42 жалби на софиянци срещу цените на билетите отиват във ВАС

42 жалби срещу решението за поскъпване на билета за градския транспорт в София са подадени в съда, съобщи "Правен свят". Те са обединени в едно дело във ВАС.

Обратно в новината

Коментари - 42 жалби на софиянци срещу цените на билетите отиват във ВАС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не е написано в статията номера на делото пред ВАС, за да знаем окончателното решение или дата за него.Моля да бъде добавено в статията или някой да ми прати повече инф. link

Самоковската селянка серизоно се взе за кметица, но това е нейния заключителен спектакъл. Вече никой не може да я отърве, дори малоумния Тиквун, който я доведе от катуна в столицата и я постави за градоначалник. Колкото и прости да са гласоподавателите на ГЕРБ, те имат едно единствено правило - не ми бъркай в джоба, и прави каквото искаш. Е, Тиквата чрез поставената си патка Йорданка бръкна в джобовете и на своите малоумни избиратели, а това беше капката, която преля чашата дори на такива кухи същества като тиквените фенове.

И 5 лева да стане билето и 5 стотинки да е - пак че се возим без билет! Обещаа ни го още по изборите, кога избраме другарката Фандъкова от БКП. За другите избори че сакаме контрольорете да ни дават бакшиш и да ни черпават кафе по трамваето, рейсо и тролео! Иначе - нема кмет от БКП!

За тез пари по една стюардеска поне няма ли да пуснат да раздава кафе и целувки, че да преглътнем по-лесно цената.

За нас провинциалистите, които сме принудени да ходим да София по различни причини и най-вече да се отчитаме на мафията управляваща страната билета ни се вдига най-много. Картите на софиянци и груповия билет се вдигат но по-малко. ЗАЩО? Защо се наказваме така. Болни хора идват , бадни при националните здравни светила например. То не стига другите плащания сега и това. Софиянец и на снимка да го видиш - псувай го и бой.

Какво ти е крив софиянеца бе, селяко прост? Той ли ти вдига цената на билета? Аман от селски тъпанари, заради вас сме на дъното!

Вие си ги избрахте. Лошото е, че се наказват най-вече гостите на София, защото картите не поскъпват толкова, колкото единичния билет. Добре дошли в София. За много неща се налага да се иде до София и там те посрещат подобаващо.

Тая престъпна шайка начело с Фандъкова и всички Прошковци, Мрошковци да отива на съд и в затвора. Това е пълно безобразие, което правят в тая община. Къде го има това една спирка 1.60 лв., две спирки пак 1.60 лв., 10 спирки пак 1.60 лв., 30 спирки отново 1.60 лв. Е няма как да стане. Софиянци и гости на тая прокълната София, никакво дупчене на билети! Нека разберат тия идиоти, че така повече няма да стане, че на народа му дойде вече до гуша от тия крадци, от Свинетка Павлова, от Боко Тиквата, от Цвъки, от Мента, от всичките умници, които са се набесили на държавната хранилка и пият човешка кръв. Това са идиоти, а не хора. Затова, докато не вкарат 90% от тях в затвора, където им е мястото, никакво дупчене на билети. Първо да свърши проверката в ЦГМ, да ги осъдят и тогава да излиза селската даскалица със селските си номера, диктувани от вожда й.

Е и??/Та те милиони казаха НЕ на изборите отказвайки да отидат да гласуват знаейки как ще манипулират гласовете им и на никой не му пукаше най малко на съда дето не намери престъпление в множеството преправени протоколи вие сега се надявате че някой ще защити хората а не собствения си гръб и мангизи за да каже ''царят е гол''

Престанете да пробутвате картите.От 1юни 2016г.автобустния транспорт в София ще се ползва гратис.Това е бойкот срещу своеволията на ЦГМ.

Каквото и да мислим раята решат ли нещо да направят нашите господари си го правят . Защото сме страхливи и злобни човечета изразяващи мнение само по форумите .

Прав си. Като се замисля май нищо не сме успели да направим сами от времето на Асен и Петър.

ААААА Аз успях

Внесените жалби автоматично спират новите по - високи цени на билетите.

Верно ли?

Тозкоз наивност ни докараха до това дередже:(((((След няколко дни ще видите как са ги спрели като видите ордите от проверяващи че зер пари трябват на фандъчката че избори идват. Във всяка нормална столица биха спрели това увеличение след като се показаха престъпленията в цгм но нашите мутрогени няма как да знаят тези практики несъвместими с техните ''принципи''

Цената на билета трябва да бъде на СОЦИАЛНО-ПОНОСИМА ЦЕНА! За ВСИЧКИ ползващи градски транспорт! ДИСКРИМИНАЦИЯ е тези, които не ползват градски транспорт всеки ден да плащат по-висока цена на билета от тези,които пътуват всеки ден!

Така е. Освен това, градският транспорт е нормално да е на дотации, защото социален транспорт. Затова и в някои европейски градове е безплатен (за ползващите го)... Но, това е София.

Съдиите от ВАС не се возят с градски транспорт така ,че е ясно какво ще отсъдят .

Софийска рапсодия - Villagers United (водени от Фандупкова и Боко Тиквоко) vs. София... Фандупкова и Боко се хвалят, че градският транспорт в София се модернизира с европейски средства. Вдигат цената на билетите, щото ЦГМ казва, че така трябвало - да си платим модернизацията - така де, евросредствата се усвоявт от правилните хора и трябва компенсиране. Разкриват, че в ЦГМ от горе до долу крадат и лъжат. Но това не се отнасяло за цената на билетите, плащането на паркингите и паяците... Ми тогава, от какво крадат? В същото време се чудят, как да въведат плащането за синя и зелена зони и в неделните и празнични дни - след като го направиха платено и в събота. Щото някои работели и в събота, ама не са се сетили, че някои работят и нощно време, та да го направят изобщо 24/7 платено паркирането. На Витошка вече няколко години извисява Новогодишната светлинна украса (стара, подарена от общината на Виена)... В центъра на София ("незабелязана" от Фандупкова и Боко Тиквоко) постепенно се оформя първата "no-go" за християни зона (от джамията до Женски пазар) - засега е само през тъмната част от денонощието, но има напредък... Общинските полицаи висят в района на Витошка и бдят да не се нарушават правата на мутри, селяндури и чужденци да пикаят и с.ерат по входовете в околните улици (щото за тях не е престижно да ползват тоалетните в заведенията, където се напиват) и да карат като бесни срещу движението в еднопосочните улици... Боклуджийските камиони на Титан в центъра събират боклука от едни и същи кофи по 3 пъти на нощ, а в кварталите - по 1 път на 2-3 дни най-често...

Билет на цената на един хубав хляб??? Не, благодаря! Един билет няма да дупча повече ненаяли се боклуци!

МУ ХА ХА ХА ХА

Аман от смешния плач на селяните-софиянци - докога ще ни занимавате с тях !!??

четеш статии за София? Отивай с кравите навън и мълчи.

Един път Иванов, друг път Петров... Проучване на общественото мнение по поръчка на ЦГМ правим г-не. Платиха ни, както ви платиха и на вас. Пари не е да нямат и сега още ще си съберат.

Простотията ходи по таквиз като вас след като не сте разбрали какво ви каза фандъчката:(((Увеличаваме билетите и опт това ще са засегнати провенциалистите дето идват в София защото те ще ги купуват???т,е, ''столичанката'' реши че вие ще я дотирате че от софиянците и се види малко

дело с предизвестен край. Какво стана с делото с винетките? Тотално информационно затъмнение в полза на тиквата и минетката. И тук ще бъде същото. Вече не купувам билети.....самоковския компир да се оправя.

нас или от вас

В държава в която премиера е пожарникар другия е учител по физкултура кмет на някакво село е основен запоздрян във всички възможни престъпления,които могат да му хрумнат на човек,нито един съд до момента не е имал правилно дело(вечно в грешки),нито една община адекватна идея(в полза на хората) и не смятаме въобще цялата битова престъпност.Все още има някакви наивни хора да пускат жалбички и да се надяват на ЗАКОНИ И СПРАВЕДЛИВОСТ?Да ви попитам до сега в България ли живяхте или в Дисниленд?

1-ви юни, освен ден на детето и ден на протест на всички столичани, пред сградата на СО! 2-ри юни, освен ден на загиналите за национално и социално освобождение и ден на протест пред дома на престъпната кметица Йорданка Фандъкова! Адресите ще бъдат побликувани в социалните мрежи, а спомагателните материали всеки сам да си осигури!

много пиар и малко свършена работа

добре де какъв да е премиера и останалите около него - стара буржоа ли? нали от това бягаме уж. Всеки трябва да може да стане всякакъв, професията пожарника не е лоша професия, нито пък физкултурник какво лошо има в това, нали това е смисълът на демокрацията. ,,,,

В това ли е смисълът на демокрацията - да ни управляват супер тъпаци? Вероятно и ти си такъв щом ги защитаваш.

Някой може ли да ме светне каква е разликата между Ценко Чоков и женския му аналог Йорданка Фандъкова? Щото приликите са очевидни: Грабежи и дране на кожи, корупция всеки от тях според възможностите на административните си вилаети, беззаконие и циганизация и накрая СЛУГОВЕШ НА ЕДНИ И СЪЩИ ГОСПОДАРИ!

Катаджията дълго гледа книжката на спрелия шофьор и накрая казва: - Абе нещо не ми харесва тая книжка... Нещо със снимката май не е наред? - Какво не е наред бе, старши? Ето ме на снимката - третия отляво съм!

Какво го мислите? Най-добрият протест е никой да не плаща. Да го направят и 5лв ако искат. Аз няма да им дам 1ст дреме ми от контрола и полоция,на които грам не им пука.

След като се сменя тарифата за билетите и талоните, незаконно е да се принуждават хората които имат останали стари билети и талони да могат единствено да ги заменят срещу доплащане с нови от същия вид. Тази нова тарифа за някои ще е неизгодна и те могат да преценят да ползват друг вид превозен документ или да не ползват изобщо вече градски транспорт. Трябва да има възможност да се връщат парите на всеки който иска това или да се разреши да се ползват старите билети и талони до тяхното изчерпване.

Трябва да се заведе дело и срещу това!

Вместо да поскъпва билета за градски транспорт трябва да се повиши качеството на контрол. Ако се глобяват всички гратисчии няма да има нужда от това поскъпване. До сега не съм видял да проверяват нито един циганин в трамвай или автобус, а те ВИНАГИ пътуват гратис и никак не са малобройни.

нали сте настроени за НАТО и САЩ и ЕС - това е резултата. Ама тук заработвате центове и плюете на поразия - идиотите сами съсипват държавата си, а глупаците им пригласят. Без кръв няма да се промени света Същите тия някога откъснаха Македония от БГ,преди 140 години! Любимия ви запад. Днес техните гъзоблизници ни прецакват и ни унищожават като народ

просто куха лейка

И като се произнесе ВАС какво? Цената 1 лв. навремето бе обявена за незаконна и какво се случи? Някой си живеят с илюзията за правова държава.

Ей, какви идиоти се нараждаха в тая България! Хем са се посради и омазали по ушите, хем нагли до безумие. Вместо да се извинят на хората, че вече 30 години крадат и гъза си, те вдигат цените на всичко. Е на това му се вика гьонсуратлък. Фандъкова с това увеличение на билетчето си подписа смъртната присъда на политик. Никога вече няма да я изберат софиянци, защото играе заедно с корумпираните и крадците. Не трябва ли цените да се замразят докато се произнесе ВАС, докато крадците от ЦГМ не ги вкарат в затвора, докато не некажат некомпетентните? Какви са тия безумия, които сътворяват ката ден тия "общинари"? Това може да се случи само и единствено в България, защото народът, т.е. всички ние, сме овце. Овце, които допуснаха за 26 години да стигнат дъното на всички класации, които допуснаха да ни стрижат точно като овце и продължаваме да ни заблуждават, лъжат, крадат, а ние да блеем ли, блеем.

И кога най-сетне ще се произнесе тоя ВАС - то не остана време! Новите билети с новите цени сигурно вече са отпечатани от печатниците на "нашите хора" - техните - на приближените и привилегировани фирми, а във вторник ще бъдат доставени по всички пунктове - и това е!!! При това качество на услугата "градски транспорт" цената от 1 лев е висока и неадекватна, а от 1,60 е просто грабеж, нагъл, пладнешки и просташки, с омраза и пренебрежение към хората, които ползват все още отвратителните автобуси и трамваи! Цяла София е блокирана от ремонти и строежи, всичко е недостъпно и по всички линии има закъснения, не можеш да планираш нищо - времето ти минава по спирки в ядове и проклетисване ... А като се качиш в отвратителното, бясно каращо МПС, трябва да дупчиш билетче от 1,60 за хатъра на поредните "техни хора", които се назначават на местата на просто "освободените" от длъжностите им крадци и мошеници от предишното ръководство на "Градската мобилност"!!! Какво е това наказание за чудовищни кражби и злоупотреби - "освободен" - да дойде следващия, който ще може да краде и да си пълни гушата, колкото успее, и нито един осъден, нищо конфискувано, всички с гарантирани пари до края на дните им ........ А овчедушното население си трайка и само се моли при следващото раздаване да се окаже сред "правоимащите", а не сред "правонямащите" - принудени да дават последните си пари за билетчета и сметки на монополистите ...

Кметицата Фандъкова лъже, че с цените от "синята зона и зелената зона" се дотирали цените на градския транспорт. Всъщност във Виена цената на обществен паркинг за 24 часа е 2 евро...а за 26 часа 3,60 евро.... У нас обществените паркинги са празни, защото са очевидно неизгодни. Във Виена има сгради обществени паркинги, а в София бизнес офиси, които са превърнати в апартаменти от Софийски имоти! Това не е ли мафия защитавана от съда? А какво друго да е, че да си затварят очите толкова?

С тези билети ни правят на маймуни! Толкова ли не могат да се намерят в Голяма София 50 000 души, да отидат пред СГС, па ако трябва и пред парламента и да им се разтреперят мартинките на управниците?! Ами ние сме си виновни, че търпим и мълчим! Я това да беше в Гърция, Унгария, Полша - да видите какво щеше да стане!

С ходене пред парламента не се решават въпросите, трябва пред личните им домове и прозорците им да треперят, другото е нагласен протест!

До голяма степен Вие софиянци имате вина за скапания живот в БГ.До сега никога не сте злезли да отстояватв някакви права или каквото и да е било.В София живеят 1/3 от населението на Бг а не можете за НЕОРГАНИЗИРАН от някоя партия протест да се съберете 1000 човека.Казваш 50 000 Амив някой празничен ден отиди на пътя за Гърция и ще ги събереш.Кво да правиш - кофти материал

От София си но си права за съжаление.Само пример.Блокират парите в КТБ.Организираме митинг.Събираме се 50 човека.20 човека с много над гарантирания минимум.20 старци участници на всеки митинг не знаят А какво иде реч.10 човека вложители.Та така тия хора за парите си не протестират.Какво са очакваш от тях

Столична община да се "управлява" от селска даскалица по руски език, няма на кого друг да се сърдим! Марионетката на Боци Боклука и на мъжката му секретарка Цвъ Цвъ- Фъндето, това може! Изпълнява заповедите на босовете си! Дране, дране и пак дране...На нашите кожи разбира се!

Гратисчиите прецакаха работата. Ако нямаше такова чудовищно пътуване гратис, едва ли щеше да се стигне до това увеличение.

42 са недоволни а 1 500 000 са дпволни.Значи цената е добра

Пътувайте си гратис, кога са ви проверявали повече от 5 пъти годишно. Дори да е 3 пъти в един месец, след това 3 месеца затишие.. Ако от общината са толкова загрижени да сложат апарати като в метрото на всяка врата на превозното средство и да се влиза с монети.

Цените на билетите удариха тавана,а шефа на Градския транспорт го хванаха за далавери за милиони и само го уволниха и сега той ще си живее с милионите,като бей!!!! Защо след,като е доказано,че е крал та се е сцепил трябва народа да му плати кражбите,а не му се отнеме цялото имущество и пари в полза на държавата,а същия този крадец да се осъди и вкара в затвора за десетки години?!? С всички крадци в държавата така се постъпва,само ги уволняват и после ги преназначават на друго място да крадат,никой не ги съди и не ги вкарва в затвора и те така си живеят с откраднатото,като царе и на всеки следващ пост,където ги назначават на работа те продължават да крадат,защото се чувстват безнаказани...

не е хубаво това с билетите-долно е

няма друга страна в света с такова съотношение между билет за радски транспорт и минимална заплата. в Китай например при минимална заплата в един голям град 1500-2000 юана, то билетчето е между 2 и 6 юана според разстоянието. Какво излиза - у нас 1 лев и 70 ст спрямо 420лева - трябва ли да продължим със сметките или да заключим че е време да кажем не, ние не сме маймуни,

Да бе, Швейцария НЯМА минимална заплата. Билетчето е в пъти по-скъпо обаче ;)

205, нали има реално минимално възнаграждение! Колко пъти то надвишава МРЗ у нас?

Увеличение с 60% на цената за "услугата" превозване от т.А до т.Б в рамките на София при положение, че времетраенето на превоза се е увеличило ???? София е БЛОКИРАНА за години! Вие Луди ли сте, къде има такова БЕЗОБРАЗИЕ??? ОСТАВКА на марионетката Фандъкова! Прокуратура има ли? Май и те езчезнаха.......Хора, спасявайте се кой както може..

Назначете Миуков! Той магичски ще реши всички плоблуеми! Наздуавуе, длугали!!!

1. Трябваше да търпим, докато се оправят пътищата. Докато се направи метрото.Задръствания, простотии, счупени и опасни автобуси и какви ли не простотии... 2. Докато се правиха тези съоръжения почти всичко се заплати с пари от ЕС. 3. Сега, когато нещата са готови до някъде, вече трябва да плащаме на двойна цена. Какво ли ще стане, когато си реализират целия проект? Дали пък тогава не сме глупаци, за дето се радваме, че се строят нови метростанции и се доставят нови автобуси?! Щом за 3 дни, трябва да плащаме 10 лева следва, че трябва да получаваме поне 1050 лева месечен приход на човек. Защото в белите държави хората харчат до 7% за транспорт, за пътуване до работа 22 дни в месеца! За тричленно семейство това прави 3150 лева. Всички, които имат по-малък месечен приход са пълни мизерници, според Софийска община.

Проклети да сте всички паразити от ГЕРБ и техните поддръжници ! Трижди проклети ! Общинарчета жалки, свещи да купувате с тия пари и всеки ден по погребения на ваши съпартийци да ходите ! ПРОКЛЕТИ ! БОГ да ви натръшка всичките !

Време е ВАС да свърши нещо полезно.

БРЦК

И при левче излизаше по-евтино с кола. Сега хептен. Направиха метрото и трамвая лукс стока!

"а годишните ще поевтинеят до 365 лева." Имам един въпрос! Ще може ли да се купят на изплащане с равни месечни вноски без оскъпяване?

d4

преди години имаше виц-"духалите-20 ст. след духалите- 40 ст." ама това от най-старите пари... яжте сега на Фандъчката оная работа. да ви е сладко!!

Стига са ривали селяните-софиянци - като им е скъпо - да се връщат на село и в провинцията !!!

Уважаеми гусин Иванов, отстояването на граждански права е иманентна неселяния. В целия цивилизован свят градският транспорт се дотира през ефективното управление на публичната собственост.

Какви граждаски права, бе?! Частна фирма си сменя тарифата на услугите! Никой не е задължен да ги ползвува! Алтернативи бол.

Заради такива селяни като теб вдигат билетите! Защото дойдохте от село и се нанесохте в София и не си купувате и билетче дори, просто сте селяни.

За бога братя българи, пътувайте гратис.

преди спестявах по 1лв на пътуване, а сега ще е 1.60лв.

Pesh0

Новите спирки в Бургас са по евтини ... явно . Да не забравяме за нашия кмет :)

Тези спирки е Бургас кой мислиш че ще ги плаща Само почакай да ги завършат

В Милано месечката карта за всички линии е 22 Евро. Метрото има 5 лъча за наземния транспорт просто няма база за сравнение... Преди 2 години картата беше 16 евро... На Италианците като цяло сега им се струва скъпо. Явно в България или сме най-прости или най-богати от всички с тези цени...

Pesh0

то пари се събират от тъпи и прости хора ... иди да вземеш пари за транспорт от мишока Станишев .

Кой лъжеш- 35 евро е ! явно си баданте и не излизаш по цяла седмица,