Земетресение разклати високите етажи в София и Благоевград

Земетресение бе усетено на територията на София и Благоевград. Няма данни за разрушения и пострадали у нас.

Обратно в новината

Коментари - Земетресение разклати високите етажи в София и Благоевград | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Земетресенията се дължат на атомния взрив с северна корея въпрос на време ударната вълна да прекоси планетата

Кога?

На сайта на EMSC не е отразено?! Последно за региона е това: Magnitude mb 5.2 Region FYR OF MACEDONIA Date time 2016-09-11 13:10:07.2 UTC Location 41.98 N ; 21.50 E Depth 4 km Distances 6 km E of Skopje, Macedonia, The Former Yugoslav Republic of / pop: 475,000 / local time: 15:10:07.2 2016-09-11 7 km NE of Сопиште, Macedonia, The Former Yugoslav Republic of / pop: 9,500 / local time: 15:10:07.2 2016-09-11 4 km NE of Usje, Macedonia, The Former Yugoslav Republic of / pop: 1,100 / local time: 15:10:07.2 2016-09-11

Е точно това е де, какво друго искаш да е отразено. Виж часа, обърни го и ще се получи точно 16,10 наше време. Усети се бая яко на 8-мия етаж в Младост

явна земетръса се движи на изток,Италия, Гърция ,Македония,да очакваме до няколко седмици или в България или Турция

Това да не ти е Голф дето се движи към Слънчака. То така, ако можеше да се определя:)

трус в Румъния и Турция да се готви България

Не мога да разбера нещо....станало е умерено земетресение в Скопие, и никъде в статията не пише, какво е положението там. Някои от коментиращите го изкарват, че в София е усетено около 6та степен. А наистина беше много, ама много слабо. И закъснението на новината в дир бг беше наистина огромно. Първо тук влязох да проверя и нямаше нищо. Не можеш да имаш претенции за водещ новинарски сайт, а да качваш информация последен!

В Овча купел яко се усети на петия етаж, дори не се усъмних, че е земетресение, макар и далеч от нас, и продължи доста - към три минути, хоризонтално - разлюля ме, нищо, че си седях на стола пред компютъра ... Две врати се отвориха, някакви чаши се раздвижиха, но докато стана и стигна до тях - вече приключи, няма счупено, слава Богу! Все пак сме в западната част на града, не знам дали навсякъде е било толкова осезаемо. Но от три дни си мисля за земетресения, сънувах два пъти, че става, изобщо - някак си го очаквах. Много неприятно. Дано да са свършили вече тия трусове - в Македония яко ги разтресе, доколкото разбирам. След италианското казаха, че при нас не се очаква, но веднага след него стана в Гърция, после в Турция, а днес сутринта и след обяд - в Македония, като се е усетило в Косово, Сърбия, у нас - сериозна работа. Дано да няма повече!

да информира веднага за такова събитие, независимо кой как го е усетил.ЕДИН ЧАС!!!Един час им трябваше да вденат.

Ми на 10 -ти етаж в София,нищо не усетих!Ни съм спал,ни съм дрямал.

и при мен не се осети, само че това отговаря, защо папагала полудя точно по това време, докато спяхме следобедния сън.

до абв - заради следобедната дрямка вероятно е станала грешка - пише се Усети (усещам)

Къв десети етаж бре? Македония си е у Македония, не чакай, нещо, коео йм се случва на тех, да ти се случи на теб.

На 10 в Младост доста добре си го усетих, останалите вкъщи не, до човек си е.

закъсня с новината с един час!!! Добре, че има други медии на минутата!!! СРАМОТА.

в 16.16 часа, за да ви подсетя, а другите медии веднага го съобщиха!!! Какъв минус??? Ало спящите???

дира не закъснява само с цензурата, а са закъсняли с новината, понеже тях през цялото време ги клати и не са усетили разликата, докато не са получили правилните инструкции как да поднесат новината така, че да е политически коректна и да не дразни спонсора на бхк и отворено общество. :-)))

В събота и неделя-новини няма по ДИРа.Има дежурни,които не знам какво правят.

Раздвижват страниците си със собствено тролене. :-)

Хайде, хайде... Под Касата на Вратата ... и ако ти се Размине - Значе, че Добре се е разминало. И да не се скача от Балконите - да вземем да приличаме на "англичани в България".

и какво сега селяните софиянци се наакаха ...... кой ли сега ще обвиняват,коя ли партия??? хахахахахахаха

Ще ти подаря едно жълто паве, за да не страдаш, гражданино от село, партиите не ни интересуват, освен ако не върнат софийското жителство, тогава ще е добре!!!!

Както и предвидих след Италия удря в В Югозападна България , Просто се повтаря вече - 4-5 пъти !

Шеф! Аре стига лоши поличби! Стегни се малко:)

Изрод

Не е поличба , а е влиянието от луната ! Върни новините назад и ще се убедиш !

Моля ти се бе. Земетресенията не ме интересуват. Кажи числата от тотото. Ще почерпя.

Изрод

от кое тото че са много тота ?

Македонеца е така здраво стъпил на земята,че чак и земетръс не го сваля!

На 12-ия етаж в кв. Младост не усетих нищо, ама по това време спах като мъртъв :))

То тва е номерът- да спи човек, когато стават гадни работи:(

това е проблемът - сън, дълбок сън. Не будете българина...Оставете го да се наспи, каквото и да става

Имаше трусче! За силата в София да се разберат Рихтер и Медведев:)

5.3!

ЪЪ:)

Няма Медведев, няма Путин, 5.3 по Рихтер, това е положението.

Айде ве маймуни, пак намерихте с какво да ни занимавате, че да не се вглеждаме и замисляме в далаверите дет' въртите ден и нощ. Включетет се в предаването "ден и нощ в софия-НС", че да има барем нещо истинско.

не може да бъде

Стига простотии в коментарите. Голяма работа, както казваше баба ми.. Да ни полюля, да се стреснеме и коквото Бог определи.....

Много тъпи коментари!

4-ти етаж, София. Подремвах пред телевизора и изведнъж внезапно се събудих от някакво поклащане. Реших, че котаракът скача върху дивана. Животното обаче си спеше спокойно. Усещали били... Странното обаче е, че сутринта в 8 ч. също се събудих внезапно и с някакво неприятно чувство, макар че бях решил да спя до късно.

"..вероятно Македония и Сърбия" Ах тези журналя! Пускаш в гуглето да търси: earthquake online и на първия сайт дето излезне показва ТОЧНО къде е епицентъра... Ама за това се иска малко акъл....А не само copy/paste...

Всичко е до начина на мислене и възприемането на средата. Аресибо доскоро беше най -големия радиотелескоп в света, докато китайците не направиха по голям. Представете си , че има 1 000 000 по голям от китайския ... и всичко става по лесно ...

Гражданино, пихте ли си хапчетата?

Илиана Йотова е паднала на гъза си и се е разстресло чак до Скопие.

В Лозенец нищо не усетих.

И на Китен нищо

Бех на х.Алеко на Витоша и започна да ми се вие свят. Викам си - така ли го е усетил и Митко Цонев ама ми мина бързо. Погледнах колко е часа -16.11ч И други хора наоколо го усетиха.

Леле ако удари 9 по скалата на Рихтер... ще ви се привидят и ангели!

Едно земетресение в Банкя и цяла България ще усети положителния ефект

на съответната улица и номер - нали .

Дай боже!

Земертресението е в Скопие - епицентърът е между булевардите Ал. Македонски и Интернационални бригади.

Те т'ва е защото някоя от новите магистрали на Тиквун Банкялията пак е пропаднала. Не е никакво земетресение. У наше село се тресат само леглата га уважаваме женките си. У Шопско легла не се тресат, че всичкото велосипедни педали там се сбрало.

Всичкото велосипедно педал се е сбрал у Шопско, оти са модерни и си имат велосипедно алеи. Така било еврогейско.

Я лапай ауспуха!

Косово се тресе. Всяка изкуствено създадена държава пълна с чалми ще се тресе.

В Япония стават около 1 500 леки земетресения на година , но никой не им обръща внимание !

Абе то и много тупани и пингвини има...като тебе например...ама също никой не им обръща внимание.

се усети и в Кърджали (3-ти етаж).

Путин е виновен !

Не бе,нашите комунисти.

Ама някоя барака няма ли съборена от този велик ''трус'':)))))Ставате смешни и жалки с манипулациите и освен стресови ''новини'' друго май не има в главие ви

Незнам за какво са минуситер след като в България в София това е ежедневно разтърсване с такъв магнитут. Ченгеджийницата ни ''успокоява'' че нямаме разрушения и вие вече сте възхитени от глупостите и. Правилно е написал коментиращия в ироничен тон защото е смехотворно и жалко да ни успокояват за нещо дето няма никакво основание ама за ежедневните убийства кражби нападения си траят.

Земетресение с такъв магнитуд не е слабо, а това че е и плитко може да бъде много по-разрушително в епицентъра, отколкото земетресение с магнитуд около 6. Така че такива философи като теб, с лопата да ги ринеш. Некадърник.

2.5-2.7 не е слабо????? Така ли не разбрахте че ни говорят за София че ''няма разрушения и пострадали''????

ддт-о отдавна го забраниха именно за вредните му качества ама при вас май са останали в повечко...Кога 2,5 ви направи ''големи разрушения'' дано сте се събудили от съ

Господ да ни пази, че земетресенията са много страшно нещо.

Този Господ, ако има такъв, той ги праща земетресенията. Дали ще ни опази или по-скоро иска да се отърве от нас? п.п. За мен няма Господ, аз вярвам в науката и в случайностите.

Предстои ти да повярваш !

Гаргамел

ИМА, ИМАААА.... КАКТО ИМА И СНЕЖАНКА

Dobromir Dimitrow

Предстои ти шок - един от най-големите учени на нашето време повярва в Бог - визирам Стивън Хокинг!!! Но ти може би си по-голям учен от него?! Много сте ми смешни тези, дето заявявате "вяра" в науката, а не в Бог, сякаш имате панически страх от личностния Бог и вярвате СЛЯПО в науката, без да си имате понятие какво означава това!!!!

Занимавам се с наука, ама и там ако господ не е решил няма да се случат нещата! Та моли се да Го не търсиш, защото и великите атеисти стават набожни!

Има ме вярвате в мен да не ви напляскам.

Магнитута в Скопие е 5,3 по Рихтер!

Чудя се тия списвачи от София ли пишат или от ''луната'' Какви трусове са разтресли София ама видите ли по високите етажи като се знае че при нас най много да е 2,5 по скалата и такива стават ежедневно из страната. На някой му се заклатила лампата и юруш ''земетръс''...Между София и Благоевград няма ли други селища та нищо не се е усетило там???

Някой български юнак се е върнал при жена си от гурбет.

Хоризонтално....4-ти етаж.

Когато сме на достатъчно голямо разстояние от епицентъра е нормално да се усети хоризонтално. Не се заяждам ,а само разяснявам, тъй като и аз също си мислих , че трусовете са 2 вида (хоризонтални и вертикални, като вторият вариянт естествено е по-опасен). Когато сме близо до епицентъра , особено ако хипоцентърът на земетресението е на плитко , тогава се усеща вертикално. Даже в някой случай се наблюдава ликвификация на почвата - буквално се виждат вълни по повърхността ,което е много опасно за сградите (зависи от интензитета,дълбочината на земетресението и геологията на терена,на който са сградите -т.е. на пясък,скала или т.н.).

Ха-хах-ах-ха-хах-ах-ах-ха-ах-хаха-ха-ах-ха-ах-ха-ах, хоризонтални и вертикални, ах-хах-ах-ах-х-ахах-! Гледай сега "земетресението" всъщност е движение на земнта повърхност предизвикано от сеизмични вълни. В огнището се създават обемни вълни, надлъжни и напречни, които като достигнат земнта повърхност създават най-опасните повърхностините вълни. Така че рално всички вълно освен надлъжните създават и вертикални и хоризонтални въздействия в/у нещата стъпили на почва.

"Ликвифация"к'во е т'ва, сигурно изкаш да каже втечнявана или не чуждоземски "liquefaction".

хоризонтално, не беше забавно... бързо, бързо си обух панталонките...че бенджаминът отсреща ми махаше с клонки и листенца

Панелките имат "навика" да се люшкат, така че нормално усетил си, лично аз, току-що разбрах!

информационна медия...иначе тежко ни.