежат на един и същи човек. Цените са малко височки, но там спират да пазаруват на път към вкъщи / Драгалевци и Симоново/ разни паралии със скъпи коли. Другите сергии стоят празни, или от време на време продават стари книги на тях. Извън двете сергии всичко е кочина. Не си представям работещ пазар с реална конкуренция там. Като знам по другите пазари как всички продавачи са си плюли в устите и продават на едни и същи цени - защо там да е различно?

Няма такава лъжа. Цените там са безбожни. Плодовете и зеленчуците нямат нищо общо с българското. Работят две три сергии. Пародия на пазар.Кой точно идва от други квартали ?Да го махат .....Да се организират събота и неделя фермерски пазар примерно или нещо друго.

Това не е пазар. Има 1 работеща сергия и много пустеещи, разхвърляни кашони и мизерия. Най-добре да бъде премахнат.

...емлематичния...???? Що е това?