Световни агенции и експерти коментират резултатите от вота

Световните агенции, социолози и политолози съобщават и коментират прогнозните резултати от парламентарните избори в България.

Обратно в новината

Коментари - Световни агенции и експерти коментират резултатите от вота | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Честито, пак БСП Ви е виновна. Смях е Бойко, ще Ви "оправи"! Честити нови цени на тока, шистовия газ, калинките, данък за пенсиите. И да платите на Веждито милионите! Няма да имате АЕЦ и др. потоци. Ще живеете на ръба на оцеляването, защото сте "много умни"!

БРЦК

Всички които не са гласували всъщност не разбират какво са направили - така гласуват за най- голямото зло - ДПС. Ако всички бяха гласували с празни бюлетини ДПС нямаше да влезе в парламента и наистина нямаше да са гласували , за ' по - малкото зло'. Всички негласували без да го осъзнават са подкрепили с действията си ДПС. Честито на всички гяури!

Мафията си има държава. Оказва се, че си има и електорат гласуващ за осъдени лица, като Цветанов "на първа инстанция" .

БРЦК

Делата срещу Цветанов са аблолютна смешка: Обвинение 1 - създал предпоставки за много подслушвания. Обвинение 2 - не разрешил да се подслушва. Така като гледам - взаимно изключващи се глупости и политически натиск. Хонорара на хидроинжинера обаче никой е пипа. обръчите от фирми , агитирането на турски. Т тн и тн ...

ГЕРБ+ДПС+АБВ неочаквана комбинация

Решението е просто и вече се налага от самосебе си! А то е -премахване на двойното гражданство и закриване на ДПС като противо конституционна партия на етническа основа (това е ясно на всички, само Конституционните съдии са си "заровили главите в пясъка, но задниците им стърчат"!

Хора, стига с глупостите. Истината е една, че тези 70% от българите, който не отидоха до урните решиха всичко. Искаме промяна, има коментари, че народа не иска никоя от тези партии, които сега ще влезнат. Добре, тогава защо не отидохте да го промените. Докато сме овце, те ще си купуват изборите, ще са си едни и същи в парламента. То само с мрънкане, ако ставаше............ Вината си е само наша.

Ако изборите бяха задължителни, БСП и ДПС отдавна да са минало. Герб щеше да е с 14-15%, а така наречените малки партии щяха да са големи. Но как някой дори ще си помисли,че тези ....... /не намирам достатъчно мръсна дума да ги опиша/ ще изтърват кокала!

Истинско щастие е да НЕ виждаш физиономията на Станишев на телевизионния екран!

най-много се кефя, че нагляра от Банкя няма да управлява! Долу, мутроооо!;)

Така е, да живеят циганската БСП и турската ДПС! Тъпите българи нямат право да управляват България!

аъде Çестİто дпс İ боъко Şте управляват заедно *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Едно стана ясно (за голямо съжаление) - че доста повече от половината избиратели са тотално изкукали, тотално промити и тотално неразбиращи какво става.

стана ясно че българина отказва да гласува за "по-малкото зло"-това е,друго няма.

БРЦК

Не е верно , така гласуват за най- голямото зло - ДПС. Ако всички бяха гласували с празни бюлетини ДПС нямаше да влезе в парламента и наистина нямаше да са гласували , за ' по - малкото зло'. Всички негласували без да го осъзнават са подкрепили с действията си ДПС. Честито на всички гяури!

Социологът Кънчо, да си изяде дипломата, моля.

Ако бяха излезнали да гласуват хората, в 43 НС щяха да влезнат две партии. Изводите си правете сами. В дългите студени зимни нощи.

не виждаш ли че народът не иска нито една от тези партии.

хаоса. кой има сметка от това?

резултатът от изборите показва че следващите избори ще се проведат по-скоро а не на четвъртата година от тези. Системата върви към разпад......управляващите я позакръпват с твърдия електорат и платените гласове но кораба потъва защото народа не гласува,а тези които гласуват са максимално разпиляни по партиите........ резултатът от отрицателния вот на българския народ е че принуждава политиците да си делят "кокала",а между орел,рак и щука това е невъзможно и води до блокаж на държавата.Обикновения българин обаче не се притеснява защото той е на дъното и все "стяга колана"през целия така наречен "преход" продължаващ четвърт век. Държавата ни би могла да потръгне едва след събития погребващи досегашното статукво без каквато и да е възможност за възкръсването му....нужен е нов повратен момент който да остане в историята на страната ни и датата на провеждането му да е един от националните ни празници.

Разпускане на НС и избори за ВНС, което да гласува нова Конституция и Президентска Република със съоветните преки избори за президент.

То това е целта на г-н Прокопиев

Като не искате Тошо и съм пълен идиот гласувайте вашите тикви не се различават от тия на пазара.100 г. да ни е президент.......... НАТО НАРЕДИ НА ПЛЕВНЕЛИЕВ: БЪЛГАРИЯ ПРАЩА СУХОПЪТНА БРИГАДА СРЕЩУ ИДИЛ! ...Плевнелиев и Шаламанов обещали сухопътна бригада срещу "Ислямска държава" Държавният глава и служебният военен министър дали принципно съгласие, нужно е одобрението на следващия парламент

Свинете ми пак ще влязат в кочината - че къде другаде с тези зурли, грухтене и къде ще им дават толкова сладка помия?! Милите ми те животинки, жалко, че от време на време по празниците се разделям с по някоя...Но пък ми носят друга, нова свиня и трябва да заделям помия от моя джоб и нея да угоя, и така я карам. В отглеждането им кажи-речи мина зцялата ми първа младост, сега чакам втората и принца, яхнал бяла свиня, да ме отведе в неговата кочина - дано поне е механизирана и с вентилатори, че тази-и....

...ПО ПРИНЦИП ИЗБОРИ НЯМА НИКЪДЕ, А НАЙ-МАЛКО В БГ. ЗА СПРАВКА: NICHOLAS HAGGER, "THE INFLUENCE OF SECRET ORGANIZATIONS IN WESTERN HISTORY FROM THE RENAISSANCE TO THE XX CENTURY"

Най-после целият български народ трябва да е доволен защото опонента му няма мнозинство в парламента и дори не може да състави коалиционно правителство. Но не ни чака нищо добро, имайки в предвид продажните ни политици, събитията около България и силната дефрагментация на обществото.

Какъв "елит" е това бе, овцо тъпа?! И що за "народ" е това?!

Pеволюция му е маиката не избори.с избори и 100 години няма да се оправим.

Ами хващай пушката де! Ама май зад компа си много смел, пък иначе...

аз знам от коя страна се държи.ама маи ти не знаеш.от страхливци като вас българия е на това деридже.

капутняк ще я хвана пъшката без да ми пука.моят живот е минал.ама за бъдещето на моите деца съм готов на всичко.

супер в северозападна българия гласували по телефона.казах ли ви че тези избори са порнографски.

...Е ЩОМ КУПУВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ СЕ ПРЕВЪРНА ВЪВ "ФИНАНСОВО МОТИВИРАНЕ", ЗНАЧИ НАПРЕДВАМЕ В УСВОЯВАНЕТО НА НОВА ПОЛЕЗНА ЕС ЛЕКСИКА, НО ТЯ НЯМА ДА НАПЪЛНИ ПРАЗНИТЕ ВИ СТОМАСИ. ВДИГНЕТЕ СЕ НА РЕВОЛЮЦИЯ И ГИ ИЗМЕТЕТЕ, ИНАЧЕ ЩЕ ВИ ЧУКАТ ДОКАТО СТЕ ЖИВИ.

честито,нови избори след два месеца.

Коя ли банка ще гръмне междувременно, за подпомагане "финансовото мотивиране" на електората?

На бял кон ,на бял кон!

"ФИНАНСОВОТО МОТИВИРАНЕ" НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ, СПОМЕНАТО В СТАТИЯТА, СЕ НАРИЧА ОЩЕ КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ, КОЕТО СИ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.....ЩО ЗА СТАТИЯ И ЩО ЗА ГЛЕДНА ТОЧКА ОТ СТРАНА НА СПЕЦИАЛИСТ СЕ ЦИТИРА ТУК?!

ШАПКИ ДОЛУ ПРЕД ТОДОР ЖИВКОВ!!! СЛЕД КАТО ВЕЧЕ 25 ГОДИНИ СЕ НАСЛАЖДАВАТЕ НА МАЛОУМИЯТА НА РАЗНИ КРЕТЕНИ ДАВАТЕ ЛИ СИ ВЕЧЕ СМЕТКА КАКЪВ ВЕЛИК ДЪРЖАВНИК Е БИЛ ЧОВЕКА. ПРЕВЕДЕ БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ МНОГО ПО-СЛОЖНИ ВРЕМЕНА. И НЕ ДОПУСНА УНИЖЕНИЕ И БЕДНОСТ КАТО ДНЕШНАТА. ШАПКИ ДОЛУ! КАЗАХ !!!

на жена си,ако имаш такава

нали твоите началници от бкп вече 25 + 45 години са си все на власт ..и сме им все в коленичила стойка в краката им .. дори и с шапка и без- знаем ви ..кои сте ....

Ти си пълен идиот!

Честито, идиоти! Печелившите са всички политически проститутки и техните кръгчета и обръчета, а вие отново ще мрънкате под мустак за цените на ток и парно, за осигуровки и за какво ли не, но сетете се кой е виновният!

Честито на Борисов ! Честито но ГЕРБ за значителната победа ! Вече 9 10 пъти БИЯТ всички за това милата ни родина е на този хал. За това никой не иска да управлява с тях защото са ВЕЛИКИ. Истината за този резултат е половината от ГЕРБ са заинтересовани финансово а другата половина са УМНИТИ българи. Крайно време е Борисов да си понесе заслуженото. Бойко е на ход.

Няма какво да се коментира и анализира... !!!! Пред фактите- и боговете - мълчат !!! А те са такива : -лека полека народа започна да се "усеща" - че го работят все едни и същи лица , партии и групировки... И ТО НЕЧЕ НЕПРЕКЪСНАТО 25 ГОДИНИ................................ -лека полека- баламите намаляват ..баламите които се надяват , че с гласа си - ще променят нещо.. НЕ НЯМА - ПРОМЕНИТЕ ГИ ПРАВЯТ -ОНИЯ ОТ ЦИК .. ПЛЮС "ОРТАЦИТЕ ИМ" ОТ СЕКЦИОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И ОХРАНАТА- ТА ДО МЕТАЧКАТА .. НА ЦИК.. ДА НЕ ИЗКЛЮЧВАМЕ ОХРАНАТА НА "ПРОТОКОЛИТЕ"... ТАМ Е РАЗКОВНИЧЕТО... ТАМ СЕ РЕДЯТ "КАРТИТЕ"... - интресен е и феномена на "негласуване" в един от най-про-турските райони - Кърджалийския ... явно и самите българи с турско самосъзнание усещат , че и ДПС ги клати здраво ../както българите- ГЕРБ БСП...АТАКА.. РБ... ББЦ.... / -фактите са си факти ... Но единствено обезпокоителен е низкия темп на осъзнаване и усещане у българина къде му е "проблема" ... Къде е спасението ли ????? Ами-според моите скромни прогнози-когато избирателната активност спадне под критичните 25-26 процента - може да се каже , че иде СПАСЕНИЕТО... А КОГАТО ПЪК БАЛАМИТЕ ВЯРВАЩИ НА ТАЗИ СИСТЕМА И НА ТЕЗИ ЛИЧНОСТИ- СТАНАТ НЕ ПОД 45 А ПОД 4.5 ПРОЦЕНТА- ЩЕ ТРЪГНЕМ НАГОРЕ И НАПРЕД..А ДОТОГАВА- ДА СЕ СПАСЯВА -КОЙ КАКТО МОЖЕ :..ПОЛИТИЦТЕ СИ ГО ПРАВЯТ - А ВИЕ ????????????????????????????????????? p.s. На наивниците и дребните полит-терикати -които щеме оборват с доводи , че ако не се гласува ще са само "турци на власт ДПС , или че това е наще право и ако не гласуваме ... сме тъпи и неотговорни бих казал само едно: - а нима за да идеш на избори без да имаш "ИЗБОР"- Е ВСЪЩНОСТ НЯКАКВО ИЗБИРАНЕ ..??????? НЕ !!!

Хубаво го каза.

благодаря !

Ако беше анализатор, щеше да знаеш, че дефакто управляващите излъгаха отново народа и го приспаха да гласува за обикновено НС вместо за ВНС, което да промени в Конституцията начина на гласуване. До това ни доведе кьорфишека КТБ, защото "клиентите са ни скъпи". Народа изобщо не реагира, когато в предизборните листи се подредиха отново същите муцуни. Тази зима сълзите са бонус.

мадааа , съгласен съм и го знам ... нещата са не такива каквито ги виждаме на повърхността... играят други играчи ..и картите са и други хора.... но ако не друго-поне нашето спасение минава през пълния бопйкот на съществуващата система ... а спсението ни е - не в други личности -а най-вече в друга система на управление ... друга изборна система ...махане на депутатски имунитети .... и още куп неща...но те минават през пълен и краен бойкот от наща страна . защото и аз се имам за един от всички нас...

Много писане много нещо.... и накрая нищо. Едно голямо НИЩО си написал. Как реши, че като падне избирателната активност под 25-26%, всичко ще се нагласи?!? Избор винаги има! Всяка крачка от живота ти е избор. След голямото ти писане не се видя някакво решение да предлагаш(то в Бг да критикува всеки може). А според мен решението е не негласуване, а напротив - масово гласуване, за да останат незначителен процент далаверите с гласуването. Все пак тези дето купуват гласове им е по-лесно да купят 100 вместо 1000 гласа, нали?

Прав си, всяка крачка ти предлага право на избор, само че нашите политици не ни го предлагат. Май е време ние да избираме ....Иначе България ще изчезне лека полека... ГЛАСУВАНЕТО ЗА ПРЕСТЪПНИЦИ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.

и за кого ще гласуваш...при сегашната ситуация... е тъпо безсмислено и най-вече КРАЙНО ГЛУПАВО... ДАЛИ ЩЕ ГЛАСУВАШ ИЛИ НЕ ... НИЩО НЕ ЗАВИСИ ОТ ТЕБЕ .... ВЛАСТТА СЕ РАЗПРЕДЕЛЯ НА СЪВСЕМ ДРУГИ МЕСТА А НЕ ПРЕД "УРНИТЕ" ..АМА КАК ДА ТИ ГО ОБЯСНЯ ..ТА ДА ГО РАЗБЕРЕШП НЯКАК СИ .... КАТО ГЛАСУВАШ ЗА ТИЯ ИЛИ ОНИЯ- ВСЕ ЕДНО Е .. ВСЕ ЩЕ СА СИ ТИЯ ..ТРЯБВА НИ НОВА СИСТЕМА ..НА УПРАВЛЕНИЕ .. ДАЛИ ЩШЕ Е ПРЕЗИДЕНСТКА РЕПУБЛИКА МОНАРХИЯ ..ИЛИ ИМПЕРИЯ..СЕ ТАЯ ... ТРЯБВА ДА НЯМА ТАКИВА ЛУКСОВЕ КАТО "ДЕПУТАТСКИ ИМУНИСТЕТИ..ТРЯБВА НЕЗАВСИМОСТ НА СУДЕБНАТА СИСТЕМА ОТ ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ ... А ТОВА - С ТИЯ ПОЛИТИЦИ ЗА КОИТО МЕ ПРИЗОВАВАШ ДА ГЛАСУВАМ- НИКОГА НЯМА ДА СТАНЕ ... РАЗБЕРИ ГО НАЙ-НАКРАЯ.... ИЛИ- ЩЕ СТАНЕ -АКО НАРОДА НАРАМИ СОПИТЕ И ОКУПИРА "СЪБРАНИЕТО"... ВДЯНА ЛИ....

Два пъти се опитвам да пусна част от предсмъртното писмо на Левски, два пъти го трият, защо ли?

Щото в него се говори против Русия. Чудно що ли ;)

наистина е така ... това си е проруски сайт...

На Майчето, й се eбa мaмaтa :)))))))))

До всички плювачи. Замисляте ли се, ако го нямаше Бойко, кой щеше да управлява страната от утре? До това води гъбарството по време на избори.

НИКОГА СЪЮЗ С ГЕРБ! ТЕ ПРОВАЛИХА БЪЛГАРИЯ, СПРЯХА РАСТЕЖА Й, ОТРОВИХА ПОЛИТИКАТА И ОКРАДОХА ФОНДОВЕТЕ чрез фиктивни строежи на пътища. Спряха корекцията на пенсиите, компенсациите от инфлцията, бяха груби, алчни и прости - забравихте ли?! Този народ или и изпрострял, или и мазохист или не е с всичкия си. Никога няма да приемем управление на мутрите за нови 4 тгодини! А милиционерите на Боко - в РПУ, Цоко - в пандиза, а останалите - на майната си!

Който не е гласувал, не трябва да има мнение относно изборните резултати и положението в бъдеще в страната. Кой им дава на такива, като ,,бракма"-та да си дава мнението? Гласувай и тогава спори и давай съвети. Щом не си гласувал-ЗАМЪЛЧИ ЧУЖДЕНЕЦО АНТИБЪЛГАРИН! Такива, като тебе дадоха толкова проценти на турската партия а сега ми давате акъл. Нямате мнение и доблест да си дадете гласа, а сега ми пишете тук глупости, че и се сърдите, когато не ви утърва мнението на другите, които са грласували. Без значение за кой си гласувал за ДПС,БСП, Герб или някои други всеки гласувал има право на мнение и да си ко изкаже по форумите. Другите просто: ЗАМЪЛЧЕТЕ и гледайте турските сериали!

Ти ли ще казваш кой има право да си каже мнението бре, подлого болшевишка? Аз за антибългарски политици не гласувам , а ти?

Дира защо го изтрихте тоша е казла жената избори през януари,хаус ,режим на тока путин ще врътне крана.Какво е извън темата че няма да има правителство

"Не можем да си позволим нови избори - такива са настроенията на хората, коментира Райчев по bTV." На кои хора?!! На тези които дават пари за да се купуват гласове ли!? Не им се иска да се бъркат отново, нали? За това е целият вой! Ама добре е да има нови и нови и още поне пет пъти нови избори! Така цената на един глас става 5 пъти по-скъп и почти обезмисля този вид търговия!

обясни го на дира.........

БЪЛГАРИ, ТУРЦИЯ ВИ БЛАГОДАРИ, ЧЕ С ВАШЕТО НЕГЛАСУВАНЕ ПОКРЕПИХТЕ НАШАТА ПАРТИЯ ДПС И ВЕЧЕ СМЕ ВТОРИ В ПАРЛАМЕНТА!!!

Бъдещето на България е в широка коалиция, когато всички работят заедно за бъдещето на страната. Един народ- една идея! Отново народът наказва политиците с подобен вот, защото те гледат само себе си, но не и благото на народа. Всички те са нужни, и гербаджиите и левите и десните, пък даже и ДСП и Атака. Този народ не може да се самоиздърпа сам от дупката, има нужда от отговорен политически елит с визия и борбеност за едно по-българско бъдеще. Такива, уви няма, затова нека се пекат сега на бавен огън, ние както винаги ще оцелеем и това!

БАСНЯ Орел и рак и щука, не зная по каква сполука, такваз им работа дошла да теглят наедно кола. И ето те са впрягат, напъват са, напрягат, ей тъй, че ще са пукнат чак, а пустите кола не мръдват пак. Те можаха покара най-лесничко товара, но на, орелът кат крилат все теглял нависоко, кир Рачо - теглял наназад, а щуката - в дълбоко. Кой крив, кой прав - не знам, Товарът и до нине там. Несговорна дружина - не могат си почина. превод по напечатана във вестник "Гайда" 1866 г.

ГО НАЧУКАМ... ...ОЧАКВАМЕ ГОРЕЩА ЗИМА НА ...НЕДОВОЛСТВОТО...

Избори доволно често има а резултата постъпателна разруха. Дали пък системата не е сбъркана. Вие какво мислите?

Въвеждане на ЗАДЪЛЖИТЕЛНО гласужане. Друго жъвежданре на електронно гласуване / вижте в бразилия /и тогава ще има съвсем други резултати / дпс няма да е трета или втора/. Ще може да се състави дясно -правителство и то с голямо нозинство . И разбира се 50% ОТ НП ДА СА МАЖОРИТАРНО ИЗБРАНИ.

ТОГАВА ДА СИ ВЪРНЕМ И ЧЛЕН ПЪРВИ НА ВАШАТА СИ КОНСТИТУЦИЯ БЕ ИДИОТ !!!!!!!! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЛИ... А БЕ СМОТАН ЗНАЕШ ЛИ КАКВО ВСЪЩНОСТ Е ДА ИДЕШ НА ИЗБОРИ.. ТОВА Е ДА ИДЕШ -И ДА ИЗБИРАПШ... А НИЕ ПРОСТИЧКИТЕ-ВЕЧЕ НЯМА КАКВО ДА ИЗБИРАМЕ.. ВСЕ СТЕ СИ ЕДНИ И СЪЩИ... 25 ГОДИНИ... АЙДЕ И ЛЕВО И ТИХО...

По-неграмотно можеш ли? Лично аз като прекаля с алкохола много внимавам когато пиша.

Докато РБ са в коалиция с Пръмова много хора ще се отказват от тях.

СЪВСЕМ СЕ СБРЪЧКАХА КОМУНЯГИТЕ.

В университета едно време имахме предмет "Математическа статистика". В нейната основа стоят комбинации,вариации и пермутации.Мечтаех тези действия в българската политика народът при изборите да замини с "кастрации".Уви,не стана! НАРОДЕЕЕЕ...???/Васил Левски/

Чрез негласуването си днес, българина избра хаоса. Не бива да се сърди на никого.

Парламентарните избори в България не успяха да дадат ясен резултат, съобщава агенция "Франс прес". Напротив, резултатът беше съвсем ясен - българските избиратели забиха звучен шамар на политическата каста. Със стари к*рви нов бардак няма как да стане. Лично аз гласувах, макар и с отвращение (както се казва в онзи стар виц). Гласувах, за да намаля по някакъв начин резултата на тройната клика от предния парламент - БСП+ГЕРБ+ДПС, най-вече на ДПС. Атака няма какво да си споменава човек, те сами пропаднаха.